Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

Това ck стоковото ядро ли е ?

Да много стабилна дистрибуцийка беше жалко ,че го осраха тоя Solus 2... :/

• Отговори 2k
  • Прегледи 163,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Как да е спрян не го ли разработват в момента 2 миналия месец излезе алфа версия и да дистрото наистина е страхотно

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

При мен последно като го бях пробвал никога нямаше звук.

Звука е перфектен даже в пъти по добър от колкото във Уина баса кърти в момента след като сложих пулс еквалайзера

Разработват го просто решиха вече да не ползва APT a PiSi и да поеме по-друг път което на мен лично не ми харесва иначе идеята им за gnom 3 форк (consort) e добра. Колкото за звука ползвах Solus 1 още от RC-тата и съм нямал проблеми. :)

МАТЕ Лайно... Не е известно дали изобщо ще го оправят да е както трябва.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Един въпрос към всички от къде ги взимате тези "притурки"?

Един въпрос към всички от къде ги взимате тези "притурки"?

Това не са притурки а Conky http://conky.sourceforge.net/

В Линукс притурки има в КДЕ среда и програмата се казва Supercaramba но аз лично предпочитам Конки все пак си го правя и настройвам както си реша

А аз от Synaptic. Пишеш в търсачката му screenlets, инсталираш и готово   :)

Редактирано от upili (преглед на промените)

Това не са притурки а Conky http://conky.sourceforge.net/

В Линукс притурки има в КДЕ среда и програмата се казва Supercaramba но аз лично предпочитам Конки все пак си го правя и настройвам както си реша

Има десклети и скрийнлети. Не само конки.

• Автор

64 битова Ubuntu 12.04 с Faenza икони + Plank + greybird + new wave. Това докче ме очарова. Има почти нулева консумация на ресурс.

http://s19.postimg.org/yqcpj1lwz/xubuntu12_04plank.png

http://s19.postimg.org/hr8chj037/xub12_042.png

http://s19.postimg.org/87yno2ckz/xub12_04_3.png

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Да планк се развива доста добре нямам търпение да излезе финалната версия на Елементари ОС хората са се опитали да направят всяка по използвана програма по отделно за Оп Системата, за да я олекотят максимално имат форк на чийс 2 музикални плеъра терминал текстов редактор и т.н. и всичките са толкова леки че почти не заемат ресурси.

А и Солус Ос като си завършат средата която е форк на гном класик ,в блога им казват че няма да има допълнителни зависимости за да може да се инсталира във всяка дистрибуция а това значи гном 3 с опциите на гном 2

• Автор

Добри новини. Преди няколко дни опитах да инсталирам сиренето на Debian и се оказа, че е обвързана с половината Gnome. Отказах се в полза на gucview, въпреки, че интерфейсът на Cheese е по- красив и удобен.

Ще забележиш и в Manjaro, вервай ми. Но, принципно е добра и то доста. Поне е бърза. 

Чиста Xfce в Ubuntu 13.04 http://s19.postimg.org/6mn278tv7/ubuntu13_04xfce.png

Ползвал съм темата Greybird от Xubuntu 12.04 /с тъмно меню/. Въпреки, че новият лаптоп го водят икономичен, системата зарежда за около 7-8 секунди и изключва за около 2 секунди. Камерата, микрофона, всичко тръгна още от Live CD- то.

мда айде обратно на Ubuntu 12.04 с гном. Без експерименти вече.

И какъв беше този бъг че,чак те отврати това Манджаро и го майноса ?

• Автор

И аз така http://s19.postimg.org/ntl154uur/12_04.png

Само, че без Gnome.

Тази сутрин в хранилищата влезе актуализация на Thunar с българският превод.

И какъв беше този бъг че,чак те отврати това Манджаро и го майноса ?

Ами като си затворя лаптопа и съспендне после като го отворя ми светва камерата и не гасне.

А това че е много бързо май използват на мак номерата да не затварят приложенията съвсем а да ги държат някъде в паметта(поне така си мисля аз, понеже като пусна хром за първи пък го отваря по бавно, ама като го затворя и пак го отваря го отваря много бързо се едно го е кеширал някъде, но това е само предположение), но след час-два работа отива на 80-90 процената CPU usage почти постоянно а и паметта постоянно влиза в суапа.

