Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Link: Office 365

Featured Replies

http://www.microsoft...e-software.aspx

Ползвали ли сте преди облачна технология? Какво мислите за новата облачна услуга Microsoft Office 365? Пробвахте ли я? Вече може да се тества абсолютно безплатно за неограничен период до официалния ù старт, така че побързайте!

Microsoft Office 365 е план от услуги, който отговаря на нуждите на малкия, среден и голям бизнес, като гарантира сигурност, надеждност и продуктивност. Това е най-лесният начин да работите заедно. Предоставя достъп до служебен имейл от всякъде, съвместна работа върху документи, видео конференции и незабавни съобщения. Работата в облака е базирана на Microsoft Office Professional Plus, Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online и Microsoft Lync Online. Интелигентното бизнес решение осигурява гарантиран достъп от всякъде и по всяко време, без да имате грижа за настройка и поддръжка от специалисти. И така намалявате фирмените разходи.

Тест версии на двата плана можете да изтеглите бързо и лесно от тук! Споделете какво мислите за Microsoft Office 365.

post-322152-0-43582300-1332329025_thumb.

Редактирано от kal (преглед на промените)

Ще ти споделя аз какво мисля от гледна точка на сигурността на документите, редактирани с такъв офис (без да съм го ползвал) - мисля, че клони към 0. Очаквам да ме убедиш в обратното, както и в това, че никъде не се кешират (на чужди сървъри) мои документи или части от тях при използването на този офис.

• Автор

Ще ти споделя аз какво мисля от гледна точка на сигурността на документите, редактирани с такъв офис (без да съм го ползвал) - мисля, че клони към 0.

Очаквам да ме убедиш в обратното, както и в това, че никъде не се кешират (на чужди сървъри) мои документи или части от тях при използването на този офис.

Microsoft Global Foundation Services (GFS) отговаря за хостването на Office 365 и на всички онлайн услуги на Microsoft. Office 365 се базира на доказана технология – последно поколение на известната по-рано Business Productivity Online Services (BPOS). Проектирана е да достави сигурност от корпоративен клас. Продуктите и услугите, включени в Office 365, са създадени съгласно строгите практики за сигурност, описани в Microsoft Security Development Lifecycle (SDL).

Данните на Office 365 се съхраняват в мрежата на Microsoft в Центрове за данни (Data Centers), разположени стратегически по цял свят. Тези центрове са създадени, за да пазят информацията от повреждане – независимо дали поради злополука или заради недобронамерено отношение. Говорим за физически и логически слой на защитата. Всички задачи по сигурността – физически и логически – се изпълняват в центровете, които драстично намаляват времето, което Вие сами отделяте за запазване на сигурността на данните и на системата си.

За разлика от локалните инсталации, които съществуват зад защитната стена на фирмата и до които може да се направи достъп през виртуална частна мрежа (Virtual Private Network – VPN), Office 365 е проектиран специално за сигурен достъп през Интернет. Интернет връзките до услугата Office 365 са криптирани с помощта на 128-битово Secure Sockets Layer / Transport Layer Security (SSL / TLS) криптиране. Office 365 поддържа допълнителни мерки за сигурност за защита на основни данни като Secure/Multipurpose Internet Mail (S/MIME) за криптиране и дигитален подпис, както и информация за управление на правата за защита, за ограничаване на това кой да има достъп и да извършва определени действия по отношение на документи, електронна поща, гласови съобщения. Ако някой – служител на Microsoft, негов партньор или Вашите собствени администратори – получи достъп до основните Ви данни, Центърът по сигурността (Trust Center) може да Ви предостави доклад за достъпа при поискване. Така ще знаете кога данните Ви са били преглеждани.

За защита на входящи, изходящи и вътрешни мейли и на споделени файлове срещу вируси и СПАМ Office 365 включва Microsoft Forefront Online Protection for Exchaneg (FOPE). Това многопластово антивирусно / анти-СПАМ решение използва множество машини за сканиране за точна идентификация и намаляване на заплахите, като в същото време минимизира „неверните положителни резултати", които могат да доведат до неправилно блокиран мейл. Forefront технологиите, включени с Office 365, се осъвременяват постоянно, като помагат да Ви предпазят от нови и възникващи заплахи без никакви допълнителни усилия от Ваша страна.

