Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на стара конфигурация

Featured Replies

Звъннах в магазина да питам коя версия е при тях и ми казаха, че няма как да проверят :D Все пак ме посъветваха в никакъв случай да не купувам Seagate, защото били много зле :)

Смотаняци. За съжаление такова е положението в почти всички фирми. Остава ти варианта да провериш на място какво ще изкарат от склада, или директно да се метнеш на WD. Там синята серия изостава немалко от новите Сийгейти, но то няма особен избор в пазара на хардове.
  • Отговори 90
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Знам, че въпросът е за друг раздел, но ще се възползвам от това, че обсъждаме хард-а. Понеже не съм го правил от доста години, след като сложа новия хард как да го разделя на части? Ако искам новият да е системен има ли значение на коя шина стои, защото предполагам системата по подразбиране избира първият като такъв (например когато съм с два монитора, единият е основен по подразбиране, независимо, че от windows може да се промени). Имам спомен, че ставаше при инсталирането на windows-a, но като го сложа на вече инсталиран такъв не съм сигурен. И ако искам на стария да увелича C за сметка на D, това ще засегне ли E, където съм съхгранил важните си документи. НЕ знам дали е много ясно зададен въпросът, но благодаря предварително.

На кой слот ще го сложиш е без значение за SATA, само в BIOS трябва да се обозначи кой ще е primary. Няма джъмпери за Master и Slave както беше при IDE... Може да се раздели с вграденият инструмент във Windows или да се ползва външна програма (партишън мениджър). Може пак с партишън мениджър да преоразмериш мястото и да добавиш на C: за сметка на D:, но само ако са на един физически HDD.

• Автор

А при инсталиране на уиндоус на празен хард има ли възможност да се направи?

• Автор

Ами днес вземам един WD 1TB Blue и се надявам утре да не ми се налага да задавам повече въпроси относно харда :) А между другото има ли особен смисъл тези 4ГБ ДДР2 да ги подменя с 4ГБ ДДР3? Дефакто няма да ми сртува нищо след като продам старата памет. Или е по-добре да изчакам и да си купя на старо две по 2ГБ ДДР2 и да сменя две от платките и компа да стане с общо 6ГБ ДДР2?

А между другото има ли особен смисъл тези 4ГБ ДДР2 да ги подменя с 4ГБ ДДР3?

Не.

А между другото има ли особен смисъл тези 4ГБ ДДР2 да ги подменя с 4ГБ ДДР3?

Дъното ти поддържа ли и DDR3, освен DDR2, и какъв е максималния обем поддържана памет? Ако е повече от 4GB има смисъл от 2х4GB DDR3, но не заради скоростта, а заради изключително ниската цена на DDR3 паметта.
  • Автор

Дъното ти поддържа ли и DDR3, освен DDR2, и какъв е максималния обем поддържана памет? Ако е повече от 4GB има смисъл от 2х4GB DDR3, но не заради скоростта, а заради изключително ниската цена на DDR3 паметта.

Ами това е, че поддържа и ДДР3, но само 4ГБ, а от ДДР2 поддържа 8ГБ. Замислих се единствено, защото подмяната ще ми излезе без пари, но в крайна сметка май е по-добре да купя още 2ГБ (дефакто 4) ДДР2 на старо.

• Автор

п.п. За какво да гледам в биоса, защото не намирам от къде се настройва даден хард да е праймъри. Също и как да настроя честотата на отделна платка памет, защото сега видях, че едната ми работи на различна честота. п.п.2 50градуса за процесора нормално ли е?

Не можеш да ти работят на различна честота паметите, нещо си се объркал. За харда също няма какво да настройваш, а за процесора 50 градуса къде го видя и под товар ли е или в idle?

• Автор

Съжалавм, исках да кажа тайминга. 3 платки са на 5-5-5-18, а четвъртата е 6-6-6-18. 50 градуса го видях в биоса. По-горе админа е писал, че ако искам оперативната да е на харда, който сега купих, трябва от биоса да настроя той да е праймъри.

