Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, свързани със сигурността (Дискусия)

Featured Replies

Да, редовно ги получавам в пощата си в яху. Имам предвид че до сега подхода беше с доставки на UPS и DHL, декларации до данъчното бюро (какви ли данъци имам да плащам на САЩ), сега това е нов подход :ph34r:,

E споко тогава - Yahoo! си има Norton...за съжаление един прикачен файл не мога да сваля заради него, че не може и да се изключва от опциите.....не става за ловене на проби от Yahoo! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 253,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

E споко тогава - Yahoo! си има Norton...за съжаление един прикачен файл не мога да сваля заради него, че не може и да се изключва от опциите.....не става за ловене на проби от Yahoo! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

За съжаление от пробите ми за теглене хващаше римерно 80% от прикачените файлове (от горния тип) То аз и не знам за какво я държа тази поща :ph34r:

Здравей.

abv май се пази от nod, Yahoo изглежда от Norton, но кой пази Gmail

Ето и снимка

Публикувано изображение

Изобщо е забранено изпращане на .exe файл.

Публикувано изображение

Какво прави Gmail за предпазване от вируси? Приемаме сигурността на потребителите ни много сериозно. Повечето компютърни вируси се съдържат в изпълними файлове, но докато стандартните детектори на вируси сканират съобщенията за изпълними файлове, които имат вид на вируси, Gmail предприема една допълнителна стъпка като не допуска изпращане или получаване на изпълними файлове

Здравей

Какво прави Gmail за предпазване от вируси? Приемаме сигурността на потребителите ни много сериозно. Повечето компютърни вируси се съдържат в изпълними файлове, но докато стандартните детектори на вируси сканират съобщенията за изпълними файлове, които имат вид на вируси, Gmail предприема една допълнителна стъпка като не допуска изпращане или получаване на изпълними файлове

Това ясно, но погледни първата снимка, там при качването на файла е засечен вирус, но на втората снимка при качването не е засечен. Второто съобщение се показва при опит да се изпрати писмото вече с изпълнимия файл.

Интересно ми е кой пази Gmail от вируси.

Здравей

Това ясно, но погледни първата снимка, там при качването на файла е засечен вирус, но на втората снимка при качването не е засечен. Второто съобщение се показва при опит да се изпрати писмото вече с изпълнимия файл.

Здравей и аз не намирам отговор на този въпрос .

Сканират ама не знам с какво и то отдавна http://www.econ.bg/article65331.html

..........

Няма официално обявен антивирус, само някакво изявление. Просто не може да се пращат разни файлове от типа: ade, adp, bat, chm, cmd, com, cpl, exe, hta, ins, isp, jse, lib, mde, msc, msp, mst, pif, scr, sct, shb, sys, vb, vbe, vbs, vxd, wsc, wsf и wsh.

Справка: google.com

Няма официално обявен антивирус, само някакво изявление. Просто не може да се пращат разни файлове от типа: ade, adp, bat, chm, cmd, com, cpl, exe, hta, ins, isp, jse, lib, mde, msc, msp, mst, pif, scr, sct, shb, sys, vb, vbe, vbs, vxd, wsc, wsf и wsh.

Справка: google.com

Свалих заразен .pdf файл от malwaredomainlist.com и се опитах да го пратя.

Публикувано изображение

Здравей

Интересен въпрос...

Спекулира, че е използвала собствена антивирусна, Sophos, Norton, Spyware Doctor with antivirus (или avast! който замени Norton в Google Pack), ClamAV и даже multiple engine...

http://www.webpronews.com/sophos-could-be-gmail-antivirus-service-2005-12

http://www.knowledgesutra.com/forums/topic/31844-which-antivirus-gmail-is-using/

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=208189

Лично аз не се наемам да кажа със сигурност, но е вероятно и да не разберем скоро.

За мен не са само спекулации ,но точно с какво сканират е трудно да се каже ама явно се вижда че сканират файловете !

Ако имат собствена антивирусна и успяват да я опазят в тайна то това ще бъде сензация . Поне за мен ...

Навсякъде се твърди че сканират, но с какво никой не споменава !

Мога да дам още линкове !

http://www.iskamhosting.com/magazine.php?id=902&st=375

Според данни на изданието, Google разработва ново поколение защитен софтуер за пощите на своите потребители.

• 2 седмици по-късно...

Грешна дефиниция на MBAM и Avast! от вчера за файла netbt.sys постави в неловко положение ползвателите на лаптопи използващи безжична връзка !

Днес всичко е оправено,така че обновете програмите си!

Източник: АЗ

Грешна дефиниция на MBAM и Avast! от вчера за файла netbt.sys постави в неловко положение ползвателите на лаптопи използващи безжична връзка !

Днес всичко е оправено,така че обновете програмите си!

Източник: АЗ

Хм...аз всеки ден сканирам с MBAM и не ми го е засичала. Проверих и няма отворена тема в раздела за фалшивите тревоги, докладваща засичането на файла.

Интересно като какъв го засичаха, защото често този файл е и обект на атака от TDL3. Мерси ! :whist:

Интересно като какъв го засичаха, защото често този файл е и обект на атака от TDL3. Мерси ! :)

rootkit agent ...някакъв си

Ок, мерси. Все пак си пусни един TDSSKiller/aswMBR за всеки случай. :)

Пуснах вече....чисто

Без този файл,не може да се индентифицира пред сървъра посредник и дефакто интернета е с ограничение.Когато възстанових файла от каранината,след рестарт нещата се оправиха,когато го сложа там ,няма нет! Днес от сутринта не го засича,не си спомням обаче номера на ъпдейта.