С Office 365 имате пълен достъп до вашата среда, включително потребителски пощенски кутии, SharePoint, уеб сайтове. Вие запазвате контрол върху политиката за сигурност и потребителските акаунти. Осигурява ефективен контрол, който дава възможност за прилагане на неприкосновеността на Вашата фирма и политиката за сигурност. Политиките и потребителите могат да бъдат управлявани с помощта на уеб-базирана конзола за управление или на Remote PowerShell за автоматизиране на рутинни задачи.

Microsoft има последователна, стабилна и прозрачна политика за поверителност, като подчертава, че Вие запазвате собствеността върху данните си. Центърът по сигурността обяснява как точно се обработват и използват данните.

Повече информация по темата можете да намерите тук.

post-322152-0-23831400-1332401456_thumb.

post-322152-0-80387200-1332401462_thumb.

'Ако някой – служител на Microsoft, негов партньор или Вашите собствени администратори – получи достъп до основните Ви данни, Центърът по сигурността (Trust Center) може да Ви предостави доклад за достъпа при поискване. Така ще знаете кога данните Ви са били преглеждани.' Това е достатъчно в описанието ВИ, за да се откажа да ползвам предимствата на този ОФИС ПАКЕТ. Стана ясно за какво иде реч - данните са на сървърите на предоставящия услугата и той може да си ги чете (неговите служители и парньори). А ние сме 'можели да получим отчет' - колко смешно... Дано успеят да опазят тия дата сървъри повече отколкото сървърите на hotmail. А аз и моята фирма мислим да си запазим данните на собствения си сървър и да си ги пазим сами.

• Автор

'Ако някой – служител на Microsoft, негов партньор или Вашите собствени администратори – получи достъп до основните Ви данни, Центърът по сигурността (Trust Center) може да Ви предостави доклад за достъпа при поискване. Така ще знаете кога данните Ви са били преглеждани.'

Това е достатъчно в описанието ВИ, за да се откажа да ползвам предимствата на този ОФИС ПАКЕТ.

Стана ясно за какво иде реч - данните са на сървърите на предоставящия услугата и той може да си ги чете (неговите служители и парньори). А ние сме 'можели да получим отчет' - колко смешно...

Дано успеят да опазят тия дата сървъри повече отколкото сървърите на hotmail.

А аз и моята фирма мислим да си запазим данните на собствения си сървър и да си ги пазим сами.

Администраторите на бази данни имат достъп до ресурсите в базите данни, защото услугата Office 365 е хоствана от Microsoft. Тяхна е отговорността за това Microsoft да предоставя на потребителите гарантиран достъп на 99,9%. Microsoft строго забранява достъп до базите данни за различни от нуждите на бизнеса цели. В допълнение, компанията прилага система за контрол на достъпа.

Тук можете да намерите повече информация за сигурността на данните.

• Автор

Случвало ли ви се е да нанасяте промени в споделени файлове по едно и също време с други колеги? Това създавало ли ви е неудобства? С Microsoft Office 365 не се налага да си синхронизирате работата и значително ви улеснява в такива ситуации. Разкажете за вашите лични наблюдения.

Редовно служителите във фирмата работят върху един файл, за да направят по-добрата оферта.

Само, че файла не е майкрософтски doc или xls, а се намира в ERP система, която осигурява тази функционалност. Само изхода понякога е майкрософтски формат, поради голямото разпространение на тези продукти при нашите партньори. Стараем се да ги накараме да свикнат с pdf формата (реадъра е безплатен и има и други безплатни алтернативи за четене), за да четат информацията изпратена от нашите служители.

Сега относно възможността за злоупотреба с данни на фирмата, хоствани на чужд сървър мисля, че е изписано достатъчно, за да убеждавам допълнително аудиторията, че такава практически няма, щом и ваши служители имат достъп. Все пак конкуренцията не спи. Може би технологията е подходяща за малки фирми и много разпръснати офиси с по 1,2 човека, които активно ползват вашите продукти и им се налага споделяне на информация. Но ако всички офиси имат интернет, което е условие и за вашата услуга - еднократното изграждане на криптирана връзка до собствен сървър е по евтин вариант от вашето предложение.

