Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Балансирана конфигурация до 1000 лв.

Featured Replies

инимума за тази конфигурация е GX450W,струващо малко над 100лв.Тази кутия с това захранване струваше 120лв. преди,сега е 150лв.

• Отговори 51
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Захранването не ти харесва защото струва по малко от 100лв. или защото имаш някакви наблюдения?

Захранването не ти харесва защото струва по малко от 100лв. или защото имаш някакви наблюдения?

След като го имаш отвори го и виж какво има вътре.След това виж в нета какво има в един корсар или сийсоник и ще останеш поразен от разликата.

След като го имаш отвори го и виж какво има вътре.След това виж в нета какво има в един корсар или сийсоник и ще останеш поразен от разликата.

Схемата е една и съща.

входно напрежение => преобразуващ блок => филтриращ блок => изходно напрежение

PS: Мисли критично, когато четеш това, което пишат другите. ;)

Тогава един кодеген 500 вата от мултирама за 39лв.Схемата е една и съща.

Редактирано от AleXxX&Vanko (преглед на промените)

Тогава един кодеген 500 вата от мултирама за 39лв.Схемата е една и съща.

За конфигурация с вградено видео върши работа. :cool:

Мисля,че за философи,екзотерици и психолози не е тук мястото.

Мисля,че за философи,екзотерици и психолози не е тук мястото.

Аз говоря като човек, който е учил електротехника! :cool:

Да но си учил печки и перални.Спирам дотук.

Схемата е една и съща.

входно напрежение => преобразуващ блок => филтриращ блок => изходно напрежение

Много е важно как е реализирана на практика тази схема. Ако ти се чете:

Everything You Need to Know About Power Supplies

Why 99% of Power Supply Reviews Are Wrong

Anatomy of Switching Power Supplies

От 500W захранване до 500W захранване разликата може да е огромна. Аз определено бих предпочел 380W Seasonic пред 600W Codegen/JNC/SP и подобни боклуци.

Много е важно как е реализирана на практика тази схема.

Това е вярно.

От 500W захранване до 500W захранване разликата може да е огромна. Аз определено бих предпочел 380W Seasonic пред 600W Codegen/JNC/SP и подобни боклуци.

Въпросът е дали обсъжданото захранване е достатъчно надеждно за конфигурацията, към която е включено. Все ми се струва, че разходът й е леко далеч от 500W.

И аз мисля, че е по-добре да се ореже захранването, както съм направил в конфигурацията. Много хора плюят различните компоненти, но пък някои не са чак толко лоши колкото твърдят във форумите. Също така разликата между i3 и i5 е голяма... повече от голяма. Мисля, че е по-добре захранване, което можеш да смениш по-късно! Много хора казват, че процесор много рядко се сменява. И като вземете едно i3 и започне да издъхва на новите игри? Ще го смените и стария ще го захвърлите някъде да събира прах или ще го продадете евтино. Един i3 2100 струва 217 лева в sky.bg. Захранаването е много по-евтино и много по-лесно за смяна. Мисля, че винаги може да се отделят по-късно 100 лева за захранване отколкото 300-400 за нов процесор :)

Няма да е никак тиха, конфигурацията, която си предложил.

• Автор

Така колеги все още се колебая, за предложените конфигурации. Както казах леко клоня към тази с i5 2300. И да обичам тишината, но и компютъра да не е от най -тихите (малко шумен, по средата), пак ще съм доволен. Стига да не е прекалено шумен. За това искам да попитам, колегите които разбирате, на Soul of Рobot или quickJO, tahumba, бихте избрали? Също може да дадете съвет и за друга конфигурация, защото избора ми ще е труден като гледам. Благодаря още веднъж за всички изказани мнения и съвети! :wors:

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Като ще е за 1043лв. по-добре с i5 2400 да е:

ASUS P8H61-M LE /H61/LGA1155 - 1 бр. - 103.21 лв.

I5-2400 /3.1G/6M/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 343.45 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 35.22 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 158.21 лв.

SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 BULK - 1 бр. - 272.34 лв.

CM ELITE 371, BLACK W/500W - 1 бр. - 130.97 лв.

