Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

конфигурация втора ръка

Featured Replies

Здравейте Колеги, Имам питане към ,Вас, дали е възможно да се направи конфигурация,втора ръка,до 150 лв без значение за на дъно, процесор и хард с идейната възможност да се ъпгрейдват посочените елементи евентуално/и с видео карта ако може/ .Питането ми е възоснова ,на това че имам много стар лап топ,който вече въпреки грижите ми вече изнемогва.В момента не разполагам с кой знае какъв ресурс/финансов/ и така да се каже ''искам да се обновя''.Знам,че питането ми е абсурдно,но в момента избора ми е такъв/никакъв/Конфигурацията,за която питам,ако е възможно да бъде по-добра от лаптопа ми. ЛАПТОПА МИ Е: PACKARD BELL Вид на компютъра; ACPI Multiprocessor PC (Mobile) Дънна платка : packard bell easynote mz36 Чипсет на дънната платка ATI Radeon Xpress 200M Видеокарта ATI RADEON XPRESS 200M Series (256 MB) BIOS : PHOENIX ver.0.15 Процесор; Mobile DualCore Intel Pentium T2130 Шина на паметта 332.9 MHz Шина на процесора 133.3 MHz Дисково устройство ST9120822AS (120 GB, 5400 RPM, SATA) Оптично устройство MATSHITA UJ-850D (DVD+R9:4x, DVD-R9:4x, DVD+RW:8x/8x, DVD-RW:8x/6x, DVD-ROM:8x, CD:24x/16x/24x DVD+RW/DVD-RW) Знам,че лаптопа ми е архаичен,но срам несрам ще побликувам поста

Здравеи. Няма от какво да те е срам, че притежаваш това и искаш да го сменяш.. :)

Погледни тук ако някои от тези компютри те устройва направо взимаш :P : http://www.vtora.com...php?id=2&page=1

пп: ето тук също може да погледнете http://www.kvantserv...sed/index3.html

И това: AMD Athlon64 3200+,1GB,80GB,DVD+15"LCD =149лв от тук : http://marmaxcomputers.com/

Редактирано от Soul Of The Robot (преглед на промените)

Трудно може да се намери машина за тези пари, която да бъде по-добра от лаптопа, който наистина не е от най-новите, но в никакъв случай не е архаичен. Понеже стана въпрос, че изнемогва, какъв точно е проблемът? Има вероятност да става въпрос за бъгнат Windows или за нужда от лека профилактика. ;)

• Автор

Благодаря на SOUL OF THE ROBOT за бързия отговор и предложения,ще ги разгледам по обстойно и ще ги обмисля Относно отговора на GOTHICROCK /с благодарност за отговора му/ искам да го попитам КОЕ НЕ Е АРХАИЧНО НА ЛАПТОПА МИ БРЕ БРАТЛЕ .Бавно работи,бавно зарежда нета,бавно зарежда страници всичко прави бавно човек.Чистя му харда през ден,проверявам го за вируси с минимум 2 програми през ден и те нищо не стаа

Здравеи. Няма от какво да те е срам, че притежаваш това и искаш да го сменяш.. :)

Погледни тук ако някои от тези компютри те устройва направо взимаш :P : http://www.vtora.com...php?id=2&page=1

пп: ето тук също може да погледнете http://www.kvantserv...sed/index3.html

И това: AMD Athlon64 3200+,1GB,80GB,DVD+15"LCD =149лв от тук : http://marmaxcomputers.com/

не подвеждай човека, тия работи дето препоръчваш са по бавни от неговия лаптоп - как тоя едноядрен атлон с ддр1 ще се мери с неговото core 2 duo с ddr2?

Core2Duo 2.66GHz, 2 GB, 80 GB, DVD-RW+19"LCD=339лв. - eй това е по бързо от неговия лаптоп, дали си струва - при положение че има работещ лаптоп...

p.s.

