Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вредни ли са микровълновите печки и модемите?

Featured Replies

Като прочетох

... най-добре е да се ползват всички възможни средства...за по-сигурно. :D

съвсем за други "предпазни" средсва ми дойде на ум :)

Като прочетох съвсем за други "предпазни" средсва ми дойде на ум :)

Имаш порочно подсъзнание - сигурно е увредено от някоя микровълнова печка :D

:lol6:

Имаш порочно подсъзнание - сигурно е увредено от някоя микровълнова печка :D

:lol6:

Ами аз какво да кажа като съзнанието ми е мръсно. Не ще да е от излъчването на модема :)

Ами аз какво да кажа като съзнанието ми е мръсно. Не ще да е от излъчването на модема :)

Не са ти го промили достатъчно тези от медиите :D

Не са ти го промили достатъчно тези от медиите :D

Тц, аз явно с цел не гледам телевизия от повече от 6-7 години вече. А и радиото нещо не ме привлича, вестниците съвсем

А от вредното влияние на кислорода и дихидрооксида как да се спасим :)

За кислорода: Лулата на мира...За дихидрооксида, замяна с противоотровата: C2H5OH+натурален доматен сок или салатка.

За кислорода: Лулата на мира...За дихидрооксида, замяна с противоотровата: C2H5OH+натурален доматен сок или салатка.

Бива, но нека да е екстракт от хвойна, има много хубав аромат и съчетава полезното с приятното :)
  • 1 година по-късно...
ШОКИРАЩАТА истина за микровълновите печки

Високата мощност на микровълновите печки, води до разрушаването и деформацията на молекулите в храната, след което се формират нови съединения, които са непознати в природата и в човешкия организъм.

Последици от използването на микровълнова: 1.Храни подложени на обработка в микровълнова печка губят 60-90% от енергичното си поле и микровълните ускоряват структурното разпадане на храните.2.Микровълните създават предпоставки за рак в млечните продукти.3.Микровълните променят съставните части на храните и причиняват храносмилателни проблеми.4.Микровълните променят химичния състав на храната, което води до нефункционирането на лимфната система и дегенериране на способността на тялото да се защитава от патогени.5.Микровълните изменят структурата на храните, дори когато храната се затопля за много кратко и водят до образуването на свободни радикали.6.Затоплянето на храната в микровълновата печка понижава способността на тялото да използва витамините B-комплекс, витамин С, витамин Е и минералите. 

Доста малоумна статия...

"В действителност мирковълната е форма на електромагнитна радиация- вълни на електрическа и магнитна енергия, които се движат заедно в пространството."

- това е от аргументите "против", защото като чуем "радиация" и си мислим за Чернобил... Светлината обаче също е електромагнитно излъчване (радиация).По нататък в същия дух, полуистини и недоказани твърдения, като са цитирани и някакви изследвания, незнайно от кой, как и кога правени.

• 2 седмици по-късно...

Като сте изровили стара тема:

При недобра печка откъм екранировка може да смущава Wi-Fi връзката поради близката честота( 2,4 - 2,45 GHz и голямата мощност на излъчване - типично около 800W.

Случва се понякога, особено при неквалифициран / самоделен ремонт.

Като сте изровили стара тема:

При недобра печка откъм екранировка може да смущава Wi-Fi връзката поради близката честота( 2,4 - 2,45 GHz и голямата мощност на излъчване - типично около 800W.

Случва се понякога, особено при неквалифициран / самоделен ремонт.

При този самоделен и неквалифициран ремонт честотата на излъчване ли се е променила или екранировката?

Редактирано от KTT (преглед на промените)

Експеримент, за който говори цял свят - Внимавайте, къде оставяте телефона си, докато спите!

Експериментът се състои в това, че 5 момичета от девети клас от едно училище в Дания наблюдавали как се развива семето на иднетични билки в две помещения. Семената били изложени към слънцето, имали равно количество вода и същата температура.

В едната стая има рутер за безжичен интернет, който излъчва радиация също като мобилните телефони, а в другата стая няма рутер.

След 12 дни, семената, които били в стаята, където има рутер изобщо не израснали, а някои билки или мутирали или умрели.

Билките от семената в помещението без радиация напредна съвсем нормално и са напълно здрави.

След като ведели резултатите, никой от тях вече не спи "с телефона".

Експериментът доказа колко е вредна радиацията, а вие помислете дали в бъдеще през нощта ще държите телефона си близо до главата!

Здравейте!Какво смятате,вредни ли са микровълновите печки и модемите по отделно ? Ами,когато работят едновременно ?

С една дума- вредни са. Но тъй като действат много бавно върху здравето, никой не иска да направи връзката , тъй като е много по удобно и практично да си пускаш микровълновата и да си джиткаш из стаята без кабели. А за успокоение си повтаряш, че няма доказателства за вредата, затова е безвредно :D 

Хи, хи!!! Няма нищо безопасно и безвредно на този свят. Недосегаеми също няма - бях го написал това и в друга тема. Който го е страх от мечки да не ходи в гората, т.е да вземе да иде в полето, да живее в сламена колиба без електричество, телефони и пр. (Безопасно ли ще да е????) :no-no:

бах тоа зор за едната топла манджа  ;) 
според енергодоставчиците, най безвредната манджа е згрета на долапа на печка Мечта на ниска температура...

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.