Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за психически проблем

Featured Replies

Най-добре питай Линда - тя е спец.

Коя е тази Линда? Днес във втора тема говорите за нея?

ПП: Съжалявам, че попитах. Не трябваше да влизам в уебсайта и...

Редактирано от Cell (преглед на промените)

• Отговори 59
  • Прегледи 5,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Коя е тази Линда? Днес във втора тема говорите за нея?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showuser=150251

• Автор

Знаех си че приателката ми е съвем нормална. Ако беше луда нямаше да се мисли за луда за таков малко нещо. Аз като знам какви неща съм правил. Ама ако беше споделила с някои като тези първите дето коментираха наистина можеше да стане луда.

Редактирано от iddqd (преглед на промените)

Знаех си че приателката ми е съвем нормална. Ако беше луда нямаше да се мисли за луда за таков малко нещо. Аз като знам какви неща съм правил. Ама ако беше споделила с някои като тези първите дето коментираха наистина можеше да стане луда.

Ти направо с брадвата нали

Казва ми че от известно време се режела с пож по ръката. Става дума само драскотини си прави, но е решила, че се е побъркала и не иска да каже на никои за това.

В случая това какво тя казва, не трябва да се взима под внимание. ;)

Става дума само драскотини си прави, но е решила, че се е побъркала и не иска да каже на никои за това.

Това, че човек си прави драскотини по ръката, съвсем не значи, че иска да се самоубие.

Каза ми че имала малко блези по ръката и ги крие от тяхните за да не я вкарат в лудница. Аз и казах, че не е луда и тя се успокои, но и казах да внимава да не си среже вените случаино.

Информация от трети лица - пак не трябва да се взима под внимание.

Та как да и помогна?

Сложен въпрос. Но, все пак, трябва да си сигурен, че тя наистина има нужда от помощ.

......................................................................

Има нещо много показно в цялата работа - може просто да иска да привлече нечие внимание. ;)

Повечето луди не се мислят за луди.

• Автор

Не е луда бе казах ви. Иначе наистина може да няма нужда от помощ, а от внимание.

Не е луда бе казах ви. Иначе наистина може да няма нужда от помощ, а от внимание.

Мда, у ред е, разбрахме бе -

хобито й е да се дере. ОК

По принцип такива изпълнения са начин за получаване на внимание. Спрете да и обръщате внимание и ще спре да си прави белези. ;)

Iddqd недей да предприемаш нищо! Изчакай я без да иска да засегне някой голям съд и да попадне в болницата или моргата. Или пък да започне да наранява хората около нея. Тогава е най- подходящото време да кажеш на родителите на момичето! Едно от тези две неща неизбежно ще се случи . Тогава и да си биеш главата в стената ще е твърде късно...

Iddqd недей да предприемаш нищо! Изчакай я без да иска да засегне някой голям съд и да попадне в болницата или моргата. Или пък да започне да наранява хората около нея.

Да се самоунищожава щом иска.

Но защо да има наранени и други

:(

лудите,други работи правят.нейното е проява на мазохизъм.подари и бич,камшик,верига и комплект ножове.

Няма да казвам на никои обещал съм и. Ще стане по зле аз знам. Просто трябва да намеря начин да и помогна някакси.

ся спри с глупостите и почни да мислиш... ето една басня по темата:

Имало едно време един пастир, който пасял кравата на господаря си.

Както пасяла кравата, взела да се отдалечава. Пастирът и викнал няколко пъти, но тя не го слушала.

Тогава пастирът хвърлил камък, уцелил я по единия рог и го счупил.

Уплашил се - сега какво ще каже на господаря?

И казал на кравата: "Недей казва на господаря, че съм ти счупил рога"...

А кравата отговорила: "Че то не е нужно да казвам каквото и да било - то се вижда"...

та рано или късно всички ще разберат... дано да не е късно... но това с порязването ми звучи точно като болен/на от булимия - той/тя си мисли че е наред и не осъснава че му/и трябва помощ...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Е аз говорих с нея и bluelight се оказа прав. Като е питах колко често го прави тя кза че зависи от настроението и като се депресира го прави. Депресира се за глупости, но сестра и ми каза, че дори не яде. Сега ако почне да се храни може да се депресира по малко и да спре дано.

