Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

[Предстоящо] Metro Last Light:

Featured Replies

Публикувано изображение

Платформи: PC(windows), X360, PS3

Жанр: First-Person Shooter

Издател: THQ

Производител: 4A Games

Сайт на играта: http://metro.thq.com/

Допълнително: http://www.geforce.c...ight-gc-screens

Коментар:

Годината е 2034. Под руините на пост-апокалиптична Москва, в тунелите на метрото,

останките на човечеството са обсадени от смъртоносни заплахи скитащи навсякъде.

Мутанти дебнат в катакомбите под пустата повърхност. Колкото и да се обединяват

градове-станции на метрото, те остават заключени в битка за върховната власт - денят

на страшния съд - устройство от военните трезори на D6. Последствията от гражданска

война могат да доведат до унищожението на човечеството от лицето на Земята, завинаги.

Обременен от вина, но движен от надеждата, държащ ключа към оцеляването ни, отново

Артьом е последната светлина в най-мрачните часове на човечеството...

След успешното представяне на Metro 2033, предполагам продължението ще също толкова

вълнуващо.

Снимки, трейлър и геймплей:

http://ps3media.ign....15114030669.jpg :computer2:http://ps3media.ign....15114052770.jpg

http://pcmedia.ign.c...17112017566.jpg :computer2: http://xbox360media....31001604846.jpg

http://xbox360media....31001554815.jpg :computer2:http://xbox360media....07022023905.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=JxwNVJQWbh0

Системни изисквания:

(аз лично не видях да са потвърдени)

Minimum System Requirements:

* CPU: Intel Core 2 Duo @ 2.4 Ghz / AMD Athlon 64 X2 5200+

* RAM: 1 GB

* HDD: 8 GB free disk space

* Graphics: 512 MB Graphics Memory

* Sound Card: DirectX 9 Compatible

* DirectX: Version 9

Recommended System Requirements:

* CPU: Intel Core 2 Quad @ 3.0 GHz / AMD Phenom II X4 @ 3.4 GHz

* RAM: 2 GB

* HDD: 8 GB free disk space

* Graphics: 1 GB Graphics Memory

* Sound Card: DirectX 9 Compatible

* DirectX: Version 9

Supported Graphics Cards:

Minimum – nVidia GeForce 8800 GT / ATI Radeon HD 2900

Recommended – nVidia GeForce GTX 275 / ATI Radeon HD 5870

Източници: IGN.com, Nvidia.com

• 1 година по-късно...

Здравейте!

Нека споделя впечатления от новата игра, а именно Metro Last Night 2034
Първо лошата новина, че играта е изключително тежка. Друго което ми хареса беше забърсването на маската, и как лесно „убивах“ лошите чудовища. Впрочем това което ме грабна и държа в напрежение е това, че в първите минути в играта, моя герой и екипа получихме „халюцинации“, аз виждах тях като онези лоши „чудовища“. Играта не е променена много, графиката е почти същата, както е при предната игра(Metro 2033). Наистина добра игра, но нямах време да я играя до края. Та нека започна, със резултатите, който на мен честно ми хареса.

Тестова конфигурация:                                                                                                                Време за инсталация:                                                          Настройки на играта:
Дънна платка: AShrock Z77 EXTREME3                                                                                       9:03 Минути (и секунди)                                                       Resolution: 1920х1080
Процесор: Intel Core i5-2500k 3.3Ghz (Всичко по „Default“)                                                        Обновяване на други добавки:                                             Quality: Very High
Ram памет: Corsair Vengeance 2x8GB DDR3 1600Mhz                                                               1:40 Минути (и секунди)                                                       SSAA: 3                                  
Твърд диск: Western Digital 1TB Caviar Blue 64MB SATA3                                                                                                                                                         Texture Filtering: AF 16X
Видео карта: Sapphire Vapor-X HD7950 OWB 3GiB GDDR5 950Mhz/1250Mhz                                                                                                                           Motion Blur: Normal
Захранващ блок: Corsair CX 500W Builder Series V2                                                                                                                                                                  Tessellation: Very High
Операционна система: Windows 7 - Version 6.1 (Build 7601: Service Pack 1)                                                                                                                           Vsync: Off (изключен, за да видя максималните кадри)

