Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с оптичния интернет

Featured Replies

Говори се, че ще ги купуват, така че не се знае какво ще стане. В момента гледат бързо да прехвърлят абонати от мед на оптика, така че когато продават да имат колкото се може повече абонати на оптика. Вървят слухове, че 1 абонат на оптика ще се продава за 150 евро.

Вярно е. Така се говори. И освен, че се говори е истина. :ph34r:

• Отговори 51
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Каква загуба на пакети? Не прочете ли, че автора на темата е с оптика. С торентите няма проблем. Какво си мислиш, че ще постигнеш с тези пингове???

И на мен не ми е много ясно какво ще разбера от този пинг, но нали го направих. А и правилно, нали за да е по добре съм минал на оптика. Да ,много е добре, но само на тракера. Ето ви прикачен фаил, който току що свалих. Погледнете скоростта. А Замундата се зарежда за около минута. Всеки сайт или форум се отваря мнмого бавно. Опитах работа на скайп с камера до Америка - получи се, бой на негри в тъмна нощ. Връзката постоянно пропада. А и имам възможност във всяка секунда да наблюдавам как ми върви трафика. Ниско долу лентата на "СтатБар"

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Пробвайте това http://www.softpedia...S-Flusher.shtml но си спрете антивирусната че може да го засече като вирус и това http://dox.bg/files/dw?a=2d15bdb8b9

Редактирано от Gangosa (преглед на промените)

lz4jw, нямаш никакви вируси. И на теб ти е ясно сигурно, че е така. Утре като дойдат техничетата ще се разбере.

Редактирано от sheky (преглед на промените)

Каква загуба на пакети? Не прочете ли, че автора на темата е с оптика. С торентите няма проблем. Какво си мислиш, че ще постигнеш с тези пингове???

Това с торентите го видях, просто исках да видя да не се получава проблема с бавното зареждане на страниците заради MTU.

Не знаех, че оптиката решава проблема със загубата на пакети.

Мислите си че не може да има загуби на пакето при оптика ???? Много грешите

Малко встрани от темата, но вкъщи форума ми се зарежда малко тромаво, а днес в офиса се зарежда нормално. Направи ми впечатление, че вкъщи не мога да пингна kaldata.com с пакет 2500 а в офиса мога. Доставчиците са различни и според мен точно там е проблема - явно някои имат дертове :pancake:

Стефчо, оправиха ли ти проблема техниците...гледам, че постовете ти са от вчера? Ако не са - можеш ли да дадеш пинг към гейта и ДНС-сървъра? И там във вашия край има един доставчик - Cooolbox, за който се подписвам с двете ръце, че няма да имаш никакви ядове!

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

Бих се радвал да споделите вашите мнения

Здравей, на страничката на шматароците от ево е даден един съвет за подобни проблеми - http://www.evo.bg/static.php?page=help последния в списъка. Трябва да се (ре)сетне една стойност в регистъра:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters]

"ArpRetryCount"=dword:00000000

Това е стар трик за хп, те са го кръстили за виста но той целият им сайт е с дъх на нафталин, така, че няма значение. Аз бих пробвал с едно лайф убунто за да тествам нета за да съм сигурен и после бих ги "обезпокоил", успех, дано да са си оправили настройките тия

Стефчо, оправиха ли ти проблема техниците...гледам, че постовете ти са от вчера?

Ако не са - можеш ли да дадеш пинг към гейта и ДНС-сървъра?

И там във вашия край има един доставчик - Cooolbox, за който се подписвам с двете ръце, че няма да имаш никакви ядове!

Здравей!

