Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да върна компютъра на заводски настройки?

Featured Replies

Интересува ме как да върна компа на фабрични настройки,все едно сега съм го взел от магазина.Компютъра ми е Packar Bell Easy Note TM 82.Каква е клавишната комбинация и въобще нещо по-подробно за възстановяването му със Windows 7 (64 bits) съм,и лошото е че оперативната система е на Пакард бел,а така губя още една година от гаранцията за това искам да му възстановя неговата.

Хаха, баси тариката си - да ти върнем гаранцията

:headphones:

• Автор

Аз гаранцията си я имам но се издъни оперативната система и се наложи да я меня.Не искам да я загубя гаранцията не да ми я връща някой.

Аз гаранцията си я имам но се издъни оперативната система и се наложи да я меня.Не искам да я загубя гаранцията не да ми я връща някой.

ОС, какво общо има с гаранцията на хардуера?

Тайно споразумение Майкрософт - НР.Нищо чудно.

Редактирано от Alex&Ramesses (преглед на промените)

Да бе... А аз ако искам да ползвам Linux? Не могат да ме принудят да стоя на Windows. Софтуера не може да има нищо с хардуера и по принцип едното не пречи на гаранцията! Още повече дали една система е легална или не е просто от ключа. Аз ако изтегля някоя самоделка от Замунда и я активирам с легален ключ тя пак е легална, но ще е калпава колкото си иска... Същото важи и за MSDN ако си дръпна и използвам легалният ключ с който е дошъл лаптопа, то системата е напълно легална и не се различава с нищичко от това, което е като "оригинален" диск. Нека ми докажат, че съм я инсталирал от Замунда и тн... Не виждам как може да го обвържат едното с другото. Към автора на темата- HP щом е ме навежда на мисълта, че трябва да има рековъри дял на HDD-то. Виж си в книжката към лаптопа какво пише като инструкции.

.....Компютъра ми е Packar Bell Easy Note TM 82....

Aма колеги, май ви се спи още и не четете правилно какво е написал човека. А относно софтуера - никой не може да ни задължи да ползваме конкретен. Това е въпрос на избор на потребителя. Все пак това не е фърмуер а е приложен софтуер!

Не знаех че Hewlett-Packard и Packard Bell имат нещо общо.

Интересува ме как да върна компа на фабрични настройки,все едно сега съм го взел от магазина.Компютъра ми е Packar Bell Easy Note TM 82.Каква е клавишната комбинация и въобще нещо по-подробно за възстановяването му със Windows 7 (64 bits) съм,и лошото е че оперативната система е на Пакард бел,а така губя още една година от гаранцията за това искам да му възстановя неговата.

От тук сваляш ръководство и четеш от 47 страница как става възстановяването.

Aма колеги, май ви се спи още и не четете правилно какво е написал човека. А относно софтуера - никой не може да ни задължи да ползваме конкретен. Това е въпрос на избор на потребителя. Все пак това не е фърмуер а е приложен софтуер!

0.о А аз бях сигурен дори, че модела е HP 625............. 0.o Мдаааа... Раничко е...

Иначе да- софтуера е избор на клиента и не може да те задължат и не може да се обвърже с гаранцията по никакъв начин. Още повече уточних една ОС какво я прави легална...

От тук сваляш ръководство и четеш от 47 страница как става възстановяването.

Да, но там пише:

Recovering from the hard drive during startup

To reinstall Windows and all pre-installed software and drivers: 1. Turn on your computer, then press Alt+F10 during startup. Packard Bell Recovery Management opens. 2. Click on Restore system from factory default.

Caution: Continuing the process will erase all files on your hard drive.

и

Recovering from your recovery discs

To reinstall Windows and all pre-installed software and drivers:

1. Turn on your computer, insert the first system recovery disc into your optical disc drive, then restart your computer.

Caution: Continuing the process will erase all files on your hard drive.

2. During startup, press F12 to open the boot menu. The boot menu is where you can select which device to start from, such as the hard drive or an optical disc.

3. Use your arrow keys to select CDROM/DVD, then press Enter. Windows installs from the recovery disc you inserted.

4. Insert the second recovery disc when prompted, then follow the on-screen prompts to complete the recovery.

т.е. ако нямате рековъри партишън или рековъри дискове значи тези идеи отпадат.

Софтуера не може да има нищо с хардуера и по принцип едното не пречи на гаранцията....

Не толкова общо колега, че стават грешки. Програмите за оверклок също са софтуер, а има такива, които с неправилна употреба могат да изгорят някой компонент, въпреки евентуалните защитни механизми. Даже има програми, с които има възможност да се изключват въпросните защити, с цел максимални резултати. Разбира се обикновено понеже изключването е при ръчен режим на оверклок, за пърженето на яйцата е виновно ЗКУ-то...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Да, но там пише:

и

Благодаря на всички за това че се отзовахте така добросъвестно към въпроса.Проблема е че в Испания ако не си със оригиналната ОС си губиш гаранцията,даже като ходих да им го оставя първия път на сервиза на АСЕР (те са едно със Пакард Белл а не със НР) ме попитаха изрично дали съм сменял ОС-то.Колкото до Recovery disk,имам два третия просто не се смъкна....там е проблема.Но доколкото зная на самия хард диск има такава програма за възстановяване на първите настройки,това искам да зная как да го активирам. Някъде намерих из торентите такива дискове и то за Пакард бел точно но няма сайдери за смъкване а и не зная за кой точно модел ги дават,казват се Recovery Packard Bell 1'2'3,значи на мен ми трябва 3 за да довърша възстановяването или да го накарам компа сам да си свърши тази работа чрез неговите си програми.

