Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бюджетна гейм конфигурация

Featured Replies

Що преписваш? Ще се наказваме!

Приятел , това е автора :D

Приятел , това е автора :D

Автора в оригинал е Билдера@Кирилов, в коментар №13, освен ако не си е пуснал клонче през месец април, под името "Bellcross".

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Автора в оригинал е Билдера@Кирилов, в коментар №13, освен ако не си е пуснал клонче през месец април, под името "Bellcross".

Не просто не го е цитирал ,а копирал и отдоло е добавил нещо :)

• Автор

Пиша от телефона, като предварително копирах и постнах от компютъра. Кирилицата на компютъра в момента ми прави проблем. Извинявам се за това.

Редактирано от Bellcross (преглед на промените)

Питаш за моето предложение...аз ще доразвия отговора си. Гледах дъното д апритежава USB 3.0. Някои от останалите предложения в тая тема са само с USB 2.0. Обикновено обновяването на даден стандарт не води след себе си кой знае какви ползи, но специално при USB 3.0 вече имаме 4-5 пъти по-бърз трансфер в реални условия, което не е маловажно. Ако си прехвърлял файлове от флашка знаеш каква мъка е при повече информация. Сега си представи флашка с USB 3.0 на не много по-висока цена, която прехвърля 4-5 пъти по-бързо. Тоест, нещо, което се4 прехвърля нормално през USB 2.0 за 5 минути, сега ще го прехвърлиш за минута - минута и половина и то на не кой знае колко по-висока цена. Макар в момента да има малко устройства с USB 3.0 ( например не съм срещал нов фотоапарат, поддържащ тоя интерфейс), в бъдеще нещата може и да се променят. SATA III не е толкова важно, ако ползваш обикновени хард дискове, но вече има SSD -та, многократно превишаващи скоростта на трансфер при SATA II. Избрал съм тоя модел, защото е възможно най-евтиния, притежаващ споменатите по-горе от мен интерфейси. А и бюджета е ограничен така, че по-добре малко да резнем от дънце, отколкото от процесор или видеокарта. Харда също е компромисен и лично аз бих предпочел един еднотерабайтов Seagate 7200.14 за 150 лева, но така излизаме от бюджета (820 лева). Натиснах се да се вместя в тая HD7770, а не в нещо по-слабо от рода на HD6770 или HD7750, защото все пак предполагам, ще искаш отвреме навреме да играеш и на 1920х1080. Не, че тая карта е толкова подходяща, но за тоя бюджет толкова. Процесорът е четириядрен, защото ти така пожела, а и защото може да се клоква.По тоя начин дори изпреварва G860 в някои приложения, а в игрите е равностоен с малки изключения. Едната плочка RAM е отново заради вместване в бюджета и аз поради възможността за клок на Athlon II X4 651K, предпочетох тая, макар и по-скъпа. Има вариант и за 2 плочки 4GB, работещи на 1333 MHz за 17 лева отгоре, но ефектът е почти нулев при игри. А при обикновено ползване на компютъра 4GB са напълно достатъчни. Ако все пак в бъдеще решиш, че не ти стигат тия 4 GB, спокойно си купуваш още една плочка от 4 GB. Кутията е отново по-евтина, за да се вместим в бюджета. Имам такава. разполага с един заден 120 мм вентилатор, а останалото трябва да се купува. Реално ти трябва още един 120 мм вентилатор да вкарва въздух отпред и него винаги може да добавиш. Сега идват студени дни и това може да се отложи за следващата година. Лошото е, че кутията няма отвори отгоре, но пък това може да е предимство - ще ти влиза по-малко прах, когато компютърът не работи. Ако все пак искаш по-отворена кутия, има и други по-скъпи предложения. Но тогава или трябва да добавиш пари, или да режеш отнякъде. Захранването е класика. Ще издържи и клок и по-мощна видеокарта. Не се чува като работи. Мен лично много ми харесва, макар да има един недостатък - идва само с един PCI-E конектор. Все пак той е достатъчен за предложената HD7770, но в бъдеще при евентуална покупка на по-мощна видеокарта, трябва да го имаш предвид.