лаптопа може да е бавен заради най бавната част в него - твърдия диск - първо мобилните дискове са доста по бавни от десктопските, втото старите дискове почват да получават лоши и бавни сектори и стават още по бавни - това важи и за десктопските дискове... още една причина да се бави - евентуално охлаждането е задръстено и

процесора прави тротлинг - едно почистване ще реши проблема...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Относно отговора на GOTHICROCK /с благодарност за отговора му/ искам да го попитам КОЕ НЕ Е АРХАИЧНО НА ЛАПТОПА МИ БРЕ БРАТЛЕ .Бавно работи,бавно зарежда нета,бавно зарежда страници всичко прави бавно човек.Чистя му харда през ден,проверявам го за вируси с минимум 2 програми през ден и те нищо не стаа

Пробвай с друг браузър. ;)

Иначе е нормално да работи бавно, но за да вземеш по-добра машина, тя трябва да е поне с по-мощен процесор - няма как това да стане, като купиш компютър с едноядрен процесор, каквито се предлагат за тези пари. Имай предвид и че хард дискът ти е по-бавен и това влияе на бързината на зареждането на някои неща.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

ПРОФЕСОРЕ ,нека да не изпадаме в безмислени полемики кое е по добро.Атлон едноядрен или Интел с две ядра.Искам да кажа,че проблемите,които имах и имам с моя лаптоп ме вкараха много навътре в технологията.Някои неща ги разбирам ,и знам чe други не.Мисля,че мога да различа Трабант от Лада :)Искам ,Фиат, Полски не малкия,а големия :)

Благодаря на SOUL OF THE ROBOT за бързия отговор и предложения,ще ги разгледам по обстойно и ще ги обмисля

1.Чистя му харда през ден

,2.проверявам го за вируси с минимум 2 програми през ден и те нищо не стаа

1. Как го чистите? Може ли по-подробно. При невнимателно боравене с някои програми може да се усере ОС(коя ОС ползувате?). Правите ли дефрагментация?

2. Това значи ли, че сте с повече от един инсталиран антивирусен софтуер? Ако да, кои са програмите?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Полемиката не е безмислена, професора е прав. Едноядрен с ддр 400 няма как да е по-бЪрзо от двуядрен с ддр2. Та дори и паметта да е 533 мандахерца. Най-добре наистина погледни какво точно му има на лаптопа, или ако не ти се занимава, посЪбери още някой лев и ще ти измислим конфигурация (нова или секЪнд хенд).

• Автор

GOTHICROCK мани ги тия работи с браузъра.Кажи как да го забързам тоа хард,кво да му праа,кво може да му се направи,или да го уча да лети от седмия етаж

1. Как го чистите? Може ли по-подробно. При невнимателно боравене с някои програми може да се усере ОС(коя ОС ползувате?). Правите ли дефрагментация?

2. Това значи ли, че сте с повече от един инсталиран антивирусен софтуер? Ако да, кои са програмите?

1 .Чистя го с DEFRAGGLER основно.Когато почне да се бави го дефрагментирам с въпросната програма.Пускам и дефрагментиране с някои платени програми от зор,когато почне да се бави много

2.Основната антивирусна програма ми е AVAST.Правя проверка с MALWAREBYTES

не подвеждай човека, тия работи дето препоръчваш са по бавни от неговия лаптоп - как тоя едноядрен атлон с ддр1 ще се мери с неговото core 2 duo с ddr2?

Core2Duo 2.66GHz, 2 GB, 80 GB, DVD-RW+19"LCD=339лв. - eй това е по бързо от неговия лаптоп, дали си струва - при положение че има работещ лаптоп...

p.s.

лаптопа може да е бавен заради най бавната част в него - твърдия диск - първо мобилните дискове са доста по бавни от десктопските, втото старите дискове почват да получават лоши и бавни сектори и стават още по бавни - това важи и за десктопските дискове... още една причина да се бави - евентуално охлаждането е задръстено и

процесора прави тротлинг - едно почистване ще реши проблема...

Ти разглабял си PACKARD BELL

Таа марка е голям пущиняк или аз незнам как

Редактирано от bissko (преглед на промените)

GOTHICROCK мани ги тия работи с браузъра.Кажи как да го забързам тоа хард,кво да му праа,кво може да му се направи,или да го уча да лети от седмия етаж

1 .Чистя го с DEFRAGGLER основно.Когато почне да се бави го дефрагментирам с въпросната програма.Пускам и дефрагментиране с някои платени програми от зор,когато почне да се бави много

1. На "DEFRAGGLER": "Defraggler - FAQ: Disk Defragmentation" - братчето му "CCleaner", върши работа за чистене, а самата програма която употребявате, върши това, за което отговаря името й - дефрагментира, което не е почистване!