Ще покажа със графики, как процесора и видеокарта се представиха по-време на игра. При 53 минути игра:
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Температура/и на процесора:                                         Температура/и на видеокартата:                                      FPS (Frames Per Second)
Средна/и: 54C. Максимална/и: 65C градуса.                    Средна/и: 43C. Максимална/и: 49C градуса.                     Минимална/и: 31 Средни: 54 Максимална/и: 73

Малко изображения от играта, който направих през това време, докато играех. Тук трябва да дръпна „ръчката“:
Публикувано изображение

Тук след като излязох да „подишам чист“ въздух:
Публикувано изображение

Вече почнах да избивам наред:
Публикувано изображение

Това „красиво“ същество го гоних 1 минута, колкото да минава време не, че беше интересно. Докато го обстрелвах, започна да „гори“ поне със такова впечатление останах:
Публикувано изображение

Като за последно, на това място се спрях да снимам. Ужасно място, мъртви висящи хора, тъмница, клетки:
Публикувано изображение

Орязах от качеството и резолюцията на изображенията, за да избегна натоварване на страницата.

Та какво да кажа интересна игра, добра история. Пак казвам доста тежка, като се има на предвид, че не съм клоквал процесора. Аз зная, че процесора спъва видеокартата, което е проблем, това го забелязах най-вече при Crysis 3. Ами това е от мен, ще се радвам да Ви хареса, както на мен. Само ще кажа.... Play game!

Ще се радвам, ако и други споделят как се представят и техните „машини“!?

.......

Поздравления за много добре оформения пост! Нека преминем към моите разсъждения: смятам, че играта е по-добра от предшественика си (Metro 2033) във всяко отношение. Особено ми хареса това, че вече не е толкова некадърен кода и играта на максимални настройки бива понасяна от моята кошничка. Играх на компютър с 4 GB RAM, същия процесор като теб и GTX 650. Останах впечатлен. Не е революцията в жанра, но си струва да се играе. Максимален FPS: 48 - наистина си е тежи доста, но поне може да се търпи.

Да споделя и аз как ми върви играта.

Тук е 1-вата истинска мисия.Играя със всичко на макс +Advanced PhysX и SSAAx2.

А ето тук още 2 клипчета от следващата мисия,но този път без SSAA.

От оптимизацията на играта съм доста доволен,но все пак съм със Nvidia,а играта е ексклузивно заглавие за зеления отбор.

Пък и съм със още старите драйвери,новите бета 320,14 вдигат с до 10% кадрите.

Играта като цяло ми харесва,също като първата част.Но тук вече са успели да я направят добър шуутър.В първата част оръжията и престрелките бяха доста дървени,но в Last Light вече мога да кажа,че са на много по-високо ниво.

Личното ми мнение е,че играта за да се потопите напълно в атмосферата й,трябва да я играете със Руско-то аудио.В момента я играя с Руско аудио и английски субтитри и мисля,че така е доста по-добре.

Редактирано от zedd (преглед на промените)

Тестова конфигурация:                                                                                                                Време за инсталация:                                                          Настройки на играта:

Дънна платка: AShrock Z77 EXTREME3                                                                                       9:03 Минути (и секунди)                                                       Resolution: 1920х1080

Процесор: Intel Core i5-2500k 3.3Ghz (Всичко по „Default“)                                                        Обновяване на други добавки:                                             Quality: Very High

Ram памет: Corsair Vengeance 2x8GB DDR3 1600Mhz                                                               1:40 Минути (и секунди)                                                       SSAA: 3                                  

Твърд диск: Western Digital 1TB Caviar Blue 64MB SATA3                                                                                                                                                         Texture Filtering: AF 16X

Видео карта: Sapphire Vapor-X HD7950 OWB 3GiB GDDR5 950Mhz/1250Mhz                                                                                                                           Motion Blur: Normal

Захранващ блок: Corsair CX 500W Builder Series V2                                                                                                                                                                  Tessellation: Very High

Операционна система: Windows 7 - Version 6.1 (Build 7601: Service Pack 1)                                                                                                                           Vsync: Off (изключен, за да видя максималните кадри)

Температура/и на процесора:                                         Температура/и на видеокартата:                                      FPS (Frames Per Second)

Средна/и: 54C. Максимална/и: 65C градуса.                    Средна/и: 43C. Максимална/и: 49C градуса.                     Минимална/и: 31 Средни: 54 Максимална/и: 73

И само искам да разбера как успяваш със SSAAx3 да вадиш такива кадри.Хората с 690 вадят такива резултати,а ти тука с 7950,дето драйверите са сбозени за самата игра.Също така искам да питам как ги държиш тея температури на видеокартата,като тя практически вади картина с резолюция 3264x1836.С какво потдяволите я охлаждаш,че не стига даже 50градуса,щото гледах ревюта и никъде тази карта няма такива температури(поне с 10градуса по-високи са винаги).

