Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, свързани със сигурността (Дискусия)

Featured Replies

Symantec представя Endpoint Protection 12

За повече информация: http://www.itpro.co.uk/631063/symantec-unveils-endpoint-protection-12?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Itpro%2FNews+%28IT+PRO+-+News%29

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 253,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Само дано не е като Symantec Hosted Endpoint Protection - че там е малко мазало в момента.

За да има SONAR3 и Insight - значи ще се отърват от тромавия двигател на SEP11 и ще преминат на двигателя на Norton - където им е силата.

Защо не си кръстиха програмата версия 13 , защото в момента версия 12 е Small Business edition на SEP и ще има объркване.

Редактирано от 3GUSER / ASpace (преглед на промените)

Хакери пуснаха план за унищожаването на WikiLeaks !

Анонимна група хакери разкри и публикува план за унищожаването на WikiLeaks, изготвен от HBGary Federal!

Арън Бар от HBGary Federal потвърди, че още миналата седмица е имало хакерска атака срещу компанията.

След нея на сайтовете им се появил документ, за който се смята, че е писан от HBGary Federal за правната фирма Hunton & Williams. Темата на документа: "Как да се унищожи WikiLeaks посредством комбинация от хакерски атаки и дезинформиране".

Документът за унищожението на скандалния сайт на Джулиан Асандж е изготвен в сътрудничество с анализатори от Palantir Technologie и Berico Technologies. В плановете на унищожителите влизало публикуването на фалшива информация на сайта с цел неговото дискредитиране.

Обект на атаки пък щял да бъде главният сървър на WikiLeaks в Швеция. Други „инициативи“ в кампанията влкючвали натиск върху журналисти, подкрепящи WikiLeaks, както и проучвания на въвлечените в проекта WikiLeaks.

От HBGary Federal са коментирали пред Ню Йорк Таймс, че някои от откраднатите от сървърите им файлове са фалшифицирани. Останалите въвлечени в скандала компании, обаче, мълчат.

Източник:NoTrial.Info

Win32/Conficker доминира при вирусите у нас

Червеят е отговорен за 8,45% от заразите в страната

Win32/Conficker е най-разпространеният вирус в България. Само през януари той е "отговорен" за 8.45% от заразите в страната, показват данните на ESET ThreatSense.Net за първия месец на 2011 г.

Червеят се е върнал и на първо място сред най-разпространените компютърни заплахи в света. Статистиката на системата за следене на заплахите през интернет показва, че на втора позиция за най-често срещани зловредни кодове на глобално ниво остава INF/Autorun (5.30% от всички атаки), следван от Win32/PSW.OnLineGames (2.17%).

Win32/Conficker е червей, който залага на дупка в операционната система Windows. INF/Autorun също е червей, който обаче се разпространява чрез преносими устройства като USB флаш памети и съдържа backdoor (вирус, който позволява неоторизиран дистанционен контрол върху заразената машина).

Последният от голямата тройка вируси - Win32/PSW.OnLineGames всъщност e цяла фамилия троянци, насочени специално към геймърите. Те вървят ръка за ръка с keyloger вируси, които записват всички натискани от потребител бутони и по този начин се крадат лични данни на потребителите.

Най-бързо развиващият се вирус в Топ 10 класацията на ESET е Win32/Bflient (1.19%), който се появи сред най-разпространените заплахи едва преди 3 месеца. През декември Win32/Bflient заемаше 8 позиция, а през януари вече е сред първите 5.

Java/TrojanDownloader.Agent.NCA (0.76%), от друга страна, губи позиции и през първия месец на 2011 г. е надолу с 3 места в класацията.

Източник:TechNews

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

На сайта на Institute for Science and International Security се поя пространен анализ на Stuxnet, където можете да прочетете за целите, политиката, щетите и други, свързани с този малуер http://isis-online.org/isis-reports/detail/stuxnet-malware-and-natanz-update-of-isis-december-22-2010-reportsupa-href1/#When:01:13:49Z

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Microsoft ще налага карантина над заразени компютри !

Microsoft разширява плановете си за налагане на карантина над заразени компютри и ограничаването на достъпа им до Интернет !

Планът беше представен още през миналата година, като беше разработен за публичната електронна система в здравеопазването, въпреки обвиненията, че компанията ограничава едно от основните човешки права, каквото е достъпът до Мрежата.

От Microsoft обясняват, че индустрията изисква да се премине от индивидуална към групова защита от опасностите в Интернет.

Компанията дори сравни лошата защита на компютрите с пушенето – пушенето е резултат от личен избор и лична преценка на риска, но за общото благо и добро здраве то е забранено на обществени места. Според технологичния гигант – същото важи и за защитата на компютрите.

Според модела за защита на Microsoft, на всеки компютър с достъп до Мрежата ще се издава „здравен сертификат“, а според степента на „здравето“ му ще се контролира и нивото на достъп онлайн.

Източник :NoTrial.Info

Microsoft ще налага карантина над заразени компютри !

