Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля за помощ при избор на компоненти.

Featured Replies

• Автор

AMD:

ASROCK-N68-VS3-UCC-BULK - 1 бр. - 72.07 лв.

AMD-A6-3670-X4--2.7GHZ-FM1-BOX - 1 бр. - 192.02 лв.

KIT-2X2GB-DDR3-1333-SUPERT - 1 бр. - 48.41 лв.

CM-ELITE-431-SIDE-WINDOW - 1 бр. - 92.14 лв.

Corsair-430W-Builder-Series-CX-V2-430W - 1 бр. - 90.76 лв.

Общо: 495.40 лв.

Intel:

ASROCK-H61M-HVGS--BULK--H61 - 1бр. - 77.21 лв.

I3-2120-3.3GHZ-3MB-LGA1155-BOX - 1 бр. - 222.96 лв.

Общо: 531.48 лв.

Ухаа.. тази за Intel ми хареса много. Вече се колебая между няколко предложения. Но видео карта? Вградена ли е? И колко РАМ ще ми взема?

• Отговори 78
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вградена е и е много слаба за игри. За игри най-важна е видеокартата, а HD6770 е доста прилична и ще може да подкараш играта спокойно на високи детайли, щом е с такива ниски изисквания. G630 е съвсем приличен за цената си процесор и с достатъчна производителност, че да не спъва видеокартата. Не всичко е мегахерци и брой ядра. Един пример: Дори вградената в процесора AMD от предложението на NikitoY HD6530 е едва на 440MHz, с 320 шейдъра и няма собствена памет, а за да покаже някакви добри резултати и трябва поне DDR3 1600. Вградената в Intel i3 е още по-слаба, а HD6770, освен че разполага с 1GB много бърза DDR5 памет, има 800 шейдъра и работи на 850MHz ядро и 4000MHz памет.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

• Автор

Да вградена е но за сметка на процесора. :)

т.е? Ще взема гигахерци?

Що се занимавате с глупости и разни извънземни "конфигурации" за 500 лева , да взима тая от пост #10 на quickJO и да не забрави да го почерпи (няколко пъти) - видеокартата била скъпа , цените били в долари , играта искала такива изисквания - дрън дрън - искам , не искам , искам трабант, ама с ту-ту-турбо двигател на ...

айде да изчезвам че съвсем оспамих темата.

Извинявайте ...

т.е? Ще взема гигахерци?

Неее- ще взема гигабайти , гигаволти , гигадренки и АЕЦ Белене ще я построят специално за тая карта да могат да я захранят

т.е? Ще взема гигахерци?

Абе не става и това е - колко човека да ти го напишем. Щом е за игри вградените видеокарти са много слаби, колкото и да се опитват да ги изкарат, че стават - ми не стават, малко шейдъри, ниска честота, нямат собствена памет. Стават за офис конфигурации и толкоз. Ако имаш 600лв. вземай конфигурацията на qoickJO, ако не моята за 540лв. и ще играеш спокойно.

Вградена е и е много слаба за игри. За игри най-важна е видеокартата, а HD6770 е доста прилична и ще може да подкараш играта спокойно на високи детайли, щом е с такива ниски изисквания. G630 е съвсем приличен за цената си процесор и с достатъчна производителност, че да не спъва видеокартата. Не всичко е мегахерци и брой ядра.

Един пример:

Дори вградената в процесора AMD от предложението на NikitoY HD6530 е едва на 440MHz, с 320 шейдъра и няма собствена памет, а за да покаже някакви добри резултати и трябва поне DDR3 1600. Вградената в Intel i3 е още по-слаба, а HD6770, освен че разполага с 1GB много бърза DDR5 памет, има 800 шейдъра и работи на 850MHz ядро и 4000MHz памет.

Еми да така е - решението е или малко по-добър процесор или по-добра видеокарта. G630 и Radeon HD6770 са наистина по-балансирани.

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

GB A55M-DS2 /AMD A55/FM1 - 1 бр. - 94.65 лв.

AMD A8-3870 X4 /3.0GHZ/FM1/BOX - 1 бр. - 229.34 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA PRO - 1 бр. - 38.22 лв.

Thermaltake Commander MS-I Black USB3.0 VN400A1W2N - 1 бр. - 100.47 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 1 бр. - 129.23 лв.

Обща стойност - 591.91 лв. с ДДС

GB H61MA-D2V /H61/LGA1155 - 1 бр. - 95.55 лв.

G840 2.8GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 134.69 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA PRO - 1 бр. - 38.22 лв.

SAPPHIRE HD6770 1G G5 BULK - 1 бр. - 200.05 лв.

