Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, свързани със сигурността (Дискусия)

Featured Replies

Напротив отговорих ти. Кой ще тръгне да разбива пароли с домашен компютър ?! :footinthemouth:

По това което си писал по-горе, всеки един пенсионерски компютър може! 

Има как да стане , защото тези 8 милиарда операции в секунда са като за пенсионерски компютър  :giggle1:

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 253,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Инглишмен , нищо чудно другата година по същото време пак да имаш такова напомняне  :tower bridge2:

СЦЕНАРИЙ на XXI : КИБЕРЗАПЛАХИ  Интервю с АЛЕКСАНДР ГОСТЕВ  главен антивирусен эксперт на "Касперски Лаб"

http://echo.msk.ru/programs/Scenario/1051974-echo/

Превод на такова интервю е просто невъзможен. Мисля,че езика няма да е проблем. Приятно четене или слушане. 

McAfee вижда нарастване на спам, Koobface и MBR атаки.

То при тях е  "Страх лозе пази"  от край време са така! 

• 2 седмици по-късно...

От Symantec май яко са я закъсали,щом стигнаха до съкращаване на персонала...до есента на 2013-та са предвидени над 1000 работни места да се закрият...сега  управленческите им слоеве са виновни....за какво не се споменава, но е от ясно по ясно..защо

http://www.mercurynews.com/business/ci_23453564/symantec-hit-layoffs-companywide-reorganization

P.s. А Comodo ще подадат ръка на засегнатите от Symantec,като дават повече възможности за обучение при тях,евала за което  :)

Редактирано от lost in... (преглед на промените)

От Symantec май яко са я закъсали,щом стигнаха до съкращаване на персонала...до есента на 2013-та са предвидени над 1000 работни места да се закрият...сега  управленческите им слоеве са виновни....за какво не се споменава, но е от ясно по ясно..защо

http://www.mercurynews.com/business/ci_23453564/symantec-hit-layoffs-companywide-reorganization

P.s. А Comodo ще подадат ръка на засегнатите от Symantec,като дават повече възможности за обучение при тях,евала за което  :)

Не е сигурно че това ще засегне основно антивирусния бизнес, СИмантек имат и много други области в които предлагат продукти и решения. То и ИБМ се реорганизира вече трета година, сега ще съкращават (отново) хора ама не ги гледам да са закъсали :)

http://www.kaldata.com/IT-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/Symantec-%D1%81%D1%8A%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-1700-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0-79734.html

Анонса ми беше насочен най-вече към Comodo ,а за Symantec няма какво да ги мислим,както спомена Капитана.

• 2 седмици по-късно...

Сорс кода на Carberp изтече....това означава повече проблеми в дългосрочен план отколкото пробива в инфраструктурата на Опера и последвалия заразен ъпдейт

http://krebsonsecurity.com/2013/06/carberp-code-leak-stokes-copycat-fears/

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Германски министър: Не ползвайте американски сайтове

Който се страхува, че комуникациите му са следени, би трябвало да използва услуги, които не минават през американски сървъри, казва Ханс-Петер Фридрих

Публикувано изображение

Интернет потребителите, които се тревожат, че данните им се събират от разузнавателните служби на САЩ, би трябвало да спрат да използват американски сайтове като "Гугъл" и "Фейсбук", заяви германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих, цитиран от АП.
Разкритията за събираната от Агенцията за национална сигурност на САЩ информация за чуждестранни интернет потребители предизвикват възмущение в Европа и призиви за по-строги международни правила за защита на данните.

Който се страхува, че комуникациите му са следени по някакъв начин, би трябвало да използва услуги, които не минават през американски сървъри, подчерта Фридрих пред репортери в Берлин.

По думите му германските власти поддържат връзка с американските си колеги "на всички нива" и следващата седмица се планира делегация да отлети за Вашингтон за обсъждане на твърденията, че обикновени граждани и дори европейски дипломати са били шпионирани.

Източник

Редактирано от Wankata
Правилният начин (преглед на промените)

Следим новината с интерес, въпреки че за мен това не е нещо ново.Всички знаем или поне сме чували на какво са способни.

Според мен решението на г-н Фридрих е меко казано неприемливо!

Следим новината с интерес, въпреки че за мен това не е нещо ново.Всички знаем или поне сме чували на какво са способни.

Според мен решението на г-н Фридрих е меко казано неприемливо!

Янките мамата са си еб@ли! Ти не си ли се замислял, как така Комодо е единственият напълно интегриран пакет за защита, със всички екстри, а пък е безплатен!! Не ти ли е било странно! Има много безплатни програми, но всички са малко или много с орязани функции, а пък Комодо-то е фуул но...без пари!!! Аз съм убеден, че зад Комодо стоят много...държавни пари...американски!! Ше го разкарвам!

