Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 14

Featured Replies

Което стана ясно,че Авира си казва мнението вече в новата версия. :D

А ако към нея е добавен и битдефендър и огромен облак става qihoo 360 ;)QVM e модула на qihoo, който е вкаран от трета версия, може да го проверите и туй не е тяхно!

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 118k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не можем да сме категорични!Стига с тая Авира, освен нея са добавени множество нови модули и допълнителни инструменти за защита.Новият им евристичен енджин (KVM) много го хвалят.Явно има защо.

;)

Разбира се, че е излишна.На следващия архив резултатите ще са различни.Идеята не беше да се сравняват продуктите, а пропуснатите файлове да бъдат докладвани, момци!Все пак от теста стана ясно, че новата версия на Кингсофт е с по-добра детекция от старата,амин.

Ми аз какво направих? Пратих ги и вас подкукоросах :D

А ако към нея е добавен и битдефендър и огромен облак става qihoo 360 ;)

Да,него го дават почти по всички тестове доста добре,но с тази липса на Анлийска версия поне.Не знам,дали не е умишлено,едва ли не могат да пуснат един превод и да го вкарат в програмката.

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

Да,него го дават почти по всички тестове доста добре,но с тази липса на Анлийска версия поне.Не знам дали не е умишлено,едва ли не могат да пуснат един превод и да го вкарат в програмката.

Умишлено е това доколкото знам е условие на битдифендер програмата да не се разпространява извън китай. Аз въпреки езика съм с него, засега му вярвам. Май изхода е нелегален превод, ма засега и такъв няма. ;)

Да,него го дават почти по всички тестове доста добре,но с тази липса на Анлийска версия поне.Не знам,дали не е умишлено,едва ли не могат да пуснат един превод и да го вкарат в програмката.

Не го превеждат заради лицензионно споразумение (с Дефендера).В темата за qihoo беше дискутирано.Ей много се отделихме от темата... :nono:

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Умишлено е това доколкото знам е условие на битдифендер програмата да не се разпространява извън китай. Аз въпреки езика съм с него, засега му вярвам. ;)

Да тя и безплатната версия на БитДефендер е само на Румънски за тяхно ползване.В Франция е платена 30 евро доживотен лиценз.

Да тя и безплатната версия на БитДефендер е само на Румънски за тяхно ползване.В Франция е платена 30 евро доживотен лиценз.

Ами да направихме хубава полемика и проанализирахме нещата и така до следващия тест. На мен ми беше доста полезно тестването и четенето на анализите днеска.

http://www38.zippysh...00403/file.html

Архив с 113 буби,въшки и всякаква гад....Кингсофт остави 45, нито един не съм стартирал тъй като теста го направих на работната...

Паролата - infected

Изпробвах AVG free 2013 на виртуанна машина при сканиране засече около 25- 30 ,при стартиране отвя всички останаха 4-5 файла .Жалко е че ня можах да кача шот, защото стана това :

Публикувано изображение

:offtopic_s: Когато антивируса изтърве,за да не става това,трябва Хипс.Някой колкото и да го отричат това е положението. :P

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Изпробвах AVG free 2013 на виртуанна машина при сканиране засече около 25- 30 ,при стартиране отвя всички останаха 4-5 файла .Жалко е че ня можах да кача шот, защото стана това :

Публикувано изображение

Значи, хубава работа. тестовете са адекватни към момента. Ти на следващия ден пускаш скениране с АВГ и се хвалиш с разултатите, много ясно че ще покрият с дефиниции. Номера беше да се тества на момента. и да се дадат данни, то сега късно е чадо е рекъл попа. извинявам се ако данните са ти от вчерашно тестване!!!

При мен от архива със 113 въшки, Комодо и Кингсофт заедно оставиха 22 бр. При стартирането им всички бяха поставени в сандъка на Комодо като Несигурни, но забелязах, че един от файловете, въпреки ограничените права е създал папка в директория Program data в C-то, и оттам се стартира. Става въпрос за версия на Live Security Platinum... лесно се оттървах от нея, защото бях под сянка, но това за пореден път показва, че сандъка на варана е "пробит", въпреки добавянето на дяловете ми в защитените файлове и паки... Не казвам на 100%, че Комодо не се е справил, понеже правата на зловреда са ограничени много, но все пак... Друго, което забелязах е че Комодо и Кингсофт се сработиха отлично при разархивиране на вайловете от такъв голям архив, при включени резидентни скенери и на двете програми. Не се "сбиха" за нито един файл, който и двете програми засичат едновременно... Китаеца търпеливо изчакваше реакцията на Комодо, и при липса на такава чак тогава реагираше. Реално Варана свърши повечето работа за почистване а за Кингсофт останаха само 20-на файла - вижда се добре в карантиите и на двете програми, кой какво е прибрал и то без нито едно повторение и конфликт...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

При мен от архива със 113 въшки, Комодо и Кингсофт заедно оставиха 22 бр.