CM ELITE 343 CASE BLAC NO PSU - 1 бр. - 69.06 лв.

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W - 1 бр. - 90.76 лв.

Обща стойност - 628.33 лв. с ДДС

Редактирано от Jason222 (преглед на промените)

Тогава става така:

ASROCK-H61M-HVGS--BULK--H61 - 1бр. - 77.21 лв.

G630-2.7GHZ-3MB-LGA1155-BOX - 1 бр. - 112.84 лв.

SAPPHIRE-HD6770-1G-G5-BULK - 1 бр. - 200.05 лв.

Общо: 621.41 лв.

• Автор

ASROCK H61M-HVGS /BULK /H61 - 1 бр. - 77.21 лв.

G630 2.7GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 112.84 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 34.03 лв.

Обща стойност - 424.13 лв. с ДДС

Cooler Master RI-330K - 57.73 лв. с ДДС

Hipro-A400W - 59.96 лв. с ДДС

Общо за цялата конфигурация 541.82 лв. с ДДС

Благодаря на всички. Тази конфигурация ме устройва най-много. Най-доброто на тази цена. Ще поръчам частите и ще дам на някой сервиз 30лв да ми го сглобят!

Да но както обясних.

Не играя игри дето искат 3Ghz двуядрен или четириядрен процесор, 8ГБ рам. И няква видео карта за 900лв.

2.10Ghz и 2Гб рам. Читава видео карта и това е. Друг е въпроса че искам да е с повече от препорачителните изисквания в ляво. Защото все пак не искам да товаря компа на макс.

Прочетох мненията дотук и ми направи следното впечатление. Хората ти дават хубави съвети, ти държиш на своето. Наясно ли си, че една вградена видеокарта с Llano процесор е доста по-добра сравнена с избраните боклуци от теб? Ако искаш ъпгрейд в бъдеще, по-добре се насочи към интелска конфигурация като тая на Людмил. Ако искаш да спестиш някой лев и в същото време да играеш що годе нормално и нови игри на по-ниска резолюция, може да се спреш на AMD платформа на сокет FM1. Имай предвид обаче, че с ъпгрейдите ще си по-зле или по-точно, няма да имаш кой знае какъв шанс за по-мощен процесор. И що мислиш в бъдеще да нямаш проблеми с ъпгрейда, започни от захранването. За около 120 лева вземаш такова, което би издържало всякакъв ъпгрейд без SLI и CF разбира се.

ПП: И един съвет, що,м искаш сам да избираш компонентите, а не знаеш как се представят. Търсиш в Youtube видеоклипчета с игри. Има много такива. Незнам защо, но хората обичат да си хвалят скапаните видеокарти, като за целта се снимат и качват клипове.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

• Автор

Прочетох мненията дотук и ми направи следното впечатление. Хората ти дават хубави съвети, ти държиш на своето. Наясно ли си, че една вградена видеокарта с Llano процесор е доста по-добра сравнена с избраните боклуци от теб? Ако искаш ъпгрейд в бъдеще, по-добре се насочи към интелска конфигурация като тая на Людмил. Ако искаш да спестиш някой лев и в същото време да играеш що годе нормално и нови игри на по-ниска резолюция, може да се спреш на AMD платформа на сокет FM1. Имай предвид обаче, че с ъпгрейдите ще си по-зле или по-точно, няма да имаш кой знае какъв шанс за по-мощен процесор. И що мислиш в бъдеще да нямаш проблеми с ъпгрейда, започни от захранването. За около 120 лева вземаш такова, което би издържало всякакъв ъпгрейд без SLI и CF разбира се.

Вече казах, че ще поръчам частите които е предложил Людмил. От всички тя ми хареса най-много! Само че ще сложа две плочки по 2ГБ рам. Просто са ми казвали, че така е по-добре.

Редактирано от Rock4eto0o (преглед на промените)

Вече казах, че ще поръчам частите които е предложил Людмил. От всички тя ми хареса най-много!

Добре ще направиш ;)

ще дам на някой сервиз 30лв да ми го сглобят!

Защо? И Никем сглобяват безплатно и ти го пращат цял... Ако имаш да даваш 30 лв излишни е така... Ми дай ги за някой и друг по-добър компонент................

• Автор

Защо? И Никем сглобяват безплатно и ти го пращат цял... Ако имаш да даваш 30 лв излишни е така... Ми дай ги за някой и друг по-добър компонент................

Незнаех. Щом е така супер. Но кутията и охлаждането са от друг сайт за това. Ако някой предложи от същия сайт ще е добре!