А и още нещо - docx формата е доста неподходящ за разпространение на информация относно услугата ви, защото повечето фирми и потребители не могат да го отворят (нямат инсталирана програма). Бих ви препоръчал формат pdf.

System requirements

Supported operating systems: Windows 7 - На кои версии на тази система работи? На starter?

• The file is a Microsoft Word document. Users who do not have Microsoft Word can view this document through the downloadable Word Viewer. - обяснете защо ми е да имам закупен ваш офис пакет, щом ще използвам Office 365 - той не ми ли позволява редактиране и разглеждане на документите?
Честно казано доста неясно е описана платформата - може ли простичко да опишете механизма на работата и?

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

• Автор

Редовно служителите във фирмата работят върху един файл, за да направят по-добрата оферта.

Само, че файла не е майкрософтски doc или xls, а се намира в ERP система, която осигурява тази функционалност. Само изхода понякога е майкрософтски формат, поради голямото разпространение на тези продукти при нашите партньори. Стараем се да ги накараме да свикнат с pdf формата (реадъра е безплатен и има и други безплатни алтернативи за четене), за да четат информацията изпратена от нашите служители.

Сега относно възможността за злоупотреба с данни на фирмата, хоствани на чужд сървър мисля, че е изписано достатъчно, за да убеждавам допълнително аудиторията, че такава практически няма, щом и ваши служители имат достъп. Все пак конкуренцията не спи. Може би технологията е подходяща за малки фирми и много разпръснати офиси с по 1,2 човека, които активно ползват вашите продукти и им се налага споделяне на информация. Но ако всички офиси имат интернет, което е условие и за вашата услуга - еднократното изграждане на криптирана връзка до собствен сървър е по евтин вариант от вашето предложение.

А и още нещо - docx формата е доста неподходящ за разпространение на информация относно услугата ви, защото повечето фирми и потребители не могат да го отворят (нямат инсталирана програма). Бих ви препоръчал формат pdf.

System requirements

Supported operating systems: Windows 7 - На кои версии на тази система работи? На starter?

• The file is a Microsoft Word document. Users who do not have Microsoft Word can view this document through the downloadable Word Viewer. - обяснете защо ми е да имам закупен ваш офис пакет, щом ще използвам Office 365 - той не ми ли позволява редактиране и разглеждане на документите?
Честно казано доста неясно е описана платформата - може ли простичко да опишете механизма на работата и?

Както сам правилно отбелязвате, Office пакетът е широко разпространен и популярен Microsoft продукт. Предимствата на Microsoft Office 365 произтичат от обединяването на функционалностите на Office Professional Plus с функционалностите на Exchange Online, Microsoft SharePoint Online и Microsoft Lync Online.

Хубавото е, че уеб базираните Word, Excel, PowerPoint и OneNote, включени в Microsoft Office 365, могат да се използват за създаване, запазване и редактиране на файлове онлайн с различни уеб браузъри. Същата едновременност на работата важи и за създаването на общи графици, планиране на срещи. Можете да го правите и в движение – от лаптоп, таблет, телефон. Услугата Microsoft Office 365 е съвместима с различни устройства като Windows Phone, iPhone, iPad, Andorid, Symbian, Blackberry и др.

По-долу можете да видите кои операционни системи и браузъри се поддържат от Office 365.

Комбинация от операционни системи и браузъри, поддържани от Microsoft Office 365

Windows 7 (32-bit)

• Windows Internet Explorer 8 и по-късни версии
  • Firefox 3 и по-късни версии
  • Chrome 6 и по-късни версии
Windows 7 (64-bit)
  • Internet Explorer 8 и по-късни версии
Windows Vista with Service Pack 2 (32-bit)
  • Internet Explorer 7 и по-късни версии
Windows Vista with Service Pack 2 (64-bit)
  • Internet Explorer 8
  • Internet Explorer 7
  • Firefox 5
Windows XP with Service Pack 3 (32-bit)
  • Internet Explorer 7 и по-късни версии
Windows XP with Service Pack 2 (64-bit)
  • Internet Explorer 8
  • Internet Explorer 7
  • Firefox 5
Windows Server 2008 и Windows Server 2008 R2
  • Internet Explorer 8 и по-късни версии
Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.6 или Mac OS X 10.7
  • Safari 4 и по-късни версии
Правилно сте разбрали, че не е необходимо да имате инсталиран Office пакет на компютъра си, за да направите абонамент за услугата Microsoft Office 365, защото ще използвате функционалностите на Office пакета, включени в услугата. Ако все пак вече използвате Office пакет на компютъра си, можете бързо да направите конфигурация, за да работи с Office 365. Услугата Office 365 е съвместима с Office 2007 и по-нови версии. За Mac работи най-добре с Office 2010 и Office 2011. С ограничени функционалности за Mac работи и с Office 2007 и Office 2008.