Microsoft разширява плановете си за налагане на карантина над заразени компютри и ограничаването на достъпа им до Интернет !.....Според модела за защита на Microsoft, на всеки компютър с достъп до Мрежата ще се издава „здравен сертификат“, а според степента на „здравето“ му ще се контролира и нивото на достъп онлайн.

Това не е тяхна работа!

На това се казва стимулиране на пиратството!

После защо имало толкова много нелегални копия,ами ще има!

Microsoft ще си вкарат поредния автогол,сефте!

Това не е тяхна работа!

На това се казва стимулиране на пиратството!

После защо имало толкова много нелегални копия,ами ще има!

Microsoft ще си вкарат поредния автогол,сефте!

На мен друго ми е чудно как ще се определя здравето на даден компютър ...

Леко на шпионаж ми прилича ! :)

Но както и да е явно ние няма да имаме думата в случая .

На мен друго ми е чудно как ще се определя здравето на даден компютър ...

Леко на шпионаж ми прилича ! :baby:

Но както и да е явно ние няма да имаме думата в случая .

Може MRT да снася информация,след всяко едно наново сканиране,а тя както умее да лови.... :cool:

P.s. @Nologo най-вероятно разполага с повече информация,тук само гадаем! :)

Колко време е необходимо на хакерите да кракнат паролата ви?

Парола от 6 букви се краква за 10 минути !

По данни на компаниите Gartner, Forrester, Duo Security, Imperva и LastBit Software, хакерски компютър произволно би налучкал паролата ви в рамките на десетина минути, ако се състои от 6 символа (само букви, без главни такива). Ако обаче, паролата ви се състои от 9 символа, комбинация от букви (главни и малки), числа и специални символи, това би станало за 44 530 години. Според проведеното проучване, над 50% от потребителите ползват за пароли "123456", "password", "12345678", "qwerty" и "abc123". За повече инфо, погледнете таблицата по-долу:

Източник : PC World

McAfee: Настъпва ерата на мобилните вируси !

Според най-новия отчет на security компанията McAfee през последната година количеството на вредоносните програми за мобилни телефони се е увеличило с 46%.

За сметка на електронната поща обаче разпространителите на вируси са пренасочили услията си към мобилните устройства и платформи. По данните на McAfee през последната година количеството на вредоносните програми за мобилни телефони се е увеличило с 46%. Пак според компанията на прицел са най-вече платформите Android и Symbian.

Това е обяснимо предвид факта, че платформата на Nokia все още е една от най-разпространените в света, благодарение на вече продадения огромен брой базирани на нея устройства. В същото време, съвсем неотдавна Android излезе на първо място в класацията на мобилните ОС, така че делът на вирусите за нея занапред само ще расте, отбелязват още от компанията.

Според McAfee мобилни вируси се разпространяват от години, но едва сега те започват да придобиват масов характер и потребителите ще трябва да се съобразяват с този факт така, както и с наличието на милиони опасни програми за настолни и преносими РС.

В отчета си McAfee отбелязва още няколко интересни факти, а именно:

- най-разпространените типове вируси към момента са програмите, работещи чрез автоматичното стартиране на портативни устройства, и троянците, които крадат информация за кредитни карти;

- 51% от ежедневните потребителски запитвания в търсачките се озовават на сайтове, които могат да ги заразят с вируси;

програмата с най-много "дупки" и уязвими места за атаки е Adobe Acrobat

Източник : PcWorld

Колко време е необходимо на хакерите да кракнат паролата ви?

Парола от 6 букви се краква за 10 минути !

По данни на компаниите Gartner, Forrester, Duo Security, Imperva и LastBit Software, хакерски компютър произволно би налучкал паролата ви в рамките на десетина минути, ако се състои от 6 символа (само букви, без главни такива). Ако обаче, паролата ви се състои от 9 символа, комбинация от букви (главни и малки), числа и специални символи, това би станало за 44 530 години.

Моята за важните ми пощи е с от 12 до 16 знака- цифри и символи: за колко време шЪ я кракнат? :baby:

Според проведеното проучване, над 50% от потребителите ползват за пароли "123456", "password", "12345678", "qwerty" и "abc123".

Това просто не е за вярване! :cool: Трябва да си пълен кретен, за да си сложиш такава парола! :)

Моята за важните ми пощи е с от 12 до 16 знака- цифри и символи: за колко време шЪ я кракнат? :cool:

Публикувано изображениеняма да доживеят да я видят....Публикувано изображение

Публикувано изображение

Моята за важните ми пощи е с от 12 до 16 знака- цифри и символи: за колко време шЪ я кракнат? :speak:

Може би най-важната ми парола е от 26 символа, включваща числа, специални символи, малки и големи букви.

Другите ми пароли са по-кратки, но включват също числа, специални символи, малки и големи букви.

А иначе символи доста ☺ ☻ ♥ ♦ ♣ ♠ • ◘ ♂ ♫ ▐ ╘╝ ╟ ╡ ◄

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Може би най-важната ми парола е от 26 символа

Според критериите на Microsoft преди достатъчно беше една парола да е дълга 8 символа с главни и малки букви , цифри и спец.символи.Сега е много повече.

