Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows-а

Featured Replies

Здравейте! Значи имам един проблем със ундолса които напоследък постоянно забива и се налага да правя рестарт обаче като правя рестарт много пъти става така че логото се зарежда безкрайно.Друг път пък зарежда логото ама стига до черния екран появява се курсора на мишката и това .Много рядко се случва да се зареди нормално ,а след това бъркам малко и пак забива,и пак се налага рестарт и пак се мъча докато зарежда как трябва.Та сега реших да пусна темата да не вземе пак да блокира.Искам да ми дадете някои съвети от какво може да е този проблем.Компютъра ми има следните параметри:процесор AMD sempron 1.6 GhZ ,Рам - 512МБ ,видео карта NVIDIDA GeForce 6100 . Точно днеска реших да инсталирам уиндолса наново и имах някои особени проблеми обаче накрая стана ,сигурно около 10 пъти опитах да го инсталирам и накрая по късмет стана след това бърках там сложих си драйвери и след няколко рестарта пак започна да забива като преди.Надявам се че се изразих достатъчно добре за да имате ясна представа какъв може да е проблема.

Надявам се че се изразих достатъчно добре за да имате ясна представа какъв може да е проблема.

Публикувано изображение

Температури и прочети тематаhttp://www.kaldata.com/forums/topic/146980-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B0/

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Проблема вероятно не ти е в windows, а е в хардуера на компютъра. Ако нямаш идея за какво става на въпрос, занеси компютъра на сервиз да му се направи профилактика.

Виждаш какъв ти е харда, отиваш на сайта на производителя и сваляш инструмент за диагностика. Друг вариант е да свалиш hiren's boot cd, където са събрани инструментите на различните производители. Имаш и друг вариант, да свалиш hd tune и да тестваш с нея, но по-добре е със софтуер от производителя. п.п. и вземи си пооправи малко правописните грешки, особено в заглавието, защото така показваш неуважение към хората, от които търсиш помощ. Създава лошо впечатление.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Здравей !Все пак кажи какъв Уиндоус инсталираш върху тези параметри ,защото не се разбра . Ако си качваш XP бива( за повече с толкова рам и не става ).До колкото разбрах комютъра ти не се рестартира сам. Ако има високи температури ще се изключва . Въпреки това си ги провери . Свали Рам-та ,почисти я , сложи я обратно и опитай отново. По-скоро мисля че в нея ти е проблема. Направи тест с някоя програмка от сорта на Memtest или Gold Memory. Системата ти просто зависва (все едно има претоварване или недостиг на ресурс ) поне това разбирам от инфо-то ти .Не зная при инсталацията какво се е случвало.Да не би случайно да си стигал до различни стадий и да е забивало при самия процес . Ако е имало такова нещо проблема ти е в рамта . Надявам се да е така ,защото ако не е ще трябва да посетиш сервиз при всички положения .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

• Автор

Имам късмет че успях отново да включа уиндолса и да ти отговоря :) .Ето този уиндолс инсталнах последния път "Windows XP Pro SP3 with BG Install Interface" от замунда.Но аз не мисля че проблема ми е в уиндолса ,а както казва "emokostov" проблема може да е в хардуера.Между другото когато забива трябва да ти кажа че компютъра изведнъж сякаш много мисли и се претоварва и накрая прави рестарт.Относно рамта може и от нея да е защото преди имах един проблем със пускането на компютъра които изобщо не показваше картина на монитора и причината беше рамта. Аз досега правих операция на моя компютър отворих капака и реших да извадя отново кабелите сложих ги пак и след това като пуснах компютъра ми излезнаха няколко странни неща на черен екран сякаш нещо не беше свързано как трябва и аз отново извадих кабелите и пак ги поставих и вече стана даже зареди уиндолса как трябва.Мисля че ти разказах цялата ми история относно проблема със компа.Надявам се че това ще ви даде горе долу по-добър поглед относно проблема със забиването.

Извади ли рамта както ти писах по горе ? Ако се рестартира сам не е добре ,това най-често се получава от прегряване . В момента когато ти работи дай десен бутон в лентата долу ,изкарай Таск мениджъра ,направи снимка на процесите и я даи да я видим . Поне ще имаме престава ако в това отношение нещо не е наред.

