Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на виедеоконтролер и други неща

Featured Replies

bildera_ преди 10 г. тоя хард щеше да ми е достатъчен. Сега като инсталирам седмицата и сваля един блу-рей е запълнен. Та на теб може и да ти трябва едноместна спортна кола но повечето хора търсят товарно добиче. А и честно казано и като системен не ми е необходим.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Добре, за последно. Споменах за кутията, защото се препоръчваха различни дъна, а и темата бе за избор между 3 дъна. Тогава без да иска човек, може да се подведе по по-малката кутия с по-голямото дъно. А и попитах, дали съм прав, защото както гледам сайта на Asrock, дъното е ATX. Ти разбира се, говориш за Интелска конфигурация и си прав, само двете кутии са на една цена и грешки стават. Да ти кажа и за лелките по бакалиите. Лелките, за разлика от мен, са седнали зад това PC по принуда. Все пак, тая техника се появи масово едва преди няколко години и реално никой не разбираше нищо. Обаче аз ще ти покажа "лелки" ( поне на теб предполагам), които ще ти скрият топката. Така, че не слагай всички лелки под един знаменател. Там се намесват много фактори, един от които е образование. А като казах SSD,имах предвид друго. Взема се 64 GB SSD със записвачка и се кара така няколко месеца, докато паднат цените на обикновените хардове. След това SSD се ползва за кеш и се взема да кажем 1 TB хард. 64 GB е компромисна големина - хем да има място за ОС и някой файл, хем да не е толкова бавен тоя SSD, понеже колкото едно SSD e по-малко, толкова е по-бавно. А записвачката се взема, за да се записват на DVD снимки, видеоклипове, документи и така нататък, които биха отнели от малкото място на диска. Това разбира се е временно, докато паднат цените. Направо ми иде във всяка тема за нова конфигурация под 1000 лева да напиша едно - "За Бога братя, не купувайте, защото само хардът ви е една трета от цената, а за останалите компоненти не остава нищо"

bildera_ преди 10 г. тоя хард щеше да ми е достатъчен. Сега като инсталирам седмицата и сваля един блу-рей е запълнен.

Та на теб може и да ти трябва едноместна спортна кола но повечето хора търсят товарно добиче.

А и честно казано и като системен не ми е необходим.

Напротив. На мен ми трябва кола, в която се побирам, която е маневрена в града и която може да товари. Естествено и аз, като повечето тук, обръщат внимание на цената, като предпочитат повечето екстри, пред по-голям мотор и интериор.

А за блу-рей...прав си. Наистина, за някои хора това сигурно е важно. Решението е да си поддържаш харда чистичкък, докато се сдобиеш с по-голям. И когато на някой му трябва ван, той никога не би се насочил към кола като моята. Това е ясно на всички. Наистина ме затапи с тоя блу-рей, макар един-два пъти да съм теглил подобно чудо :rolleyes: Ама ела сега ми виж хардовете. Пълни до дупка. Даже вчера затрих десетина филма и 3-4 игри, които само ми заемат място от месеци, че и години. И за какво? Запитай се, колко филма или игри имаш на харда, които не са ти необходими. Но ако се интересуваш от блу-рей и 500 GB хард няма да ти стигне, ако самоцелно теглиш и забравяш да чистиш. В една друга тема обясних, какво се прави. Ами няма да гледате блу-рей, а ако искате това, няма да следвате съвета ми, естествено. Не е ли просто? ;)

