Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернета

Featured Replies

• Автор

Ами щом с wi fi има нет,а с кабел не иска,си мисля че е от лан картата.Има ли логика?

• Отговори 68
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами щом с wi fi има нет,а с кабел не иска,си мисля че е от лан картата.Има ли логика?

Има, ако можете пробвайте и с друго устройство(компютър/лаптоп)

• Автор

Има, ако можете пробвайте и с друго устройство(компютър/лаптоп)

При възможност сега нямам.

Дотук щом сте пробвали с друг кабел от модема до компютъра, можете да пробвате: 1. Друг лан порт на модема - например 2. 2. Друга мрежова карта - например вградената на дъното, ако досега сте били с външна. Освен това малко не ми стана ясно това с двата модема и защо и как може да използвате и двата - обикновено на една линия се зачислява само един модем и не би трябвало друг да работи на неговото място. Тоест - сложете последния ви даден модем от Виваком и вижте как ще е с него. Не казвате като прекъсне интернета телефон имате ли и дали работи добре?

• Автор

Дотук щом сте пробвали с друг кабел от модема до компютъра, можете да пробвате:

1. Друг лан порт на модема - например 2.

2. Друга мрежова карта - например вградената на дъното, ако досега сте били с външна.

Освен това малко не ми стана ясно това с двата модема и защо и как може да използвате и двата - обикновено на една линия се зачислява само един модем и не би трябвало друг да работи на неговото място. Тоест - сложете последния ви даден модем от Виваком и вижте как ще е с него. Не казвате като прекъсне интернета телефон имате ли и дали работи добре?

Пробвал съм всички лан портове на модема.Мрежова карта имам само една и тя е вградената,на нея съм само.А имам два модема понеже скоро преминах на един нов пакет и ми дадоха с него и модем без да ми вземат стария.До сега си карах със стария,не съм ги връзвал едновременно!Но махах стария и слагах новя за проба да видя и с него ли ще прекъсва.За сега установявам,че безжично поне за сега не прекъсва а с кабел прекъсва.Ето снощи с кабел не работеше,а безжично си работеше.А когато нямам нет,телефона си го има и няма проблеми с него!

Закупете и монтирайте нова външна мрежова карта за кабелна връзка.

• Автор

Закупете и монтирайте нова външна мрежова карта за кабелна връзка.

За съжаление нямам свободен слот или по точно свободния е скрит от видеокартата понеже е по-голяма.Мисля от тея юсб карти ако намеря да сложа.Дали има хубави от тях?

Извикай някой твой познат с лаптоп и тествайте, когато прекъсне интернет свързаността. Така най-лесно ще се разбере къде е проблема. Иначе само гадаем в момента.

Модел на дъно ако може, не може да нямаш свободен друг слот? Освен видеокарта друго сложено по слотовете имаш ли?

• Автор

Модел на дъно ако може, не може да нямаш свободен друг слот? Освен видеокарта друго сложено по слотовете имаш ли?

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=G31M-S%20R2.0 Имам и тв тунер и втория слот остава между тях.

И имате един PCI-e над видеото, който е свободен и можете да го закичите примерно с това

• Автор

И имате един PCI-e над видеото, който е свободен и можете да го закичите примерно с това

Благодаря,ще пробвам,а каква да я търся някакви характеристики дали трябва да гледам?Или са по принцип едни и същи като качества.

Благодаря,ще пробвам,а каква да я търся някакви характеристики дали трябва да гледам?Или са по принцип едни и същи като качества.

Тази която съм предложил работи добре, тествал съм я. Във вашия случай е задължително да е на този слот, може да не е гигабитова, друго не се сещам какво да ви насоча.

• Автор

Тази която съм предложил работи добре, тествал съм я. Във вашия случай е задължително да е на този слот, може да не е гигабитова, друго не се сещам какво да ви насоча.

Благодаря ви.Ще потърся същата.Лек ден! :)

Извади тоя тунер и вземи от приятел една ланка и пробвай , така и не разбрахме , чии безжичен ползвате ? дали сте сигурен че е вашия ? да нямате някой блутут адаптер който да ви ебава ланката ? на същия ли компютър използвате безжичния ? да нямате някакъв антивирусен софтуер който да спира достъпа ? Дайте някакви отговори поне на 50% от въпросите ;)

• Автор

Извади тоя тунер и вземи от приятел една ланка и пробвай , така и не разбрахме , чии безжичен ползвате ? дали сте сигурен че е вашия ? да нямате някой блутут адаптер който да ви ебава ланката ? на същия ли компютър използвате безжичния ? да нямате някакъв антивирусен софтуер който да спира достъпа ?

Дайте някакви отговори поне на 50% от въпросите ;)

Тунера няма как да го извадя ползвам го,а нета си е моя ,не е на друг. Блуту имам,но той и преди си го имах и нямах проблеми.Безжичния го позлвам на същия комп, да.А антивирусната си е която ползвам от години.Мисля,че на всичко отговорих!

Имах в предвид само за проба да махнеш тунера и на негово място да сложиш друга ланка . И все пак не е добре да ти мига ДСЛа - това означава че връзката се е разпаднала и пренабира .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Имах в предвид само за проба да махнеш тунера и на негово място да сложиш друга ланка .

И все пак не е добре да ти мига ДСЛа - това означава че връзката се е разпаднала и пренабира .

Преди малко пуснах пак с кабела да пробвам и изадържа около 5 мин и спря пак.През това време постоянно ми изписваше мрежов кабел изваден а не е вадено нищо.И накрая спря.Не дсл не ми мига.Всичко върви да е към картата проблема.

Хм , не е нормално - на там бие работата . На мен така за част от секундата понякога ми дава на лаптопа , но почити не се усеща прекъсване но аз нямам възможност да я сменям . Можеш да направиш една проба - от настройката на мрежовия адаптер - премести я от 100 на 10 мегабита - то едва дали ти е по висока скоростта на тоя АДСЛ .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Хм , не е нормално - на там бие работата . На мен така за част от секундата понякога ми дава на лаптопа , но почити не се усеща прекъсване но аз нямам възможност да я сменям .

Можеш да направиш една проба - от настройката на мрежовия адаптер - премести я от 100 на 10 мегабита - то едва дали ти е по висока скоростта на тоя АДСЛ .

Направих го ама няма ефект!
  • 1 месец по-късно...
  • Автор

Проблема се беше оправил за около месец и сега се възобнови,пробвах с друг комп и на него имаше връзка .Ето какво ми дава на тест: Публикувано изображение

Проблема се беше оправил за около месец и сега се възобнови,пробвах с друг комп и на него имаше връзка .Ето какво ми дава на тест:

Какъв е резултата от

ipconfig/all
само че копирайте изхода, не слагайте картинки

А аз да питам, какво стана, пробвахте ли с друга мрежова карта? Принципно подобни проблеми съм срещал при: 1. дефектирала мрежова карта 2. "надути", "изветряли" кондензатори на дънната платка 3. кофти захранващ блок Тъй като е трудно да се гадае, оставям на вас да констатирате кое от посочените е проблема.

• Автор

Какъв е резултата от

ipconfig/all
само че копирайте изхода, не слагайте картинки

Eto:

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :

Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8168D(P)/8111D(P) PCI-E G

igabit Ethernet NIC

Physical Address. . . . . . . . . : 00-25-22-EA-A7-0C

Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No

IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.3

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 212.39.90.42

Редактирано от ataka81 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.