Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Security.HiJack[ImageFileExecutionOptions] [ПРИКЛЮЧЕН]

Featured Replies

Не, резултатите изискват малко разбиране.

В момента засечените файлове са напълно безобидни и са засечени не с дефиниции, а с анализ на поведението и евристики.

За да почистим използваните от нас инструменти направете следното:

Отворете Start Menu-то и в полето за търсене въведете командата Combofix /Uninstall и натиснете Enter (има празно място между Combofix и /Uninstall).

Стартирайте OTL още веднъж и натиснете бутона CleanUp.

Публикувано изображение

Ако бъдете подканени да рестартирате, се съгласете.

Това би трябвало да изтрие повечето от използваните инструменти, асоциираните с тях файлове и папки.

Ако остане някой инструмент, който не се е изтрил го направете ръчно.

Оставете си само Malwarebytes' Anti-Malware за профилактични проверки.

Поздрави и лека вечер ! :bye1:

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 86
  • Прегледи 9,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Не, резултатите изискват малко разбиране.

В момента засечените файлове са напълно безобидни и са засечени не с дефиниции, а с анализ на поведението и евристики.

За да почистим използваните от нас инструменти направете следното:

Отворете Start Menu-то и в полето за търсене въведете командата Combofix /Uninstall и натиснете Enter (има празно място между Combofix и /Uninstall).

Стартирайте OTL още веднъж и натиснете бутона CleanUp.

Публикувано изображение

Ако бъдете подканени да рестартирате, се съгласете.

Това би трябвало да изтрие повечето от използваните инструменти, асоциираните с тях файлове и папки.

Ако остане някой инструмент, който не се е изтрил го направете ръчно.

Оставете си само Malwarebytes' Anti-Malware за профилактични проверки.

Поздрави и лека вечер ! :bye1:

Здравей,

Би ли ми казал как да премахна този Babylon ?

Ето новите файлове от OTL.

OTL.Txt21.txt

Extras.Txt21.txt

Здравейте отново Бени, Ще пиша довечера, че съм на работа в момента. Щом имамме само да махнем Babylon ще е лесна задача - затова ще оставя името на темата като [РЕШЕН].

Здравей Бени,

Извинявам се за забавянето, но имах доста работа напоследък.

• Стартирайте файла Публикувано изображение с двукратен клик на мишката.
  • Под Публикувано изображение с Copy/ Paste въведете изцяло следната текстова информация (само това, което е поставено в карето):
:OTL
FF - prefs.js..CT2705167browser.search.defaultthis.engineName: true
FF - prefs.js..browser.search.defaultenginename: "Search the web (Babylon)"
FF - prefs.js..browser.search.defaultthis.engineName: ""
FF - prefs.js..browser.search.order.1: "Search the web (Babylon)"
FF - prefs.js..keyword.URL: "http://search.babylon.com/?AF=110000&tt=090212_noffx&babsrc=adbartrp&mntrId=7020eb490000000000004061863f7a2b&q="
:commands
[empytemp]
След като въведете скрипта от цитата по-горе натиснете бутона, маркиран в червено: Run Fix

Windows ще се рестартира и ще се създаде лог файл - OTL fix log. Публикувайте съдържанието му с Copy/Paste в следващия си коментар.

Това трябва да разкара Babylon-a.

Поздрави !

• Автор

Компютъра не се рестартира и излезе това: ========== OTL ========== Prefs.js: true removed from CT2705167browser.search.defaultthis.engineName Prefs.js: "Search the web (Babylon)" removed from browser.search.defaultenginename Prefs.js: "" removed from browser.search.defaultthis.engineName Prefs.js: "Search the web (Babylon)" removed from browser.search.order.1 Prefs.js: "http://search.babylon.com/?AF=110000&tt=090212_noffx&babsrc=adbartrp&mntrId=7020eb490000000000004061863f7a2b&q=" removed from keyword.URL ========== COMMANDS ========== Error: Unable to interpret <[empytemp]> in the current context! OTL by OldTimer - Version 3.2.33.2 log created on 03292012_181019 В горните прикачени файлове имаше ли проблеми? Забиването и бавенето (не постоянно) на какво се дължи? Няма буби. Все ми се струва, че откакто обнових Мозилата до последна 11-та версия оттогава се получиха тези неща. Сега върнах 10-ката, но без да деинсталирам. Трябва ли?

Аууу забравил съм да пиша в темата...Трябва да прегледам настройките си за уведомленията.

Пробвахте ли да изчистите кеша на браузъра (при затворен браузър с CCleaner 3.17.1689) ?

Пробвайте и последната бета - Mozilla Firefox 12.0 Beta 4 да видите как ще се държи.

Изключете и ненужните добавки (които не използвате от Tools => Add-ons).

Ако системата се забавя, ще ми е необходима информация на стартираните процеси...

Отворете Task Manager => разпънете екрана и снимайте прозореца.