Янките мамата са си еб@ли! Ти не си ли се замислял, как така Комодо е единственият напълно интегриран пакет за защита, със всички екстри, а пък е безплатен!! Не ти ли е било странно! Има много безплатни програми, но всички са малко или много с орязани функции, а пък Комодо-то е фуул но...без пари!!! Аз съм убеден, че зад Комодо стоят много...държавни пари...американски!! Ше го разкарвам!

Е, то това е отдавна.   Малко личен опит (след което гущерът никога повече не припари до компютъра ми).

Ше го разкарвам!

Те пък щот другите нищо не шпионират,питаш ли го nikssi,касапчо му знае и пломбите на зъбите.

Те пък щот другите нищо не шпионират,питаш ли го nikssi,касапчо му знае и пломбите на зъбите.

Ай сега пак заразен  :D  в Касперски отдавна знаят какво пия.  :)

От вчера тествам Outpos Firewall Free, ама старата версия 6.5, която е чиста стена без АВ, като го сравних с Комодо.

• PC Security test: Comodo- 66.7% (осреднено), Outpos Free 6.5- 83.3 %
  • Mini Security test: Comodo- 100%, Outpos Free 6.5- 57.1%
  • Comodo leak test: Comodo- 64.7% (220/340-при виртуализация), Outpos Free 6.5- 88.2%

.......................

Осреднено: Comodo- 77.1%, Outpost Free 6.5- 76.2%, т.е. имаме равенство!

То като разгледах читавите безплатните стени, че то всичките от Юнайтед Стейтс, освен Outpost-a!

• Comodo leak test: Comodo- 64.7% (220/340-при виртуализация), Outpos Free 6.5- 88.2%

Нещо си се объркал... Comodo минава Leak Test-a си на 100% в режим на D+ да пита за всичко при блокиране на всяка една заявка. То именно там е целта на тества.

Ако го пуснеш в режим "Инсталиране/Обновяване", но болокираш заявките само за нет-а ще изкара дори под 190 точки. Но то цаката е да се блокират заявките на всички въпроси.

Тук ще кажеш ми какъв е тогава смисъла от теста? Смисъла е, че не всички HIPS програми предлагат толкова дълбок HIPS и далеч няма да зададат толкова много въпроси, които да блокираш - и тези места автоматично ще дадат Vulnerable на теста...А Comodo покрива всички зони от теста си (нормално все пак те са го създали и те знаят как да му се противопоставят).

Така че тук Comodo дори версия 5 (не че има разлика де...HIPS-а на версия 5 и 6 е един и същ и не е подобрен при втората - промените там са други) го спря на 100%!

Публикувано изображение

Да, в режим D+ дава доста въпроси, но аз не ползвам виртуализациите...предпочитам ръчната намеса пред автоматичните ограничения. И тук е важно да се отбележи, на колко си задал и ограниченията. Предполагам версия 6 на Full Virtualized ще го удържи и тя на почти максимума.

Поздрави! :)

Предполагам версия 6 на Full Virtualized ще го удържи и тя на почти максимума.

Ами точно 6-а версия не успява да го изкара тоя тест. Много пъти съм го правил теста, с различни настройки, но не ще и не ще! Изкарва някъде към 230-240/340 и до там, и то при положение, че съм задал да стартира да го стартира в сандъка. Довечера пак ще пробвам...но съм сигурен, че няма да го мине.

Аз вече се преориентирам към Outpost-а, която има доста прости, ясни настройки, а пък в същото време много ефективна. Слабото и място и, че няма сандък и облак, иначе във всичко друго считам, че е по добра от Комодо. 

Руските специални служби минават на пишещи машини

Публикувано изображение

В руската  ФСО стигнали до заключението, че да се пази важна информация на електронни устройства не е безопасно.

Руската Федерална служба за охрана (ФСО) е решила да закупи 20 пишещи машини за отпечатване на поверителни документи. За тази цел са отпуснато 486 500 рубли. Във ведомството смятат, че в някои случаи данните, записани на електронни устройства не са в безопасност.

“След скандала с разпространението на класифицирани документи от WikiLeaks, разобличенията на Eдуард Сноудън, съобщенията за подслушване на Дмитрий Медведев по време на срещата на върха на Г-20 в Лондон, практиката за създаване на хартиени документи е решено да се разшири” – цитира в. “Известия” източник от Федералната служба за сигурност.30dumi.eu

Слабото и място и, че няма сандък и облак, иначе във всичко друго считам, че е по добра от Комодо. 

Облак има - improveNet.

Публикувано изображение

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.