Ето тук има полезна информация за паролите : http://www.microsoft.com/security/online-privacy/passwords-create.aspx , https://www.microsoft.com/security/online-privacy/password-checker.aspx

Bruteforce не работи при повечето съвременни пощи , защото те имат механизъм за временно блокиране/заключване след примерно 5 погрешни опита .

Редактирано от 3GUSER / ASpace (преглед на промените)

Според критериите на Microsoft преди достатъчно беше една парола да е дълга 8 символа с главни и малки букви , цифри и спец.символи.Сега е много повече.

Ето тук има полезна информация за паролите : http://www.microsoft...rds-create.aspx , https://www.microsof...rd-checker.aspx

Bruteforce не работи при повечето съвременни пощи , защото те имат механизъм за временно блокиране/заключване след примерно 5 погрешни опита .

такова ограничение (и от там изискване) има много по-дълбоки корени в UNIX (по-късно и ранни версии на Линукс), където това беше максималната дължина на паролата. Използваше се хеширащ алгоритъм, базиран на DES, който преди 20-25 години беше непробиваем. И само агенции, които разполагаха със специализирани матрични процесори и/или Cray можеха да го разбият. А това с определен брой опити работи, но не и за Administrator и root, иначе би било великолепна DoS атака :speak:

Ето тук има полезна информация за паролите : http://www.microsoft.com/security/online-privacy/passwords-create.aspx , https://www.microsoft.com/security/online-privacy/password-checker.aspx

Моята парола е 9 символа, като вътре има една главна буква, един символ и едно число, обаче на този password checker излиза Medium, егати...

И няма нищо общо с никовете ми, може да се каже, че не е и някаква дума/име

И все пак смятам, че е силна

Редактирано от Calando (преглед на промените)

Моята парола е 9 символа, като вътре има една главна буква, един символ и едно число, обаче на този password checker излиза Medium, егати...

И няма нищо общо с никовете ми, може да се каже, че не е и някаква дума/име

И все пак смятам, че е силна

Зависи, много често при анализ на "силата" на пароли се изпуска факта че повечето от тях всъщност са Марковски вериги и използвайки този факт вместо сложност 940 имаме нещо като 106 до 109

60 дни са предостатъчно време за всеки хакер да разбие и най-дългата и завъртяна парола. За това е препоръчително да я сменяте в по-малък период от това.

Digital.bg

Може би най-важната ми парола е от 26 символа, включваща числа, специални символи, малки и големи букви.

Другите ми пароли са по-кратки, но включват също числа, специални символи, малки и големи букви.

А иначе символи доста ☺ ☻ ♥ ♦ ♣ ♠ • ◘ ♂ ♫ ▐ ╘╝ ╟ ╡ ◄

Eто го и най-странния,не го тълкувайте погрешно само-

Блокираха обучение по хакерство в Китай !

Полицията от централен Китай разби мрежа от хакери, обучавани online, съобщава Associated press. Според разпространена в китайските медии информация, потенциалните хакери са били снабдявани с уроци за кибер атаки и „враждебен” софтуер.

Полицейската акция е в резултат на нарастващите опасения, че Китай се превръща в център на виртуалните престъпления и промишления шпионаж.

Интернет гигант Google обвини Китай, че хакери от държавата са проникнали в e-mail акаунтите, поддържани от търсачката, като в резултат са ударени над 20 други компании.

Полицията от провинция Хубей арестува трима души, заподозрени, че поддържат сайта, известен като Black Hawk Safety Net, предлагащ уроци и тренировки при работа със софтуер, разпространяващ вируси от типа троянски кон.

Black Hawk Safety Net има над 12 000 регистрирани потребители. Само от потребителски такси организацията е спечелила 7 млн. юана ($1млн.). Други 170 000 души са изчаквали да платят такси и станат членове на Black Hawk Safety Net !

Източник : economynews.bg

Като говорим за пароли - тези на Фейсбук са явно най-лесно разбиваеми - от скоро имам профил там . На мен два пъти ми хакваха акаунтите , а използвам сложни пароли , а третия път ми бяха влизали в акаунта без да хакват , обаче аз вече не си сменям паролите - да влизат колкото си искат , оказва се , че аз нищо не мога да направя .

Като говорим за пароли - тези на Фейсбук са явно най-лесно разбиваеми - от скоро имам профил там . На мен два пъти ми хакваха акаунтите , а използвам сложни пароли , а третия път ми бяха влизали в акаунта без да хакват , обаче аз вече не си сменям паролите - да влизат колкото си искат , оказва се , че аз нищо не мога да направя .

FireSheep и омонима му blackSheep-aко си в LAN,или Фрии хотспот-,добре че ФБ въведоха SSL

та "отвличане на връзката"-няма разбиване на пароли...(:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Malware подписан с фалшив сертификат на Avira - http://techblog.avira.com/2011/02/21/malware-signed-with-fake-avira-certificate/en/

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

AVG подготвя услуга за онлайн съхранение и синхронизация на файлове

До края на седмицата трябва да заработи бета-версия на новата услуга AVG LiveKive, която първоначално ще предлага до 5 GB капацитет за съхранение.

Пълен текст: цък

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.