Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Версия форума на русском

Featured Replies

Можете перевести весь форум на русском? На текущем языке не совсем понятно и не очень удобно читать. Спасибо. А то буквы вроде как русские, а слова какие то немного неправильные. Не могу понять в чем дело, может у меня с кодировкой что то? хотя мои сообщения пишет нормально.

• Автор

Т.е. русского вы не знаете? ведь буквы то русские...

Ми знаем говорит по руский, но ето болгарский форум.

Т.е. русского вы не знаете? ведь буквы то русские...

Нет, это болгарские буквы, и вы приняли его у нас ....

Русский Патриарх: Вы давайте православие

Использование Google Translate, вы можете перевести статью, и вы!

Это болгарский форум здесь говорят и пишут формально болгарских и я не думаю, любой человек может сесть переводить все ...

И специально подчеркнул, что благодаря болгарского духовенства Писания и литературы пришли к Киевской Руси в Х веке далеко, когда князь Владимир превратил русского народа.

дата: 04.11.2011 - 10:03

Преустановена е поддръжката...

дата: 04.11.2011 - 10:03

Преустановена е поддръжката...

Ами това не е наш проблем. Ако човека е навит, да си кореспондира със собственика.

Не знам дали форума някога ще има руска версия, а и не ме интересува, но в едно е прав човека - ползваме руски букви.

От Microsoft не са си направили труда да направят шрифтове на кирилица по българските правила за изписване на буквите,

някои хора дотолкова са свикнали с тези шрифтове на компютрите, че не се замислят даже, че малкото 'т' на български трябва изглежда като 'm', а малкото 'и' като 'u'. http://bgtypeface.bl...og-post_27.html

Редактирано от ined (преглед на промените)

Не знам дали форума някога ще има руска версия, а и не ме интересува, но в едно е прав човека - ползваме руски букви.

....

Форумът преди години имаше руска версия с адрес http://www.kaldata.ru

отделно ние действително пишем с азбуката, която е създадена по времето на Петър Велики-така наречената" Гражданский_шрифт" , и с която пишат в Русия .

Този "шрифт" е възприет у нас още в началото на 19-ти век с леки модификации - букви, които няма в руския, като носовките ( които сме изхвърлили от азбуката си през 20-ти век) и букви , които се използват в руския, а няма при нас, като ы .

ако не знаеш, преди това сме пишели "И" с i , я не е съществуала като отделна буква и т.н и т.н.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

От Microsoft не са си направили труда да направят шрифтове на кирилица по българските правила за изписване на буквите,

някои хора дотолкова са свикнали с тези шрифтове на компютрите, че не се замислят даже, че малкото 'т' на български трябва изглежда като 'm', а малкото 'и' като 'u'. http://bgtypeface.bl...og-post_27.html

не е вярно - и на руски и на български малкото Т и малкото И се изписват по един и същи начин НО когато се пишат ръкописно.

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.