При стартирането им всички бяха поставени в сандъка на Комодо като Несигурни, но забелязах, че един от файловете, въпреки ограничените права е създал папка в директория Program data в C-то, и оттам се стартира. Става въпрос за версия на Live Security Platinum... лесно се оттървах от нея, защото бях под сянка, но това за пореден път показва, че сандъка на варана е "пробит", въпреки добавянето на дяловете ми в защитените файлове и паки...

Не казвам на 100%, че Комодо не се е справил, понеже правата на зловреда са ограничени много, но все пак...

Друго, което забелязах е че Комодо и Кингсофт се сработиха отлично при разархивиране на вайловете от такъв голям архив, при включени резидентни скенери и на двете програми. Не се "сбиха" за нито един файл, който и двете програми засичат едновременно... Китаеца търпеливо изчакваше реакцията на Комодо, и при липса на такава чак тогава реагираше.

Реално Варана свърши повечето работа за почистване а за Кингсофт останаха само 20-на файла - вижда се добре в карантиите и на двете програми, кой какво е прибрал и то без нито ено повторение и конфликт...

А,ако го пробваш със това правило,как ли ще е:

?:\*

• Автор

Съгласен съм за тези файлове, какво искаш да кажеш с това?

Че се засича само това, което е опасно. Засичането на другите файлове се нарича фалшива тревога.

Ми не е точно така!Едно нещо е да излезе нов вирус и веднага да се определи като такъв(дефиниция) дрyго е как да се почисти същият.Преди всичко е да има дефиниция и да не се допуска сваляне на компа.Cлед това се изследва как да се почисти или лекyва(те май само Kasparsky наблягат на лечения).

Да наистина, за една АВ програма, според мен, е много важно не само да лови гадинките, но и да ги лекува успешно! Много малко АВ програми могат да се похвалят с това.

Аvast от снощният архив остави 4 които не знам дали не се осакатените.

Резултати на Qihoo 360 антивирус 4

На файла с 239 вируса всичко е в карантината няма файлове в папката. Странно при скениране откри 119 като отворя папката там пише че всеки от файловете е в карантината. Направо съм изумен. Тъкмо щях да пусна суперкритика и незадоволителен резултат. . Къде да кача шорткъд да ви покажа закакво иде реч. Възможно е част от карантинираните файлове да ги бута докато е изключен странно. При разархивиране изключвам антивируса!

на 580 резултат 504 зарази. Да видим в папката какво има!

За коя програма говориш, за Qihoo360 ли?... Какво имаш впредвид като шорткъд. Снимка ли?

резултати за Qihoo 360 antivirus

На файла с 239 вируса всичко е в карантината няма файлове в папката. Странно при скениране откри 119 като отворя папката там пише че всеки от файловете е в карантината. Направо съм изумен. Тъкмо щях да пусна суперкритика и незадоволителен резултат. . Къде да кача шорткъд да ви покажа закакво иде реч. Възможно е част от карантинираните файлове да ги бута докато е изключен странно. При разархивиране изключвам антивируса!

на 580 резултат 504 зарази. Да видим в папката какво има!

За коя програма говориш, за Qihoo360 ли?...

Какво имаш впредвид като шорткъд. Снимка ли?

Да за снимка!

Да за снимка!

давайте данни не чакайте програмите Ви да налеят дефиниции ами тествайте!

Avast Free 580 - 119 Не засечени. 239 -178 Не засечени. 307 -33 Не засечени. Може ли резyлтати от Есет защото тук се твърди,че не засичал.

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

Значи обощавам данните на 239 -239 няма файлове в папката. на 580 - оставени 83. На 307 -282 заловени, след малко ще кажа колко са в папката. По поведение засечени още 3 в папката оставени 25. Това са моите данни. Айде стига сте чакали ъпдейти ами тествайте!!

На последния Есет оставя 37

Публикувано изображение

Без засилени настройки.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.