Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на лаптоп

Featured Replies

Здравейте! Трябва да си взема нов лаптоп щото тоя с който съм е мега брицан вече и почна да ми писва! Паметта му свършва, забива, постоянно го чистя и все не става! Използвам лаптопа предимно за тежки програми и игри. Игрите са Sims 3 - цялата колекция. Програмите са Photoshop, After Effects, Sony Vegas, Microsoft Office, Maxon Cinema 4D и др. През останалото време го ползвам за интернет и свалям филми от време на време. Операционната система не ми е от значение - САМО ДА НЕ Е ЛИНУКС, че ми е противна :D Не знам за колко лева ще си взема, не мога да кажа колко мога да изхарча, но да не са някакви ултра баснословни цени 2000-3000 лв.! Моля ви, посъветвайте ме нещо!

Ами не знам как искаш да ти работи лаптоп за нещата, които си изброил ако не дадеш 2500-3000 лева, че и повече.

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

Мисля, че изискването беше да НЕ е от сорта на 2к лева. Но наистина тези приложения натоварват доста десктоп машина, какво остава за лаптоп. Особено сега лятото е още по-малко препоръчително. Една коректна диагностика на сегашната машинка може да го поосвежи, ако, разбира се, има адекватен хардуер. Препоръката ми е това, вместо да се хвърляш на нов лаптоп. П.П. И ако в крайна сметка решението за нов лаптоп е окончателно - трябва да се каже точен максимален бюджет, иначе ще има разни разхвърляни предложения и ще разтягаме локуми докато накрая не разберем колко е максимума и пак се връщаме в изходна позиция.

Мисля, че изискването беше да НЕ е от сорта на 2к лева. Но наистина тези приложения натоварват доста десктоп машина, какво остава за лаптоп. Особено сега лятото е още по-малко препоръчително.

Една коректна диагностика на сегашната машинка може да го поосвежи, ако, разбира се, има адекватен хардуер. Препоръката ми е това, вместо да се хвърляш на нов лаптоп.

П.П. И ако в крайна сметка решението за нов лаптоп е окончателно - трябва да се каже точен максимален бюджет, иначе ще има разни разхвърляни предложения и ще разтягаме локуми докато накрая не разберем колко е максимума и пак се връщаме в изходна позиция.

Съгласен съм с тебе.Трябва да ни кажи за колко ева е решила ,че така само можем да гадаем

Моля ви не и предлагайте amd процесори и също intel i3.И трябва видеокартата да е без собствена памет и да си използва основната РАМ памет.За да се радва момиче-то повече време

П.П. И ако в крайна сметка решението за нов лаптоп е окончателно - трябва да се каже точен максимален бюджет, иначе ще има разни разхвърляни предложения и ще разтягаме локуми докато накрая не разберем колко е максимума и пак се връщаме в изходна позиция.

Един локум и от мен, цък! Ако работата, е с достатъчно предимство, може да пътърсим машина с мобилна версия на " Нвидиа квадро", обаче цените(на актуалните машини) са хм, като за професионалисти...

П.П. Сериозният Митко, също е предложил лаптоп от тази линия на Ейсъс, който въпреки по-малкият дисплей, кой знае защо, е прилично по-скъп от моето предложение??? Аха, гледам че твърдият диск е описан, че е скорост до 7200об/м на шпиндела, в неговото предложение :)

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Един локум и от мен, цък!

Арно, арно :D Само да влиза в бюджета. Аз си мисля, че сегашният няма да е с чак толкова лоши характеристики, а по-скоро кофти поддържан и сега в жегите става още по-зле.

Арно, арно :D Само да влиза в бюджета. Аз си мисля, че сегашният няма да е с чак толкова лоши характеристики, а по-скоро кофти поддържан и сега в жегите става още по-зле.