близо до мен,има 3 такива откачалки.нахранени са,на*бани са и със хапчета,ама пак са си откачалки.психиката им не е наред и няма оправия.а колко са уважавани,не е истина.много бели правят.бедничките,или мамицата им?

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Абе всеки знае, че възрастните са зле и са истерици.

Не споделям това мнение, въпреки че може би има и такива възрастни.

Това момиче учи ли, работи ли или се чуди какво да прави по цял ден?

• Автор

Е на 17 е и много учи. Иначе не се чуди какво да прави много понеже от 8 годишна тренира гимнастика и танци. Учи прекалено много.

Е на 17 е и много учи. Иначе не се чуди какво да прави много понеже от 8 годишна тренира гимнастика и танци. Учи прекалено много.

В такъв случай по всяка вероятност и липсват социални контакти.

Трябва да започне да излиза по-често, и да се постарае да намери среда, в която биха я приели добре, без да и се налага да се прави на това, което не е.

Момичето желае да бъде забелязано и прието от хората около себе си и навярно поради това прибягва до самонараняване, за което споделя.

Ако имаше някакви сериозни психични проблеми, нямаше да сподели за това, което прави.

Може и да греша, защото не съм психолог по професия.

• Автор

Няма сериозни психични проблеми. Контактува с хората иначе. Танцува супер добре, излиза.

• 2 седмици по-късно...

Няма сериозни психични проблеми. Контактува с хората иначе. Танцува супер добре, излиза.

с две думи всичко си и е нормално......що не и кажеш искрено че я обичаш,момичетата разбират от такива неща!

Редактирано от wizard_bg (преглед на промените)

• Автор

Е сега е обещла да спре видях и ги и доста белези има подредени в редичка мн подредено разане е паднало. Не и казвам така понеже като ме няма 1 ден и ще почне пак да се реже. Иначе сега е казала че няма вече и дори казхме на сетсра и.За сега тяхните не знаят ама е обещала че няма да прави вече така.

Е сега е обещла да спре видях и ги и доста белези има подредени в редичка мн подредено разане е паднало. Не и казвам така понеже като ме няма 1 ден и ще почне пак да се реже. Иначе сега е казала че няма вече и дори казхме на сетсра и.За сега тяхните не знаят ама е обещала че няма да прави вече така.

Надявам се да спре.

Дано.

И дано ти да си на ясно - че премълчаването понякога се оказва вредно, пагубно.

Това което споделяте е често срещано в късния пубертет. Това самонараняване може да има различни причини, но в повечето случаи се нараняват, защото се чувстват виновни за нещо. Едва ли вие ще се справите с решаването на нейният проблем, но ако държите да сте активен можете да я склоните да посети специалист - психолог-психотерапевт. Много е важно кога се самонаранява - всеки ден, през ден, сутрин, вечер .... Как избира момента в който да го направи. С какво този момент е по-различен от случаите, в които не го прави. За какво си мисли преди да доиде идеята за самонараняване, как се чувства докато го прави и как се чувства след това. Само нараняването не носи почти никаква информация преди да се вкара в контекста на преживяванията и ситуациите около нея, както и нейният "социален атом" т.е. взаимоотношенията и с родители, приятели, познати, непознати и със самата себе си.

• Автор

Ами да разпитал съм я тези неща наранява се защото това и помогне да избяга от проблемите си, не че има реални такива. Според мен води начин на живот които не е удовлетворява, но вече е спряла поне така ми казва. Моментите не ги избира казва че всичко става за секунди просто се депресира зима ножчето и цак готово. Сега след като ми е обещала че е спряла, също така промени доста неща в ежедневието си които водят към депресия, като гладуване и темподобни мисля по оптимистично по въпроса. Също така сестра и знае вече и съм и казал да гледа дали изчезват белезите и така нататак. Не мисля, че психолозите и спецялистите ще помогнат, поне брат ми ходеше по такива и според мен изобщо не са му помогнали. Тои си бее с други проблеми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.