Публикувайте снимката в следващия си коментар.

PS: Махна ли се babylon-a чрез изпълнения скрипт по-нагоре ?

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Аууу забравил съм да пиша в темата...Трябва да прегледам настройките си за уведомленията.

Пробвахте ли да изчистите кеша на браузъра (при затворен браузър с CCleaner 3.17.1689) ?

Пробвайте и последната бета - Mozilla Firefox 12.0 Beta 4 да видите как ще се държи.

Изключете и ненужните добавки (които не използвате от Tools => Add-ons).

Ако системата се забавя, ще ми е необходима информация на стартираните процеси...

Отворете Task Manager => разпънете екрана и снимайте прозореца.

Публикувайте снимката в следващия си коментар.

PS: Махна ли се babylon-a чрез изпълнения скрипт по-нагоре ?

И аз нещо не получавам известия, нито като пишеш в темата, нито като пишеш на ЛС.

Кеша си го чистя по посочения по-горе начин.

Имам 7 добавки и ги ползвам всичките.

Това ли трябваше да снимам от Task Manager-а:

post-304770-0-48314700-1334545225_thumb.

Редактирано от Beni_mama (преглед на промените)

Здравей Бени.

Извинявам се забавянето, но прокрай празниците съм забравил да пиша.

Натиснете бутона Show processes from all users, че така доста от стартираните процеси ги няма.

След това направете нова снимка в следващия си коментар.

Здрасти, Виждам някои излишни услуги: jusched MGsysCtrl MSIService mbamservice sascore64 sdwinsec Деинсталирай Spybot и SUPERAntispyware. Деинсталирай и преинсталирай MBAM без да активираш триал периода. От Start => в полето за търсене въведи - msconfig => отиди до Startup и махни отметката пред jusched Oт Start => в полето за търсене въведи - services.msc => намери услугите свързани с MSI и ги сложи на Manual (Startup Type) MGsysCtrl MSIService Аз бих спрял и unsecapp.exe, но всичко е според това какво правиш на машината си. :) Пиши после как е положението.

• Автор

Здравей!

Много се затрудних!

Това jusched нямаше отметка отпред.

Тези MGsysCtrl и MSIService ги нямаше в services.msc. В Revo Uninstaller-а в Инструменти =>

"Автоматично стартирани програми" намирам първото (на него има отметка). В CCleaner пак в инструменти стартиране, има пак първото и едно MSC, на които пише да (разрешено). Второто никъде не го намирам. Тези пък какво да ги правя - sascore64, sdwinsec.

Деинсталирах и преинсталирах free MBAM (докато разбера какви са тези букви...).

"Аз бих спрял и unsecapp.exe, но всичко е според това какво правиш на машината си." - Това пък хич го не знам какво е та да ти кажа дали ми трябва.

"Деинсталирай Spybot и SUPERAntispyware." - За второто си спомням, че ми препоръчваше да си го имам на компа, сега защо да го махам?!

Засега съм до тук, казвай там онези дето не ги намирам как да ги търся. От 2-3 дни са ми и болни дечурлигата, та вече ми пламна главата. То какво направих - само MBAM преинсталирах.

Благодаря ти, че намираш време за мен!

Здравей!

Много се затрудних!

Това jusched нямаше отметка отпред.

Тези MGsysCtrl и MSIService ги нямаше в services.msc. В Revo Uninstaller-а в Инструменти =>

"Автоматично стартирани програми" намирам първото (на него има отметка). В CCleaner пак в инструменти стартиране, има пак първото и едно MSC, на които пише да (разрешено). Второто никъде не го намирам.

Виж дали няма да можеш да ги спреш чрез Autoruns. Намираш ги и им махаш отметките.

Тези пък какво да ги правя - sascore64, sdwinsec.

Нищо - те ще се махнат след деинсталацията на SUPERAntispyware + Spybot.

Деинсталирах и преинсталирах free MBAM (докато разбера какви са тези букви...).

"Деинсталирай Spybot и SUPERAntispyware." - За второто си спомням, че ми препоръчваше да си го имам на компа, сега защо да го махам?!

Защото леко се припокрива с MBAM, защото има портативна версия само за сканиране и защото безплатната версия на инструмента пуска куп услуги и резидентен режим (който обаче е нефункционален в безплатната версия така или иначе). Можеш и да я задържиш и само да и дадеш услугата на Manual, но все пак по-добре ги разкарай и нея и Spybot.

"Аз бих спрял и unsecapp.exe, но всичко е според това какво правиш на машината си." - Това пък хич го не знам какво е та да ти кажа дали ми трябва.

По-принцип си е на Microsoft и служи за приемане на WMI заявки. Да си стои така. Може да се види с ProcessExplorer кое приложение го използва, но засега не е приоритет.

Пиши дали има промяна в бързодействието после.

Поздрави !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.