Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация за GAMING

Featured Replies

Не цитираш целия ми пост. Там казах, че всичко е на лотария. Освен това, във всяка конкретна ситуация имаме и конкретно решение. В случая е това. Не може да сравняваме конфигурации за 3000 лева, за 2000 лева, за 1000 лева и за 600 лева. Във всеки един случай се дават предпочитания на едно или друго, а когато има достатъчен бюджет се предлага балансирана конфигурация, над която вече имаме ненужен преразход на средства. Когато става въпрос за игри, си има някакъв минимум. Мисля, че във всички мои постове, когато се е налагало, съм се обосновавал. Това е все едно протестант или мюсюлманин да цитира част от Библията и от там да си прави кардинални заключения за Християнството! Не става така. Или четеш всичко и анализираш всичко или се отказваш.

След като ти самия си патиш от слаб процесор,предлагаш на автора слаб процесор.Лотарийно правиш конфигурации.За такъв бюджет скоро май друго предлагаше.Ама то верно е било друг момента.

След като ти самия си патиш от слаб процесор,предлагаш на автора слаб процесор.Лотарийно правиш конфигурации.За такъв бюджет скоро май друго предлагаше.Ама то верно е било друг момента.

Виж какво. Ясно ми е, че колкото и да пиша, няма да го разбереш. Това е присъщо на много хора. давай да разглеждаме конкретните ситуации и тогава да правим заключения. Дадох ти пример с цитатите от Библията. Дори и там има хиляди тълкования от различните религии и течения, макар Библията да е само една. Извинявам се, но давай да сравняваме постовете ми, разглеждани като едно цяло в отделните теми. Иначе си говорим само празни приказки. Казах. Бюджет. Минимални изисквания. Баланс. Цена. Сега ги свържи тия неща в контекста на отделните теми. Макар да не се сещам в момента за какво точно намекваш, ще ти го кажа пак. Процесорът е много по-важен в дълъг период от време. Чисто и просто практиката го доказва. Караш ме да спамя още и ще го направя с удоволствие. Преди време в други теми съм споменавал, че съм имал намерение да заменя сегашния си процесор с четириядрен Q8200 или Q8300.Далаверата не стана, защото купувача се отказа в последния момент. Тоя ъпгрейд и проблемите можеха да бъдат избегнати навремето с покупката на четириядрен. Аз избрах преди години балансирана конфигурация със всичките и недостатъци при последващ ъпгрейд, включително невъзможност за ъпгрейд поради високата цена и ниската печалба от производителност. Това не означава, че навремето не съм можел да избегна това с покупка на четириядрен процесор. Забелязваш ли разликата? Аз сега ще дам 200 лева за съвсем минимална печалба. Това не си заслужава, защото тия 200 лева е много по-добре да се дадат за нова платформа. Ако обаче навремето бях дал 10 лева, сега нямаше да имам много от проблемите, предизвикани от двете ядра на процесора. Случаят с G840 в случая е различен. Това е процесор, който се представя на нивото на конкуренцията от AMD, че и отгоре при доста игри. 1155 e ЖИВА платформа все още и с минимални усилия човек може да се сдобие с много по-мощен процесор след време. Когато обаче се закупи балансирана конфигурация ( да кажем i3 с някаква HD7850 като максимум), след време вече става неизгодно да се ъпгрейдва процесор, за който навремето са дадени 240 лева, а печалбата със скъпия процесор не би била толкова голяма, колкото да се смени платформата. Това ако не може да разбереш, остани си със заяжданията! Когато с тая HD7850 се закупи и процесор от рода на 2500K или дори 2600К, няма да ни е необходим ъпгрейд на процесор до умирането на тая конфигурация! Преди умирачката обаче , може да ъпгрейднем поне с 3 пъти по-бърза видеокарта от сегашната HD7850, без да се притесняваме от това, че процесорът ще я спъне, както това се случва в моя случай. Така, че всеки сам си избира как да постъпи - баланс, на който да плюе след 2-3 години, слаб и евтин процесор, който да продаде без голяма загуба и да премине на по-мощен, или скъп процесор, който да не подменя никога. Във втория случай е малко лотария, дали ще продадем евтиния стар процесор и дали ще е изгоден по-мощен за същата платформа. При първия случай работата е ясна - единственото разумно решение е да се продаде цялата конфигурация или просто да се подари на някой. В третия случай сме в най-благоприятна ситуация откъм ъпгрейд на видеокарта, тъй като мощният процесор сега не би създал голям проблем след 2, дори 3 години при ъпгрейд на поне 3 пъти по-мощна видеокарта.

Продължавай да се заяждаш, щом искаш. И продължавай да предлагаш странни решения за конфигурации.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

bildera като се захласне с тия романи .... :D

Лошо няма. Сега съм се навил да напиша още един за онова черното от аватара ми. Вече имам 5-6 такива. Проблемът на тая държава е, че пращи от посредственост.