Относно последния Ви въпрос – искаме да изясним, че Office 365 е пакет от Интернет базирани услуги с поддръжка 24/7, подкрепенa от финансово обезпечена гаранция за 99,9% време на работа. Ще представим накратко вече споменатите Office Professional Plus, Exchange Online, Microsoft SharePoint Online и Microsoft Lync Online:

Имейл, Календар и Контакти

Поддържат се от Microsoft Exchange Online

Office 365 Ви осигурява достъп до имейл, календар и контакти практически отвсякъде по всяко време през настолен компютър, лаптоп или мобилно устройство, като в същото време ви предпазва от злонамерен софтуер и спам.

Екипни сайтове и публични уебсайтове

Поддържат се от Microsoft SharePoint Online

SharePoint Online Ви помага да създавате сайтове за споделяне на документи и информация с колеги и клиенти. Използва се и за лесно създаване и публикуване на фирмени уеб сайтове.

Уеб приложения на Microsoft Office

Хостват се от Microsoft SharePoint Online

Уеб приложенията на Office са удобни онлайн помощници за Word, Excel, PowerPoint и OneNote, които Ви предлагат лесен начин за достъп, преглед и редактиране на документи директно от вашия уеб браузър.

Незабавни съобщения и онлайн срещи

Поддържат се от Microsoft Lync Online

Microsoft Lync Online Ви помага да намерите и бързо да се свържете с точния човек директно от приложението на Office, което вече използвате. Можете да изпращате незабавни съобщения, да организирате конферентни разговори.

Надяваме се да сме успели да представим достатъчно ясно същността на услугата. Все пак най-сигурният начин да разберете какво представлява е да се регистрирате тук, за да я изпробвате безплатно.

post-322152-0-59827800-1332835542_thumb.

Такаааа - стана ми ясно към кого е насочена услугата.

За съжаление българските фирми, които имат такива мобилни нужди от офис пакет, както и служителите им от такава мобилна връзка до документите на фирмата са малко.

Да не говорим за ниската скорост на мобилния интернет - трудно би могъл да се използва за такива цели все още...

А за 3-4-10 служителя никой няма да направи миграция в облака с предложената от вас система, а просто ще си пуснат VPN достъп до така изградената фирмена структура.

Незнам - може би, ако масово навлезе високоскоростен мобилен интернет с много добро покритие навсякъде - може да се променят нещата в по-добра насока и за тази платформа...

А Microsoft Exchange Online е доста несигурна спряма свободни аналози за поща, базирани на линукс, а и масово се използват като алтернатива, поради по-ниската си цена.

За сайтове хоствани на Microsoft SharePoint Online аз лично не съм чувал за такива в БГ, пак по иконимически причини предимно.

Иначе за пробата - защо пък да не пробваме докато е безплатно...

Някакво споразумение за неразгласяване на фирмената информация на фирмата доверила си данните и неизползването и за търговски цели предлага ли се?

Сега следва да се свържеш с администрацията на Kaldata и да си заплатиш по текущите тарифи за тая реклама.

Eдва ли 3 поредни дни темата съществува и съм останал с впечатлението, че е "преместена в правилният раздел" без знанието на никой от екипа.

• Автор

Такаааа - стана ми ясно към кого е насочена услугата.

За съжаление българските фирми, които имат такива мобилни нужди от офис пакет, както и служителите им от такава мобилна връзка до документите на фирмата са малко.

Да не говорим за ниската скорост на мобилния интернет - трудно би могъл да се използва за такива цели все още...

А за 3-4-10 служителя никой няма да направи миграция в облака с предложената от вас система, а просто ще си пуснат VPN достъп до така изградената фирмена структура.