И само искам да разбера как успяваш със SSAAx3 да вадиш такива кадри.Хората с 690 вадят такива резултати,а ти тука с 7950,дето драйверите са сбозени за самата игра.Също така искам да питам как ги държиш тея температури на видеокартата,като тя практически вади картина с резолюция 3264x1836.С какво потдяволите я охлаждаш,че не стига даже 50градуса,щото гледах ревюта и никъде тази карта няма такива температури(поне с 10градуса по-високи са винаги).

Всъщност сега пуснах играта и видях, че съм я пуснал със SSAA2, за което се извинявам. Не виждам проблем, защо тази карта да не изкарва такъв фрейм. След като видях, че е със тази настройка я пуснах на SSAA3 и там нещата не са никак розови кадрите падат със десет надолу. За градусите на видеокартата мога да кажа, че и там не виждам проблем, видеокартата си е достатъчно хладна и защо да не е 50 градуса, закупете такава видеокарта и тествайте. Вентилаторите са пуснати да въртят на 55% от оборотите, то се вижда. Навън беше 15 градуса по време на теста, стайната температура беше 22 градуса. Та какъв е смисъла да лъжа. Драйверите на видеокартата са 13.4 и не са никакви “сбосени“, а и такава дума няма въобще. Както и да е, ако сте фен на NVIDIA си е Ваш проблем. Не виждам никакъв смисъл да лъжа някого. Поздрави!

Колеги здравейте, имам компютър intel i5-2500, 8 GB 1033 DDR RAM, Geforce GTX 580 3GB, почнах да я разцъквам и независимо дали съм в менюто или съм в игра видеокартата ми полудява, вентилатора се включва на макс обороти а температурата от 55-56 градуса в idle за секунди стига 80 и с всяка изминала минута се покачва с 1 градус, и постоянно е на 98%-99% на максимални настройки на минимални няма никакво значение vsync on/off , с последните драйвери съм 314.22, не знам точно това дали е някакъв проблем но не ми се чака така да стигне 100 градуса, играл съм какви ли не игри с тежка графика crysis, crysis 3 .. tomb raider последния, skyrim .. на никоя от тези игри не е работила шумно картата, досега никога не съм я чувал изобщо да започва да се ускорява вентилатора... Забелязали ли сте при вас да се получава така??

Колеги здравейте, имам компютър intel i5-2500, 8 GB 1033 DDR RAM, Geforce GTX 580 3GB, почнах да я разцъквам и независимо дали съм в менюто или съм в игра видеокартата ми полудява, вентилатора се включва на макс обороти а температурата от 55-56 градуса в idle за секунди стига 80 и с всяка изминала минута се покачва с 1 градус, и постоянно е на 98%-99% на максимални настройки на минимални няма никакво значение vsync on/off , с последните драйвери съм 314.22, не знам точно това дали е някакъв проблем но не ми се чака така да стигне 100 градуса, играл съм какви ли не игри с тежка графика crysis, crysis 3 .. tomb raider последния, skyrim .. на никоя от тези игри не е работила шумно картата, досега никога не съм я чувал изобщо да започва да се ускорява вентилатора... Забелязали ли сте при вас да се получава така??

Опитай да Изключиш Advanced PhysX от Game Options и изключи SSAA от Graphics.

