Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows XP - смяна на езика

Featured Replies

Здравйте!

След много четене и лутане по сайтове реших да попитам тук дали някой може да помогне, защото успех досега нямах.

Проблемът е следният: Имам laptop HP със качен Windows XP на Холандски език. Понеже инсталираният WIN XP е оригинален не искам да го махам и да качвам нов на Английски или Български (сещате се, че ще бъде пиратски), защото оригиналният диск го загубих. Помогнете и кажете как да сменя езика на WIN от Холандски на Английски или Български, без да се налага форматиране и преинсталиране. Bulgarian language pack го пробвах, но не става защото превежда от Английски на Български, а моя инсталиран Win е на Холандски както казах.

И така....който може да помогне!

Благодаря предварително! :clap:

Пробвай да смениш езика, като влезеш във: control panel/regional ada language option/languages. Има меню: Language used in menu and dialogs - сложи го на English.

Здравйте!

След много четене и лутане по сайтове реших да попитам тук дали някой може да помогне, защото успех досега нямах.

Проблемът е следният: Имам laptop HP със качен Windows XP на Холандски език. Понеже инсталираният WIN XP е оригинален не искам да го махам и да качвам нов на Английски или Български (сещате се, че ще бъде пиратски), защото оригиналният диск го загубих. Помогнете и кажете как да сменя езика на WIN от Холандски на Английски или Български, без да се налага форматиране и преинсталиране. Bulgarian language pack го пробвах, но не става защото превежда от Английски на Български, а моя инсталиран Win  е на Холандски както казах.

И така....който може да помогне!

Благодаря предварително! :clap:

<{POST_SNAPBACK}>

Що не влезеш в контрол панела и да видиш от Add or Remove Programs да махнеш Холанския Language Pack, ако има такъв де :P

• Автор
Пробвай да смениш езика, като влезеш във: control panel/regional ada language option/languages. Има меню: Language used in menu and dialogs - сложи го на English.

<{POST_SNAPBACK}>

control panel/regional ada language option/languages - до тук добре, но такова меню Language used in menu and dialogs нямам...

• Автор

Що не влезеш в контрол панела и да видиш от Add or Remove Programs да махнеш Холанския Language Pack, ако има такъв де :)

<{POST_SNAPBACK}>

Защото инсталационния език ан Windows-а ми е Холандски...не е language pack да го махам...

На моето HP от там се сменя езика. Имам Английски, Български, Словенски, Хърватски и т.н. не вярвам при теб да е по различно, освен видовете езици.

Е и какво от това ако е пиратски уиндоуз?98% в България са с такъв и не са умрели, а и компютрите им не са избухнали или взривили досега.Не съм още чувал за такъв случай :):)

Редактирано от ilianiron (преглед на промените)

Защо не опиташ да си инсталираш съответната дистрибуция на Windows като използваш оригиналният регистрационен ключ, който е на лицензионният стикер на лаптоп-а? Аз съм със Sony Vaio купувано от Германия и съответно оригиналните ми CD-та са на немски, но съм си инсталирал Windows Home (от стандартен инсталационен диск с Английски език) с ключа на лицензионният (тоя който си е платен в Германия) и всичко ми е ОК.

Редактирано от soul (преглед на промените)

• Автор
Е и какво от това ако е пиратски уиндоуз?98% в България са с такъв и не са умрели, а и компютрите им не са избухнали или взривили досега.Не съм още чувал за такъв случай :)  :)

<{POST_SNAPBACK}>

Update през интернет можеш ли да му правиш? Ето затова не искам пиратски...

• Автор
Защо не опиташ да си инсталираш съответната дистрибуция на Windows като използваш оригиналният регистрационен ключ, който е на лицензионният стикер на лаптоп-а? Аз съм със Sony Vaio купувано от Германия и съответно оригиналните ми CD-та са на немски, но съм си инсталирал Windows Home (от стандартен инсталационен диск с Английски език) с ключа на лицензионният (тоя който си е платен в Германия) и всичко ми е ОК.