Обща стойност - 1 043.39 лв. с ДДС

При първо "опаричване" взимаш елитно захранване, и още една плочка от същата RAM и си в топ 10...

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Ето предложение, ако си вземеш преходника предложен от колегата IDE-> SATA :) и за сега караш с твоя хард диск :)

Публикувано изображение

Редактирано от Soul Of The Robot (преглед на промените)

За това искам да попитам, колегите които разбирате, на Soul of Рobot или quickJO, tahumba, бихте избрали?

Мисля, че според дадените изисквания конфигурациите с i5 + HD6850 се доближават най-много до оптималния вариант, разбира се, стига 40 лева отгоре да не са проблем. Втората конфигурация е с хард диск на WD, ако това е проблем. Но като се има предвид, че към компютъра има сериозни очаквания за работата, която ще върши, истината се върти някъде около тези две предложения.

Публикувано изображение

ASUS P8H61-M LE /H61/LGA1155 - 1 бр. - 103.21 лв.

I5-2400 /3.1G/6M/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 343.45 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 35.22 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 158.21 лв.

SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 BULK - 1 бр. - 272.34 лв.

CM ELITE 371, BLACK W/500W - 1 бр. - 130.97 лв.

Обща стойност - 1 043.39 лв. с ДДС

Ако ще се прехвърля бюджета може и по-добро да предложа.

Както каза gothicrock във всяка конфигурация трябва да се жертва нешо... Видео обработката (ако е водеща) трябва да се наблегне на процесора. Ако игрите са водещи- на видео картата... Истина е, че моето предложение е с най-слаб процесор! Хубаво е автора да си отговори, сам за себе си, а и за нас на въпросите: 1. Трябва ли му USB 3.0? Ако не- може да се реже от дъно. 2. Кое е водещото- игрите, филмите или видео обработката? 3. Дали няма нещо от което да се лиши в момента (например HDD)? Съвет не можем да дадем (цитирам "За това искам да попитам, колегите които разбирате, на Soul of Рobot или quickJO, tahumba, бихте избрали?"), защото всяка конфигурация има свойте плюсов и минуси. Аз съм жертвал от процесора, tahumba от видеото, а Soul of Рobot от харда + бюджета. Важно е автора да прецени кое му е най-важно за него, кое му е водещото- видео обработка, игри, филми и тн...

малко видео обработка, Photoshop, игри (надявам се да подкарам някой от новите заглавия) Няма да се клоква.

Тази на baikolio95 е най-удачна щом е за игри/видеообработка. Изстискано е максимума за процесор и видеокарта като всъщност е превишен бюджета бая.

Това на Soul Of The Robot е за същите пари (отново превишен бюджет) но с по-слаб процесор и по-малък хард за сметка на излишно скъпо дъно и памет.

При tahumba (видеото) и quickJO (процесора) имаме доста по-слаби варианти но пък те са се придържали към бюджета.

От тях двете за игри бих взел по-скоро тази на quickJO с по-слабия процесор но с по-доброто видео и качествено захранване.

И обратното тази с по-слабото видео на tahumba е по-добър вариант за видеообработка заради по-добрия процесор. Но това изискване явно не е толкова важно.

Не на последно място в единия от двата магазина излиза малко по-евтино та се получава лека разлика в цените.

Държа също да отбележа, че обичам тишината. Затова не ми харесва бръмченето на вентилатори (както е сега).

И аз съм фен на тишината но това е скъпо удоволствие дори за хора като мен които не се интересуват от игри.

Просто няма как да изтискаш максимума от към производителност и в същото време да търсиш тишина.

За пример една доста по-слаба конфигурация (която все пак става за игри) и пак не достигат парите за хард.

ASUS P8H61-M LE - 103 лв.

2X4G DDR3 1333 A-DATA 1.35V - 83 лв.

I3-2100 - 214 лв.

CM HYPER 212 EVO - 58 лв.

GB R677SL-1GD - 201 лв.

CM SILENCIO 550 - 140 лв.

SEASONIC SS-400FL GOLD - 203 лв.

Захранването и видеокартата са безвентилаторни и напълно безшумни. Смяна на охл. на проца с по-тихо от фабричното.