Най-добре кажи точно какви игри ще играеш, че да не ти се препоръчват излишно скъпи видеокарти. Иначе конфигурацията е много добра и ще могат да се цъкат и по-тежки игрички, от тези във фейсбук.

Мисля, че тази конфигурация е идеална за парите си!

ASROCK H61M-HVGS /BULK /H61 - 1 бр. - 77.21 лв.

G840 2.8GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 134.69 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 34.03 лв.

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W - 1 бр. - 90.76 лв.

FD CORE 1000 MICRO ATX BLACK - 1 бр. - 71.35 лв.

Обща стойност - 608.09 лв. с ДДС

Вземи сега 1х4гб рам за да убиваш ъпгрейда за по-нататък!

С тези пари може да се купи стандартна кутия.За какво микро кутия.Така убиваш ъпгрейда по нататък. ;)

Защото така съм преценил! ОК?

По-кротко! Ако не искаш да се обосновеш просто недей. Тук всеки има право да попита защо и колегата много точно се е и обосновал защо е отправил това питане: "Така убиваш ъпгрейда по нататък."... Аз също мислех да те питам с какво тази твоя конфигурация е по-добра от дадената от мен, но реших да си замълча... Това не значи, че всички ще го направят. Намираме се във форум и в отворена дискусия, всеки може да изкаже мнение, но ПО НИКАКЪВ НАЧИН не е извинен отговор като твоят!

Сдържайте си нервите! Тук не е мястото да си мерите... егото.

Не съм длъжен да давам на никой обяснения за каквото и да било. Така съм решил, така съм я направил. Като не му харесва кутията да даде собствено предложение за конфигурация и да не дава много много акъл на другите!

Тогава не се заяждай!

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

Публикувано изображение

Ако бащати дава още 110лв то това е идеалната конфигурация за парите си цена/качество

Тук имаме 4-ядрен процесор I3 добра видео карта добро захранване хубава кутия идваща със 2 120мм/12см. вентилатора

Редактирано от kokata99 (преглед на промените)

И ако мама, баба, дядо, дадат още 200лв. и ако работи няколко месеца и изкара още 500лв. ще стане още по-добра конфигурацията. Айде спри се малко!

ми предложи му ти нещо такова което иска той 4 ядрен процесор със добра видео карта и да играе игри детето.

Публикувано изображение

Ако бащати дава още 110лв то това е идеалната конфигурация за парите си цена/качество

Тук имаме 4-ядрен процесор I3 добра видео карта добро захранване хубава кутия идваща със 2 120мм/12см. вентилатора

Не ссе ли усещаш, че прекаляваш? Не може безкрайно да се качва бюджета! До 20-30 лв. отгоре са приемливи, защото все пак не режем цените с нов, но 110 лева??? Това е прекалено, имай предвид, че не всеки разполага с достатъчно средства и всеки си поставя някакъв бюджет и ние трябва да се съобразяваме с това!

ми предложи му ти нещо такове което иска той 4 ядрен процесор със добра видео карта .

Без заяждане! Точно за такива коментари един потребител, 2 мнения по-нагоре (вече изтрити) отнесе почивка!

Публикувано изображение

Ето ти 4 ядрен процесор с прилична видеокарта. Не като това, което ти си предложил... Защото i3 е двуядрен процесор... 2 физически и две виртуални ядра!

Не ссе ли усещаш, че прекаляваш? Не може безкрайно да се качва бюджета! До 20-30 лв. отгоре са приемливи, защото все пак не режем цените с нов, но 110 лева??? Това е прекалено, имай предвид, че не всеки разполага с достатъчно средства и всеки си поставя някакъв бюджет и ние трябва да се съобразяваме с това!

Без заяждане! Точно за такива коментари един потребител, 2 мнения по-нагоре (вече изтрити) отнесе почивка!

НЕ съм казал да даде непременно още 110лв а АКО даде

Тази кутия като я видя и ми се повръща по-добре компа да е на някав кашон отколкото с тази грозна кутия цялата стая грози ама всеки с вкуса си

да то оставаше и да иска чист 4 ядрен и това щеше да е върхът.

Този атлон може да му се отключат още 2 вируални ядра ама е късмет до бройка виждам, че дъното подържа тази опция такаче конфигурацията с атлона е прекрасна за парите си .

Какво още 2 ядра да му се отключват? Това е чист 4 ядрен процесор с напълно функциониращи 4 ядра. Няма какво да му се отключва... "Виртуалните ядра" не се отключват при никой процесор... Това е съвсем различен термин, който ти бъркаш. Ще трябва да ти обясним тези неща, но няма да товарим темата... Почети малко по въпроса!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.