Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете геймърска комфигурация до 1200 лв

Featured Replies

Не му е качествено описанието в под моста:

Цитата е частичен и с прибавка от мен, за да отличи, за който не вижда, или не се досеща. :)

Наистина чак сега забелязах, че са объркали марката му... :D

Колкото до trial version прав е много даже, но в геймърската конфигурация винаги наблягам върху видеото и процесора, а и не само аз. Но пък предпочитам да имам 7870 и дъно за 120лв отколкото 6870 със дъно за 200лв. с възможности за овърклок 2 PCI-E слота и т.н... Даже ако питате мен това SATA3, USB3 едва ли ще ми е нужно, ако някога си взимам геймърска конфигурация. Просто разликата не е чак толкова огромна, че да имам някакъв проблем с производителността на компютъра ми. По-голяма разлика би се усетила в SSD дисковете

Колкото до trial version прав е много даже, но в геймърската конфигурация винаги наблягам върху видеото и процесора, а и не само аз. Но пък предпочитам да имам 7870 и дъно за 120лв отколкото 6870 със дъно за 200лв. с възможности за овърклок 2 PCI-E слота и т.н... Даже ако питате мен това SATA3, USB3 едва ли ще ми е нужно, ако някога си взимам геймърска конфигурация. Просто разликата не е чак толкова огромна, че да имам някакъв проблем с производителността на компютъра ми. По-голяма разлика би се усетила в SSD дисковете

Kакто ти ,така и аз не ми се заяжда , но да сложиш толкова силна видео карта и процесор на толкова евтино дъно ... поне за мен е лудост , така се реже от производителността както и на процесора , така и на видео-то.

Прав си донякъде, но дъното е една част от геймърската конфигурация. Тия като мен, дето постоянно играят игри, постоянно се опитват и да ъпгрейдват нещо. винаги излиза нещо ново на мода и на човек му се ще да го пробва на машината си. От тая гледна точка едно пълноценно ATX дъно с достатъчно на брой интерфейси е за предпочитане. Геймърска карта може да се купи винаги, но дъно и процесор се сменя рядко. Ако трябва да се набляга на нещо, то това е достатъчно добро дъно, достатъно перспективен процесор, способен да понесе един или дори два ъпгрейда на видеокарта, а за видео е достатъчно да сложим, разглеждайки предложенията през последните години, една видеокарта със средна цена 280-400 лева. Останалото е безсмислено. Нито скъпата карта ще избие парите си, нито пък по-евтината ще позволи кой знае колко дълго да и се радваме, ако изобщо ни зарадва. За процесори пак имаме някаква "геймърска" цена от около 300-400 лева и това го наблюдавам от доста години насам. Вярно, че може да минем засега и без SATA III, но нека не забравяме, че SATA III не е само интерфейс за свързване на обикновен хард диск. Без USB 3.0 е глупост на тоя етап да се купува дъно. Чисто и просто скоростта е много по-висока от USB 2.0, а това не е маловажно. Изобщо, в една геймърска конфигурация всичко е важно, защото постоянно излизат нови игри с по-големи изисквания от старите. Това не рядко ни принуждава да правим безсмислени ъпгрейди. А те са безсмислени, защото навремето не сме мислили по тия въпроси.

Аз така виждам геймърската конфигурация за 1200лв. към днешна дата:

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155 - 1 бр. - 138.58 лв.

I5-3450 /3.1G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 368.94 лв.

2X4G DDR3 1600G A-DATA - 1 бр. - 89.99 лв.

500GB HITACHI SATA 6GB/S /32MB - 1 бр. - 143.98 лв.

SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 BULK - 1 бр. - 286.08 лв.

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W - 1 бр. - 92.21 лв.

CM ELITE 371, BLACK NO PSU - 1 бр. - 80.27 лв.