Мога със сигурност да ти кажа,че грешната дефиниция е добавена снощи м/у 20:00 и 23:00 наше време

• 2 седмици по-късно...

Вирус от Facebook трие антивирусите.

Използва за примамка подвеждащо видео с участие на самата жертва.

Специалисти по сигурността откриха опасен троянец, който се разпространява през Facebook и изтрива антивирусните програми на потребителите. Trojan.FakeAV.LVT, засечен от компанията BitDefender, активно се разпространява в най-популярната социална мрежа в света.

Според експертите, троянецът се отличава с изключително развита функционалност, която позволява изтриване на антивирусни програми и замяната им с безполезни имитации. Авторите на вируса са вложили много сериозни усилия за неговото разпространяване, използвайки напреднали технологии за социален инженеринг, подобни на тези, които донесоха успех на червея Koobface.

Trojan.FakeAV.LVT издига социалния инженеринг на абсолютно ново ниво. Сценарият за разпространение на троянеца е необикновено сложен и продуктивен, твърдят от BitDefender.

Представете си, че приятел започва разговор с вас в чата на Facebook. Диалогът е малко странен и скоро започвате да получавате съобщения с въпроси от типа „Това на видеото ти ли си?" или „Искаш ли да погледаш?". Въпросите са придружени с връзка, която води към видеоклип с главно действащо лице самия потребител, получаващ съобщението”, обясняват от компанията за сигурност.

Ако кликне на връзката, потребителят бива отвеждан към YouTube страница с видеоклип, в чието заглавие фигурира името му във Facebook. Освен това страницата с видеото съдържа фалшиви коментари от негови приятели в социалната мрежа.

Потребителят е прилъгван да свали нова версия на Flash Player, за да изгледа видеото, като сценаристите в сянка услужливо му обясняват, че неговият флаш плейър вече е остарял. Излъже ли се обаче да направи даунлоуд, жертвата ще зареди на компютъра си троянеца FakeAV.LVT вместо нов Flash Player.

Веднъж проникнал в компютъра, троянецът моментално блокира всички съобщения от защитната стена, обновленията на Windows и работата на антивирусните програми, като показва екран, който настоява за презареждане на системата.

Една от най-интересните възможности на FakeAV.LVT е неговата способност да открива и имитира повече от десет от най-популярните антивируси. Троянецът може дори да възпроизвежда езика на интерфейса им, като същевременно изтрива истинските програми. След като окончателно обезоръжи компютъра, FakeAV.LVT започва да качва на него други зловредни програми.

• 2 седмици по-късно...

MTEL,GLOBUL и VIVACOM ...инжектирани (Cross-site Scripting XSS)

(линковте са безопасни,не се притеснявайте(:...и наздраве на администраторите на съответните сайтове :) )

PS.Преместих линковете тук: http://pastebin.com/T2TDdRw3

Mtel

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Mtel XSS Defaced

Globul

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Vivacom

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добре, че имам NoScript. :)

Така е Жорка,пропуснах да го спомена и аз-та винаги ползвайте NoScript (:

MTEL,GLOBUL и VIVACOM ...инжектирани (Cross-site Scripting XSS)

(линковте са безопасни,не се притеснявайте(:...и наздраве на администраторите на съответните сайтове :) )

Поздравления ;)

MOD EDIT: Дълъг цитат.

от B-boy[styLe]

Поздравления ;)

Ха мерси (:

Сега трябва да уведомявам админите,та да си оправят бъговете (:

Добре, че имам NoScript. :newspaper:

Добре че им показва нагледно как да си оправят дупките

Доктор Уeб предупреждава за троянска атака към играещите "Counter Strike"

От 5 август, 2011

Руският разработчик на средства за информационна безопасност, Др. Уеб съобщава, че е открита нова схема за заразяване на ползвателите на компютри с вредоносен код.

Този път, цел на злодеите са станали играещите популярната игра "Каунтър Страйк 1.6". При "закачането" към един от сървърите на играта, компютъра започва да даунлоудва файлове със скрити в тях троянски програми.

Обикновено при свързване със сървърите на Counter Strike, програма-клиент "смъква" от отдалечена машина компоненти нужни за играта, но отсъстващи на клиентската машина. В даденият случай, на екрана на компютъра на ползвателя се предлага даунлоада на два изпълними файла: svhost.exe и bot2.exe, а също и файл с името admin.cmd. Трябва да се отбележи, че подобно поведение е нетипично за програмното обезпечение на Counter Strike.

...

На любителите на играта препоръчваме да бъдат внимателни и да не се съгласят да даунлоудват и инсталират каквито и да било файлове.

Повече за механизма на атаката и снимки на:

http://news.drweb.co...816&lng=ru&c=14

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Атаката срещу социалната мрежа е наречена "Операция Facebook 5 ноември 2011". От "Анонимните" призовават всеки, който също е хакер или човек против ограничаването на личната неприкосновеност, да се включи в унищожаването на социалната мрежа.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SWQTS8zqYXU

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.