Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на автомобил

Featured Replies

Здравейте скоро ще взема книжка и се чудя каква кола да си купя.Дайте някакъв съвет за здрава дизелова кола да след 1999 и да не е по-скъпа от 6-7 хилки. Благодаря предварително

Лично на мен много ми допада Форд Фокус. Но за 6-7 хиляди бих взел едно Ауди А3, Голф 4 или Пасат. Абе общо казано фен съм си на немското (като изключим Форд-а :D )

Кола да е или немска или японска! И за 1-ва кола толко скъпа не виждам смисъл... Гворя като човек, който преди 4 години е взел книжка и има баща бивш инструктор и работещ в застрахователна компания. Шанса да я удариш клони към 80%. Дай за начало нещо малко и евтино да се обикраеш годинка, две. И после се мятай на хубаво, скъпо и по-голямо. Вкарвам и личен опит!

Щом е дизел, работата е сложна. И защо трябва да е дизел? Има нафта на аванта или...? За дизел все пак бих взел Opel Astra CDTi. Примерно нещо такова: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11326697803494138&f1=details С малко пазаркък може и да се вместиш в бюджета.

Здравейте скоро ще взема книжка и се чудя каква кола да си купя.Дайте някакъв съвет за здрава дизелова кола да след 1999 и да не е по-скъпа от 6-7 хилки. Благодаря предварително

Ако,ще караш дизела си често,не е лошо първо да видиш разходната норма на горивото,пък модела и марката избирай после.

Ето ти например разход за Тойота Ярис-нека да е критерий,щото можеш да се набуташ на такава дето харчи като ламя .

http://www.carinf.com/bg/cae0722997.html

Toyota iQ 1.4 D-4D (2008)

3.99 л Toyota Yaris D-4D (2001)

4.21 л Toyota Yaris 1.4 D-4D (2010)

4.21 л Toyota iQ (2008)

4.32 л Toyota Aygo (2005)

4.55 л Toyota iQ Multidrive (2008)

4.66 л Toyota Corolla 1.4 D-4D (2010)

4.66 л Toyota iQ 1.3 (2009)

4.77 л Toyota Corolla D-4D 90 (2006)

4.88 л Toyota Urban Cruiser Optimal Drive D-4D (2009)

4.88 л Toyota Auris 1.4 D4-D 90 (2006)

5.00 л Toyota iQ 1.3 Multidrive (2009)

5.11 л Toyota Yaris 1.0 (2010)

5.11 л Toyota Corolla 2.0 D-4D (2010)

Редактирано от dred (преглед на промените)

Човек, тук се говори за стар автомобил, а там е важно дали дизела ще е читав. Доста автомобили имат проблеми с дизелите си и е трудно да се попадне на нещо добро, без риск от сериозни суми за ремонт. А при дизела те никак не са малки, дори при някои автомобили се стига до тотални щети и избора е или автоморга или още толкова на майстора, колкото си дал за колата. Затова и препоръчах тоя Астра. Е, не аз съм инициатора на това, а Ауто Билд. След като хората препоръчват тоя модел с тоя мотор, значи трябва да има зрънце истина в тяхната преценка. А това колко гори си е до карача. Общо взчето всички автомобили горят еднакво при еднакъв стил на шофиране , подобни мотори и еднакви поколения на моделите. Разликата е незначителна или ако е голяма, тя в никакъв случай не се дължи на обявения тестови разход, който никога не е достижим, освен при пенсионерско каране като мен.

Разхода много зависи от самият водач... И това до колко е водач (защото всички са водачи) и до колко е шофьор и може да прави преценка.

Дай едни 200-300 лв за някоя жигулка,научи се да я караш до края на годината.Тъкмо тогава ще и изтече застраховката "Гражданска отговорност" и други подобни.После я хвъргай за старо желязо и вече спокойно можеш да си вземеш някое лъскаво капиталистическо возило за парите,които си упоменал.И опит ще имаш придобит,и с по-голямо уважение ще караш на пътя и ред други предимства.Дерзай.