Обща стойност - 1 200.05 лв. с ДДС

От цялата работа според мен издиша кутията, ако говорим за "геймърска конфигурация". Няма да коментирам и захранването. По-скоро трябва да се говори за "геймърска конфигурация" след 1400 лева. Инфлация, брат, к'во да се прави ;) Нека наречем тая конфигурация..."конфигурация за непретенциозни геймъри, играли досега главно тетрис"

От цялата работа според мен издиша кутията, ако говорим за "геймърска конфигурация". Няма да коментирам и захранването. По-скоро трябва да се говори за "геймърска конфигурация" след 1400 лева. Инфлация, брат, к'во да се прави ;) Нека наречем тая конфигурация..."конфигурация за непретенциозни геймъри, играли досега главно тетрис"

Кутията и захранването са си съвсем подходящи за тази конфигурация. ;)

Кутията и захранването са важни, много важни. Както казах баланс, всяка една част трябва да е с цена равна на другите. Видео за 400 бучнато върху дано за 80лв и навряно в кутия за 25лв е равно на прегряващ компютър.

Кутията и захранването са важни, много важни.

Както казах баланс, всяка една част трябва да е с цена равна на другите.

Видео за 400 бучнато върху дано за 80лв и навряно в кутия за 25лв е равно на прегряващ компютър.

И къде са тези дъно за 80 лева и кутия за 25 лева в конкретната конфигурация? :rolleyes:

Според мен конфигурацията на baikolio95 е най-добрата до момента в темата.

Аз така виждам геймърската конфигурация за 1200лв. към днешна дата:

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155 - 1 бр. - 138.58 лв.

I5-3450 /3.1G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 368.94 лв.

2X4G DDR3 1600G A-DATA - 1 бр. - 89.99 лв.

500GB HITACHI SATA 6GB/S /32MB - 1 бр. - 143.98 лв.

SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 BULK - 1 бр. - 286.08 лв.

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W - 1 бр. - 92.21 лв.

CM ELITE 371, BLACK NO PSU - 1 бр. - 80.27 лв.

Обща стойност - 1 200.05 лв. с ДДС

И къде са тези дъно за 80 лева и кутия за 25 лева в конкретната конфигурация? :rolleyes:

Според мен конфигурацията на baikolio95 е най-добрата до момента в темата.

Добра е.

Автора обаче нещо липсва.

Коментирах някои от другите конфигурации.

Опа. Бъркаме понятията :) Да не я наричаме геймърска, а просто "конфигурация". Не знам какви геймъри сте, като ползвате подобни кутии и захранвания. Не знам какво му е геймърското на това:

Публикувано изображение

За да извадиш или сложиш един хард, ти е необходимо да разглобиш почти всичко. Ето това е геймърска кутия:

Публикувано изображение

И дай да се уточним. един геймър предвижда нещата в бъдеще. Допустимо е да се звеме дори кутия за 28 лева ( ако няма някоя стара), която да се ползва няколко месеца, доакто има парички и за наистина хубава кутия. Не е грях. Лично аз така направих преди години - в старата си кутия, дето имаше само място за вентилатор отзад, сложих едни части за 1250 лева. След няколко месеца намерих 140 лева за CM 690 и така досега. Обаче всеки сам трябва да си прави сметката какво да купува. Баланс да, но не за сметка на наличните пари. Понякога дисбалансът е за предпочитане с оглед на бъдещ ъпгрейд. Когато човек няма пари, има избор - добро захранване, което да понесе всичко в близките няколко години, добро дъно, което да не създава проблеми, добър процесор, допускащ ъпгрейд на видеокарта, добра RAM, не на последно място добър хард или поне планове за поставяне на такъв и накрая каквото остане за видеокарта. Всъщност, видеокартата е най-маловажна понякога, защото 50 лева отгоре или отдолу доста често не са нито предимство, нито недостатък. Видеокарта се продава и най-лесно и ето ти малко парички за по-мощна такава. Обаче като наръгаш всичко това с тясна кутия и почнеш след това да се чудиш кое как да съчетаеш, не върви. временно да, но не и за постоянно. Със захранването същата работа. ОК, 430 вата. Ами утре ако решиш да слагаш две видеокарти или просто да вземеш някое мощно добиче, какво правим? пак ли търсим захранване? За дъното да не говоря. Тия лилипутчета са доста симпатични, обаче като почнеш да търсиш къде да включиш примерно един вентилатор, удряш на камък и хоп, към захранването. Да не говорим за други, по-съществени неща.

