Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

Браво @tux истински мъж, awesome е супер, кефи ме.

Малко кофти се настройва.Смисъл този lua ми е малко терсене ама не е толкова сложен синтаксиса :)

require("awful.rules")-- Theme handling libraryrequire("beautiful")-- Notification libraryrequire("naughty")-- {{{ Error handling-- Check if awesome encountered an error during startup and fell back to-- another config (This code will only ever execute for the fallback config)if awesome.startup_errors then    naughty.notify({ preset = naughty.config.presets.critical,                     title = "Oops, there were errors during startup!",                     text = awesome.startup_errors })end-- Handle runtime errors after startupdo    local in_error = false    awesome.add_signal("debug::error", function (err)        -- Make sure we don't go into an endless error loop        if in_error then return end        in_error = true        naughty.notify({ preset = naughty.config.presets.critical,                         title = "Oops, an error happened!",                         text = err })        in_error = false    end)end-- }}}-- {{{ Variable definitions-- Themes define colours, icons, and wallpapersbeautiful.init("/./themes/default/theme.lua")theme.wallpaper_cmd = { "awsetbg -f /home/tux/Pictures/sl.png" }-- This is used later as the default terminal and editor to run.terminal = "xfce4-terminal"editor = os.getenv("EDITOR") or "nano"editor_cmd = terminal .. " -e " .. editor-- Default modkey.-- Usually, Mod4 is the key with a logo between Control and Alt.-- If you do not like this or do not have such a key,-- I suggest you to remap Mod4 to another key using xmodmap or other tools.-- However, you can use another modifier like Mod1, but it may interact with others.modkey = "Mod4"-- Table of layouts to cover with awful.layout.inc, order matters.layouts ={    awful.layout.suit.floating,    awful.layout.suit.tile,    awful.layout.suit.tile.left,    awful.layout.suit.tile.bottom,    awful.layout.suit.tile.top,    awful.layout.suit.fair,    awful.layout.suit.fair.horizontal,    awful.layout.suit.spiral,    awful.layout.suit.spiral.dwindle,    awful.layout.suit.max,    awful.layout.suit.max.fullscreen,    awful.layout.suit.magnifier}-- }}}-- {{{ Tags-- Define a tag table which hold all screen tags.tags = {}for s = 1, screen.count() do    -- Each screen has its own tag table.    tags[s] = awful.tag({ web, vim, htop, 4, 5, 6, 7, 8, 9 }, s, layouts[1])end-- }}}

Оф пък за widget-и е много долно ако видиш снимката до часовника имам transmission стартиран :)Трудно се добавят разни работи по него.Но ако си нямаш работа е идеален да си го настройваш цял ден :)

Някой да има на идея как да си сложа на всеки десктоп, различен тапет(XFCE)?

Тц,няма как да стане

• Отговори 2k
  • Прегледи 163,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ползвал съм Awesome много одавна, ма за много малко време, иска се да разбираш поне от lua, за конфиг фийла, 

иначе върви доста бързо все пак е на писан на C и XCB, направо лети, има си всичко ewmh, систем трай, мену-та, лаунчер...

Един мой Awesome от преди години.

http://dotshare.it/public/images/uploads/62.png

Ползвал съм Awesome много одавна, ма за много малко време, иска се да разбираш поне от lua, за конфиг фийла, 

иначе върви доста бързо все пак е на писан на C и XCB, направо лети, има си всичко ewmh, систем трай, мену-та, лаунчер...

След всеки пост снимка :) Иначе спамим само :) И да на мен на-много ми харесваше 2.3 версията след 3 нещо не ме кефи.Особено с търсенетп.Имам си няколко бързи клавиша за програми които ползвам най-много но останалите.Преди като избереш mod4+r и почнеш да търсеш програмата ти излиза подсказка горе в панела излизаха програмите.Сега трябва да си я пиша а аз съм мързелив :)

Не помна как беше точно с търсенето на програмите,подказка имаш предвид autocomplete ли?, незнам некои лаунчери имаха autocomplete опция, да ти завършва командата като при bash,zsh, аз преди си ползвах dmenu, то върши много добра работа за всичко става, особенно за скриптове е идеално, ако имаш малко въобравение може и магий да правиш.

пак стари магийки да не Бамваме :D

Публикувано изображение

Хахаха  това ASCII човече ти ли си го писа.Е не нямам нерви :)

jpeg -> ascii :)

Да :) , миля че неква програмка използвах ма сега не помна ко беше.

Хубава музичка, кое е дистрото в виртуалната машинка?

,че нещо не виждам добре. Какво е тва чудо в десно каде го натискаш все, със числата и другите му работи какво е това?,

за пърши път го виждам, малко съм изостанал с тези играчки знам, ма от савсем скоро се върнах към нормалните десктопи като xfce , gnome и други..

Браво видях и ranger, на десктопати :D .По-здрави...

редактирано

==============

С какво направи да си сменяваш кое конки, искаш да си пунеш на декса?