Все се надявам, да е около поне горната граница на сумата. При всички случаи, е много вероятно, машинката да се окаже много по-напред с материяла, от тази на Деси-то, защото все си мисля, че нейната машина не е първа младост. Има и по-тънки варианти, с малко по-старо издание на преименуваното видео, което както всички знаем не е с Кеплер архитектура, също и с по-малки дисплеи, но пък работата с фотошопара, за да не е изморителна(ако се работи продължително) от взиране, ще наложи да се включват към външен монитор...Впрочем към машината се предлага опция с доплащане, да се удвои обема на оперативната памет, което както гледам че започнаха напоследък да огладняват апликаците, може не толкова далеч в бъдещето, да се наложи...

П.П. Ех тези typewriter грешки...

• Автор

Много благодаря на всички, които отговориха! :) Ако ще си взема добра и доста мощна машинка мога да се охарча добре, ама да не превишава 2 хиляди! ДО 2 хиляди лева максимум трябва да е! :)

Това предложение мисля, че е доста оптимално:

Не и ако се налага, често да се пренася(тежичка е) и да се използва в твърде дълги сесии на път. Наистина батерията е с висок капацитет...Но и машинката, не е най-икономичната откъм харч на ток! Все пак, темата е от момиче. Иначе съотношението производителност/цена/големина на дисплея, което е удобство при работа, е прилично бих казал, за момента. Що ли си чета конско, нали аз съм я посочил? :ohmy::)

Не и ако се налага, често да се пренася(тежичка е) и да се използва в твърде дълги сесии на път. Наистина батерията е с висок капацитет...Но и машинката, не е най-икономичната откъм харч на ток! Все пак, темата е от момиче. Иначе съотношението производителност/цена/големина на дисплея, което е удобство при работа, е прилично бих казал, за момента. Що ли си чета конско, нали аз съм я посочил? :ohmy::)

Що ли ми се струва, че нито ще се пренася кой знае колко, нито на някой му дреме дали харчи 15 или 20 лв. за ток месечно.. :

Използвам лаптопа предимно за тежки програми и игри. Игрите са Sims 3 - цялата колекция. Програмите са Photoshop, After Effects, Sony Vegas, Microsoft Office, Maxon Cinema 4D и др. През останалото време го ползвам за интернет и свалям филми от време на време.

Що ли ми се струва, че нито ще се пренася кой знае колко, нито на някой му дреме дали харчи 15 или 20 лв. за ток месечно.. :

Все пак и такива вероятности е нужно да се предвидят. Човек не е вързан вечно, за дадена ситуация.

Нямах предвид сметката за ток, а да не изгасне насред задача, ако е далеч от възможност за зареждане. А сметката за ток няма да е със забележима разлика. Цялата машина едва ли харчи и 100 вата, при пълно натоварване.

П.П. Забравих за големият дисплей, е, може и малко над 100 вата, да успява да харчи на Full Load!

Правилно, ама затова има по-яка батерия, горе-долу ще компенсира по-голямата консумация. И все пак е лаптоп и то не някой ultrabook, така че 2-3 часа ще са си екстра ако държи.

Здравей ! Като гледам това което се каниш да използваш като програми ,и желанието за игри и т.н ,мисля че тези който произвеждат и продават компютрите чакат само такива като теб ,умират за такива клиенти . Готови да забучат 2-3000 лева в мощна машина за да я използват за глезотии. А всички знаем че за глезотии се харчат най-големите и безсмислени цифри пари . Успех все пак ти желая ,и ако нямаш въпросните парички да намериш кой да ти ги даде ,щото и бая убеждаване ще падне . :)

Че какво ти пречи да е Linux, така идва с 200 лева по-евтин. Махаш линукса и слагаш каквото ти кефне. За тези приложения нещо с повечко РАМ.

Че какво ти пречи да е Linux, така идва с 200 лева по-евтин. Махаш линукса и слагаш каквото ти кефне. За тези приложения нещо с повечко РАМ.

Деси каза,че не харесва Линукс.Означава няма да се търси лаптоп с Линукс.А и да си купи уиндоуса.Като има пари да си я купи.Аз съм си купил хп и 7про и ултимейт.Тя каза ,че мрази Линукс случайно да прочети това ?