<{POST_SNAPBACK}>

Ще пробвам така...Благодаря! Мислех, че може да има някакъв language pack който да кача допълнително...но уви нищо не намерих досега! Мерси отново:)

Update през интернет можеш ли да му правиш? Ето затова не искам пиратски...

<{POST_SNAPBACK}>

Можеш biggrin.gif

• Автор

Можеш biggrin.gif

<{POST_SNAPBACK}>

This download is available to customers running genuine Microsoft Windows. Please click the Continue button to begin Windows validation...

Да ти звучи познато? :)

This download is available to customers running genuine Microsoft Windows. Please click the Continue button to begin Windows validation...

Да ти звучи познато? :yanim:

<{POST_SNAPBACK}>

Спокойно! ;)

Нали знаеш законите на Нютон , та един от тях гласи "За всяко действие си има равно по сила и противоположно по посока противодействие" :bye:

Междудругото в последният брой на PC World има статийка точно как се заобикалят тия валидации на Майкрософт :) , а и тук има доста теми по въпроса само трябва малко да се поразровиш.

Разбира се да работиш с легално копие си е най добрият вариент още повече, че ти разполагаш с легален ключ за ОС.

Редактирано от soul (преглед на промените)

Не съм спец по въпроса ,но ако имах оригинален windows щях да намина през най-близката "станция" на microsoft и да ги помоля за CD.Не вярвам да ти откажат като им покажеш стикера.Същото може да се пробва и при HP.Дори съм чувал истории как по-нахални индивиди са "изкопчвали" Pro версията на free!

ПП

Това последното се извършва по телефона laugh.gif .

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

а може и да си свалиш LIP (language Interface Pack) на който език щеш и си правиш уина на къвто език щеш!

:)

Така, аз примерно искам да си направя Windows-а на немски.

Откъде мога да си сваля тоя пак?

Може ли едно линкче :bye:

Е не може ти да си го правиш на немски защото си съществува оригинална версия на този език.

Трябва да си го свалиш на торент файл или ако намериш директно от сайт някъде линк.

SIPphile

<{POST_SNAPBACK}>

Добре, значи откъде мога да си сваля целия диск?

Можеш ли да ми кажеш поне някакви немски торенттракъри, от които евентуално да го потърся?

• 2 месеца по-късно...

Някакъв начин да стане на английски ???Моля не ми казвайте да си тегля английската версия.Тази ми е оригинална,но е на испански.Моля ако някой знае нещо да сподели:)))

Благодаря предварително!!!

Просто няма начин да стане това! От английски на български или испански - да, но обратното не става. Влез в сайта на Майкрософт и ще се убедиш.

• 2 седмици по-късно...

Майкрософт изцяло пишат ОС на 4 езика - английски, немски, френски и испански. Доколкото знам само от английски може чрез допълнителен файл-кръпка да се преведв част (основната) на друг език.

П.П. Не очаквам дори в близките100 г. да се напише изцяло на български, но на руски може и да стане.

• 8 месеца по-късно...

Леля ми ходи в Германия и "дадоха" един лаптоп DELL. Много е готин, всичко супер, но Windows-a му е на Немски и разбирасе нито аз нито тя може да се справи. Та въпроса ми е как се сменя езика. Просто никога не ми се е налагала такава маниполация и въобще незнам от каде трябва да се направи.

P.S потърсих малко и не намерих такава тема, но ако има такава се извинявам за повторението.

Е, ще опитаме малко слепешката - поне старт бутона е разбираем, някъде малко над него трябва да намериш контролния панел, от там е вече по-лесно: регионалните и езикови настройки са с икона глобус, отвори я на втория таб (това е за езика), има бутон малко по-долу в дясно, натисни го (детайли) и ще ти отвори прозореца за добавяне/премахване на езици (по-големия прозорец). Успех!

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.