Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Bookshelf или standfloor тонколони?

Featured Replies

Няма бутон loudness. Снощи го сглобих отново за тест - взе че тръгна :) . На Sony-тата, на които го слушах досега, има прилични високи - аз поне не чувствам да съскат. А за баса - предният собственик го беше вързал към пасивен съб Bose и имаше бас. А има и pre-out за активен съб. С KEF-овете как се държи ще мога да кажа към 24-ти май. Проблемът е: в Сф са и се чудя още как да ги транспортирам на 250 км (не се чудете, просто работя в Сф, но имама апартамент в Южна България).

А ако не се справи с колоните, вече имам готово решение - събирам пари за усилвател (нещо много ми доада идеята за Cambridge Audio), а Denon-а с едни колони Mission заминава в квартирата в Сф.....

Оффтопик: вчера пичът, от който взех колоните, ми пусна как звучат американски колони от 70-сетте... :shock11: Е, няма такъв звук... Но човек не може да има всичко в тоя живот.....

Където и да отидеш на прослушване, техниката ще ти звучи с една идея по-добре от твоята. Ето на това се казва първи стъпки във вманячване към HI-FI.

Относно loudness-a:

Тук пише, че има опция за Super Dynamic Bass (SDB). Проверете дали е е включенa.

Хммм... Интересно.. На предния панел няма такова копче - преди малко ги проверих всички 1 по 1. Може би на дистанционното има, но аз не разполагам с такова...

Super Dynamic Bass

An SDB circuit is included to provide a rich bass sound,

even at low volume levels.

Това не ми звучи като да се пуска с копче.

Редактирано от zitronade (преглед на промените)

Такаааа, опрях и до кабелите... Финансите позволяват PROEL... http://www.musicworl...ker_Cables.html Четох, че били читави. Мисля нещо между 2.5 и 4 mm2 ... Тъй като колоните са bi-wireing, а усилвателчето не, как да процедирам - един кабел към басовия и мостче към високите или 2 отделни кабела??? :speak:

Редактирано от zitronade (преглед на промените)

В тази тема:

Продавам ЦД Плеър Marantz CD6003; колонни кабели и интерконекти QED

човека продава 2 х 3 метра QED Original на добра цена.

Относно свързването - начина посочен от теб е може би най-разумен за конкретната ситуация. Ако на по-късен етап ти се занимава с Bi-Wiring, с различни кабели за различните секции, не пречи да пробваш, но според мен по-добре е да се замислиш за по-качествен усилвател на старо и едва след това да се заигреваш по-сериозно с кабелите.

Успех!

Най-накрая си купих и кабел - Norstone CL250 2.5mm^2 http://www.audioarte-bg.com/index.php?products&gid=6&tid=11&pid=92 . 4.50лв/метър. Вързах колоните към Sony MHC-RG440, което ми е в София. Впечатления: все едно съм нямал високи досега и много по-ясно изразен стерео-ефект. Едвам набутах кабела в щипките на уредбата... За баса нищо не мога да кажа, понеже тази уредба има отделен събууфър и усилвателят й е орязан до 125 Хц. Иначе със съба звучат ОК. В понеделник, живот и здраве, ще са при Denon-a. Тествам ги с "War Of The Worlds" на Jeff Wayne (1978) - MP3 на 192kbps и FLAC на около 900 kbps. И в двата случая звучат доста приятно. :) Интересното е, че при FLAC-а има някакво леко "жужене" във високите... Обаче определено ще имат нужда и от съб, хубавото е, че Denona-а има изход за активен. На първо време ще ми дадат един пасивен JBL да му се порадвам. Има 2 входа и 2 изхода, но не знам дали сигнът няма да минава през някакъв филтър и така да му се влоши качеството.

Такаааа... Доживях ... Всичко е навързано...

HTPC Asus S1-AT5NM10E -> USB-кабел от външен хард Transcend -> USB-DAC от DJ Popa -> интерконекторен кабел (2 чинча към 2 чинча) Philips -> усилвател Denon UDRA-M10 -> кабел Norstone 2.5mm2 -> ОТ KEF Cresta 3

Windows 7 Pro 64-bit -> ASIO4ALL -> AIMP3 - това по софтуерната част за музика.

TotalMedia Theater 5 и Pot Player за DVD и Blu-Ray концерти..

Впечатления: амииии, най-чистият звук досега, който съм имал.

Denon-чето не се мъчи толкова много с колоните, но при по-силни нива не му стига мощност. Но на максимума му не мога да слушам повече от 5 мин - ще ме изгонят съседите...:)))) Иначе на едно нормално ниво на усилване звукът е чудничък - страхотни високи, ненатрапчиви среди. Басът не е ясно изразен, но вклчих паралелно един 8" пасивен събууфър JBL та чак ме заболя главата и го изключих. Вече над два часа слушам. Тествам на MP3 - 192kbps... Така съм си конвертирал колекцията. Побвах на по-динамична електронна музика, на чил-аут, на рок, сега на АББА - доволен съм. Но при по-"дивата" музика си има нужда от съб, добре, че има изход за активен такъв, та мисля на следващата заплата да си взема нещо читаво втора ръка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.