• Автор

Публикувано изображение

Между другото аз съм съгласен с теб че прегрява и това е причината да прави рестарт.Също трябва да ти кажа че вентилатора отзад понякога спира и аз трябва да чукна леко компютъра или да докосна леко перките тогава вече работи след време пак спира и т.н различно е.

Имаш няколко неща който не са необходими да стартират със системата (toolbarUpdater,chrome,utorrent) .Тях може лесно да ги спреш . Щом има моменти в който вентилатора ти спира (трябваше с това да започнеш ) не си играй а си смени захранването незабавно за да не си навлечеш по големи неприятностти . Не прави каквото и да е друго преди да си решил този проблем .Вземи захранване с работещо охлаждане и тогава ако има пак същите проблеми ще се мисли по въпроса.Но това ти е приоритет със захранването

• Автор

искаш да кажеш вентилатора ли?.Защото аз го смених веднъж със по-добър които след време се развали като първия а преди да си купя този нов вентилатор си оправих и оригиналния т.е стария вентилатор ако случайно се счупи новия и ето сега от няколко месеца съм отново със стария.Интересно е че със новия беше по-добре ама и той се развали както казах по-рано.

Имам късмет че успях отново да включа уиндолса и да ти отговоря :) .Ето този уиндолс инсталнах ...

Казаха ти вече - поправи си грубите граматични грешки, поне в заглавието. Ако ще е на кирилица, то поне го напиши както би трябвало да се произнесе. Къде в Windows видя "л"?... И какво е това "инсталнах"?... На 19 години човек, който е ходил на училище би трябвало да пише грамотно на родния си език.
  • Автор

Ама не знам как да променя заглавието.Там без да искам написах буквата "о" и така.Относно това как се пише windows еми никои не ми казва как се пише на български предполагам правилно се пише "уиндоус" или нещо пак бъркам.Иначе се радвам че ми правиш забележки защото ми предстоят матури по БЕЛ :) .Случайно да знаеш къде мога да търся нещо за пунктуация,граматика,правопис и други .Извинявай че се отклоних от темата.

• Автор

Преди малко пуснах компютъра отново помъчих се доста.Имаше някои странни надписи и реших че е важно да ви ги покажа. http://prikachi.com/images/28/4749028h.jpg - това е от вчера. http://prikachi.com/images/35/4749035r.jpg - това е от преди няколко минути ,след като извадих кабела на монитора мишката ,клавиатурата и интернет кабела ги сложих отново.След това пуснах компютъра и ми излезе този надпис. http://prikachi.com/images/36/4749036d.jpg - това пък е след втория рестарт. След това реших да отворя компютъра и забелязах ето това: http://prikachi.com/images/49/4749049b.jpg беше подуто и мисля че това е достатъчно да разберете ситуацията и да ми кажете какво трябва да направя. http://prikachi.com/images/98/4749098x.jpg - това пък е снимка на моя хард диск.

Преди малко пуснах компютъра отново помъчих се доста.Имаше някои странни надписи и реших че е важно да ви ги покажа.

http://prikachi.com/...28/4749028h.jpg - това е от вчера.

http://prikachi.com/...35/4749035r.jpg - това е от преди няколко минути ,след като извадих кабела на монитора мишката ,клавиатурата и интернет кабела ги сложих отново.След това пуснах компютъра и ми излезе този надпис.

http://prikachi.com/...36/4749036d.jpg - това пък е след втория рестарт.

След това реших да отворя компютъра и забелязах ето това: http://prikachi.com/...49/4749049b.jpg беше подуто и мисля че това е достатъчно да разберете ситуацията и да ми кажете какво трябва да направя.

http://prikachi.com/...98/4749098x.jpg - това пък е снимка на моя хард диск.