Другото тъпо беше че дифолт питона на дистрибуцията е python3 и постоянно ми гърмяха питонски скриптове докато се осетя кво става, ама нищо де аз бързо се осетих и инсталирах и питон2.7 но после в бързината като напиша python neshto.py и пак гърми. Щото трябва да напиша python2.7 neshto.py. Проблема е че не може да се махне питон3 щото му трябва на дистрибуцията. Ама както и да е и това се оправя

После инсталация на Апах,ПХП,Mysql и настройка ми отне около час и половина с неква супер нелогична структура на conf файловете при условие че на убунту ми отнема 10-15 мин max до дигане на вхоста. 

После реших да инсталирам Sun-java че Open-jdk е бъгава и товари компа повече но трябваше пак доста гимнастики да правя и така и не успях. 

После реших да инсталирам blackbox да пробвам дали няма да е по леко. Ама не можах да лог аутна. Като натисна log out то ме изкарва и пак      

ме логинва.

Като цяло е добра дистрибуцията ама има още трески за гладене. Най големия ми проблем беше голямото CPU и Memory usage както и осезаемо по високите температури на процесора(вентилаторите въртяха почти постоянно). Да не говорим че клипче от Youtube на fullscreen качваше температурата до 75-80 градуса. А сега с убунту ми е тихичко поне и не ми пари толкова на пръстите като пиша :)

Лаптопа ми е Dell inspiron 1525 за информация

• Автор

Колега, Manjaro е тестова дистрибуция. Тестова в истинският смисъл на думата, а не, като Debian Testing с пакети от предишната година. Няма как да не се появяват проблеми. Колкото до кеширането - всички браузъри кешират данни, но досега не съм забелязал, това да ми повишава товара върху процесора http://s19.postimg.org/gvgwz6wq9/top1.png , а от известно време, консумацията на RAM памет просто не ме засяга. Да не би ядрото да не е съобразено с архитектурата на процесора ?

Колега, Manjaro е тестова дистрибуция. Тестова в истинският смисъл на думата, а не, като Debian Testing с пакети от предишната година. Няма как да не се появяват проблеми. Колкото до кеширането - всички браузъри кешират данни, но досега не съм забелязал, това да ми повишава товара върху процесора http://s19.postimg.org/gvgwz6wq9/top1.png , а от известно време, консумацията на RAM памет просто не ме засяга. Да не би ядрото да не е съобразено с архитектурата на процесора ?

Ми аз инсталирам само 64 битови дистрибуций. Да ти кажа не съм се замислял може да пробвам с някой 32 битов някой път може от това да се оправи положението. И аз съм като теб от това което си показал на снимката проблема е като пусна PyCharm - a  той е на java и развъртат вентилаторите и пълни паметта почти на макс. Колкото до кеширането имам предвид не браузера а самата ОС. Като на МАК - а там реално като затвориш програма не се затваря и седи в паметта и после като я пуснеш все едно е минизирана пуска за секунди, те за това и са толкова бързи , ама не мож им смогнеш на RAM по тая причина. Разбирам че е тестова дистрибуция ама с поне Убунту съм посвикнал вече. 

А това че е много бързо май използват на мак номерата да не затварят приложенията съвсем а да ги държат някъде в паметта(поне така си мисля аз, понеже като пусна хром за първи пък го отваря по бавно, ама като го затворя и пак го отваря го отваря много бързо се едно го е кеширал някъде, но това е само предположение), но след час-два работа отива на 80-90 процената CPU usage почти постоянно а и паметта постоянно влиза в суапа.

....

Явно си чувал за буфери и кещ  щом си обясни как тоя Хром стартира по-бързо след като е стартиран вече веднъж

• Автор

А това че е много бързо май използват на мак номерата да не затварят приложенията съвсем а да ги държат някъде в паметта(поне така си мисля аз, понеже като пусна хром за първи пък го отваря по бавно, ама като го затворя и пак го отваря го отваря много бързо се едно го е кеширал някъде...

Това някъде е тук http://s19.postimg.org/xtkiyrvhv/cache.png

Но, както вече ти казах, не съм забелязал това да товари процесора или да ми заема голям обем от паметта.

Публикувано изображение Публикувано изображение

А след малко съм се насочил към Xubuntu 12.04 че имам малък опит с тази среда :)

Бе чудя се тука на няколко човека Вие само преинсталирате системи или това го правите на виртуални машини.И ако е на виртуални машини защо си играете да конфигурирате конкита и други простотии ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.