Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля за помощ при избор на компоненти.

Featured Replies

Този атлон може да му се отключат още 2 вируални ядра ама е късмет до бройка виждам, че дъното подържа тази опция такаче конфигурацията с атлона е прекрасна за парите си .

По-точно още 4 ядра му се отключват. Вече пишеш пълни глупости. Прочети какво точно иска човека, какво съм му предложил и с колко пари разполага, че не спря да си на всяко гърне - мерудия с неадекватни и небалансирани предложения.
  • Отговори 78
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

ми предложи му ти нещо такова което иска той 4 ядрен процесор със добра видео карта и да играе игри детето.

Преди няколко дена ти казах в една друга тема да спреш да пишеш глупави коментари , да седнеш да четеш ! Има четириядрени процесори от 140 лв. ! и 99 набор неможе да вика на неизвестно момче ДЕТЕ ! ти самото си такова и само объркваш хората в тяхното избиране ! (Извенете за спама)

Тази тема се разводни доста и със всяко следващо мнение смисъла който придобива е друг. За спорове има си и други начини. Тук сме се събрали не да спорим, а за да насочим човека според възможностите му към правилен и оптимален избор. Можем да дадем мнение кое куца в дадена конфигурация, но не и да го превръщаме в пенсионерски клуб. Надявам се да няма обидени. :)

ASUS P8H61-M LX3 PLUS /1155 - 1 бр. - 81.53 лв.

G840 2.8GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 134.07 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 33.88 лв.

PALIT GTS450 1GB SD3 SE - 1 бр. - 150.37 лв.

CM ELITE311 BLUE /NO PSU - 1 бр. - 72.88 лв.

PSU CM ELITE POWER 460W PFC - 1 бр. - 78.81 лв.

Обща стойност - 551.54 лв. с ДДС Заповядай.Една напълно балансирана конфигурация на която след време можеш да му сложиш един i3,i5 процесор.

Редактирано от bebbet (преглед на промените)

Абе не става и това е - колко човека да ти го напишем. Щом е за игри вградените видеокарти са много слаби, колкото и да се опитват да ги изкарат, че стават - ми не стават, малко шейдъри, ниска честота, нямат собствена памет. Стават за офис конфигурации и толкоз. Ако имаш 600лв. вземай конфигурацията на qoickJO, ако не моята за 540лв. и ще играеш спокойно.

Леко не съм съгласен с теб. Все пак зависи за какви игри говорим. Ако са нещо от рода на NFSMW и вградената в I5-3570 върши чудесна работа и то на максимални детайли с АА. А това е слабата HD2500 на Интел, която е доста назад от коя да е вградена видеокарта на AMD. С тая карта играх и S,T.A.L.K.E.R. CoP на максимални детайли, 1600х1200 със статично осветление и то с около 50 fps. Вярно, че в повечето случаи трябва да се съобразяваме с много настройки, но да се каже, че вградените видеокарти не стават за игри, не е много точно. Достатъчно е да отвориш Youtube за да видиш как хората си играят игрите и с вградени видеокарти. И там не става въшрос само за игри на по 5-6 години. Вградената видеокарта може да има едно много голямо предиомство, още повече, че човека иска да ъпгрейдва в бъдеще. Това автоматично може да му даде възможност за по-мощен процесор, който да не спъва евентуално мощната видеокарта, която би купил. Бях гледал едни тестове за това, как процесорът влияе на съвременните видеокарти. Там ясно се виждаше, че за i3 максимумът е HD7850 , която в момента е над 400 лева. От там нагоре кадрите падат спрямо i5. А какво става с двуядрените Пентиуми? Не знам, но едва ли положението ще е добро. Все пак един Athlon бие след клок Пентиумите, поне според тестове, които съм гледал. Друг е въпроса с какво може да се ъпгрейдва в бъдеще дадена платформа.