Лошо няма. Сега съм се навил да напиша още един за онова черното от аватара ми. Вече имам 5-6 такива. Проблемът на тая държава е, че пращи от посредственост.

Аз лично твойте постове ги пропускам вече.Давай накратко.Без философии.Твойте конфигурации са странни с некви кешове ССД-та.

Аз лично твойте постове ги пропускам вече.Давай накратко.Без философии.Твойте конфигурации са странни с некви кешове ССД-та.

Къде видя кеш? Разбрах, тук цари посредственост. Ако не се обезценяваха толкова бързо компютрите, със сигурност само втора ръка щяхте да препоръчвате. И като те мързи да четеш обясненията ми, продиктувани от твоите нападки, просто не се заяждай с мен. Знаеш ли, ще ти призная нещо публично. Винаги съм те уважавал и съм искал когато мога, да ти дам някой плюс за твое мнение. Да, но така и не попаднах на твоя добра конфигурация. Все нещо и липсва. Я някоя стара част си сложил ненужно, я някоя бавна, я от някой екзотичен магазин с екзотична цена. Сори, ама ако забележка ми направи някой напред в материала, ще го приема без да се заяждам. Обаче ти с какво доказваш, че вършиш работата добре? Всеки греши, има собствено мнение по въпроса, а и всяка седмица се появяват нови части и стари изчезват. Няма универсална рецепта - нито за компютри, нито дори за автомобили. Затова и много хора ще тънат в посредственост, ограничавайки се от някакво моментно просветление.

Аз също не съм попадал на твоя добра конфигурация.Тази Гейл памет не си я чувал ама я предлагаш.

Колеги, не се яжте още днес за HD 7ххх(и не препоръчвайте някакви съдрани версии, които сигурно са произвеждани специално за бившите соц. страни...това 7850 със само 1ГБ видеопамет ще е егаси гаврата и набутвацията), от утре 16 юли цените падат(пак :) ), което предполагам, че и у нас ще се отрази сравнително бързо.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Сигурен съм, че почвам вече досаден да ставам, но ... :D Преразгледах нещата и направих сравнение между 2 конфигурации, чиято разлика е само 36 долара, а всъщност разликата е i5 2320/i5 2500K и си мисля да издържа още 1 месец (най-вероятно след 3 месеца ще взема частите - още се събират), за да взема с 2500k процесора. Та така, мисля, че това ще е финалното ми решение:

Дънна платка: GIGABYTE Z77 – DS3H, Z77, DDR3 2400(O.C)/1600/1333/1060, VGA, DVI, HDMI, SATA III, mSATA, USB 3.0,GLAN, LGA 1155 - 100.30$ (195.58 ЛВ.)

Процесор: INTEL i5 2500K, 3.30 GHz, 6M, BOX, LGA 1155 - 183.90$(359лв.)

Графична карта: Sapphire 1024M HD6850 DDR5 PCI-E /BULK/ - 139.00$(271лв.)

РАМ: KINGSTON 4GB DDR3 1333 - 24.00$ (47 лв.)

Твърд диск: WD 500GB 7200 64MB SATA III Green - 69.00$(135лв.)

Захранване: Cooler Master SILENT PRO 600W - 89.30$(174лв.)

Кутия: Cooler Master ELITE 334U BLACK, w/o PSU - 42.90$(84лв.)

Дънната платка - забележки ? Също така, захранването ще свърши ли работа ?

Благодаря за цялата ви подкрепа и отново се извинявам за леката си нахалност... надявам се да ме разберете :)

Сигурен съм, че почвам вече досаден да ставам, но ... :D Преразгледах нещата и направих сравнение между 2 конфигурации, чиято разлика е само 36 долара, а всъщност разликата е i5 2320/i5 2500K и си мисля да издържа още 1 месец (най-вероятно след 3 месеца ще взема частите - още се събират), за да взема с 2500k процесора. Та така, мисля, че това ще е финалното ми решение:

Дънна платка: GIGABYTE Z77 – DS3H, Z77, DDR3 2400(O.C)/1600/1333/1060, VGA, DVI, HDMI, SATA III, mSATA, USB 3.0,GLAN, LGA 1155 - 100.30$ (195.58 ЛВ.)

Благодаря за цялата ви подкрепа и отново се извинявам за леката си нахалност... надявам се да ме разберете :)

Дъното, процесора и харда - ОК, но рам паметта я смени с някоя, която работи на 1600mhz! След тези 3 месеца съм убеден, че ще ти се ще по-мощна карта, захранването вече няма да ти харесва толкова като сега, ще искаш по-яка кутия и така... моя съвет е като решиш да си взимаш пц, 1-2 седмици преди това да пишеш тук и ние ще ти дадем съвет какво да вземеш ;) , защото цени падат и се вдигат постоянно, излизат нови модели, други вече не са налични и така. Успех все пак!

