Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за upgrade на AMD конфигурация.

Featured Replies

Здравейте. По същество още в самото начало като поръчах конфигурацията мислех за подобрения на следващото ми опаричване. Е опаричих се а пари в мен не се свъртат така че маи е време да действам. Конфигурацията е от подписа ми: MB: ASUS M4A89GTD PRO PS: FORTRON 400W 120mm CPU: QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition RAM: Kingston Hyper X Blue 2x2GB kit DDR3 1600 Във момента използвам графиката на дъното ATI HD4290 за игри, поне до сега. Искам да закупя графична карта с условието тя да е ATI зареди VISION Technology. Искаше ми се и CrossFireX но да не прекалявам :shock11: Това което ме притеснява е дали захранването ще смогне на що годя "геимарска" карта. Имам подозрения, че процесора ми си точи доволно ток особено като го отключа на 4 ядра. Благодаря ви предварително, ще чакам отговори и съвети с нетърпение :)

малко трудно ще смогне и всичко ще е на ръба ! За какви пари говорим в случая ?!

• Автор

Ами 300 лв. ако нещата загрубеят може и 400 лв. но през сълзи ;D Така или иначе се оказва, че винаги давам повече пари от това което съм предвидил :shock11:

За оптимален резултат се изцедкай докрай и купи захранване и карта :shock11:

Цък! С настоящото захранване толкова. Все пак картата е средно малко над 20 пъти по-бърза от вградената, която ползуваш!

За оптимален резултат се изцедкай докрай и купи захранване и карта :shock11:

Да, добра идея, но с оглед на това, че по-нататъшният ъпгрейд вероятно ще е смяна на цялата платформа, ако ще се взема захранване, добре ще е наистина да е нещо добро и с достатъчен запас от мощност. От тая гледна точка е хубаво паричките да отидат само за захранване, а каквото остане, да се съберат още малко и да се купи видеокарта. Иначе, предложението на Sliderum ми харесва най-много.

Здравейте. По същество още в самото начало като поръчах конфигурацията мислех за подобрения на следващото ми опаричване. Е опаричих се а пари в мен не се свъртат така че маи е време да действам. Конфигурацията е от подписа ми:

MB: ASUS M4A89GTD PRO

PS: FORTRON 400W 120mm

CPU: QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition

RAM: Kingston Hyper X Blue 2x2GB kit DDR3 1600

Във момента използвам графиката на дъното ATI HD4290 за игри, поне до сега.

Искам да закупя графична карта с условието тя да е ATI зареди VISION Technology.

Искаше ми се и CrossFireX но да не прекалявам :D

Това което ме притеснява е дали захранването ще смогне на що годя "геимарска" карта. Имам подозрения, че процесора ми си точи доволно ток особено като го отключа на 4 ядра.

Благодаря ви предварително, ще чакам отговори и съвети с нетърпение ;)

Смяна на захранване с http://sky.bg/Details.aspx?ID=18525 и нова видеокарта http://sky.bg/Details.aspx?ID=17935, по-натам и едно хубаво охлаждане и нагоре!

ти пък с този сървърен процесор Phenom II къде си тръгнал

Ти пък неподготвен къде си тръгнал да се изказваш !? Много си е добре процесора! По-голяма глупост не бях чел досега!

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

Смяна на захранване с http://sky.bg/Details.aspx?ID=18525 и нова видеокарта http://sky.bg/Details.aspx?ID=17935, по-натам и едно хубаво охлаждане и нагоре!

Защо мъчиш човека с това захранване? И Фортронът ще му свърши работа с HD6850, която харчи с 20 вата по-малко от сегашната ми GTX 460. Според тоя тест с процесор i7 [email protected] GHz и HD6850, консумацията е 288 вата.

Не виждам смисъл сегашното му захранване да се заменя с друга пръчка, която няма да му свърши никаква работа в бъдеще, ако реши да си направи малко по-мощна конфигурация. Или взема качествено захранвено, дето да издържи и след 5 години на ъпгрейди или взема само видеокарта и има едно на ум, че и захранването е за смяна. Тоест, без излишен клок.

Защо мъчиш човека с това захранване? И Фортронът ще му свърши работа с HD6850, която харчи с 20 вата по-малко от сегашната ми GTX 460. Според тоя тест с процесор i7 [email protected] GHz и HD6850, консумацията е 288 вата.

Не виждам смисъл сегашното му захранване да се заменя с друга пръчка, която няма да му свърши никаква работа в бъдеще, ако реши да си направи малко по-мощна конфигурация. Или взема качествено захранвено, дето да издържи и след 5 години на ъпгрейди или взема само видеокарта и има едно на ум, че и захранването е за смяна. Тоест, без излишен клок.

Че какво му е на захранването, производство на Enhance с 35 ампера на 12 волтовата линия и съответно 420 вата.Би издържало всяка една съвременна машина с една видеокарта безпроблемно, е да друго си е сиасоника и е по-добрия избор, но няма да се вместим в бюджета.Колкото до фортрона, ако е някой от новите трибуквия APN,GHC и подобия с 330 вата по етикет на 12 волтовата линия, не бих им се доверил с процесор 125 вата и видеокарта 130.И PNF да е, то той ще бъде на няколко години!Та от тази гледна точка препоръчвам дадените части, а това си е мое мнение, човека може да си закупи каквото си поиска!

