Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за аудио система

Featured Replies

Не може ли сега примерно да се вземат колони като тези например ЛИНК + една звукова карта и по-натам ресийвър ?

може да ги купиш тези:

Публикувано изображение

и да си купиш някакъв евтин стерео усилвател от 30 до 60 вата. В магазините в които продават електронни чарколяци, може да има доста евтини усилватели.

Звукова карта за кво ти е ???????????????????????

Нали си имаш вече тази с която слушаш сега.

• Отговори 52
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ще ви помоля да престанете, да спамите темата.

"Форумният дявол" има добри попадения в хардуер раздела, но на "Аудио тематика" не!

Човек преди да спори за нещо е хубаво да попрочете, да е сигурен в знанията си и изказаното.....

за практически опит даже няма и да говоря.

Аз пък ще помоля да се избягва да се правят подобни квалификации. Или може би проблемът е, че подкрепих едно Hi-Fi предложение? ;)

PS: Преди да се напише този пост, е спазена т. 2.19 от правилата на форума.

• Автор

Ръчках си в нета и случайно попаднах на това ЛИНК Веднага ми хванаха окото, много ми хареса системата! Струва ли си парите? Реални ли са тези 380 вата ? :О

И тези също не са лоши ЛИНК

Редактирано от Company Of Heroes (преглед на промените)

Ръчках си в нета и случайно попаднах на това ЛИНК Веднага ми хванаха окото, много ми хареса системата! Струва ли си парите? Реални ли са тези 380 вата ? :О

И тези също не са лоши ЛИНК

Прочети отново пост #25 и помисли върху него. А с това, можеш само да ядосваш комшиите. Не ти препоръчвам нито едното от двете. Виж, ако вдигаш джангър, вземай ги. А за мощността! Ами помисли малко дали е реално, това което е написано. Мисля , че нямаш реална представа какво са 380 ВАТА! С течение на времето, ще се научиш. А качествена музика се слуша с много добра техника, която струва ПАРИ, а не 300-400 лева!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Прочети отново пост #25 и помисли върху него. А с това, можеш само да ядосваш комшиите. Не ти препоръчвам нито едното от двете. виж, ако вдигаш джангър, вземай ги. А за мощността! Ами помисли малко дали е реално, това което е написано. Мисля , че нямаш реална представа какво са 380 ВАТА! С течение на времето, ще се научиш. А качествена музика се слуша с много добра техника, която струва ПАРИ, а не 300-400 лева!

Ами мисля, че тези от 2-рия линк, който съм постнал са точно като за мен. Отиват и на конфигурацията ми. Комшиите ще свикнат :D Интересува ме само по какъв начин се свързват с ПЦ, защото никъде не видях да пише :rolleyes:

Ами мисля, че тези от 2-рия линк, който съм постнал са точно като за мен. Отиват и на конфигурацията ми. Комшиите ще свикнат :D Интересува ме само по какъв начин се свързват с ПЦ, защото никъде не видях да пише :rolleyes:

Има си техническо ръководство към комплекта. Като си ги купиш, отваряш и четеш. Няма нищо сложно. Ако не са комплектовани с кабели/което е твърде вярно/ ще трябва да погледнеш и да си закупиш нужните такива от магазина! Успех

Ето линк за сервизното описание на системката във PDF формат :http://www.sony.bg/product/hfs-mini-systems/mhc-ex700/tab/manual

Интересува ме само по какъв начин се свързват с ПЦ, защото никъде не видях да пише :rolleyes:

Обикновено става с такъв кабел:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Стига сте казвали "400 лева са нищо" "за да имаш хубава музика ти трябва много пари"Еми с толкова разполага човека ,което никак не е малко,опитайте се в този диапазон на 400 лева да препоръчате нещо,не да пак както винаги да го карате да се охарчи.Дори и да не съвършено и перфектно ,поне да успее да вземе колкото се може по-качествена система според неговите пари.Много ме дразни когато някой си каже какъв е бюджетът и всичките скачат и казват "Още,още,още..."Еми с толкова разполага.Разбирам-искате да му кажете съвет ,че ако даде малко повече пари-ще може да се хване в цената на някаква перфектна система.Ама чак пък всички да го карат да се охарчи...Бааа...Човекът си е казал цената и точка.

Ако е това от #28 не си заслужава, това е просто един "джангърсандък". Ти искаш да слушаш музика и др. от компютър доколкото разбарх. Вярно, че бюджета те ограничава, но може примерно тази комфигурация http://audiozavar.com/archives/7403 и http://audiozavar.com/archives/14120 / нямам достатъчно свободно време да преровя и за нещо по-добро, но може и ти да се поразтърсиш/ купувал съм два ампа от тук http://audiozavar.com/ и съм даволен. Може да чуеш всичко което ти харесва и да си избереш.

Редактирано от AGD (преглед на промените)

Еее...Това което ти го предложи AGD беше върхът!Включително и усилвателят е хубав,тонколоните не знам да ти кажа,но поне на ПРЪВ поглед изглеждат много добри и по характеристики също...Е да ама цялото това нещо излиза над бюджета ти за съжаление...Ако се разтърси още...още... съм сигурен ,че може да и на по-ниска цена да се намери...

То хубаво, ама автора:

Ами ако може всичко да е ново, защото на втора ръка доверие нямам, а и не само аз ;д

Погледни в първия пост и ще видиш, че предложението ми се включва в бюджета. На място при прослушване може да се коментират цени и т.н. NAD не правят хубави усилватели, просто се стараят повече от другите производители.