Всеки има глава на раменете си. Но аз бих задал контра въпрос. Необходимо ли е примерно да се взема много бавен и малък хард, само за да се изтеглят 3-4 блу-рей филма? Не е ли по-добре да се тегли по един, да се гледа и да се трие. След време да се вземе един много голям хард на една много ниска цена и SSD да се включи като кеш на тоя хард? И какво ьтава след време? Хардовете поевтиняват, SSD не и тоя, дето е взел сега SSD е на далавера спрямо тоя, дето не му стига 320 GB хард и е решил да вземе 1 терабайт, а на всичко отгоре и записвачка, че са му се натрупали снимки и клипчета от фотоапарата му. Трябва да се мисли в перспектива. Ей това искам да кажа на бай Колю. Голите цифри и факти може да означават нещо днес и утре, но не и след няколко месеца.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Всъщност си поддържам харда повече от чистичък и игри не играя та 500 ГБ ми стигат че и отгоре. Просто има едно нещо наречено сиид и едни тракери дето банват ако дърпаш и бягаш. Но 500 и 64 ГБ са коренно различни неща а човека явно разцъква и игрички. Ми то само ОС ще ти заеме над 10 ГБ без програмите. А SSD ще паднат не се притеснявай. Като станат 75% по-евтини ще си купя. :rolleyes: пс. Между другото говорим за някъв умрял Атлон дето е по-зле и от Пентиумите та защо въобще се споменава SSD в тая конфигурация?

Харда за всеки е по индивидуална необходимост. Аз например като превъртя играта я изтривам, но имам голяма колекция филми (~500 GB). Бий препоръчал да се използва темата за избор на хард, но цените са прекалено високи за свободен избор. Та съвета ми е да се мине с някакъв временен хард, докато човека си наблюдава през това време и прецени какъв обем ще му трябва и като поевтинеят да си купи нужното.

Всъщност си поддържам харда повече от чистичък и игри не играя та 500 ГБ ми стигат че и отгоре.

Просто има едно нещо наречено сиид и едни тракери дето банват ако дърпаш и бягаш.

Но 500 и 64 ГБ са коренно различни неща а човека явно разцъква и игрички. Ми то само ОС ще ти заеме над 10 ГБ без програмите.

А SSD ще паднат не се притеснявай. Като станат 75% по-евтини ще си купя. :)

пс. Между другото говорим за някъв умрял Атлон дето е по-зле и от Пентиумите та защо въобще се споменава SSD в тая конфигурация?

Само гледай папка Уиндоус:

Публикувано изображение

Всъщност си поддържам харда повече от чистичък и игри не играя та 500 ГБ ми стигат че и отгоре.

Просто има едно нещо наречено сиид и едни тракери дето банват ако дърпаш и бягаш.

Но 500 и 64 ГБ са коренно различни неща а човека явно разцъква и игрички. Ми то само ОС ще ти заеме над 10 ГБ без програмите.

А SSD ще паднат не се притеснявай. Като станат 75% по-евтини ще си купя. :(

пс. Между другото говорим за някъв умрял Атлон дето е по-зле и от Пентиумите та защо въобще се споменава SSD в тая конфигурация?

SSD-то го споменах между другото. Направих грешката, че мъчейки се да вляза долу горе в бюджета, за да не приказвам само празни приказки, в бързината съм натиснал РАМ за преносими компютри, без ни най-малко да съм искал това. Нямам си напредстава как е станало. Все пак това не променя цената, защото разликата е някакви центове. SSD-тата едва ли ще паднат или поне тия, дето са на нашия пазар. Нали първо трябва да се продадат? Не може да го купиш примерно за 100 долара и да го продадеш за 30. Освен това, идват и нови поколения и там работата е ... За харда няма да споря. Аз не ползвам блу-рей, а и не познавам хора, които ползват. Затова ти казах, че като ти трябва ван, си вземаш ван. Аз за тия пари, дето взех Фиестата, можех да взема и C-Max, само че гол. И място щях да имам и щеше да ми е по-удобно за ръста. Само, че гол C-Max ми се струва по-зле от Фиеста със всякакви екстри, още повече, че ми е достатъчна тая кола засега. Затова не насилвам никой да си взема SSD вместо хард, но това си е едно предимство във всяко отношение. А сийд се прави лесно. Я ми кажи, колко време държиш един блу-рей и каква ти е далаверата? Аз например си държа в момента RAGE и от месеци все има кандидати. С филмите обаче не е така. След два дена никой не се сеща да тегли, а и да тегли, не тегли от мен.И пак казвам. Ако аз купувах сега конфигурация, изобщо нямаше да вземам хард за 200 лева. За тия пари се взема записвачка и SSD 64 GB A-DATA, защото нямам намерение скоро да гледам блу-рей филми. Има и друго. Ние чакаме да паднат цените на SSD, ама те така и не падат. Няма и да паднат. Утре ще паднат цените на хардовете и пак ще търсим някоя 2 терабайтова резачка, дето не ни оставя да спим, само за да записва с 20 МБ/секунда повече информация. Няма да ни се дават парички за SSD, щото ще си кажем...да не ми е изпила чавка акъла. Аз от месеци чакам да паднат цените на флашките, за да си взема една за колата, но когато 4 GB стана 10 лева си казах...абе аз едно DVD не мога да запиша, тогава за какво да я вземам? В същото време не ми се даваха 17 лева за 8 GB, щото пък си казах, то две DVD-та няма как да запиша, а за тоя боклук да давам 17 лева, няма да стане. Стоях пред флашките 5 минути, вземах ги и ги връщах. И така си стоя без флашка вече колко години :) Та това е в кръвта на човек. Струва му се, че даден продукт не си заслужава парите и не го взема. Когато обикновените хардове станат стотина лева, на никой няма да му се дават още толкова за малко SSD, щото по неговата логика ще може да си вземе още един хард за претрупаното му PC.

