Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За социализма - лично!

Featured Replies

• Автор

В тази насока, осмисляйки социалистическото минало, се изкушавам да предложа още един текст: http://dimitaratanassov.wordpress.com/2010/07/22/socshadows/ Нека да помислим и по този по-сериозен начин за близкото минало и неговите енергии. :)

• Отговори 95
  • Прегледи 10,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

В тази насока, осмисляйки социалистическото минало, се изкушавам да предложа още един текст: http://dimitaratanas.../22/socshadows/

Нека да помислим и по този по-сериозен начин за близкото минало и неговите енергии. :ph34r:

А не може ли да направите резюмета на този и предишния текст?! Явно е, че иначе дискусия няма как да се получи.

А и какви са тези енергии на близкото минало? :ph34r:

Само знам че сега нямам какво да ям защото не мога да крада или лъжа . А преди с честен труд си изкарвах хляба без някой си да ми каже абе заплати няма защото фалираме . Или да работя за цената на 50 кутии цигари на МЕСЕЦ и да ми се смеят от другите страни че за месец имам само 300 лева. аз си искам както си беше едно време, защото не ми е по душа ,,, лъжата и кражбите.

Редактирано от popa666 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Само знам че сега нямам какво да ям защото не мога да крада или лъжа .

А преди с честен труд си изкарвах хляба без някой си да ми каже абе заплати няма защото фалираме .

Или да работя за цената на 50 кутии цигари на МЕСЕЦ и да ми се смеят от другите страни че за месец имам само 300 лева.

аз си искам както си беше едно време, защото не ми е по душа ,,, лъжата и кражбите.

Това, което искаш си го направи сам, в наше време. Няма кой друг да ти го направи.

Това, което искаш си го направи сам, в наше време. Няма кой друг да ти го направи.

Ти па къде му намери махна на човека и защо го изпрати да работи сам? Той може да си има съмишленици!

Ти па къде му намери махна на човека и защо го изпрати да работи сам? Той може да си има съмишленици!

Ако има съмишленици, следователно си ги е намерил и е направил нещо много добро за себе си, за което му казвам: "Браво!".

Започни тогава с "Браво"!

Не казвам "Браво" на мрънкащи, пасивни и вечно недоволни хора (нямало работа, взимал 300лв.залпата, имало лъжи и кражби ...)

Предлагам един личен поглед към социалистическата действителност. Мисля, че, ако не е помогне, четивото няма да навреди никому. ;)

http://dimitaratanas...story-son-blue/

Въпреки това се изкушавам да мисля, че въпросите, които текстът повдига, биха могли да бъдат и сериозни.

Когато се заговори за социализъм,винаги ми изскача в ума една мисъл на един обикновен човек(в случая моят баща,бог да го прости).Та мисълта е:Никога живота на обикновения човек не е бил по-добър от сега.

Може да сме били еднакво бедни,но сме били сигурни в много неща.А сега навсякъде те дебне несигурност.

Може да сме били еднакво бедни,но сме били сигурни в много неща.

Били сте сигурни в това, което ви е налагала идеологията и пропагандата. ;)

Аз съм привърженик на свободата,не на свободията,кои каквото иска това да си прави.При социализма имахме респект от Милицията,а сега как е-направиш престъпление и знаеш,че на другият ден си свободен да извършиш ново Престъпление/Адвокатите,които защитават престъпника знаят че виновен,но го изкарват невинен в името на ПАРИТЕ.Това не е ДЕМОКРАЦИЯ.Никои няма отговорност за нищо,никои не помага на ближния си,както е по християнски.Може да се коментира много по темата,но няма да се задълбочавам,защото едно нещо погледнато от различни ъгли изглежда по няколко начина,никога не е едно и също.При социализма банките ти даваха заеми с фиксирана лихва за 20-25 годишен период и имаше сигурна работа,можеш да си плащаш вноските.Иди сега изтегли заем та да видиш с кои си имаш работа. Спирам,защото има много да се говори и пише.

При социализма банките ти даваха заеми с фиксирана лихва за 20-25 годишен период и имаше сигурна работа,можеш да си плащаш вноските.Иди сега изтегли заем та да видиш с кои си имаш работа.

Това за заемите е вярно.

Но при социализма човек не можеше просто ей така да реши, че иска да има ново жилище, а трябваше да изчака да му дойде редът, ако като малък родителите му са се сетили да му направят вноска за апартамент, като имаше и други ограничения за придобиването на недвижим имот. Такова беше положението и с закупуването на лек автомобил - трябва да имаш вноска и да чакаш да ти излезе номерът. Преди е имало едни ограничения, а сега - други.

Както и да въртим нещата в разговора,винаги ще стигаме до определен момент,в които ще изтъкваме достоинствата и недъзите на даден строи.Аз знам едно---какъвто и строи да доиде,работника си е винаги прецакан.Но Социализмът във вида,в които го познавахме.даваше преимущества на работника,които сега са немислими.Сегашният модел на ЖИВОТ дава преимущества на ПРЕСТЪПНИЦИТЕ,били те министри,били те обикновени хора.Това е.Неоспоримо е.

Сегашният модел на ЖИВОТ дава преимущества на ПРЕСТЪПНИЦИТЕ,били те министри,били те обикновени хора.Това е.Неоспоримо е.

А социалистическият модел даваше преимущества на партийната номенклатура. :D

Аз знам едно---какъвто и строи да доиде,работника си е винаги прецакан.

В това няма спор. :D

• Автор

Когато се заговори за социализъм,винаги ми изскача в ума една мисъл на един обикновен човек(в случая моят баща,бог да го прости).Та мисълта е:Никога живота на обикновения човек не е бил по-добър от сега.