• Автор

Благодаря, ще го имам в предвид ! Когато окончателно събера парите, отново ще пиша ! Засега всичко хубаво от мен и отново - благодаря :)

A с тоя "зеления" хард къде си тръгнал... Избери си нещо то синята/черната серия ако държиш да е WD.

• Автор

Изобщо не ме интересува каква марка е - стига да е добра... Ти мислиш ли, че много разбирам от хардове.. :D Един познат, който разбира ми каза, че тези 7200 са добри, но не ми е казвал нищо за зелено/синьо/черно - гледах кое е най-достъпно като цена :P

Зеления не е точно на 7200, малко е подвежаща информацията, която са публикували за тоя диск. Най-добре се оглеждай за някое Hitachi/Seagate. А още по-добре за 25-30 лв. отгоре взимаш Seagate 1TB 14-та серия.

Изобщо не ме интересува каква марка е - стига да е добра... Ти мислиш ли, че много разбирам от хардове.. :D Един познат, който разбира ми каза, че тези 7200 са добри, но не ми е казвал нищо за зелено/синьо/черно - гледах кое е най-достъпно като цена :P

По-добре за един лев отгоре тоя WD:

WD 500GB SATAIII Caviar Blue 7200rpm 64MB cache - 1 бр. - 131.90 лв.

A още по-добре 1 TB HDD

1TB SEAGATE SATA 6G/7200/64M - 1 бр. - 162.37 лв.

или

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 1 бр. - 167.60 лв.

За Seagate мога да гарантирам, че е достатъчно бърз за цената си и абсолютно тих. Температурите също са доста ниски.

А тоя модел blue който е с 64mb cash го няма никъде т.е подевеждаща информация има при дистрибуторите преди 1 седмица поръчах такъв и ми казаха, че има грешка и не е с 64мб а с 16 :). Така или иначе го взех не е застоял в склад защото беше произведен на 6 юли 2012 а модела е този който уж е с 64мб.

А тоя модел blue който е с 64mb cash го няма никъде т.е подевеждаща информация има при дистрибуторите преди 1 седмица поръчах такъв и ми казаха, че има грешка и не е с 64мб а с 16 :). Така или иначе го взех не е застоял в склад защото беше произведен на 6 юли 2012 а модела е този който уж е с 64мб.

Seagate със сигурност е 64 МБ, защото и аз го взех. Интересно е това, което казваш. Още по-интересно е и това, че blue според теб е със 16 MB кеш. Seagate нямат такъв модел.Максимумът е 500 GB. Но...така като гледам и при WD е така.

Публикувано изображение

Къде е уловката?

ПП: Мда. Сега зацепих, че говориш за 500 GB-вия модел. Въпреки всичко WD Blue е за предпочитане пред "екологичната" версия. Виждам, че и по други сайтове е така. Ето защо човек трябва да пита преди да поръчва нещо.

Да аз ги питах те ми обясниха ,че има грешка иначе продуктовия код е същия WD5000AZKX но самия хард е с 16мб кеш.

Да аз ги питах те ми обясниха ,че има грешка иначе продуктовия код е същия WD5000AZKX но самия хард е с 16мб кеш.

A не обясниха ли защо е написано 64 MB? Значи знаят, че е 16 MB но въпреки всичко не го поправят? Така като гледам всички предлагани тук WD са един дол дренки с изключение на тоя:

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 1 бр. - 159.96 лв.

• 3 месеца по-късно...

Смятам ,че това ще ти свърши работа в близките 2 години . Цени няма защото по различните фирми и цената е различна а и ти не смяташ да я купуваш утре или другата седмица.Избирай си компоненти със средни характеристики защото каквото и да купиш след 6 месеца ще е вече старо. Като прибавиш и 400+ лева за монитор и тоя компютър ще ти излезне златен.

AMD FX-8120 3.1GHz 4 x 2 MB 8 MB Socket AM3+ BOX

Kingston KIT 2x2GB DDR3 1600 HYPERX BL

Gigabyte GA-990FXA-D3, AMD 990FX, s.AM3+, DDR3, PCI-E, Lan1000, SB7.1, Sata, Raid, USB 3.0

Seagate Barracuda 500 GB SATA III ST500DM002

Coolermaster ELITE 431 PLUS/USB3.0 X-DOC

Asus ENGTX560 DCII OC/2DI/1GD5, GTX 560, 1024MB, 256-bit, DDR5, PCI-E, HDMI

PSU Coolermaster GX 650W APFC

LG GH24NS70 Internal SATA 24x Super-Multi

Кутията е това

http-~~-//youtu.be/31c6OyKxIfs

Кутията на живо не е чак толкова готина ;) От опит ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.