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Френско Вояджър 13.04 http://voyager.legtux.org/

Вояджъра са като кътинг едж на XFCE

Т'ва в дясно е сайдбар на XFCE с различни лънчери, но на Вояджъра са си спретнали иконки и си имат скриптове за смяна на тапета, на всеки десктоп. Рейнджъра също е лънчер с негов си тапет. Има маса конкита и се сменят от менюто, както и тапетите. Много неща имат и всички са много балансирани и изпипани. Въобще е много приятно дистро и за гледане и за всекидневна употреба. Вояджъра 12.04 си го ползвам 2 години, без да мога да кажа нито дума лоша за него :)

Ако не ме мързеше толкова много, досега 100 пъти да съм си сложил Вояджър 13.04... ама пусти мързел не ще да ме остави :)

Редактирано от ssb558 (преглед на промените)

Хубаво е да има и бг линукс дистрос!!!

Виж руснаците какво прават.

Преодoлях вътрешния си мЪрзел и сложих Вояджър 13.04. Инсталация - 10 мин.*(за сравнение, чисто Хубунту беше 5 мин.).

Много и всякакви конкита, се сменят с няколко кликвания. Много и всякакви тапети за всеки вкус*(на 12.04 бяха към 300, тези ще ги разглеждам тепърва). Натруфено от всякъде и един Компиз като му сложа, тея вратопрозоречните да ми се скрият с вирус7 http://youtu.be/pMpbMlH6-bc

Редактирано от ssb558 (преглед на промените)

• Автор

Хубаво е да има и бг линукс дистрос!!!

Виж руснаците какво прават.

Хубаво е, но не е гаранция, че ще е добро. Нищо не пречи на българин да се включи в международен проект за разработка на дистрибуция или графична среда. И без това, повечето дистрибуции не предлагат повече нови неща от тапет и няколко приложения в сравнение с базовите. В много малко от тях има някакво собствено приложение, подобно на тези в ментата.

Хубаво е, но не е гаранция, че ще е добро. Нищо не пречи на българин да се включи в международен проект за разработка на дистрибуция или графична среда. И без това, повечето дистрибуции не предлагат повече нови неща от тапет и няколко приложения в сравнение с базовите. В много малко от тях има някакво собствено приложение, подобно на тези в ментата.

Старата версия на сикиш дистрибуцията Пардус беше изцяло независима, започна като Gentoo базирана в началото, после стана независим проект със собствени инструменти (pisi - пакетна система, comar - менежер за настройки на системата, kaptan - за настройки на облика и други и други) 

И горе споменатата пакетна система pisi ще се ползва от Сополус ОС.

И още една обновена снимка на вече финализираната ми 64 битова workstation (server+desktop) система Funtoo в Виртуалбокс, ако някой я иска ще му кача архива със виртуалната машина да си я пробва на VBox :)

Публикувано изображение

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

Да но все пак е хубаво да виждаме и нещо бългаско не мислители така? , нещо което да казваме че си е нашо.

Кое и е собственото което има на мента-та? освен един синамон и мента мену, друго незнам да има, собсвено.

• Автор

Да но все пак е хубаво да виждаме и нещо бългаско не мислители така? , нещо което да казваме че си е нашо.

Кое и е собственото което има на мента-та? освен един синамон и мента мену, друго незнам да има, собсвено.

Това, че не знаеш, не означава, че няма. Имат доста собствени приложения. Както и собствени хранилища. Само mint-wifi включва поддръжката на около 40 допълнителни устройства.

Относно дистрибуцията - хубаво е по принцип. Дефакто, ако не се съберат достатъчно разработчици ще имаме просто леко тунингована базова дистрибуция. И, какво, като е с българско име, след като си е едно Ubuntu със сменено лого, тапет и добавени няколко приложения. Виждал съм "дистрибуции" на които даже логото не е сменено.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

@ivoarch това е крайдунавско http://learnfree.eu/

Харесами сайта браво.

Мисля да разгледам по добре какво предлагат, какво е вклучено и така, после мога да я препоръчам на наще.  

Стига да вида че ще могат да се оправат с нея, че ми е писнало да им гласа по *индоусите.

Те няма на какво да се учат толкоз ама все пак :D.

Редактирано

===========

Вече знам какво ще направа ще им я сложа с wubi.

Само , че така ще минеш през 2 стъпки . Първо Кубунту и после го правиш на УСУ ( ако е последната версия ) . Понеже нямат wubi за 8.x .

Екстра, тапетчето да не бе май от ония филм, черна котка бял котарак? 

Гледам че си боцнал xfce4, лично на мене ми харесва много, добро е и не остъпва по нищо на Гном  и КДЕ,

дори мисля, че некаде и Торевелтс беше го хвалил.

Само не знам защо всеки си е внушил, че тези иконки за хубави.

......

Само не знам защо всеки си е внушил, че тези иконки за хубави.

Имам и други.Ама не им обръщам много внимание на иконките :)

Ratpoison-Screen-Conkeror-Emacs oh yeah!!

Най добрата комбинация EVER!!

Публикувано изображение

Мaлко не е добро качеството.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.