И още веднъж да уточня. Не казвам, че конфигурациите са лоши. Напротив, добри са или поне добре изглеждат на хартия. Казвам, че това не е геймърска конфигурация. Иначе залитаме към определенията на E-Varna и други подобни лъжци. Аз под "геймърска конфигурация" разбирам конфигурация, която ти позволява да играеш всички нови игри на 1920х1080 без грам насичане. Освен това тая конфигурация трябва да позволява и клок на видеокарта и процесор. Защо ли? За да може геймъра да си угоди. Необходим е и лесен ъпгрейд в бъдеще, защото винаги излиза някое привлекателно заглавие, което ни кара д асе замислим за някой друг ъпгрейд. Излизат и нови технически решения, които е хубаво геймъра да може да приложи и в своята конфигурация без особени усилия. На другия полюс са конфигурациите - "Играеш и хвърляш". И това е решение, което е добро за тия, които са готови да извадят една по-солидна сумичка на един път...

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Не знам какво му е геймърското на това:

Публикувано изображение

За да извадиш или сложиш един хард, ти е необходимо да разглобиш почти всичко.

Ами съвсем нормална и подходяща кутия си е. Не вярвам всяка седмица да вади хард диска за профилактика, а ако му се наложи все пак да го направи, не виждам защо трябва да разглоби почти всичко.

В тази тема за пореден път се вижда, че като се каже бюджет над 1000 лева, някак има тенденция за "изхвърляне" с някой компонент за сметка на останалите и се пише, че бюджетът бил малък и не стигал за останалите неща. А за нашите условия предложената конфигурация си е доста сериозна като хардуер. ;)

За да извадиш или сложиш един хард, ти е необходимо да разглобиш почти всичко. Ето това е геймърска кутия:

..

Не знам точно това как ти дойде на ума да споменеш, но и не виждам причина човека да бърника през ден или два в кутията си, за да монтира и демонтира по 15-20 чарка - едва ли има време и желание да развива и кариера на монтьор в домашна компютърна фирма! Моля различавай "геймър" от "клокър", при това, както си се убедил, от това че посоченият бюджет не е $5к+, не е нито най-богатият, нито най-върлият, не виждам желание да прави 3 или 4SLi или CrossfireХ с 4ХHD7970 + Отделен ТВ тунер, + дискретна аудиокарта висок клас + Ланка с 2-3-4 Гигабитови порта, а защо не и ако е спастрил кинти и /или ланка с 10 Гигабитов порт или с два такива...намират се, при това вече цената им е ...поносима,...а да не забравя и два-три PCI-E базирани SLC SSD-та с "индустриални" параметри. Не съди по себе си какви са желанията, нуждите и възможностите на останалите хора...

...Иначе, за доста неща си прав.

П.П. С ГотикСкала съм писал почти едновременно! :wink12:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ами съвсем нормална и подходяща кутия си е. Не вярвам всяка седмица да вади хард диска за профилактика, а ако му се наложи все пак да го направи, не виждам защо трябва да разглоби почти всичко.

В тази тема за пореден път се вижда, че като се каже бюджет над 1000 лева, някак има тенденция за "изхвърляне" с някой компонент за сметка на останалите и се пише, че бюджетът бил малък и не стигал за останалите неща. А за нашите условия предложената конфигурация си е доста сериозна като хардуер. ;)

Не, аз държа на точната сума, когато се препоръчва нещо. Направих само уточнения, какво е това "геймърска конфигурация". Лично аз, ако не разполагах с много средства наведнъж, бих предприел няколко неща. Първо - заем. Ако не ми се взема заем, минавам на купуване част по част ( ако това е възможно и здравословно). Примерно, почвам с едно хубаво захранване, което закачам за старата си конфигурация. След това вземам и един - два хубави хард диска, които също ползвам временно. Купувам дъно, процесор, РАМ и ползвам старата видеокарта и кутия. След това сменям и видеото, а накрая отделям пари и за кутията. Третият вариант е тоя, за който спорим - от какво да се откажем в началото, сглобявайки небалансирана конфигурация. Най-лесно е да се откажем от кутия, видеокарта и евентуално хард диск, ако имаме стар такъв. Ако нямаме, аз не мисля за добра идея да се прави някакъв компромис точно с диска. Та това са трите варианта за мен. Има и още един - да пестим парички и след това всичко наведнъж. Иначе правеим половинчати неща, които в бъдеще ще доведат до доста сложен избор относно нов хардуер. Примерно, ако не сме си купили достатъчно добро захранване, почваме да се чудим какво да правим. Ако не сме взели добър процесор, трябва да се примирим с лош ъпгрейд на видеокарта или направо да изчакаме удобен момент за нова платформа, защото както се оказва винаги, ъпгрейдът на процесора почти никога не е здравословен за портомнето ни. Ако пък сме се набутали със скъп, бавен и малък хард, трябва да потърсим място и за него. Аз вече правя чорба от тях и добре, че кутията ми побира много хард дискове.

