Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за басрефлекс, говорители и кутии

Featured Replies

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Отговори 73
  • Прегледи 22k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ти май не си погледнал тази тема. http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=170330 Съветвам те да поставиш и малко текстилна вата. Фазоинверторите ако бъдат с мн. малки диаметри, ще се получи

• С риск да бъда банален: По-добре вземи един по-качествен говорител, отколкото 3 некачествени. Говорителите, които споменаваш се ползват в автомобила. Вземи пример с 5/7+1 системите - желателно е НЧ

Публикувани изображения

• Автор

Тази кутия която си начертал е по добра от тази която аз съм показал нали ?

Принципно всяка кутия с вбем 80л става. Вече с предимства са тези изработени от по-добър материал, с по-добро демпфане, с неправилна форма + крачета и т.н. и т.н. до оребряване и акустично оформление. За единичен суб бас аз бих избрал тази, която съм ти начертал. Ако е ОТ за автомобил, бих се спрял на твоя вариант от пост 42. Ето ти файла със симулацията от Bass Box: http://file.bg/c155949VclEM Размерите на кутията, която ти предлагам са точно тези от симулацията.

• Автор

Измислих каква ще е кутията - ще е тип шестоъгълник раздален на две тоест отгоре 3 ъгъла и от долу 3 ъгъла като колоната ще е одължена на горе за да не хаби много място,а фазоинера ще е отдолу и ще е правоъгълен отвор, а не траба.

• Автор

Сега пак един въпрос по темата, но с друго ОТ - къде да сложа говорителя, фазоинера (и какъв размер да е) и да слагам ли някаква вата? http://postimage.org/image/gz1f76bt1/ кутията е 25 литра говорителя е 8 инча, 120 вата RMS и 200 вата максимална, 4 ома, 40 -4000 хертза.

Редактирано от faster7 (преглед на промените)

С твое позволение ще променя заглавието на темата. От "Въпрос за Басрефлекс" на "Въпрос за Басрефлекс, говорители и кутии". Говорителя не го знам какъв е, размерите на кутията също, Т/С параметри има ли драйвера и т.н и т.н.

• Автор

Говорител - http://elimex.bg/product/5634/sp-rsw8093.html, размери на кутията - ширина 20.5см , дължина 40.2см, височина 42.7см(външни размери) изработена от пдч с дебелина 1.6 см.

Мнението ми е да не влагаш средства и нерви в проект изграден на базата, на некачествен (съмнителен, без T/S параметри) автомобилен говорител.

Определено се насочи към LW1200.

Информативно: ватата се слага по слух. Тя изкуствено увеличава обема до едно ниво. След това има обратен ефект. Още ватата обира вътрешните вибрации.

Иначе: съобразяваш се с дължините на кутията - говорителя го монтираш на по-дългата страна, фазоинвертора може и на късата(лицева).

• Автор

Аз ще направя ОТ с радимекса,но този говорител го взех за тестове и в същото време ми се развали басс говорителя на компютърната ми система и реших вместо да купувам нов говорител да го сменя с този за тестовете, но трябваше да направя нова кутия и така...

• Автор

Мнението ми е да не влагаш средства и нерви в проект изграден на базата, на некачествен (съмнителен, без T/S параметри) автомобилен говорител.

Определено се насочи към LW1200.

Информативно: ватата се слага по слух. Тя изкуствено увеличава обема до едно ниво. След това има обратен ефект. Още ватата обира вътрешните вибрации.

Иначе: съобразяваш се с дължините на кутията - говорителя го монтираш на по-дългата страна, фазоинвертора може и на късата(лицева).

А можеш ли да ми кажеш дали да слагам някаква вата?

Ако звукът не ти харесва, сложи. 1-1,5 см. облицовка с полиестерна вата.

Както съм ти написал:

"Информативно: ватата се слага по слух. Тя изкуствено увеличава обема до едно ниво. След това има обратен ефект. Още ватата обира вътрешните вибрации."