2. На теория няма проблеми да работят двете програми, допълват се добре...Но не е лошо да проверите в мениджъра на задачите колко оперативна памет и колко процесорен капацитет и от кои процеси се използува. Примерно съвсем не е трудно да се забави един по-стар компютър с относително малко оперативна памет, ако е с някоя по-съвременна ОС и е отворил повечко табове на браузера, на мен в момента Лисичката яде общо 550МБ оперативна памет с 13 таба, някои от които, са със заредени браузерни игри...

• Автор

ПРОФЕСОРЕ ,нека да не изпадаме в безмислени полемики кое е по добро.Атлон едноядрен или Интел с две ядра.Искам да кажа,че проблемите,които имах и имам с моя лаптоп ме вкараха много навътре в технологията.Някои неща ги разбирам ,и знам чe други не.Мисля,че мога да различа Трабант от Лада :)Искам ,Фиат, Полски не малкия,а големия :)

Нищо незнам май само си мисля,че знам

Ти разглабял си PACKARD BELL

Таа марка е голям пущиняк или аз незнам как

да, разглабял съм... и не само от тая марка... нямаш си представа колко хора не си пазят лаптопите - слагат ги по легла, одеяла или пушат като наркомани цигари, отделно има такива дето къртят буксите... а дефрагментирането на диск с лоши и бавни сектори си е освен загуба на време, но и забързване на прецакването на диска и информацията на него... интересно що програми за дефраг има само под windows, но не и под linux? що на сървърите никой не прави дефраг?

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

1. На "DEFRAGGLER": "Defraggler - FAQ: Disk Defragmentation" - братчето му "CCleaner", върши работа за чистене, а самата програма която употребявате, върши това, за което отговаря името й - дефрагментира, което не е почистване!

2. На теория няма проблеми да работят двете програми, допълват се добре...Но не е лошо да проверите в мениджъра на задачите колко оперативна памет и колко процесорен капацитет и от кои процеси се използува. Примерно съвсем не е трудно да се забави един по-стар компютър с относително малко оперативна памет, ако е с някоя по-съвременна ОС и е отворил повечко табове на браузера, на мен в момента Лисичката яде общо 550МБ оперативна памет с 13 таба, някои от които, са със заредени браузерни игри...

Клинъра ми се вижда доста повърхностен, знам ли,в смисъл не работи оптимално.ОС ми е XP на 2 год.С риск да се изложа мениджъра на задачите ми се губи

Task manager - пускаш го с Control+Alt+Del комбинацията или като дадеш десен бутон на taskbar-а и избереш task manager. А с преинсталация пробва ли, след като ХР-то е на 2 години? Не, че не може да работи нормално след толкова време, ама просто е малко вероятно да си го поддЪржал правилно.

• Автор

Task manager - пускаш го с Control+Alt+Del комбинацията или като дадеш десен бутон на taskbar-а и избереш task manager. А с преинсталация пробва ли, след като ХР-то е на 2 години? Не, че не може да работи нормално след толкова време, ама просто е малко вероятно да си го поддЪржал правилно.

Ама така кажи за този таск менажер.Е те там не се научих за кво да гледам

Клинъра ми се вижда доста повърхностен, знам ли,в смисъл не работи оптимално.ОС ми е XP на 2 год.С риск да се изложа мениджъра на задачите ми се губи

Аз също съм с ХР в момента, общо се използува 1150МБ памет, което за моята щайга не е проблем, процесорният капацитет е в рамките на от 3 до 10%, но пък и все пак е пъргаво настолно двуядрено Атлон-че. Като се запусне нещо по тежичко и върви към 40% и нагоре...Колегата също има право, макар че моята ОС не е преинсталирана откакто е купена от мен, а само един път в сервиз преди около ами също към две години,(което се оказа безсмислено понеже проблема се оказа различен).

• Автор

да, разглабял съм... и не само от тая марка... нямаш си представа колко хора не си пазят лаптопите - слагат ги по легла, одеяла или пушат като наркомани цигари, отделно има такива дето къртят буксите... а дефрагментирането на диск с лоши и бавни сектори си е освен загуба на време, но и забързване на прецакването на диска и информацията на него... интересно що програми за дефраг има само под windows, но не и под linux? що на сървърите никой не прави дефраг?