Не знам точно това как ти дойде на ума да споменеш, но и не виждам причина човека да бърника през ден или два в кутията си, за да монтира и демонтира по 15-20 чарка - едва ли има време и желание да развива и кариера на монтьор в домашна компютърна фирма! Моля различавай "геймър" от "клокър", при това, както си се убедил, от това че посоченият бюджет не е $5к+, не е нито най-богатият, нито най-върлият, не виждам желание да прави 3 или 4SLi или CrossfireХ с 4ХHD7970 + Отделен ТВ тунер, + дискретна аудиокарта висок клас + Ланка с 2-3-4 Гигабитови порта, а защо не и ако е спастрил кинти и /или ланка с 10 Гигабитов порт или с два такива...намират се, при това вече цената им е ...поносима,...а да не забравя и два-три PCI-E базирани SLC SSD-та с "индустриални" параметри. Не съди по себе си какви са желанията, нуждите и възможностите на останалите хора...

...Иначе, за доста неща си прав.

П.П. С ГотикСкала съм писал почти едновременно! :wink12:

Е, поизхвърлих се за хард дисковете, но лично на мен доста по-често ми се налага да бъзикам хард дисковете. Представи си, че трябва да вадиш видеокартата си. Преди това обаче разкачаш два конектора. Ако е както при мен, където при GTX460 ( не е голяма видеокартата) единият 6 пинов конектор се вади трудно, представи си каква мъка ще е, ако и кабелите за хард дисковете ти пречат ;) Лично аз не бих искал да извършвам тия операции в тая кутия. При CM690 САТА и захранващите кабели за хард дисковете са отзад и достъпът до тях е лесен чрез отваряне на страничния капак. Ваденето на кабелите от видеокартата също не засяга хард дисковете, въпреки големите ми напъни понякога ;) наистина не си представям, ако тоя конектор се изплъзне изведнъж и аз размажа захранващия кабел на някой хард диск :) А видеокарта винаги се налага да се вади. Най-малкото за почистване. Лично аз вадя хард дисковете си не за почистване, а примерно за да ги ползвам при друг компютър ( по-лесно е) или просто да сложа някой друг хард диск в чекмеджето за да прехвърля информация бързо. При CM690 няма болтчета и всичко е много лесно, особено ваденето и поставянето на хард дискове.

Е, то бива егоизъм и себеизтъкване...

Говоря ти реални неща. Опровергай ме, ще се съглася ако си прав. Обаче ако говоримза себеизпъкване, намерил кой да ми го каже :)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Е, поизхвърлих се за хард дисковете, но лично на мен доста по-често ми се налага да бъзикам хард дисковете. Представи си, че трябва да вадиш видеокартата си. Преди това обаче разкачаш два конектора. Ако е както при мен, където при GTX460 ( не е голяма видеокартата) единият 6 пинов конектор се вади трудно, представи си каква мъка ще е, ако и кабелите за хард дисковете ти пречат ;) Лично аз не бих искал да извършвам тия операции в тая кутия. При CM690 САТА и захранващите кабели за хард дисковете са отзад и достъпът до тях е лесен чрез отваряне на страничния капак. Ваденето на кабелите от видеокартата също не засяга хард дисковете, въпреки големите ми напъни понякога ;) наистина не си представям, ако тоя конектор се изплъзне изведнъж и аз размажа захранващия кабел на някой хард диск :) А видеокарта винаги се налага да се вади. Най-малкото за почистване. Лично аз вадя хард дисковете си не за почистване, а примерно за да ги ползвам при друг компютър ( по-лесно е) или просто да сложа някой друг хард диск в чекмеджето за да прехвърля информация бързо. При CM690 няма болтчета и всичко е много лесно, особено ваденето и поставянето на хард дискове.