Снимките който си качил след стартиране и рестартиране са ти от проблем на самия Уиндоус. Кондензатора на следващата снимка може и да е дефектирал ,не се знае .Но не мисля че от него е причината за проблемите ти . Независимо с кой вентилатор си ,важното е че не работи както трябва и има моменти в които спира. Написах ти да смениш захранването а не вентилатора умишлено ,защтото мисля че е прегрявано доста пъти и не се знае вече как работи и дали изработва във всеки един момент правилните напрежения .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

• Автор

Ще ми обясниш ли кое точно е захранването и кое вентилатора.Аз знам че захранването е онази кутия със мотор която служи за охлаждане или нещо се бъркам?

Охлаждане и захранване са отделни неща. Ако не разбираш за какво иде реч по-добре закарай компютъра си на сервиз и обясни какви проблеми ти прави.

При всички положения има вече и доста грешки във файловата система на твърдия диск след толкова рестартирания. Като гледам начина на изразяване на питащия, по-добре е той да занесе компютъра на някой разбира - познат или в сервиз. Иначе аз ако бях, разглобявам го, сменям въпросният кондензатор, като се огледам внимателно и за други такива за да ги сменя и тях. Не стана ясно този вентилатор, който е спирал кой вентилатор е? Това „от зад“ не е достатъчно. Може да има отделен вентилатор от зад, а може и да става дума за този в захранването! Аз бих сменил абсолютно всичките с НОВИ! Захранването ако не е хубаво, няма да се занимавам с него, а направо ново, но хубаво! Бих му увеличил и РАМ паметта. Накрая една чиста инсталация, задължително с форматиране на целият диск. При инсталирането ще слагам само неговите драйвери и не бих инсталирал Дейман тул (стори ми се, че му видях процеса на снимката горе). А при пуснат µTorrent е възможно да ти забавя и насича работата на компютъра в зависимост от това с каква скорост сваляш и качваш торентите. Ако твърдият диск вече се е по изхабил от многото рестартирания и при по-голямо натоварване на него от страна на µTorrent, то значи и нов диск. За правописа - инсталирай си български речник в браузъра за проверка на правописа и го включи. Много помага! Препинателният знак „запетая“ се слага веднага след думата и се оставя един празен интервал след него. Така е със всичките препинателни знаци. п.п. Ако съм допуснал правописна грешка, моля да бъда извинен.

Редактирано от еди (преглед на промените)

Иначе се радвам че ми правиш забележки защото ми предстоят матури по БЕЛ :) .Случайно да знаеш къде мога да търся нещо за пунктуация,граматика,правопис и други .Извинявай че се отклоних от темата.

Петко, Петкоооо... "за правописа, пунктуацията, граматика и други" може да започнеш с учебника от първи клас. (извинявай, че те връщам толкова назад, ама като гледам май доста си "бъркал там" и доста "операции" си правил на компютъра, че си забравил да ходиш на училище)

И както казва еди направо отивай в магазина и си взимай един нов. Може да ти излезе по-евтино, отколкото да му сменяш всички чаркалъци.

Петко, Петкоооо... "за правописа, пунктуацията, граматика и други" може да започнеш с учебника от първи клас. (извинявай, че те връщам толкова назад, ама като гледам май доста си "бъркал там" и доста "операции" си правил на компютъра, че си забравил да ходиш на училище)

И както казва еди направо отивай в магазина и си взимай един нов. Може да ти излезе по-евтино, отколкото да му сменяш всички чаркалъци.

Може да следва момчето ;) така че ще му трябват парички , а вие пък за нов компютър го пращате :)
  • Автор
http://prikachi.com/images/252/4755252b.jpg - това мисля че е захранването и вентилатора 2-1 така да го кажа http://prikachi.com/images/260/4755260q.jpg - това пък е снимка отзад на компютъра Здр! ще ми кажеш ли къде да намеря този български речник за браузъра ми Google Chrome?

Да маркира ми го в червено. Знам че е неправилно ама аз без да искам пуснах темата и не можах да се поправя :(

Не се притеснявай,както виждаш са я поправили вече

Само за протокола: Windows на кирилица се изписва така - Уиндоус (в думата няма нито "Л" нито "В" - както доста често съм срещал да го изписват като "виндовс" "виндолс" "линдолс" и т.н.)! ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.