Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е псевдоефедрин?

Featured Replies

това тестуване за алергии плаща ли се от здравната каса? защото на мене ми взеха 35лв

Мисля, че не се плаща, защото преди години на дъщеря ми и правеха всяка година алергологични тестове и винаги си ги плащахме.

Между другото - тя се пребори с алергиите си към котка и домашен прах при смяна на начина на хранeнe и прием на подходящи хранителни добавки.

• Автор

Мисля, че не се плаща, защото преди години на дъщеря ми и правеха всяка година алергологични тестове и винаги си ги плащахме.

Между другото - тя се пребори с алергиите си към котка и домашен прах при смяна на начина на хранeнe и прием на подходящи хранителни добавки.

ами на мене алерголога при който бях ми каза за някаква имунотерапия... но е доста скъпа

ами на мене алерголога при който бях ми каза за някаква имунотерапия... но е доста скъпа

Не само е скъпа, но не винаги дава резултат.

• Автор

Не само е скъпа, но не винаги дава резултат.

Ами за резултата не знам, но 3 години трябва да я правя

Ами за резултата не знам, но 3 години трябва да я правя

Щом трябва, ще я правиш.

• Автор

Щом трябва, ще я правиш.

на този етап не мисля да я почвам
  • 6 години по-късно...
на 29.11.2011 г. в 23:35, haidukpikaso написа:

и нито един от двамата не ти е направил снимка няма що

хроничен синузит се лекува, питай мен през какво ли не съм минала, но нямах алергия, както при теб

Здравейте, споделете моля ви как излекувахте хроничния синузит. От 4 месеца ме лекуват с антибиотици, направиха ми пункция и нищо. Казаха, че вече няма лечение освен операция за изчистване на лигавицата, която е хипертрофирала. При мен е засегнат само десен максиларен синус. Нямам хрема, нито температура, само лек оток и малкото секрет който ми се стича в гърлото е с много неприятен вкус и мириз. Ще съм много благодарна за съвет, защото вече не се издържа, а за операция не ми се мисли въобще!

преди 15 часа, Ваня Йорданова написа:

Здравейте, споделете моля ви как излекувахте хроничния синузит. От 4 месеца ме лекуват с антибиотици, направиха ми пункция и нищо. Казаха, че вече няма лечение освен операция за изчистване на лигавицата, която е хипертрофирала. При мен е засегнат само десен максиларен синус. Нямам хрема, нито температура, само лек оток и малкото секрет който ми се стича в гърлото е с много неприятен вкус и мириз. Ще съм много благодарна за съвет, защото вече не се издържа, а за операция не ми се мисли въобще!

с Африн - колкото и да е странно, но е факт

дали ще има същия ефект и при вас не знам, но със сигурност не губите нищо ако го опитате

и стискам палци да ви помогне

;)

ето го

https://apteka.framar.bg/01001966/африн-спрей-0-05-20-мл-

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

• 4 години по-късно...

Какво лошо има, ако се остави специалистът, с диплома, практика и опит -  да дава съвети относно фармакология и лечения, вместо тия народни импровизации? Всички знаем кой му е ника и в темата това чудесно личи. Медицината отдавна не е народна наука от типа "една жена ми каза".

Търсенето на мнения за диагноза и лечение, през народен форум, е несериозно. А още по-несериозни са мненията на хора които веднага се възползват да си кажат дежурните рецитации, без дори да са наясно с основни положения и те даже си били излекували "хроничен синузит" с АФРИН... :)

Нещо да "помага", не означава "лекува". А между "повлияване на симптоми" и  "лечение" - има качествена разлика.

Синузит... само по себе си не е диагноза. Симптомите могат да са сходни, но произходът може да е от алергия, бактериални или вирусни инфекции, като странична реакция от друга инфекция. Понякога е комбинация от всички тия... като това е само повърхностно и елементарно описание. Към всяко едно от тия са налице различни лечения и подходи, макар голяма част от фармакологията да е обърната именно към симптомите. Но след като се повлияят - е добре да се обърне внимание на причините и да се подходи към лечението им.

Алергията към акари няма как да няма отношение към възглавниците, матрака и спалното бельо. Особено спрямо възглавниците - смяната на възглавница е повече от задължителна и всеки лекуващ алерголог би обърнал внимание.

По време на сън се отделя много влага от организма, която се попива от всички тъкани до които тялото има контакт. От същата влага се възползват и акарите. Дори редовното пране и смяна на калъфките на възглавници не променя факта, че носа е в контакт със среда от акари, които проникват под повърхността на възглавницата и се размножават "на закътано"... От влагата във възглавниците може също да намерят "своя среда" и други организми. Положението с матрака и завивките - е сходно.

Разбира се - едни имат свръхчувствителност към тях и правят алергична реакция, докато други - нямат. Но акарите по принцип са възможен проблем и за дихателни инфекции... колкото и условно да е това.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.