Аз казах без amd и intel i3.И другите уважиха моя коментар,а ти явно не си

Деси каза,че не харесва Линукс.Означава няма да се търси лаптоп с Линукс.А и да си купи уиндоуса.Като има пари да си я купи.Аз съм си купил хп и 7про и ултимейт.Тя каза ,че мрази Линукс случайно да прочети това ?

Редактирано от Serious_Mitko (преглед на промените)

Този (има и опция за до 8 GB):http://kupi.bg/virtu...eyword=acer 8gb

О, това е доста интересно предложение. Няма да пуска нещата които авторката на темата иска, но определено е интересно предложение.

Специално това нетбук процесорче на AMD е доста добро, за 17 инча и тази резолюция и цената е идеален за офис работа и леки приложения.

О, това е доста интересно предложение. Няма да пуска нещата които авторката на темата иска, но определено е интересно предложение.

Специално това нетбук процесорче на AMD е доста добро, за 17 инча и тази резолюция и цената е идеален за офис работа и леки приложения.

Абе ти чуваш ли се Авторката каза ,че иска някой мощен (Използвам лаптопа предимно за тежки програми и игри).И стига сте ипредлагала тези тъпи AMD и AtI също.Предлагайте и Intel и NVIDA.И пак ти се домъкна тука SA3ANA3A.

Абе ти чуваш ли се Авторката каза ,че иска някой мощен (Използвам лаптопа предимно за тежки програми и игри).И стига сте ипредлагала тези тъпи AMD и AtI също.Предлагайте и Intel и NVIDA.И пак ти се домъкна тука SA3ANA3A.

Алооу,тая тема твоя ли е бе??Май си я узурпирал(сега си намери тълковен речник да провериш какво означава понятието)-всеки може да добави мнение,стига да не е спам или да няма нищо общо с темата.Вместо авторката да пише,ти заявяваш от нейно име-тя каза,тя това,онова...Вземи се в ръце най после бе.

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

Е щом е до 2000 лв предлагам това -> http://pcstore.bg/la...ОТО-НА-ЮНИ-4351 :)

Не лошо желязо и хем малък-хем лъскав дисплей. Това до 2000лв. е силно пожелателна, по-скоро от нас стойност. Всъщност, ако правилно съм разбрал, дори е добре да не се стремим непременно към тази горна граница...

Към Митко: - Програмите, които ще ползува авторката на темате, ще се пускат на всеки предложен до момента лаптоп, но пък към Sa3ana3a и th1nker(който го предложи), нали все пак се търси и някаква добра производителност, а не само възможността програмите да "запалят"(това в рамките на шегата, разбира се)! :)

... но да не са някакви ултра баснословни цени 2000-3000 лв.! Моля ви, посъветвайте ме нещо!

Добре колеги малко да помислите върху написаното от авторката? Щом 2000 лв е "ултра" баснословна цена дали 1999лв. е в бюджета й според вас? Питам и отговор не чакам :) Личното ми мнение е, че авторката по - скоро търси нещо до към 1200 - 1400 пък ако може и нещо под 1000лв. да й върши работа за това, което е посочила ще е добре. И понеже съм на ВИЕ с видео обработката си нямам и понятие какви изисквания има - за това няма и да предложа модел, просто ви коригирам в цената защото вие се залепихте за тези заветни 1999лв, което според вас явно не е 2000лв. - WS телешоп :D

http://sofiacomputers.net/laptopi-mobilni-komputri-ceni.php?id=6118 http://sofiacomputers.net/laptopi-mobilni-komputri-ceni.php?id=5192 тия двата лаптопа също стават.

Не лошо желязо и хем малък-хем лъскав дисплей. Това до 2000лв. е силно пожелателна, по-скоро от нас стойност. Всъщност, ако правилно съм разбрал, дори е добре да не се стремим непременно към тази горна граница...

Към Митко: - Програмите, които ще ползува авторката на темате, ще се пускат на всеки предложен до момента лаптоп, но пък към Sa3ana3a и th1nker(който го предложи), нали все пак се търси и някаква добра производителност, а не само възможността програмите да "запалят"(това в рамките на шегата, разбира се)! :)

Аз познавам авторката и знам ,какъв точно иска да си купи лаптоп.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.