Че какво му е на захранването, производство на Enhance с 35 ампера на 12 волтовата линия и съответно 420 вата.Би издържало всяка една съвременна машина с една видеокарта безпроблемно, е да друго си е сиасоника и е по-добрия избор, но няма да се вместим в бюджета.Колкото до фортрона, ако е някой от новите трибуквия APN,GHC и подобия с 330 вата по етикет на 12 волтовата линия, не бих им се доверил с процесор 125 вата и видеокарта 130.И PNF да е, то той ще бъде на няколко години!Та от тази гледна точка препоръчвам дадените части, а това си е мое мнение, човека може да си закупи каквото си поиска!

Ако забеляза, човекът спомена под сурдинка "CrosFire" Защо му убиваш мечтите с тоя GX :clap: Или след година пак...кажете ми видеокарта за 400 лева, може и CF. А ние...еми сменяй захранването, това е положението. Та на тоя етап аз бих предпочел предложението на Sliderum. картата е на нивото на GTX460 768 MB. С тоя процесор, няма да има проблеми с новите игри на 1600. HD6850 е малко по-добра, но не виждам причина за няколко кадъра отгоре да се дават излишни 100 лева за захранване, което не би позволило една по-сериозна видеокарта от рода на GTX580 или две GTX560 Ti да кажем. А апетитът идва с яденето. Дори и Фортронът да е пръчка, би трябвало да му свърши работа за HD6790, без да дава излишни пари за малко по-добро захранване, но без реална перспектива при бъдещ по-сериозен ъпгрейд.

Всъщност, консумацията на HD6790 и HD6850 е еднаква така, че шапка на тояга.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Огледах коментарите за които много благодаря и стигнах до твърдото решение да взема захранващ блок и графична карта с оглед на това че държа на стабилна работа на системата която дори има опция за клок макар, че не сам решил да я наказвам така още. От бюджетна гледна точка смятам да наблегна на захранването, но честно казано се обърках. Напоследък излязоха много марки на пазара не е като едно време да се тачи само фортрон. Fortron Aurum Gold 700W-120mm бих дал 200 лева за това като направя компромис за графичната карта която според мен почти всяка различна от вградената би ми показала голяма разлика в производителността естествено не бих сложил какво да е за 200 лева робувам си на марките ;) и карти като сапфир и палит не ми вдъхват вяра :). Стъпвам на бюджет от 400 лева :crying10: Кажете какво мислите да не се подведа много. Благодаря.

П.П. По горното захранване съчетано с това Video card ASUS EAH6770 DC/2DI/1GD5 PCI-E 1GB GDDR5 ?

Редактирано от Nedkych (преглед на промените)

aurum-aе грешка от където и да го погледнеш, за тези левчета си взимаш цък, като имаш на предвид, че при 560ти СЛИ ще имаш 100 свободни w

Редактирано от yordanoff.eu (преглед на промените)

Фортрон са боклуци!!! Вземи seasonic или корсар 700 вата, те са най-добрите.

Фортрон са боклуци!!! Вземи seasonic или корсар 700 вата, те са най-добрите.

И как разбра , че FSP са боклуци ?!
  • Автор

Не се и съмнявам, че ще ми върши работа каквото и да реша да правя. Но от препратката която ми прати ми се закова погледа на тези двете: http://iskampc.com/800w-corsair-gs800-psu.html http://iskampc.com/750w-corsair-cmpsu-750txeu-nn.html Последното малко скача в цената не не-мога да обърна гръб на написаното под него. Останах с впечетление, че новите модели на фортрон не ви харесват. Препоръчаното захранване от теб може би е по добро съотношение цена качество, но е нещо ново за мен и не знам нищо за марката.

и да вярвам на тези аматьори , а не професионалисти ?! клипове не се гледат , а се гледат реални тестове ! имам FSP и много добре знам какво може ! Така , че не се доверявай на някакви майсторчета които ремонтирам компютри с чук и тесла !

Не се и съмнявам, че ще ми върши работа каквото и да реша да правя. Но от препратката която ми прати ми се закова погледа на тези двете:

http://iskampc.com/8...-gs800-psu.html

http://iskampc.com/7...750txeu-nn.html

Последното малко скача в цената не не-мога да обърна гръб на написаното под него.

Останах с впечетление, че новите модели на фортрон не ви харесват.

Препоръчаното захранване от теб може би е по добро съотношение цена качество, но е нещо ново за мен и не знам нищо за марката.

Corsair се правят от seasonic, а seasonica си е класа от където и да го погледнеш

...

Никой сериозен специалист не би сложил върху осцилоскоп ,чук , тесла и нещо метално !

И ако не разбрал компютрите не се оправят с чук , тесла и т.н. и техните тестове като гледам са далеч от действителността ! Разни так крушки и т.н. ! Ако не знаеш крушите за ядене ! И когато се тества се ползват съпротивления - точно определени като товар и т.н. ! Гледай си тези смешни видеоклипчета , аз ще се доверя на доказани специалисти от Tom's Hardware !

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

A тия па точно от Томсхардуер са най-големите специалисти да знаеш! сички знаят че те пишат само платени ревюта и хвалят които им дава пари ама ти си им вервай. Форторн не са като тия на Жар скапаните, ама не са хубави като сеасоник и корсар или кулермастер. Земи чети малко да видиш. Сега не мои се занимава да ти търся вместо теб ама за фортрон пише в много ревюта че не са хубави за тия пари и са шумни. а тоя които тества в клиповете е редактор в pcworld.bg acdc и не казвай, че е аматьор щото разбира много повече от теб http://ictmedia.bg/?mode=team&of=pcw&mid=31

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.