Ами аз видях PhysX беше изключен, включих го и шума намаля значително, много странно, сега пробвах и други игри GPU 100% обаче никакъв шум и няма такова загряване нещо много странно сигурно е от играта нещо

Радвай се, че картата ти се товари на 98-99 %, защото ако не бе така, значи имаш сериозни проблеми или с хардуера или с драйверите.  Аз мога да ти дам пример за игра, която товари максимално моята видеокарта, но загрява с поне 4-5 градуса повече видеокартата от други игри, при които видеокартата се товари пак на 99%. Става въпрос за S.T.A.L.K.E.R.COP,  който на практика е предшественика на Metro 2033 и сега на Metro LL. Така, че нищо ново под слънцето. Хората просто са намерили начин да натоварят добре видеокартата. Пробвай да пуснеш Furmark. Там също "хората" са намерили начин да натоварят видеокартата. Сравнявай ;)

Нищо и няма, не вярвам да стигне 100 градуса, нали затова перките увеличават оборотите, за да смогнат на охлаждането. Макс. и темп. по спецификация е 97 градуса, така че не е фатално.

При мен едната карта грее до 84 градуса, втората до 74-76, и то не само в тази игра. 

Нормално е да се товари - това значи, че си върши работата ;)

Едно мнение за играта. Щом за 6 дена не съм играл повече от 1 час, а превъртам стари заглавия, говори достатъчно. Предното Метро 2033 ми харесваше повече ( макар това да не съм играл достатъчно), точно заради по-трудните и в същото време опростени неща. Например оръжията. Сега нямам никаква ориентация какво събирам от труповете и защо го събирам. Навсякъде оръжия, навсякъде ъпгрейди. Нещо ми заприличва на бозите BF, CoD  и тем подобни. Няма нищо общо със S.T.A.L.K.E.R. , a на мен точно това ми трябва. А уж трудността била някаква средна. Ако това е средна трудност, какво е ниска тогава? Имам чувството, че има нещо недодялано в играта, що се отнася до картината. Лицата на хората са почти като на тия от DOOM 3,  ако изключим ръбатите глави от миналото. В същото време големи изисквания, особено за процесор. Вече и i3  не става за GTX460. Добре поне, че с по-нисички настройки без АА и по-малко теселация се играе на VeryHigh. Всъщност, върви си добре играта в повечето случаи. Дори бих казал, че не е нещо по-различно от Metro2033  като вървеж, само дето първата не искаше толкова процесор и i3  си е напълно достатъчен. Определено ще ни карат да обърнем отново внимание на процесора или поне аз. Тоя път най-малко 4 клокърски ядра, че работата отива на изуй гащи. Демек ще тегля чертата на всички нови игри. Има достатъчно стари и добри. 

Колеги открих проблема не е изобщо в играта, сменях драйвър и т.н. разглабях кутията вътре няма една прашинка, гледам го седи си в idle в windows нищо пуснато, температурата 54-56 градуса изведнъж се пуска вентилатора на макс, с GPU temp показва покачване на градусите малко и 99% на GPU core натоварване. Опитвам да гледам някъв тъп филм насича се едно съм с правец 16. Така прави по няколко минути и след това спира, никаква логика дотук. Търсих в чужди форуми и открих за някакъв malware който използва видеокартата за да прави изчисления за някакви bitcoin валута пари, валута не знам какво е това нямам време да чета много много. Та накратко свалих си malware bytes, пуснах бързо сканиране намери някви 3 malware изтри ги и сега температурата в idle е 44-45 градуса всичко върви както трябва да върви с тази карта, metro вече върви на макс настройки, видеокартата не се чува грам...  Ако искате прочетете какво пише за тази нова чудесия на хакерите и се пазете, вече и хардуера ви експлоатират тези твари!

http://www.tomshardware.co.uk/forum/387516-33-usage-idle-physx

http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2070534

http://bitcoinbg.blogspot.com/p/kakvo-e-bitcoin.html

...... Разпространява се някак си през skype!!!! Malware bytes намира в C:usersappdataroamingskypemetros.exe Аз лично си трия скайпа и повече няма да си го кача на този компютър, преди седмица го дръпнах от официалния им сайт... иии опа malware :)

тук също има инфо:

http://www.bbc.co.uk/news/technology-22064534

Няма да се впускам в подробности, но понеже в тая тема споменах за натоварения i3  при резолюция 1920х1080, където голямо влияние оказва видеокартата, ето и няколко графики от един тест с вградения бенчмарк. Детайлите са на High, което говори още по-зле за процесора. В предната тема бях споменал, че са на medium,  но съм ви подвел леко  :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Все пак малко коментари. Онова черничкото там в първата и втора графики се дължи на скока в кадрите. Ако се разтегне във времето се вижда още по-ясно. При резолюция 1280х720 и по-яки настройки с включена теселация и дори SSAA,  спадът в кадрите е много по-малък и черничкото естествено е доста по-тънко. 