Проблема не е в мен аз бих си купил ауди а4 96 г до 3000лв,но баща ми настоява да е нещо над 2000г.

Прав е баща ти.Задължително кола след 2000г.Има си екстрите, има си системите за сигурност.И не слушай съвети за стара кола за да я блъскаш тук и там.Никой не сяда зад волана с идеята да се блъсне.Избери си такава кола която ти харесва и ще ти доставя удоволствие.В тоя клас коли абсолютно всички марки са еднакви.Успех с покупката и много безаварийни км. :)

Е, не всички са еднакви, Има и по-еднакви :P Лично аз ако купувах сега подобен автомобил, бих преровил нета и всички списания отново. Ето една причина човек редовно да купува Ауто Билд. Все някога се налага да прочете нещо, та било то и веднъж на 5 години :P Иначе за бензинка аз съм казал в други теми какво за мен е най-добре да се купи и как.

В този клас само че не им знам цените в момента най доброто и изпитано е SEAT FR 1.9 TDI (червените) 2002 моделите дизел.

Бих препоръчал Ford Fusion http://www.cars.bg/u710035 Заради високата база и заздравеното окачване. Не препоръчвам да се купува автомобил с възраст над 7-8 години.

Бих препоръчал Ford Fusion http://www.cars.bg/u710035 Заради високата база и заздравеното окачване. Не препоръчвам да се купува автомобил с възраст над 7-8 години.

Проблемът тук е, че говорим за дизел и трябва малко късмет за добре поддържан модел. Иначе ако се абстрахираме от двигателя, Fusion e най-добрата покупка за тия пари.

http://nfs.mobile.bg...6317&f1=details

Все пак, аз бих взел бензинов модел с 80 к.с.. При нормално каране гори средно 7 л/100 км, което е малко повече от дизеловите модели, но пък и първоначалната покупна цена е по-ниска при еднакво състояние на автомобила.

Ето и какво казва TuV Report 2012 за 7 и 9 годишните Ford Fusion на неверниците:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Друго интересно от пресата е Тойота Ярис в тоя ценови диапазон, с изключение на ранните версии, които имат течове на масло.

Това е за Fusion и Fiesta. Който иска да вярва, който не иска да не вярва. Това казват германците за собствените си талиги.

• Автор

Явно не сте ме разбрали правилно искам седан голяма кола и затова не можем да стигнем до консенсус с баща ми :x

Голяма кола?!!!!Млад шофьор?!!!Нещо не се връзва май :)

Явно не сте ме разбрали правилно искам седан голяма кола и затова не можем да стигнем до консенсус с баща ми :x

Ей тая е голяма за теб:

http://nfs.mobile.bg...5011&f1=details

Който иска да я грабва. Цената е малко отгоре, но човек може да се пазари. Най-важното - има ESP и така като гледам е била лична кола. Това е кола за шофьори и новобранци. 5 години карах такава. Яко окачване за българските пътища. Със сигурност най-якото в класа си, а и не само. Това е кола след фейслифт. Няма значение кой какво иска. Искаш съвет, давам ти го.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

През 2010 година аз предпочетох Ford Fusion - 1.4 Duratec 16V (80 Hp) http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=7767 Тогава го купихме нов и досега нищо не е дефектирало. Със седан не бих могъл да пренасям по-едри предмети - а с фюжъна съм носил на село велосипед, хладилник и готварска печка. Задните седалки се сгъват и багажникът нараства значително. Тогава вариантът с дизелов двигател струваше с 3200 лв в повече. Не съжалявам, че предпочетохме бензиновия. Този фюжън е най-малката измежду големите коли и си е едновременно комби-миниван-хечбек. Заради сбора от предимства отново бих го избрал.

• 1 месец по-късно...

Какъв мерцедес? :eek: Я пак..

Иска да каже, че търси мерцедес с дизелов двигател, произведен между 1998г и 2000г.
  • 1 година по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.