Абе и аз съм играл с HD3000 и то с [email protected], ама си е мъка, особено по-новите игри са направо трагедия - няма нужда да отварям тубата и да гледам незнайни клипчета. NFSMW е игра на 7 години с минимални изисквания 1,7ГХз проц, 256 РАМ и 32МБ видео и съм я играл на много, много стара кочина. Как очакваш да върви на нов компютър - разбира се, че идеално. За ъпгрейт момчето спомена, че ще е след 2-3 години и, че иска да слага 4-ядрен процесор и нова видеокарта, така че по-добре да вземе нещо с което ще може да играе в момента и да се наслади максимално на играта, че ако чака две години да купи видеокарта, още след няколко месеца вграденото видео няма да се справя адекватно с нито една нова игра. Споменаваш Athlon. Да вземем за пример 4-ядрения 631. За да бие Пентиумчето му трябва честота от поне 3,5GHz, а това не се постига с дъно за 100лв. и боксовото охлаждане, и пак няма да останат пари за видеокарта, да не говорим за много по-голямата му консумация. А тия с вграденото видео в ниския клас са хем с ниска честота, хем с доста осакатено вградено видео и пак не са алтернатива на G630+HD6770. Взема се това, което върши работа в момента, а приказките за бъдещ ъпгрейт след 2-3 години не са хич на място в тоя ценови клас.

• Автор

Тази тема се разводни доста и със всяко следващо мнение смисъла който придобива е друг. За спорове има си и други начини. Тук сме се събрали не да спорим, а за да насочим човека според възможностите му към правилен и оптимален избор. Можем да дадем мнение кое куца в дадена конфигурация, но не и да го превръщаме в пенсионерски клуб. Надявам се да няма обидени. :)

Наистина темата се разводни. Вече избрах каква конфигурация искам. Всички предложени са страхотни. Но се спрях между цена и качество. За да не създавам друга тема. Ще пиша в тази:

Братовчедка ми иска компютър достатъчно мощен за Photoshop cs6, следната игричка (в линка пише изискванията). Обаче и тя иска двуядрен процесор. Но я устройват и 2ГБ рам. Ще използува Windows 7 Ultimate. Също така скоро може да премине и на Windows 8. Играе игри като Harry Potter. И подобни фантастични. Но това не и е преоритет. Най-вече се ориентира към създаване на уеб сайтове и работа с фотошоп. Обужава да играе горе посочената игра. Монитора е малко големичък 1680х1050px!

Събраните и пари са 400лв. Няма и неможе да иска от техните повече от 10лв. Защото те не са много богати. Благодаря предварително.

Това ако го подкараш ти купувам веднага една машина за 5000лв. Обещавам пред целия форум! Другата ти конфигурация с вградено видео е слаба за игри. Айде като давате предложения се съобразявайте с исканията на питащия. ;)

[off]м-м-м за толко кинти, ръчно ще направя преходник и ще надраскам няколко драйвера[/off]

400 лв за цял компютър???? За Фотошоп... Поправете ме колеги, ама CS6 не искаше ли x64 Windows, което автоматически прави тези 2 GB RAM нищожни предвид какво ще се пуска...

• Автор

400 лв за цял компютър???? За Фотошоп...

Поправете ме колеги, ама CS6 не искаше ли x64 Windows, което автоматически прави тези 2 GB RAM нищожни предвид какво ще се пуска...

То на моя компютър cs6 си го ползвам. 32 бита е и има 1 ядро процесор с 1.86Ghz и 2GB рам ддр2. Така че ще го подкара. ;) Само онлайн играта ми цепи. Затова днес вече е поръчан моя нов комп. Благодаря за което на всички!

Редактирано от Rock4eto0o (преглед на промените)

Има си монитор - а има ли стар компютър? По точно - хард и кутия - и какви са ако има.

Не можах да измисля нищо нормално за 400лв. ама ето едно предложение:

ASROCK H61M-HVGS /BULK /H61 - 1 бр. - 76.86 лв.

