Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

След дефрегментиране на USB Хард диск, той ,,умря''

Featured Replies

Повредата беше софтуерен странно омазан MBR както и странни параметри на копието му хубавото е че и без него може да се извадят данните ;)

• Автор

Значи сега отворих cmd като администратор и написах recover [F:][03.2012] и ми изписа това, пробвах и с други папки:

Публикувано изображение

ОС вади съобщение че диска се използва - т.е. или се чете, или се записва. Опитай под сейв мод.

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Нямам нерви вече... Когато инсталирах линукс без да искам съм оставил вместо във вградения си хард диск съм оставил външния да се инсталира линукса, и сега имам линукс на хард диска си вместо папките които си имах, какво да правя, windows не чете диска, сигурно защото е ext4 а линукса си ми го отваря се едно отварям ,,/'' а не usb Hdd-to:

Публикувано изображение

Поне 1 папка да възстановя, най важната, която се моля на Бог да я има някъде заровена из хард диска... :(Публикувано изображение

Нямам нерви вече... Когато инсталирах линукс без да искам съм оставил вместо във вградения си хард диск съм оставил външния да се инсталира линукса, и сега имам линукс на хард диска си вместо папките които си имах, какво да правя, windows не чете диска, сигурно защото е ext4 а линукса си ми го отваря се едно отварям ,,/'' а не usb Hdd-to:

Публикувано изображение

Поне 1 папка да възстановя, най важната, която се моля на Бог да я има някъде заровена из хард диска... :(Публикувано изображение

Приятел при тая работа се иска внимателност ... неможе колегите винаги да ти оправят оплесканите работи

• Автор

Приятел при тая работа се иска внимателност ... неможе колегите винаги да ти оправят оплесканите работи

Ами не съм го искал, и ако ще ми помагаш ми помогни а не пиши неща различни от темата... Достатъчно съм на тръни в момента, място не мога да си намеря...

Ами не съм го искал, и ако ще ми помагаш ми помогни а не пиши неща различни от темата... Достатъчно съм на тръни в момента, място не мога да си намеря...

Не аз съм ти тръните ;) това си го направил по невнимание :)

Когато го инсталира форматирал ли си диска.Ако е да... няма спасение. п.п ако по време на инсталацията си задал автоматично заделяне на дял е възможно да се е запазило нещо.Претърси с Линукса всички папки.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор

Когато го инсталира форматирал ли си диска.Ако е да няма спасение.

Ами да, форматирал се е от NTFS на Ext4, затова сега windows не го прочита а линукса си го отваря съвсем нормално...

Редактирано от TheGeek (преглед на промените)

Има вярно малка вероятност, но все пак има такава когато преди месец си местил нещата след като колегата ти оправил кашата преместените неща въпреки, че са изтрити да се извади нещо от тях. Когато триеш нещо то не се заличава физически а се трие пътя към него и ако през това време на това място не е презаписано нещо друго нещата са си там просто не се виждат. Подобно нещо се вади с

Active@ UNDELETE. Физическо заличаване се постига когато дадеш фул формат затова и процедурата е доста по бавна, защото всеки един сектор се изтрива.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

• Автор

Има вярно малка вероятност, но все пак има такава когато преди месец си местил нещата след като колегата ти оправил кашата преместените неща въпреки, че са изтрити да се извади нещо от тях. Когато триеш нещо то не се заличава физически а се трие пътя към него и ако през това време на това място не е презаписано нещо друго нещата са си там просто не се виждат. Подобно нещо се вади с

Active@ UNDELETE. Физическо заличаване се постига когато дадеш фул формат затова и процедурата е доста по бавна, защото всеки един сектор се изтрива.

Ами аз винаги форматирам бързо :D, а и като гледам и инсталатора на убунтуту форматира за по-малко от 10 секунди, следователно е бързо, надеждата ми се върна :)... Вече действам с програмата Active@ Partition Recovery Enterprise 5, с тази програма възстановявах и миналия път... Но сканирането отнема около 10 часа някъде (поне толкова беше миналия път)...

Ами аз винаги форматирам бързо :D, а и като гледам и инсталатора на убунтуту форматира за по-малко от 10 секунди, следователно е бързо, надеждата ми се върна :)... Вече действам с програмата Active@ Partition Recovery Enterprise 5, с тази програма възстановявах и миналия път... Но сканирането отнема около 10 часа някъде (поне толкова беше миналия път)...

Това е програма за оправяне на партишъни, с това което ти предложих можеш да преровиш и мястото където си копирал тия неща миналия път за да форматираш диска и да ги върнеш пак там.
  • Автор

Инсталирах Active@ Undelete, намерих си диска, но се чудя на кое да го оставя да сканира, имам време, оставям избора на по знаещите :)

Публикувано изображение

Опитай на първата опция - препоръчителната. Ако не те задоволи резултата, тогава опитай и другите опции.

• Автор

Опитай на първата опция - препоръчителната.

Ако не те задоволи резултата, тогава опитай и другите опции.

Е късно е вече, вече съм почнал на Advanced и съм на 70% към 21:26...

Опитай на първата опция - препоръчителната.

Ако не те задоволи резултата, тогава опитай и другите опции.

Да, ама колкото повече интервенции има- толко по-малък шанса. Направо да се скача на Advanced, защото там шанса е най-голям, а разбрахме, че има изключително важна папка за възстановяване. Няма смисъл да се рискува...

п.с. Аз лично давам под 10% шанс да се възстанови нещо... Има форматиране, има писане в/у данните... Ще видим.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.