Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, свързани със сигурността (Дискусия)

Featured Replies

Хакнаха услугата за съхранение на пароли LastPass . Сега какво ?

Ужас, а аз се блъскам от снощи и не мога да се логна. Ползвам услугата от около два месеца и съм много доволен. Слагаш и забравяш- дава, слага пароли...Ок, до днес не се притеснявах, но сега...

Добре ,че ми е силна мастер паролата, но знае ли се....

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 253,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ама и как са го избарали само-в бяло,зелено,червено

;)

Миналата седмица бяха хакнали и сайта на Българска национално-радикална партия.Явно някой не обича политиците.

Миналата седмица бяха хакнали и сайта на Българска национално-радикална партия.Явно някой не обича политиците.

То някой обича ли ги

;)

Само "дефейс" ли е,или са ги порутили?(не намерих подробно инфо)

Ужас, а аз се блъскам от снощи и не мога да се логна. Ползвам услугата от около два месеца и съм много доволен. Слагаш и забравяш- дава, слага пароли...Ок, до днес не се притеснявах, но сега...

Добре ,че ми е силна мастер паролата, но знае ли се....

На мен всичките ми пароли са там с изключение на 3 доста важни за мен, които въвеждам ръчно .

Но успях да се регна изтрих си стария акаунт и си направих нов като си импортирах паролите с едно тяхно тулче .

За щастие през това време не са ми пробили акаунта !

И при мен няма проблеми вече. Смених мастер паролата и някои от най-важните ми пароли. Дано обаче като пробвах да се логна онзи ден не са ми откраднали старата мастер парола и не са ми видели паролите..... Сменям наред. От съпорта им ми отговориха, че те самите не знаят мастер паролата ми и не могат да ми помогнат, и само препоръчват в най-скоро време да се смени главната парола и всички останали....

И при мен няма проблеми вече. Смених мастер паролата и някои от най-важните ми пароли. Дано обаче като пробвах да се логна онзи ден не са ми откраднали старата мастер парола и не са ми видели паролите..... Сменям наред. От съпорта им ми отговориха, че те самите не знаят мастер паролата ми и не могат да ми помогнат, и само препоръчват в най-скоро време да се смени главната парола и всички останали....

То и аз си смених мастър паролата с 16 буквено- цифрена .

Надявам се да не ги хакват пак ,че ме изпотиха ония ден .

То и аз си смених мастър паролата с 16 буквено- цифрена .

Надявам се да не ги хакват пак ,че ме изпотиха ония ден .

моята: 21 знака- букви, малки, големи, цифри, специални знаци - ползвах генератора на LastPass...

ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ НА 250 000 КАНДИДАТИ ЗА "ЕКС ФАКТОР" - САЩ, ОТКРАДНАТА

http://news.softpedia.com/news/Personal-Details-of-250-000-X-Factor-USA-Auditionees-Possibly-Stolen-198688.shtml

Компанията Фокс е уведомила около 250 000 жители на САЩ за пробив в сигурността. Компанията заявява, че компрометирането на информация може да е станало след като хакер е "пробил" системата.

В имейл пратен до засегнатите, Фокс посочва, че информацията, която е изтекла може да включва имената им, имейл адресите им, зип-кода, тел. номер (ако са попълнили), дата на раждане и пол...

и в тази връзка...

http://news.softpedia.com/news/Massive-Data-Breach-at-Texas-Comptroller-Office-Affects-3-5-Million-People-194522.shtml

ОГРОМЕН ПРОБИВ В СИГУРНОСТТА НА ОФИС НА "COMPTROLLER?" ЗАСЯГА 3,5 МЛН. ДУШИ

Офисът на тексаският "комптролер" е в процес на уведомяване на 3,5 млн. души, чиято лична информация е била пазена на публично достъпен сървър. Компрометираната информация включва имена, мейл адреси, рожденни дати, номера на шофьорски книжки, както такива и на социални осигуровки, което е повече от достатъчно, за да бъде класифицирана дадената информация като конфиденциална.

Информацията е била предадена на службата от Пенсионният съюз на Тексас, Работническата комисия на Тексас (?) и Тексаската Пенсионна система...

От април тази година. Това комптролер не го разбрах, явно е някакъв федерален орган, който осчетоводява ли, какво ли, държавни предприятия...

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

На 18 май за пръв път в България ще бъдат направени демонстрации на хакерски атаки в реално време от Шон Ханна – Инструктор на годината на EC-Council за 2010 г. Демонстрациите са част от Certified Ethical Hacker version 7 (CEH7) – най-развитата програма за етично хакерство в света................

Продължава; http://www.newhorizons.com/LocalWeb/content/ContentOne.aspx?TemplateId=23012&GroupId=304

Майкрософт потвърди по-ниско ниво на заразяване под Операционни Системи - Windows 7

Microsoft Report Confirms Lower Infection Rate On Windows 7

Публикувано изображение

Публикувано изображение

http://www.ghacks.net/2011/05/14/microsoft-report-confirms-lower-infection-rate-on-windows-7/

PS: tanganika - и да го плюеш, истината е, че е по-сигурен...събери пари за чаркалъци, ъпгрейдни си компа и мини на него...ааа забравих ти сега си на ubuntu... :rolleyes:

Нов x64 рутткит на сцената (:

http://translate.goo..._vmeste&act=url

Добре е да се знае това:

Kaspersky Lab has successfully detects and cleans downloader Trojan-Downloader.Win32.Necurs.a and appropriate rootkit Rootkit.Win32.Necurs.a / Rootkit.Win64.Necurs.a.

Надявам се това да важи и при вече заразена система...и да има дефиниция в безплатния тул Kaspersky Virus Removal Tool. :rolleyes:

Мерси, Васко ! :nono:

Бтв имало и дропър...мисля да го тествам на виртуалката:

http://www.kernelmode.info/forum/viewtopic.php?f=16&t=897&p=6319&hilit=Necurs#p6319

За нищо Жорка(: пп.Статията е доста интересна (:

За нищо Жорка(:

пп.Статията е доста интересна (:

Мда...GMER засече драйвера, макар неговия драйвер да не можа да зареди (блокиран от рууткита).

Kaspersky го отвя...макар че след рестарта зацикляше при сканиране след 1%-вия процент (явно проблемите с VirtualBox-a си казват думата) и трябваше да правя hard reboot на виртуалката...но е факт, че рууткита го няма.

Сега правя още проверки с RkU, Gmer, Combofix.

А иначе самия процес на рууткита не можеше да се терминира с нищо...Process Hacker, Process Explorer, Comodo KillSwitch (terminator с всички възможни методи там), RKill и т.н. :P

Пробва ли с опцията Delete на Killswitch ?

Публикувано изображение

С нея съм трепал бая гадове ...

Пробва ли с опцията Delete на Killswitch ?

Публикувано изображение

С нея съм трепал бая гадове ...

Сори, но е неактивна...услугата пази процеса: :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Combofix му видя сметката и той:

((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Other Deletions )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

.

.

c:\windows\system32\drivers\7dddcbe7320a1743.sys

.

.

((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Drivers/Services )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

.

.

-------\Legacy_7dddcbe7320a1743

-------\Service_7dddcbe7320a1743

Сори, но е неактивна...услугата пази процеса: :)

Combofix му видя сметката и той:

Голяма гад е това чудо !

Добре че има други тулчета за чистене !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.