Прилича на трансмисионна линия. Ето методика за изчисляване: http://www.bgaudio.org/images/upload/TL_Construction.pdf

Смятам, че говорителят не е подходящ за този тип ОТ. Нямаш основните изисквания :

Qts 0.4-0.6

Qms 3-6

Qes 0.3-0.4

• Автор

Дълго мислех и реших,че щом ще си правя уредба с радимекса няма смисъл всички тон-колони да са отделни тоест баса, средата и пищялката.Затова мисля да направя ето това - http://vbox7.com/play:77567ae4 :) Ако го удобриш, кажи дали пищялката и средата са хубави, ако има по подходящи ще съм благодарен да ги споделиш с мен.

Този проект е на един потребител от аудио форума - bgaudioclub. Или говорителите са: бас - radimex lw1200; среда - вкс1831; пищялка - biema bmh - 2502 Като цяло ОТ са бюджетни и не очаквай чудеса. Ако искаш да потърся инф. за филтъра и честотата на срез. Пищялката и басът за парите си са страхотни, особено пищялката. С Благоевградския не съм се занимавал.

• Автор

Този проект е на един потребител от аудио форума - bgaudioclub.

Или говорителите са: бас - radimex lw1200; среда - вкс1831; пищялка - biema bmh - 2502

Като цяло ОТ са бюджетни и не очаквай чудеса. Ако искаш да потърся инф. за филтъра и честотата на срез.

Пищялката и басът за парите си са страхотни, особено пищялката. С Благоевградския не съм се занимавал.

Ако можеш потърси инфо :)
  • 1 година по-късно...

Здравейте

Може ли някой от вас да ми даде размери за кутия на басов говорител HIP RSW-8093 8",  4ohm, MAX 200W Благодаря предвариелно на всички :)

Редактирано от Valeri Saynov (преглед на промените)

Ако искаш да потърся инф. за филтъра и честотата на срез.

И като му намерите какво?Сам ще си пресметне бобинките, ще намери проводник, ще ги навие,измери и калибрира 

с висока точност?Пък и тоз така наречен "проект"-говорителите дори не си пасват един с друг.Крайният резултат е доста... плачевен.Ама автора на темата като има излишни средства- да дава смело,Все нещо ще свири накрая :D

Редактирано от Крумов (преглед на промените)

Няма ли кой да ми каже ?Можете ли да ми дадете линк за bass box pro, за да си изчисля сам кутията?

Няма ли кой да ми каже ?Можете ли да ми дадете линк за bass box pro, за да си изчисля сам кутията?

Има такава тема във форума. Толкова ли не можеш да напишеш в Гогле заглавието и ще ти го намери. И знай, че това е платена програма. А какво ще направиш, само дявол знае! Ето: http://www.kaldata.com/forums/topic/145324-bass-box-6-pro-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BD%D0%B5%D1%8F/

Ако всички правеха тонколони като Вас, нямаше да ги има даже и известните фирми.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Има такава тема във форума. Толкова ли не можеш да напишеш в Гогле заглавието и ще ти го намери. И знай, че това е платена програма. А какво ще направиш, само дявол знае! Ето: http://www.kaldata.com/forums/topic/145324-bass-box-6-pro-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BD%D0%B5%D1%8F/

Ако всички правеха тонколони като Вас, нямаше да ги има даже и известните фирми.

За правене той нищо не в споменал. Каза само че ще изчислява нещо си там ...!

За правене той нищо не в споменал. Каза само че ще изчислява нещо си там ...!

И за изчисляване толкова ще го направи. Акустиката е наука, а не детска играчка!

• 3 месеца по-късно...

Здравейте!

Може ли да ми кажете този говорител http://www.thunder.bg/product_info.php?products_id=342 дали е подходящ за домашно ползване,и ако е подходящ да ми кажете каква кутия да му направя.

Благодаря предварително!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.