Настройките на играта се виждат какви са, графиката от натоварването на процесор и видеокарта също. Сцената с многото стрелба от вградения бенчмарк се намира на мястото, където видеокартата почва да се товари 60-70 %. Това естествено означава, че процесорът я спъва.  Все пак ето една графика от по-ниска резолюция и с повече детайли, където сцената със стрелбата също натоварва видеокартата по-малко, а процесора има пик:

Публикувано изображение

Настройките са:

Публикувано изображение

Това е с клокната карта така, че не се отнася в общия случай за GTX460. По-скоро някъде около HD7790 и дори малко отгоре. 

Вижда се как при FullHD   с по-малко детайли на графиката, процесорът ограничава видеокартата. Дори при 1280х720  с по-тежки настройки за графиката, i3 ограничава видеокартата, но главно в сцените с много стрелба. 

Една прогноза. I5 с моята видеокарта ще даде равна графика на натоварването на видеокартата, доближаващо се до стоте процента. I3 3220  в случая е слаб. Между другото и той е клокнат малко  - до 3.5 GHz, което донякъде изравнява клока на видеокартата, но само донякъде, понеже в единия случай говорим за 6 %, в другия за над 20 %.  

Надявам се съм задоволил нечии интереси към тая игра и необходимия хардуер. 

ПП:

И за да не почнат разни коментари от недоразбрали, ето и как стоят нещата при повече детайли на FullHD:

Насатройки:

Публикувано изображение

Натоварване на процесор и видеокарта:

Публикувано изображение

Графика от моментните кадри в секунда:

Публикувано изображение

Обобщени резултати. Тук теселацията е включена, но по неясни за  мен причини, това не се изобразява. Вероятно някакъв бъг:

Публикувано изображение

Тук вече ясно се вижда, как видеокартата на моменти удря тавана на натоварването от 99%, а процесорът е по-малко натоварен, макар да следва същата графика от първия тест.  Естествеено и кадрите са малко, макар скоковете или дропването да е нищожно. Та какво произлиза от всичко това? Просто е. Запасете се с I5 поне. За предпочитане нещо с "К" отзад и с много по-мощна видеокарта от тая GTX460,  ако искате да играете нормално с повече детайли и по-висока резолюция. Не може едната видеокарта само да оправи проблема или ако го оправи, то ще бъде частично. Пълния и потенциал при тая игра ще се достигне едва с много по-добър процесор от i3.  И както казах по-горе, "черничкото" е по-малко. Това означава и по-плавна картина, макар всичко да се обезсмисля заради малкото кадри  :)

ПП2: И нека някой пак каже, че хваля своето.

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

ПП2: И нека някой пак каже, че хваля своето.

Ми ти само това правиш. :whist: Вместо да играеш и да се наслаждаваш на игрите търсиш под вола теле. i3 спъвал GTX 460 768 MB, yeah, right... :white flag:

Ми ти само това правиш. :whist: Вместо да играеш и да се наслаждаваш на игрите търсиш под вола теле. i3 спъвал GTX 460 768 MB, yeah, right... :white flag:

Не, помолиха ме за тия неща. Иначе напоследък нямам желание за "тестове". Теб като те помолят не правиш ли нещо? Аз също съм те молил за някои неща, знаеш :) Или по-скоро ти си си предлагал помощта, но и на мен ми е било интересно. 

Мда, темите за игри все повече заприличват на раздел хардуер...

И на кво искаш да приличат? Отвори една Замунда и виж половината от постовете - ще ми тръгне ли играта. Ами давай, казвай впечатленията си от играта. Не виждам да си се засилил. А пък ако в раздел хардуер се пусне нещо подобно нали се сещаш, че ще го изтрият. Къде е казано, че една игра трябва да се играе? Или пък къде е казано, че в едно комбi трябва да се товари винаги багаж, щото е комби, а не да се кара за кеф като това?

Публикувано изображение

Редактирано от Пламен Орешарски (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.