Може да сме били еднакво бедни,но сме били сигурни в много неща.А сега навсякъде те дебне несигурност.

За каква сигурност говорите, след като на всяка крачка дебнеха ДС-другарите, които за едно попупване по рамото накисваха и баща си?! Да Ви припомням ли историята за малкия Павлик Морозов - момченце от СССР, което предало собствения си баща?! Замисляте ли се какъв ужас втъпляваше в главите на хората комунистическата пропаганда - дори семейството не е важно, важна е само партията, важна е само идеологията! Как Ви се струва това? - Може би като изобилие от сигурност? Нещо не схващам...

Двама първи братовчеди на баба ми са лежали в Белене. Единият до ден-днешен се води безследно изчезнал. Тикнали са ги там, когато единият е бил на 16, а другият - на 18 години. Става дума за две селски момчета, които не са разбирали нищо от идеология, но единият е имал общо с мома от селото, която е била харесвана от местния ОФ-деец, но не е обръщала внимание на него, а на братовчеда на баба ми. Неговият брат пък е осигурявал на младите условия да се виждат и ги е алармирал за наличието на въпросния ОФ-другар. Ето защо и двамата биват наклепани доволно и заминават за Белене. Завръща се само единият, пълен с разкази за чудовищни изстъпления. Това ли наричате сигурност?!

Двама първи братовчеди на баба ми са лежали в Белене. Единият до ден-днешен се води безследно изчезнал. Тикнали са ги там, когато единият е бил на 16, а другият - на 18 години. Става дума за две селски момчета, които не са разбирали нищо от идеология, но единият е имал общо с мома от селото, която е била харесвана от местния ОФ-деец, но не е обръщала внимание на него, а на братовчеда на баба ми. Неговият брат пък е осигурявал на младите условия да се виждат и ги е алармирал за наличието на въпросния ОФ-другар. Ето защо и двамата биват наклепани доволно и заминават за Белене. Завръща се само единият, пълен с разкази за чудовищни изстъпления. Това ли наричате сигурност?!

Тъжната истина е, че за много хора това не е било лошо нещо, защото според тях социализмът им е осигурявал някакви неща.

П.П. Историите за ябълките са много и нито една не е радостна.

ябълката на Нютон ?

Публикувано изображение

прав си обаче за това, че от гравитацията и до днес не можем да се оттървем :)

Хайде, да черпим вода от извора и да си спомним и видим,че ако диктатора от цигански произход Тодор Замфиркьов беше ПО-МЛАД - щеше да бъде и ДЕМОКРАТ....... Какво по- голямо признание от това, той сам признава,че събитията в УНГАРИЯ и ПОЛША са се развили по ТЕХНИЯ сценарии? Относно социализъмт и комунизъмт, те просто са едно недоносче? Но това недоносче изби над 100 милиона християни по света,унищожи всичко христянско не само у нас....... Въпросът който трябва да си зададе всеки един човек, е дали този простак и неговите производни, са си легнали просто така и на сутрента са се събудели социалисти, комунисти? Кой ,кой ги е финансирал, кой ги създаде и изсипа върху България? Ясно е,че те сами не са могли да сторят това, тогава кой? Ако знаете отговара на тези въпроси,тогава ще знаете за какво са били измислени тези кухи думи като,социализъм, комунизъм,нацизъм,фашизъм,капитализъм.

Виждам друг анализ...не в темата. За него лично: Перфектен стандарт на храните примерно. Сега всички са абсолютно смешни повече от 20 години. Какви стандарти измисляте и защо? ---------------------------------------------------- Всички фирми законово под нож плюс веригите за продажба на не само некачествени млека,кашкавал и сирене...кренвирши наденица и хляб. ------------------------------------------------------- 10 000 лв. първа глоба - първи акт за магазин 50 000 лв. за производител. Рецидив: Затваряне на фирма,фабрика произвеждаща вредни за здравето храни. Продукцията естествено на боклука. Това са пожелания към министрите...че няма как да им го наложиш!

Висоцки... Учудващо знам Павлик Морозов! Много друго знам...след като уж комунизма падна под главата ми.. За неща...неспециалистите... посрещнах промяната в резиденция Бояна дето работих точно 2 години и 1 месец Но ти не знаеш...как се катериш да качиш чешкият флаг...и как червена пътека се забива с пирони... да не се спъне госта :) Още в досието ми от 1987-1989

Какво да крада и лъжа ли

всеки които познавам краде и се гордее с това че няма полиция за него.

полиция ли да си направя - че обраха комшията чак бръсначки те му откраднали .

и къде е сега старата Милиция да се разправят с сила срещу такива .

Какво да си направя пари ли да стана част от банкоматните обирджии.

нее... Това което си беше си беше отдавна имахме си достатъчно

но за алчните не знам.

Хората се увълчиха като крадци и измамници това не е демокрация много сори.

А тук сме си да си мрънкаме ---- питат казвам ако не ви харесва забършете ми коментара и се извинявам.

Виждам друг анализ...не в темата.

За него лично:

Перфектен стандарт на храните примерно.

Сега всички са абсолютно смешни повече от 20 години.

Какви стандарти измисляте и защо?

----------------------------------------------------

Всички фирми законово под нож плюс веригите за продажба

на не само некачествени млека,кашкавал и сирене...кренвирши

наденица и хляб.

-------------------------------------------------------

10 000 лв. първа глоба - първи акт за магазин

50 000 лв. за производител.

Рецидив: Затваряне на фирма,фабрика произвеждаща вредни за здравето храни.

Продукцията естествено на боклука.

Това са пожелания към министрите...че няма как да им го наложиш!

Трябва да им го наложим. Не знам как, но знам, че трябва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.