цъкни ми некоа програмка :)

Аз също съм с ХР в момента, общо се използува 1150МБ памет, което за моята щайга не е проблем, процесорният капацитет е в рамките на от 3 до 10%, но пък и все пак е пъргаво настолно двуядрено Атлон-че. Като се запусне нещо по тежичко и върви към 40% и нагоре...Колегата също има право, макар че моята ОС не е преинсталирана откакто е купена от мен, а само един път в сервиз преди около ами също към две години,(което се оказа безсмислено понеже проблема се оказа различен).

на PF USAGE ли гледаш за виртуалната памет

Отворил съм 3 браузъра а имам средно около 20% USAGE

Редактирано от bissko (преглед на промените)

цъкни ми некоа програмка :)

на PF USAGE ли гледаш за виртуалната памет

Отворил съм 3 браузъра а имам средно около 20% USAGE

Ами виртуалната памет не се гледа отделно поне при XP. Вижда се колко е системният кеш, което не знам дали е същото, В този мениджър на задачите обикновенно гледам в най-долу разположената лента, където се извеждат броят процеси, общите обеми използвана оперативна памет и общият процент на използуваният процесорен капацитет.Ако ми е интересно в подробности гледам отделните процеси в Process, където има повече подробности. Не знам дали има програма, която да показва в реално време колко от SWAP дяла се използува от операционната система.

Определено има проблем с лаптопа за да работи много бавно, но какъв точно е проблема само мога да гадая, докато bissko не даде подробна информация за ОС, SMART статуса на диска и в какъв режим работи - току виж е минал в PIO mode.

• Автор

Определено има проблем с лаптопа за да работи много бавно, но какъв точно е проблема само мога да гадая, докато bissko не даде подробна информация за ОС, SMART статуса на диска и в какъв режим работи - току виж е минал в PIO mode.

Версия ОС 5.1.2600

Тип на ядро на ОС Multiprocessorfree 32bit

Кодово име WHISTLER

Смарт статуса на диска и режима му на работа незнам де да търся

Абе под "подробности" друго имах предвид, ама айде. Дай шот от Таск мениджъра, раздел Процеси. http://www.hdtune.com/files/hdtunepro_500_trial.exe Ползвай пробната версия и дай скрийншот от Info, и Health статуса на диска. С AIDA64 може да видиш температурата на компонентите на лаптопа - процесор и видеокарта, а в Инструменти има

• Автор

Абе под "подробности" друго имах предвид, ама айде. Дай шот от Таск мениджъра, раздел Процеси.

http://www.hdtune.co...o_500_trial.exe

Ползвай пробната версия и дай скрийншот от Info, и Health статуса на диска. С AIDA64 може да видиш температурата на компонентите на лаптопа - процесор и видеокарта, а в Инструменти има

post-164125-0-89119300-1330683560_thumb.

post-164125-0-74822800-1330683658_thumb.

post-164125-0-74822800-1330683658_thumb.

Процесора е на 60 градуса

Харда е наред, значи отпада като потенциален причинител на проблеми. Остава висока температура на процесор и заради нея да тротва или самия Windows да е омазан. Така и не даде шот от таск мениджъра да видим колко се товари процесора, какви процеси работят в системата, колко памет е заета, не даде и шот от температурите на процесора. Хайде, няма да ти вадим думите с ченгел. Ако искаш да ти се помогне задай адекватни въпроси и дай подробности за всичко, което се сетиш.

• Автор

Харда е наред, значи отпада като потенциален причинител на проблеми. Остава висока температура на процесор и заради нея да тротва или самия Windows да е омазан. Така и не даде шот от таск мениджъра да видим колко се товари процесора, какви процеси работят в системата, колко памет е заета, не даде и шот от температурите на процесора. Хайде, няма да ти вадим думите с ченгел. Ако искаш да ти се помогне задай адекватни въпроси и дай подробности за всичко, което се сетиш.

Нещо немога ли незнам ли как да прикача таск мениджъра и другите неща

Нещо немога ли незнам ли как да прикача таск мениджъра и другите неща

Свойства на датчика: Тип на датчика CPU, HDD, ACPI Температури: Процесор 56 °C (133 °F) 1. CPU / 1. ядро 59 °C (138 °F) 1. CPU / 2. ядро 62 °C (144 °F) ST9120822AS [ TRIAL VERSION ] Стойности на напрежението: Ядро на процесора 1.212 V Батерия 16.598 V

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.