Незнам - може би, ако масово навлезе високоскоростен мобилен интернет с много добро покритие навсякъде - може да се променят нещата в по-добра насока и за тази платформа...

А Microsoft Exchange Online е доста несигурна спряма свободни аналози за поща, базирани на линукс, а и масово се използват като алтернатива, поради по-ниската си цена.

За сайтове хоствани на Microsoft SharePoint Online аз лично не съм чувал за такива в БГ, пак по иконимически причини предимно.

Иначе за пробата - защо пък да не пробваме докато е безплатно...

Някакво споразумение за неразгласяване на фирмената информация на фирмата доверила си данните и неизползването и за търговски цели предлага ли се?

Декларацията за поверителност на Microsoft Office 365 можете да намерите тук. Моля да имате предвид, че Office 365 покрива международните стандарти ISO 27001 и EU Safe Harbor. Можете да се запознаете с тях тук.

Допълнителна информация за качеството на предоставяните услуги можете да намерите в Service level agreement (SLA) тук.

Ползвали ли сте преди облачна технология? Какво мислите за новата облачна услуга Microsoft Office 365? Пробвахте ли я? Вече може да се тества абсолютно безплатно за неограничен период до официалния ù старт, така че побързайте!

Microsoft Office 365 е план от услуги, който отговаря на нуждите на малкия, среден и голям бизнес, като гарантира сигурност, надеждност и продуктивност. Това е най-лесният начин да работите заедно. Предоставя достъп до служебен имейл от всякъде, съвместна работа върху документи, видео конференции и незабавни съобщения. Работата в облака е базирана на Microsoft Office Professional Plus, Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online и Microsoft Lync Online. Интелигентното бизнес решение осигурява гарантиран достъп от всякъде и по всяко време, без да имате грижа за настройка и поддръжка от специалисти. И така намалявате фирмените разходи.

Тест версии на двата плана можете да изтеглите бързо и лесно от тук! Споделете какво мислите за Microsoft Office 365.

Управлението на служебната поща е лесно с Microsoft Office 365. Интегрира се с Outlook. Могат да се изпращат имейли с прикачени файлове до 25 MB.

А знаете ли колко GB може да бъде пощата ви с Office 365? Ако не знаете, можете да проверите, като изпробвате услугата безплатно след кратка регистрация тук.

• Автор

Управлението на служебната поща е лесно с Microsoft Office 365. Интегрира се с Outlook. Могат да се изпращат имейли с прикачени файлове до 25 MB.

А знаете ли колко GB може да бъде пощата ви с Office 365? Ако не знаете, можете да проверите, като изпробвате услугата безплатно след кратка регистрация тук.

Пощата, календарите, контактите са хоствани от Microsoft и така са винаги на едно място, а именно – с вас, където и да сте. Това се случва благодарение на Microsoft Office 365. И отговора на въпроса от вчера – 25 GB ще бъде обемът на пощата ви, ако с екипа си решите да използвате новата облачна технология от Microsoft.

post-322152-0-68318600-1332913818_thumb.

• Автор

http://www.microsoft.com/bg-bg/office365/online-software.aspx

Една от услугите, включени в Microsoft Office 365, e Microsoft SharePoint. Правили ли сте сайт със SharePoint преди? Какви са вашите впечатления?

Можете да се уверите сами, че сайтовете могат да бъдат също толкова лесни за правене, колкото и за ползване, като се регистрирате за тест версия на Microsoft Office 365 тук.

• Автор

http://www.microsoft.com/bg-bg/office365/online-software.aspx

Една от услугите, включени в Microsoft Office 365, e Microsoft SharePoint. Правили ли сте сайт със SharePoint преди? Какви са вашите впечатления?

Можете да се уверите сами, че сайтовете могат да бъдат също толкова лесни за правене, колкото и за ползване, като се регистрирате за тест версия на Microsoft Office 365 тук.

С Microsoft SharePoint създавате сайтове за споделяне на документи и информация с колеги и клиенти:

· Екипни сайтове за проследяване на документи и графици

· Екстранет за споделяне на големи файлове с клиенти

Имате и офлайн достъп до документи чрез SharePoint Workspace.