То хубаво, ама автора:

Всеки си мисли така докато не пробва.

Погледни в първия пост и ще видиш, че предложението ми се включва в бюджета. На място при прослушване може да се коментират цени и т.н. NAD не правят хубави усилватели, просто се стараят повече от другите производители.

Ето ви едно ново тяхно моделче!

"NAD не правят хубави усилватели, просто се стараят повече от другите производители." Много добър коментар!

Погледнете и 778

Извинявай,наистина съм допуснал много тъпа грешка при смятането...Предложението ти е в точно в бюджета...Един въпрос само мъничък-Що за 210 лева да му предложиш усилвател Сони

Изходна мощност на 8 ома (surround режим) - 5 х 60 вата

Изходна мощност на 8 ома - 2 х 75 вата (стерео режим)

Вместо NAD 2X35W за 200 лв

Просто питам защото съм неразбиращ-може би NAD ще свири по-добре?Сонитата японски ли са?А NAD?Щото от форумите тука доколкота разбрах японските усилватели не са за предпочитане.

Чудно защо ли са забравили да упоменат лошия честотен диапазон на ниските честоти (баса), които би трябвало да започват от 20Hz. Така че с тези колони може да се забрави за хубав бас!

frequency range 75Hz - 20KHz

http://www.ebay.com/...em=130626103503

frequency range 62Hz - 20KHz

http://www.gramophon...05/#header-logo - 3 страница, долу

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

За тези пари много малко ампчета могат да свирят вярно и NAD са едни от тях. За някои техни модели с крайни транзистори 2N3055 само те могат да направят чудеса за които други производители могат да мечтаят. Не може да се сравнява стерео усилвотел с усилвател за кино. Сони не са били никога критерий за добри усилватели, дори и за стерео, камоли за кино. Цената не определя качеството, рекламата е всичко!

Чудно защо ли са забравили да упоменат лошия честотен диапазон на ниските честоти (баса), които би трябвало да започват от 20Hz. Така че с тези колони може да се забрави за хубав бас!

frequency range 75Hz - 20KHz

http://www.ebay.com/...em=130626103503

frequency range 62Hz - 20KHz

http://www.gramophon...05/#header-logo - 3 страница, долу

Чудно ми е защо се занимаваш с щуротии. Нима не знаеш колко пари струват истински тонколони. Видя ли цената на тези и разбра ли защо е такава?

Чудно ми е защо се занимаваш с щуротии. Нима не знаеш колко пари струват истински тонколони. Видя ли цената на тези и разбра ли защо е такава?

Просто обяснявам какъв недостатък имат колоните, тъй като в обявата не е упоменат. И да допълня, че са произведени 1989 година - не че е някакъв проблем, но просто за информация на читателите на темата. :)

Просто обяснявам какъв недостатък имат колоните, тъй като в обявата не е упоменат. И да допълня, че са произведени 1989 година - не че е някакъв проблем, но просто за информация на читателите на темата. :)

Тези колонки ще свирят като за парите си и няма да се борят за нищо повече, въпреки, че ще са по-добре от онези мангалски системи. И аз търся да си купя колонки, които да свирят от 20 - 20 000Хц при неравномерност на АЧХ 1-2дВ и чувствителност 100 дВ/М и да са към 200 лв. :)

Тези колонки ще свирят като за парите си и няма да се борят за нищо повече, въпреки, че ще са по-добре от онези мангалски системи. И аз търся да си купя колонки, които да свирят от 20 - 20 000Хц при неравномерност на АЧХ 1-2дВ и чувствителност 100 дВ/М и да са към 200 лв. :)

Ето ти ги като офтопик:

Ето ти ги като офтопик:

Бат Стефчо, колко ли може да ми струва желанието?

Бат Стефчо, колко ли може да ми струва желанието?

Зависи какво търсиш. Може за около 5000, може за около 16000, а може и за...абе за много може. Едни хубави английски колонки ще ти дойдат таман! А и ти ги пожелавам де!Сам знаеш какви пари влече тази техника след себе си.

Колегата LZ4JW ме амбицира да изкажа и аз мнение.Чета че препоръчва NAD,която е здрава фирма за аудио,но като звук съм я сравнявал със сериозни марки и с нищо не е била повече.Темата пак се е отплеснала извън рамките на питащия,затова да дам и аз предложение.Една от най-старите и най-стабилни професионални фирми за аудио си остава JBL.Тя и в момента е водеща,с най-добро качество за аудио системи.Ето едно предложение и от мен...http://www.jbl.com/EN-CA/Products/Pages/ProductList.aspx?SID=SPP

Колегата LZ4JW ме амбицира да изкажа и аз мнение.Чета че препоръчва NAD,която е здрава фирма за аудио,но като звук съм я сравнявал със сериозни марки и с нищо не е била повече.Темата пак се е отплеснала извън рамките на питащия,затова да дам и аз предложение.Една от най-старите и най-стабилни професионални фирми за аудио си остава JBL.Тя и в момента е водеща,с най-добро качество за аудио системи.Ето едно предложение и от мен...http://www.jbl.com/E...st.aspx?SID=SPP

Извинявай, но JBL нито е водеща, нито е толкова стара /каквото и значение да има това/, нито е с най-добро качество за аудио системи. Да, има подразделение за професионално ползване, където все още държат някакво ниво. Моделите им за домашно ползване много отдавна не са нищо особено освен едно име, лепнато на евтини китайски боклуци. Включително и модела, който си показал.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.