Оспамихме темата на колегата, дано сам си е преценил, какво да взема.

Харда за всеки е по индивидуална необходимост. Аз например като превъртя играта я изтривам, но имам голяма колекция филми (~500 GB). Бий препоръчал да се използва темата за избор на хард, но цените са прекалено високи за свободен избор. Та съвета ми е да се мине с някакъв временен хард, докато човека си наблюдава през това време и прецени какъв обем ще му трябва и като поевтинеят да си купи нужното.

Абе на човека не му трябва хард, има си. Дадох ви задачка и вие се развихрихте с торенти, блу-рей и какво ли не :( Дайте му конфигурация с АМД до 950 лева, каквито са условията му. Аз се опитах, но излязоха 1000, а бай Колю се хвана за една печатна грешка. Все пак за мен по-добрият вариант е AMD FX8120, вместо интелска конфигурация или такава с Athlon X3.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Не се хващай за думите ми. И преди 10 г. години малко хора теглеха ДВД-та. Разликата е че тогава риповете бяха по 700 мб. и се теглеше за ддл от купищата сървъри. В днешно време един рип с ниска резолюция е двойно и тройно по-голям. А тези с висока са с размер около едно двд5 или двд9 и разбира се са торенти което налага някакво минимално задържане на харда. На някой тракери автоматично се получава предупреждение последвано от бан ако не сиидваш определено време без значение някой тегли ли. Да не говориме че вече и ТВ риповете са големи и един епизод 720 заема място колкото един филм навремето. Игрите въобще не ги слагам в сметката.Отделно и ОС заема тройно повече място. Просто 40/60ГБ хард не върши никаква работа в днешно време без значение какво теглиш и ми е трудно да повярвам че познаваш човек с такъв за основен. SSD е като едноместна спортна кола. Скъпа глезотия за милионери които имат по-няколко коли. Просто не е практична за основно ползване предвид цената и. Дали ще е 75 лв. или 175 лв. един нормален 500 ГБ хард е далеч от цени от типа на 2 000 лв и подобни фрапиращи цифри. Просто момента не е по-различен с нищо.

• Автор

Добре в крайна сметка малко по малко започнах да клоня към I3 на Интел и почти сигурно ще взема него от конфигурацията на baikolio95 , но с друго дъно- ASRock H61M/U3S3 и същата карта,само че не на Asus,а на Gigabyte,защото 40лв са си 40лв.

Публикувано изображение

Дъното е старата ревизия и посочения процесор няма да тръгне.Да сложиш процесор за 220$ и то клокърски,на дъно за 70$ си е мазохизъм.8120 не се вписва в тоя бюджет,при тези цени на хардовете и наличието на видео карта.

Лошото е е,че Феномите започнаха да изчезват от пазара,за този бюджет 955+970 дъно щеше да е ок.

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

Просто 40/60ГБ хард не върши никаква работа в днешно време без значение какво теглиш и ми е трудно да повярвам че познаваш човек с такъв за основен.

Здравейте и от мен.