Казах, че трябва да уточниш в BIOS на First boot кой хард диск да ти стои. Това имах в предвид. Не съм се изразил правилно! Няма как паметите да са различни тайминги! Може ли снимка от къде го виждаш това?

Все пак при повече хард дискове трябва да се настрои бутващия хард. Не е задължително там да е ОС. Ами ако има две ОС на два харда? Каквото и да правиш, пробваш. Ако не стартира по някаква причина, сменяш местата на хард дисковете. Това обикновено се получава при много бъзикане и много хардове. Тогава е трудно да се разбере кой кого и кое откъде.

• Автор

Да, това е друго :)

ето снимка от АИДА-та. Между другото и тя показва 48-50 градуса на ядрата. Не разбрах дали е нормално.

Публикувано изображение

За мен температурите са нормални. Все пак не разбрахме дали са под товар или в ненатоварен режим...

• Автор

За мен температурите са нормални. Все пак не разбрахме дали са под товар или в ненатоварен режим...

Почти нищо не е пуснато. Браузър и скайп.

Хубаво е дадеш и температурите под това. За сега не изглеждат притеснително, но все пак...

Здравей ! Ако са ти такива или с градус два по-ниски когато затвориш скайпа и браузъра тогава ще са високи и без товар . Не се знае какво си отворил в браузъра нито кой браузър използваш . При теб нормалните температури трябва да се движат от 35-38 при ненатовареност на системата до 50-52 градуса при натоварването и .

Хубаво е дадеш и температурите под това. За сега не изглеждат притеснително, но все пак...

Здравей ! Мисля че тези температури по-скоро са високи за работа почти без товар . Предполагам това е и причината за твоето леко колебание ... :)

Като се има предвид, че Q6600 не е толкова хладен колкото двуядрените си събратя, като вземем под внимание и моментните горещини и като се замислиш кога за последно си сменял термопаста, кога си почиствал радиаторите и какъв е въздушния поток в кутията ти, 10 градуса над моя E6750 предполагам са нормални. Все пак може да пуснеш теста на AIDA64 за стрес. Би трябвало температурите да не се качват над 70-71 градуса. @PC doctor пак прегледай информацията си за Q6600.

• Автор

Между другото, днес прочетох тук една статийка и ми хрумна, че може и на страничната стена на кутията да се сложи един вентилатор, който да вкарва въздух (До сега не бях обръщал внимание, че има такава възможност). Кутията е ето тази: http://www.thermalta...r/vc3000bns.asp Би ли подобрило осезаемо това работата на компа?

Ето температурите и с включен фотошоп:

Публикувано изображение

Редактирано от thumper (преглед на промените)

Само ще вкарваш повече прах. По-добре почисти охладителя на процесора и смени термопастата с нова и по-качествена от Интелското л@йно, което слагат на боксовите охладители, ако си с такъв(сори, не ми се чете темата назад).

• Автор

Само ще вкарваш повече прах. По-добре почисти охладителя на процесора и смени термопастата с нова и по-качествена от Интелското л@йно, което слагат на боксовите охладители, ако си с такъв(сори, не ми се чете темата назад).

Май такъв беше, да. Трябва обаче да попрочета как става това, че до сега съм ръчкал хардуера толкова, колкото да сменя захранването.

Между другото, днес прочетох тук една статийка и ми хрумна, че може и на страничната стена на кутията да се сложи един вентилатор, който да вкарва въздух (До сега не бях обръщал внимание, че има такава възможност). Кутията е ето тази: http://www.thermalta...r/vc3000bns.asp Би ли подобрило осезаемо това работата на компа?

За процесора не. Видеото би трябвало да изстине малко. 8800GTS си е гореща карта. Обаче какво разбираш под " осезаемо подобряване работата на компа"? Де да беше толкова просто - с един вентилатор и хоп, няма нужда от нови компоненти. Всъщност, моята 8800GT изстиваше доста. По спомени около 5-6 градуса в idle.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.