Да, проблема е от вчера и оня ден. Но аз ползвах интернета вечерта до късно през ноща. И този проблем беше съвсем сериозен при положение, че съм подписал договор за 75 мегабита. Така. Днес реших да си остана в къщи и се обадих на техниците, но така до сега никой не ми е отговорил от тях.Интересното е, че днес всичко е ОК! Просто скоростта е почти наполовина от договорената, но нямам никакъв проблем с никоя страница или браузер.Интересна работа. Ще видим как ще се държи вечерта. През половин час правя снимки като доказателство, които мога да покажа. Имам и тази въсможност във всяка минута да си наблюдавам скоростта на сваляне и качване. С тракера проблем няма и всичко е добре.Сайтовете се отварят доста бързо а измерената скорост е приблизителбо около 50 мегабита сега. Добро е и качването. А посочената от Теб фирма я зная много добре, познавам и шефа на фирмата.Зная че са добри, но аз по-рано бях на "Evo.bg" и съм останал с много добри впечатления от тях. Никога даже интернета ми не е прекъсвал. Дали защото вечерно време мрежата се натоварва да се получават тези проблеми, това не мога да кажа, но като се срещнем с техниците, мисля че нещата ще се изяснят. Благодаря, че и ти написа няколко реда.Ако има някакъв проблем, ще пиша отново и в крайна сметка ще разберем от какво се е получило така. За информация, Ноща ми мина в сканиране на компютъра с няколко антивирусни програми, но нищо не беше намерено.

Исках да ми шотнеш пинг до гейта и ДНС-сървъра да видим дали имаш загуби и дали няма трицифрени числа при пинга до тях.

Иначе така на сляпо не мога да гадая, къде точно се крие "жабката".

Значи като дойдат настоявай да ти сменят устройствата при теб...предполагам си с медия конвертор.

Нека да си проверят при тях нещата как са, и ако няма промяна - изисквай да ти поставят ново устройство и да тестват пак връзката.

Стефчо:

...Днес реших да си остана в къщи и се обадих на техниците, но така до сега никой не ми е отговорил от тях.

Не знам, колко добър е настоящия ти доставчик, НО такова нещо при Кууулбокс е абсурдно да се случи.

Имах си работа със съпорта на Кууул за безобидни неща и трябва да ти кажа, че след като заявих претенции към тях те ми се обаждаха и ме посетиха вкъщи в удобно за мен време.

Оказа се, че нещата идват от софия и не могат да сторят нищо...не ги споделям нещата щото са служебни и не им е мястото тук. ;)

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

Мислите си че не може да има загуби на пакето при оптика ???? Много грешите

Разбира се, че може да има загуби при оптична свързаност - била тя с конвертори, ОНУ, ОНТ или други подобни.

Стафане я кажи каква техника име след оптиката проблема е 2 вида хардуерен ползвана е евтина техника която се разваля от нищото и софтуерна MTU/MRU най-вероятно ще подменят оптичния конвертор и ще тръгнеот раз

Стафане я кажи каква техника име след оптиката

проблема е 2 вида

хардуерен ползвана е евтина техника която се разваля от нищото

и софтуерна MTU/MRU

най-вероятно ще подменят оптичния конвертор и ще тръгнеот раз

Ето това е оптичния конвертор между кабела и компютъра. "Нокия"

hiD6603G-28X2A

2,5G/1,25G GPON ONT

направо им кажи на техниците да си вземат нов медиа конвертор по възможностнещо по "марково" проблема е в него

направо им кажи на техниците да си вземат нов медиа конвертор

по възможностнещо по "марково" проблема е в него

Оня ден, когато ме включиха, първият , който сложиха не тръгна и нямаше дори кабел за компа. После вземаха друг от колата. А може и да си прав. Обезателно ще им кажа, разбрани момчета са и съм нямал проблем с тях. Защото сега всичко върви нормално, само дето скоростта не е такава, каквато са написали в договора - 75мб.

Но и така е добре и всичко се отваря бързо.

Ето тест преди 2 минути:

медиа конвертора е дефектен и има проблеми или с размера на пакета или с количеството пакети так че не очаквай постигане на скорост

Все пак погледни договора - тази скорост гарантирана или макс. ?!

Сети се сам че за гарантирана сумата е с три или четири цифри в лева за месец, в зависимост от това с каква симетрия е.

Не е упоменато, че е гарантирана скороста, но е посочена такава срещу 25 лева. 18.90 за интернет + 6 лева за медия конвертора, като такса на месец. Просто такъв е договора. Другият е за 36.90 лева + 70 телевизионни канала.

значи не е гарантирана , а макс. :D всички Интернет доставчици го правят този номер и аз винаги питам каква е скоростта :P

Със смяната на медия конвертора, проблемът се разреши. Темата е приключена и благодаря на Всички ВАС!

Със смяната на медия конвертора, проблемът се разреши. Темата е приключена и благодаря на Всички ВАС!

е, техника, не е идеална, и тя се разваля ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.