Първо: извинения за офтопик-а и за това че си бутам д-то между двама мерещи си пи..ките но аз съм с 232ГБ диск free 218ГБ т.е. ползвам само 14ГБ.

Уточнявам игри не играя освен тия флаш(имам XBOX360), блу-рей не тегля, ползвам XP Pro

Така че не слагайте всички под един знаменател.

Това че на повечето вкл. и н а съпругата ми хардовете им приличат на коледни елхи е вярно но ..това е вече друга тема

и почнах сериозно да се замислям да изхвърля тоя и да сложа едно СД 64ГБ

По темата към Септона:

Каквото и да вземеш да ти служи безпроблемно, но можеше поне да се извиниш на Билдера че той досега изхаби една кофа мастило и около 2 часа да се препира с другите само защото ти в началото настояваше за АМД компоненти а в последния момент обръщаш на 180 градуса.

Пестете времето и нервите на тия от които очаквате помощ.

P.S. извинявай че ти говоря на ти

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

Я стига моля ви се! Обърнахте темата на За и Против ССД или по-скоро на кого колко му трябва обем. Същността на темата е съвсем друга. Не ме карайте да чистя мнения! Това, че съм ви отпуснал каиша малко в повечко, не значи да обърнете всяка тема на говорилня. Да кажа и аз мнение: Автора очевидно не е новобранец. Аз бих предложил вариант с HDD и със SSD, пък той да си прецени на него какво ще му е достатъчно! В края на крайщата ние изказваме само мнение и всеки има правото да изкаже своето виждане за правилната конфигурация, а автора пък е в правото си да избере. Просто всеки може да изкаже предимствата на SSD или HDD при сегашните цени и тн. а не да си мерите пат... папките с Windows! Автора е този, който преценява какъв обем ще му е нужен, не аз или вие! Най-малкото всеки е със спесифични нужди! Аз лично ще спестя коментара за мойте, защото АВТОРА надали го интересува колко видео, музика, игри имам или нямам... По темата: Няма какво да кажа, колегите са покрили всичко. Само ще повторя, че AMD не е за предпочитане сега и че избора на Intel е правилен.

Автора,ако си от София.Отиди до офиса на hardwarebg.Кажи им бюджета си и,че искаш конфигурация с FX 4100+970(990) дъно,ще ти я клокнат безплатно,и ще е по пройзводителна от i3 2100+офис дъно.И остави 'сините' тролове да си пишат тук колкото си искат,кое е правилно и кое не е.

Реклама на магазин.

quickJO

Клок = Сини екрани = Високи температури = Нестабилна работа при натоварване = Проблеми...

Умната, Septona!

Не съм съгласен! Всеки прожесор може да понесе определен клок. Демек има допуск в производството. Ако се прави умерено и има добро охлаждане един лек и среден колк е добре. Все пак основното правило на клокването е да се прави докато е стабилна системата. За това има 24 часови тестове за стабилност и клок не се прави за 5 мин, а дигаш малко--> тестваш. Колегите, които се занимават с това, могат да дадат по-добра информация, но сините екрани и нестабилност не са задължителни!

Какви ли не "гимнастики" и фасони ще се измислят, само и само да се осъществи някаква продажба на AMD процесор... А и не се знае "на колко ракии" ще са клокърите от "офиса на hardwarebg"... :)

Какви ли не "гимнастики" и фасони ще се измислят, само и само да се осъществи някаква продажба на AMD процесор... А и не се знае "на колко ракии" ще са клокърите от "офиса на hardwarebg"... :)

.....

А продажбите на AMD процесорите не ги мисли,я ми намери наличен Phenom II x4 955 или 965,дори и FX 4100 се намира трудно,при Llano положението е същото.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Няма ги ,не защото са много търсени, а точно обратното. Пазара определя доставките, и естествено търговците зареждат каквото се търси, а не което ще лежи по рафтовете. И не давай воля на селският си манталитет! 4100 го има навсякъде: http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=45067 http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-FX-4100--3.63G-X4-BOX-AM3 http://sky.bg/Details.aspx?ID=18928 http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=543889 http://www.plesio.bg/protsesori-c-69977713/fx-4100-bulldozer-am3-3-6-ghz-12-mb-p-289137.html

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.