Не се вади трудно, има си специални клещи(това че са специални, не значи нито че са скъпи, нито че се намират трудно) с тънки и дълги челюсти, с които се стига там, където с дебелите кебапчета не може. Но стига толкова, че оспамихме темата! :down:

Третият вариант е тоя, за който спорим - от какво да се откажем в началото, сглобявайки небалансирана конфигурация.

Конфигурацията, която цитирах, е доста добре балансирана като комбинация от компоненти и като марка и модел на частите. За този бюджет е предложена една чудесна система. :cool:

След като една видеокарта покрива изискванията на повече от половината игри на пазара,защо да не е геймърска.Към тая категория спадат и GTS450 и 5770.

Опа. Бъркаме понятията :) Да не я наричаме геймърска, а просто "конфигурация". Не знам какви геймъри сте, като ползвате подобни кутии и захранвания. Не знам какво му е геймърското на това

Автора е написал: "Предложете геймърска комфигурация до 1200 лв" , поради което му отговарям по този начин. Прочети спецификациите на това захранване, и ще ти стане ясно, че е напълно достатъчно и съобразено с останалите компоненти.

За да извадиш или сложиш един хард, ти е необходимо да разглобиш почти всичко. Ето това е геймърска кутия

! Не знаех, че геймърите постоянно си вадят и слагат хардовете, но ще го запомня за в бъдеще, когато предлагам конфигурации... :D

Лично аз така направих преди години - в старата си кутия, дето имаше само място за вентилатор отзад, сложих едни части за 1250 лева. След няколко месеца намерих 140 лева за CM 690 и така досега.

И така взе че стана големия геймър, като си "сложих едни части за 1250 лева"... а по-горе наричаш конфигурацията от 1200лв. - просто "конфигурация"... :lol6:

Със захранването същата работа. ОК, 430 вата. Ами утре ако решиш да слагаш две видеокарти или просто да вземеш някое мощно добиче, какво правим? пак ли търсим захранване? За дъното да не говоря. Тия лилипутчета са доста симпатични, обаче като почнеш да търсиш къде да включиш примерно един вентилатор, удряш на камък и хоп, към захранването. Да не говорим за други, по-съществени неща.

Ти на тоя тюрлюгювеч от вероятности, ъпгрейд ли му викаш ?! Така конфигурация не се прави. Все едно днес да си купиш седалка, утре - двигател, някой си ден - купе за колата... и когато вече си накупил всичко, то взело че остаряло морално, или повечето неща ще са от различни поколения... а в хардуерната сфера 1 година си е почти цяла епоха.

Аз под "геймърска конфигурация" разбирам конфигурация, която ти позволява да играеш всички нови игри на 1920х1080 без грам насичане. Освен това тая конфигурация трябва да позволява и клок на видеокарта и процесор. Защо ли? За да може геймъра да си угоди. Необходим е и лесен ъпгрейд в бъдеще, защото винаги излиза някое привлекателно заглавие, което ни кара д асе замислим за някой друг ъпгрейд.

Да ъпгрейдваш, да ъпгрейдваш, колко да ъпгрейдваш...? За тая сума, 2 години може и да си "актуален", но после - вече става нерентабилно да се наливат пари в старата ти конфигурация.

Излизат и нови технически решения, които е хубаво геймъра да може да приложи и в своята конфигурация без особени усилия.

Тъй ли ?! Ти лично какви новотехнически решения приложи в своята конфигурация ? :speak:

На другия полюс са конфигурациите - "Играеш и хвърляш". И това е решение, което е добро за тия, които са готови да извадят една по-солидна сумичка на един път...

Няма ли да се спреш поне за малко с умопомрачителните си заключения ? Не се ли усещаш, че започват да се гъбаркат вече с тебе ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.