Кутията е с уплътнения и убива допълнително шума. Смятам че ще останеш много доволен от към тишина а и не само.

Но дори да имаш стар хард от предишния като производителност това е много по-слаба ракия а излиза по-скъпо.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Зачетох се докато си пия в кафето в последното ми списание и попаднах на нещо интересно.В едната статия има пример за “възможно най-евтин компютър за игри“ и хората са го докарали на 510 € със записвачка,4гб рам,1 Тб хард,Phenom II X4 960T BE,Asus M5A78L-M LE, HD 6870,c кутия NZXT Source 210 Elite,CM Hyper TX3 Evo и това заради което се занимавам да пиша изобщо захранване Cougar A300.И препоръката към тази конфигурация а не към алтернативата на интел е заради добрите възможности за клок.

Така че не мислите ли че малко преекспонирате темата захранване на предната страница.След като едно 300 вата може да носи тази конфигурация с клок,дали няма да стигне и за съответните интелски.А те са я клокнали и то сериозно,защото в статията става дума за това как един “евтин“ компютър с клок бие по производителност “средна“ ръка геймърска конфигурация за 1125 € с FX-4100 и nVidia 570.

Това малко като офтопик а по темата,аз лично бих се спрял на компромисния вариант с най-силната графична карта.Така се покрива най-широк спектър от изискванията на автора,защото с една по-добра графична карта се и играе по-добре a и всяка съвременна видеообработваща програма поддържа GPU Computing и лети с една бърза видеокарта.Споменатите процесори така или иначе са достатъчно бързи за всяка задача.Колкото до тишината пак ще повторя съвета си от преди известно време - вземайте това което ви носи най-много производителност за парите си и го правете с течение на времето тихо.В процес на работа се вижда най-добре кой компонент дразни и може после да се установи дали проблема може да се реши софтуено(без пари) или с минимална инвестиция хардуерно(смяна на охладител,добавяне на контролер,изолация и т.н.)

• Автор

1. Трябва ли му USB 3.0? Ако не- може да се реже от дъно.

2. Кое е водещото- игрите, филмите или видео обработката?

3. Дали няма нещо от което да се лиши в момента (например HDD)?

1.И аз това щех да попитам дали има смисъл да се вземе дъно със USB 3.0.?

И ако, трябва да се инвестира в такова, защото ще стане популярен стандарт USB 3.0, в близките години.

Или само ще седи за красота.

Предполагам USB 3.0, ще потдържа и USB 2.0 устройства (периферия).

2.Не предпочитам да се лишавам от HDD, дори и с обем от 320 GB в краен случай.

3.Относно какво предпочитам да се лиша, искам да подчертая, че не съм запален геймър. Но обичам да играя в свободното време.

За видео обработката, ще е за домашно ползване. По скоро ще обработвам 720p, и не често 1080p.

Конфигурацията предложена от baikolio95, ми харесва най - много.

Дори и с WD HDD.

П.П. Ако има смисъл от USB 3.0, то тогава преложете такова дъно ( в рамките на бюджета, ако може)

И Трябва ли да има видео ускорител на вграден в дънната платка или всички нови дъна са така?

Ако не, тогава, бюджета за дъно няма ли да намалее.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря на всички колеги, които се включиха в темата и ми помогнахте с избора. ;)

Това е новата ми PC конфигурация:

Asrock Pro3 P67 SE

I5-2400 /3.1G/6M/BOX/LGA1155

4GB DDR3 1333 A-DATA

500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB

GIGABYTE GV-R677SL-1GD

CM ELITE 371, BLACK W/500W

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Колеги, да не отварям нова тема, предложете SATA, DVD записвачка (multy,lightscribe) до 60 лв. Иначе лесно мога да избера една от LG или Sony, но нямам представа сега кои записващи устройства на пазара са по-добри и надеждни. П.П. На стария компютър имам две записвачки, но те са ATA за съжаление. Бях доволен и от двете. CD записвачка SONY, (на 9 години) и DVD записващо устройство на LG (na 6 г.). По онова време доста се изръсих за LG-то.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.