Ако сте решили да направите силно персонализиран фирмен уеб сайт със собствен домейн, SharePoint ще ви улесни значително. Разполагате с множество функции, които правят съдържанието лесно за модифициране. Можете да използвате различни теми за дизайн. Начинаещ или експерт – всеки може бързо да създава, персонализира и публикува сайт, който да изглежда страхотно и да отговаря на нуждите на бизнеса. Благодарение на връзката между Microsoft SharePoint и Microsoft Office можете да съхранявате документи директно в сайта.

post-322152-0-51263200-1333011895_thumb.

• Автор

Познавате ли функционалностите на Microsoft Lync Online, който е включен в пакета от услуги на Microsoft Office 365? Можете да организирате аудио, видео и уеб конференции съвсем лесно. Изпробвайте Office 365 безплатно с бърза регистрация тук.

Добре де, защо ни рекламирате глупав софтуер, които има безплатна конкуренция, която го надминава в пъти?

Добре де, защо ни рекламирате глупав софтуер, които има безплатна конкуренция, която го надминава в пъти?

Фодоре, дай да си говорим честно, много добре знаеш че нито една алтернатива на Офис пакета на Майкрософт не е по-добра от него. Камо ли да го надминава. Когато човек оценява нещата трябва да го прави не по фенщина, а безпристрастно!

Не го правя по фенщина, нали си чувал за пакети като Libre Office ?На мен лично са ми много по-удобни :) !

Не го правя по фенщина, нали си чувал за пакети като Libre Office ?На мен лично са ми много по-удобни :) !

Аз се занимавам прекалено дълго ИТ и съм виждал и виждам постоянно много неща :) Но израза ти "На мен лично са ми.." говори за (както е очевадно) за лично отношение. А когато се прави сериозен анализ лично отношение е недопустимо.

Да кажем просто така. М$ офисният пакет, поради неговото разпространение и по разни други причини, е основание за изискванията и параметрите на/към различните документи и задачи свързани с работата на служителите, както в държавната администрация, така и в частия бизнес. Просто е пакет, който се е наложил(или е бил наложен с упражняването на разни средства от М$) и правилата са съобразени с него. Нямаше да е различно положението, ако преди примерно 10-15 години правителствата и бизнеса се бяха срещнали и договорили да използуват друг офис пакет. Тогава той щеше да е най-добрият и най-развитият и прочие определения...И разбира се също щеше да е платен, даже и да е бил поначало възникнал като безплатен, защото никой капиталист няма да иска да изпусне толкова много милиардни приходи, течащи му на приливи при всяка новоприета за обновяване версия и най-малкото не спиращи, да се отплащат и в падовете между тези обновявания.

само дето нямат нищо общо с 365 на microsoft, Google Docs се доближават малко

Аз се занимавам прекалено дълго ИТ и съм виждал и виждам постоянно много неща :) Но израза ти "На мен лично са ми.." говори за (както е очевадно) за лично отношение. А когато се прави сериозен анализ лично отношение е недопустимо.

Предвид какво масово ползват служителите от този пакет, бих казал че могат да си пишат текстовите документи дори с WordPad.

Не вярвам текстови документ написан на Word да изглежда особено по-добре от който и да е друг текстови редактор, оставам с впечатлението, че и електронните таблици не са кой знае какво особено, за презентациите разликите са малко по-видни.

Единствената причина M$ Office да е най-добрият пакет е, че то работи като native Windows приложение, за разлика от LibreOffice, който работи с java, което го прави многоплатформен, но по-бавен на стари машини, каквито масово се ползват в офисите и фактът, че се е наложил във времето и изкуствено се налага-в училищата се учи MS Office, не LibreOffice, а и една дума не се казва за Linux и програмите с отворен код.

Microsoft не си отваря стандартите и няма намерение да го прави, което означава, че другите пакети имат някаква съвместимост с MS Office на базата на ревърс инжинеринг решения, които не са перфектни. Ако вместо .ppt, .doc. .xls започне ползването на Open Document Format-тите, които са отворен стандарт, разликата ще се стопи до много голяма степен.

Отделно, дори в момента някои фирми ползват LibreOffice, понеже това не ги вкарва в допълнителни разходи за лицензи и са спокойни, че утре тенденциозно и поръчково няма да нахълта купената българска полиция и да почне да изземва компютри.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.