Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за психически проблем

Featured Replies

Та значи имам една приятелка която има проблем. Казва ми че от известно време се режела с пож по ръката. Става дума само драскотини си прави, но е решила, че се е побъркала и не иска да каже на никои за това. Каза ми че имала малко блези по ръката и ги крие от тяхните за да не я вкарат в лудница. Аз и казах, че не е луда и тя се успокои, но и казах да внимава да не си среже вените случаино. Та как да и помогна? По принцип е досат агресивна и и казах че можеби на това се дължи и ще я квам да тренира с мен боини изкуства да се биеме за да изхвърла агресията накакси. Тя по принцип много години е тренриала гимнастики танци и тн, явно има много енергия и агресия. Също така и казах да не се натиска с макетниа нож по ръката, а по рамото понеже там има по-малко важи кръвоносни съдове и е по-безопасно.

• Отговори 59
  • Прегледи 5,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Приятелката ти да отиде на лекар, ама на секундата. С макетно ножче независимо къде се режеш може да се осакатиш до живот. Не давай такива съвети моля те.

Ако си й приятел - ще кажеш на техните незабавно.

Това не е предателство, това е помощ.

• Автор

Няма да казвам на никои обещал съм и. Ще стане по зле аз знам. Просто трябва да намеря начин да и помогна някакси.

Ако си и приятел - ще кажеш на техните незабавно.

Това не е предателство, това е помощ.

• Автор

Абе всеки знае, че възрастните са зле и са истерици. Само ще прецакат ситуацията. Може просто да е самотна нз наи лесно е да се каже отиди в лудницата. Не това имах в предвид.

Наранявайки се, човек се опитва да тушира една болка с друга, това ти е известно, проблема е да стигнеш до другата болка и там да помогнеш. Иначе може да я посъветваш да се реже по дупето, хем ще я боли всеки път като седне, хем няма да тече много кръв. Това беше малоумно, но действай единствено в посока да сподели истинската болка, самото й споделяне ще спре рязането.

• Автор

А не може ли да се реже понеже е неудовлетворена от нещо? Става дума приемрно само трениране и учене 10 години.

Абе всеки знае, че възрастните са зле и са истерици. Само ще прецакат ситуацията. Може просто да е самотна нз наи лесно е да се каже отиди в лудницата. Не това имах в предвид.

Това е Ваше мнение.

Остави ние, дъртите, да преценим кое е по-правилно, по-разумно.

Не казвам да отиде в лудница -

но ако не й се помогне веднага - за съжаление вече ще е късно и непоправимо и ...

Загубих приятелка в лудница, знам за какво говоря

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=62637&hl=%EA%F3%EA%EB%E0&fromsearch=1

• Автор

Точно тези намеси от специалисти, клиники и тн са най-опасни. Според мен те карат нормалните хора да се чустват луди и ги побъркват за да си имат клиенти. Те имат сметка да побъркват хората, а приателката ми не е луда и точно от такъв тип отношение се страхува. Просто ще и каже да се реже по дупето и ще гледам да я разсейвам повече с това онова.

Точно тези намеси от специалисти, клиники и тн са най-опасни. Според мен те карат нормалните хора да се чустват луди и ги побъркват за да си имат клиенти. Те имат сметка да побъркват хората, а приателката ми не е луда и точно от такъв тип отношение се страхува. Просто ще и каже да се реже по дупето и ще гледам да я разсейвам повече с това онова.

Пич, ти направо въобще мислиш ли??? Опитай се да разбереш какво я боли, за да се реже. Човек като се пореже, изпитва физическа болка, която за момента го кара да забрави менталната болка. Значи или се опитваш да разбереш защо и какво я боли наистина, или всеки ден я караш да се бъхтете до кръв на ринга. Без съвета за дупето, това беше ирония към твоя коментар за рамото.
  • Автор

Е да бе тя много иска да се научи да се бие тва с боя ще го бъде.

Според мен хората с психичните проблеми са поне двама...нещо като глухия помагал на немия...

• Автор

можеби точно за това е споделила с мен

Тя е луднала вече, сори че ти го казваме.

Нормален и в добро психическо здраве човек не се самонаранява.

Само човек, който се мрази и мрази и всичко и всеки около себе си, постъпва така.

Замисли се.

По-добре ли е да не кажеш на техните, да не я заведеш на лекар ?

Ти предполагам не си нонстоп с нея -

ако не дай си Боже си пререже вените и си отиде - как ще се чувстваш ?

Знаейки, криейки ?

• Автор

Може да иска просто да ми привлече вниманието още е мн рано да се каже. Момичета понякога се правят на интересни.

Те нещата се поизясняват. Значи освен че и на двамата ви хлопа нещо в теб има и друго. Имаш мераци а. Хем "помагаш" - хем стоим на същото дередже - и още имат нужда от някой "приятел" да си споделят с него, и на тебе ти прави кеф това че си ти, и що да спира да се реже като може да продължава - ама да е на някое по подходящо място за да може да продължи по дълго... Стана ми нек'во тъпо - все едно и аз съм виновен че тая си няма друго освен тебе и акъла ти - и сякаш и аз помагам да са ева...

Може да иска просто да ми привлече вниманието още е мн рано да се каже. Момичета понякога се правят на интересни.

Че вече не ти ли е привлечено а

Бе тва нов начин за сваляне ли ще да е че аз съм назад с матряла баси

Много странни съвети даваш. Кажи и изобщо да не реже нищо (само косата и ноктите от време на време :D) Поне е разбрала, че има проблем. За такива проблеми май не пращат в лудницата, а се говори с психолог и те уж помагат. Не е нужно дори да говори с психолог. И с теб може ако не даваш съвети да се реже. Трябва да разбере причината за проблема. Нещо се е случило за да почне да се реже. Не става безпричинно или "защото и харесва"

• Автор

Ми мисля, че нищо не се е случило, просто според мен е изтрещяла от учене или нещо такова. Може да е много незадоволена, щото е на 17 а няма гадже. Сестра и ми каза че много и агресира и я удря и някви такива.

Ми мисля, че нищо не се е случило, просто според мен е изтрещяла от учене или нещо такова. Може да е много незадоволена, щото е на 17 а няма гадже. Сестра и ми каза че много и агресира и я удря и някви такива.

Точно - случило се е -

и ти току-що написа и причините.

Накрая па опряхме до оправянето.

Ми, да се местим у другия раздел освен

• Автор

Лелеее освен да я бия трябва и да я ... ли бе?

Най-добре питай Линда - тя е спец.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.