G540 2.5GHZ/2MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 77.72 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 119.21 лв.

CM CMP-350 /350W PFC - 1 бр. - 81.53 лв.

Обща стойност - 389.21 лв. с ДДС

Тук няма как да не е с вградено видео.

• Автор

Не можах да измисля нищо нормално за 400лв. ама ето едно предложение:

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 119.21 лв.

Обща стойност - 389.21 лв. с ДДС

Тук няма как да не е с вградено видео.

Тя също ще използва стария си хард диск. Тъй че, ако дадеш същата конфигурация, но без хард диск. Може да добавиш нещо друго! Също така има си и кутия, която мисли да използва.

Редактирано от Rock4eto0o (преглед на промените)

Е аз почнах да правя, звъннаха ми по тел-а... Явно е, че няма да се измисли нещо по-добро, така че... Взимай предложеното от Людмил

• Автор

Ще и дадеш ли 15лв. на заем? ;)

I3-2120 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 221.94 лв.

Обща стойност - 414.20 лв. с ДДС

Незнам дали не си пропуснал. Но кутия тя си има. Дай няква видео карта или нещо друго за тия 80лв!

E за толкоз малко пари няма как и видеокарта, но може евентуално процесор с по-добро вградено видео:

I3-2125 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 248.20 лв.

Hipro-A400W 59.96лв.

Общо:

418.90

ASUS P8H61-M LX3/SI /1155 - 1 бр. - 85.15 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA PRO - 1 бр. - 38.05 лв.

SAPPHIRE HD6770 1G G5 BULK - 1 бр. - 200.05 лв.

Обща стойност - 400.94 лв. с ДДС

карай с твоето захранване ако не е хубаво

добави това PSU CM ELITE POWER 400W PFC - 1 бр. - 67.22 лв.

или амд с вградено видео

GB A55M-DS2 /AMD A55/FM1 - 1 бр. - 94.20 лв.

AMD A6-3670 X4 /2.7GHZ/FM1/BOX - 1 бр. - 191.14 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA PRO - 1 бр. - 38.05 лв.

PSU CM ELITE POWER 460W PFC - 1 бр. - 78.81 лв.

Обща стойност - 402.20 лв. с ДДС

Редактирано от Jason222 (преглед на промените)

Аз сега правих по Skype една конфигурация с вградено видео за игри със същият бюджет и изисквания. Давам си тук същото предложение:

Публикувано изображение

Над бюджета е, но може да се мине с евтино захранване, по-малко РАМ или по-евтин процесор.

Във всичките случаи видеото ще е по-добре. Интересно ми е CS6 до колко може да се възползва от повече ядра.

+ от един магазин е, което значи една доставка.

i3 размазва даже 6-ядрения Phenom II X6-1100T във Фотошоп, така че тук AMD изобщо не са алтернатива, независимо от броя ядра. За Пингвините не е нужна някаква по-силна видеокарта, защото е флаш игра, така че i3-2125 си остава най-добрия вариант.

Публикувано изображение

ОК, съгласен! Не бях проверил честно казано. Колегата е прав.

i3 размазва даже 6-ядрения Phenom II X6-1100T във Фотошоп, така че тук AMD изобщо не са алтернатива, независимо от броя ядра. За Пингвините не е нужна някаква по-силна видеокарта, защото е флаш игра, така че i3-2125 си остава най-добрия вариант.

Публикувано изображение

За CS4 Има други данни:

Публикувано изображение

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Баси случая:

...

;)

Да погледнем десетина теста и тогава да преценяваме кой кого. Това, че някой си нагласил нещата не означава, че това е истината. Точно пък i3 трудно може да се сравнява с шестядрения Phenom II при работа. Дори при игри нещата са на кантар.

Не говорим за работа общо, а специално за Photoshop - тук АМД нямата никакъв шанс, колкото и да не ти се иска да не съм прав. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.