Да, но там пише:

и

Благодаря на всички за това че се отзовахте така добросъвестно към въпроса.Проблема е че в Испания ако не си със оригиналната ОС си губиш гаранцията,даже като ходих да им го оставя първия път на сервиза на АСЕР (те са едно със Пакард Белл а не със НР) ме попитаха изрично дали съм сменял ОС-то.Колкото до Recovery disk,имам два третия просто не се смъкна....там е проблема.Но доколкото зная на самия хард диск има такава програма за възстановяване на първите настройки,това искам да зная как да го активирам. Някъде намерих из торентите такива дискове и то за Пакард бел точно но няма сайдери за смъкване а и не зная за кой точно модел ги дават,казват се Recovery Packard Bell 1'2'3,значи на мен ми трябва 3 за да довърша възстановяването или да го накарам компа сам да си свърши тази работа чрез неговите си програми.

Това ми показа боба.

Опитай с www.google.bg следващият път, на теб ще ти отгадае по-добре.

Само да добавя, че е напълно нормално обвързването на софтуер с хардуер. Особено пък за операционна система. В зависимост от лиценза за ОС, който си закупиш с дадена система се предлага както ОС САМО за конкретната система (по-евтино струва ОС), както и лиценз за ОС с възможност за ползване на повече конфигурации.

Не виждам защо ще ползвам гугъл за нещо което не ме интересува.В случая Пакард Бел.Не си разбрал контекста.

Не виждам защо ще ползвам гугъл за нещо което не ме интересува.В случая Пакард Бел.Не си разбрал контекста.

Контекста ти го разбрах чудесно. Ти явно не разбра моя. Когато не знаеш как и кога да ползваш чужди лафчета, по-добре не го прави. Разговора приключи за мен, и без това оспами на човека темата.

И какво като съм я оспамил?Ти не можеш да ме разбереш,че давам условен пример.

Човекът да си пусне нова тема и ще бъдем по-концентрирани.Спали сме.

• Автор

Дааааа,до тука разбрах....само че от тук нататък какво да правя?????/Със ALT+F10 не става,а и както казах вече нямам третия диск за възстановяване а без него не става.Някой ако може да го изнамери в нета... Аз обърнах всичко до което се докопах.....но нищо не открих..Packard Bell recovry manager Win 7.

Дааааа,до тука разбрах....само че от тук нататък какво да правя?????/Със ALT+F10 не става,а и както казах вече нямам третия диск за възстановяване а без него не става.Някой ако може да го изнамери в нета... Аз обърнах всичко до което се докопах.....но нищо не открих..Packard Bell recovry manager Win 7.

Според мен основния проблем идва от там, че не сте си прочели книжката с упътването като сте купили лаптопа. Защото там също така е описано как да си направите(запишете) сам тези рекавъри дискове посредством инсталирания за целта софтуер. Лошото е че вече е късно и няма как да бъде направено. единствения вариант който се сещам е да помислите за някой ваш познат, който има такъв лаптоп и да си ги направите на неговия(ако е работещ със отигинална ОС). Успех.

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

• Автор

Според мен основния проблем идва от там, че не сте си прочели книжката с упътването като сте купили лаптопа. Защото там също така е описано как да си направите(запишете) сам тези рекавъри дискове посредством инсталирания за целта софтуер. Лошото е че вече е късно и няма как да бъде направено. единствения вариант който се сещам е да помислите за някой ваш познат, който има такъв лаптоп и да си ги направите на неговия(ако е работещ със отигинална ОС). Успех.

Книжката я прочетох само че при смъкването на дисковете единия (третия)се заинати,а ако пусна пак програмата пак наново ще трябва да записвам и предните два които са по 4 Г всеки един,та за това си останах без третия диск.Чувал съм че може да се върне компа на фабричните настройки и без дискове като при телефоните,е това ако може някой да ми каже ще е безценно.

Книжката я прочетох само че при смъкването на дисковете единия (третия)се заинати,а ако пусна пак програмата пак наново ще трябва да записвам и предните два които са по 4 Г всеки един,та за това си останах без третия диск.Чувал съм че може да се върне компа на фабричните настройки и без дискове като при телефоните,е това ако може някой да ми каже ще е безценно.

Във вашия случай вие искате да го върнете не на фабрични настройки а с фабричен софтуер, което няма как да стане без наличието на последния. Това е.

Когато сте инсталирали друга операционна система,вероятно сте затрили (форматирали) скрития дял(вижда се в Bios, но не и в My Computer )с образа на оригиналната ОС.В тоя случай никакви клавишни комбинации няма да помогнат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.