И сега за ъпгрейдите на тая конфигурация. Общо взето дотук, що се отнася до процесор. Иначе тоя процесор би издържал и малко по-мощна видеокарта след клок. Това за по-далечното бъдеще, когато решиш, че искаш да играеш по-добре игрите на full HD. Няма да е необходима смяна на захранването. Имаш възможност и за още една плочка RAM в празния слот. За охладител на процесора да кажат по-зпознатите, но дъното е micro ATX, слотовете за RAM близо до процесора и май нещата са сложни.

При интелските предложения нещата не са по-добре. Там обаче имаш възможност за ъпгрейд с по-мощен процесор в бъдеще, който би ти решил всички евентуални проблеми. При първото предложение на Андрей също имаш възможност за ъпгрейд и клок. Единствено не ми харесва дъното, макар и ATX формат - не притежава USB 3.0 и SATA III. А и цената е доста над споменатата от теб. Все пак на неговата платформа може да се мине и с Athlon II X3 450 за 115-120 лева, при който ако имаш късмет, ще отключиш и четвъртото ядро. Лично аз имах такъв миналата година. Ще се спестят доста пари, които може да се вложат на друго място. Предимството е, че ще имаш възможност за ъпгрейд в бъдеще с по-добър процесор, а сега дори може да се мисли и за по-добра видеокарта от рода на GTX560. Ако те интересува подробна възможност, може да се измисли нещо по въпроса.

ПП:

Ето и префасонирана конфигурацията на Андрей от първия му пост:

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 32.41 лв.

GB 780T-D3L /AMD760G/AM3+ - 1 бр. - 94.90 лв.

ATHLON II X3 450 /BOX - 1 бр. - 117.28 лв.

500GB HITACHI SATA2/16MB - 1 бр. - 112.27 лв.

PALIT GTX560 OC 1280MB D5 - 1 бр. - 318.72 лв.

CM ELITE311 RED /NO PSU - 1 бр. - 72.68 лв.

PSU CM ELITE POWER 460W PFC - 1 бр. - 77.88 лв.

Обща стойност - 826.15 лв. с ДДС

Наблегнато е на видеокарта. Ако се вземе нещо такова, малко или много процесорът ще ограничава видеокартата, но в бъдеще може да се направи добър ъпгрейд с по-мощен процесор. Тук е рязано от всичко - RAM, захранване, хард диск, интерфейси USB 3.0 и SATA III.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

• Автор

Благодаря много, тайно ще посветя някой от бъдещите си геим подвизи на теб. Ще се ориентирам към 1вото ти предложение.

Аз на теб нищо не съм ти казал само за видеото ,но виж конфигурацията на коката ,която е над бюджета и е одрязал от видео за сметка на захранване , процесор с 20 лева по -скъп и почти никаква разлика и захранване ,а от това страда видеото и дъното а в геймърска конфигурация за 820 лева няма да е лошо поне видеото да е чат-пат добре ,а твойто го сложих само заради видеото нищо друго лошо не съм казал :)

Виж кво ти замислял ли си се, че до 2-3 години тази конфигурация ще бъде все едночи сега с.775 и като не му тръгне някоя игра дали няма да се замисли за нова видео карта и процесор до тогава толкова много ще са паднали цените на с. 1155 . Затова сложих такова захранване за да има опция за ъпгрейд вбъдеще време !

Редактирано от kokata99 (преглед на промените)

Виж кво ти замислял ли си се, че до 2-3 години тази конфигурация ще бъде все едночи сега с.775 и като не му тръгне някоя игра дали няма да се замисли за нова видео карта и процесор до тогава толкова много ще са паднали цените на с. 1155 . Затова сложих такова захранване за да има опция за ъпгрейд вбъдеще време !

То един ъпрейд мааа всичко без захранването на ъпгрейд за 820 лв какъв ъпгрейд , колегата по-скоро ще си купи нова конфигурация вместо да си прави трудна аз ъпгрейд на абсолютно всички компоненти без захранване ...

То един ъпрейд мааа всичко без захранването на ъпгрейд за 820 лв какъв ъпгрейд , колегата по-скоро ще си купи нова конфигурация вместо да си прави трудна аз ъпгрейд на абсолютно всички компоненти без захранване ...

S.1155 е трудна за ъпгрейд малко ли процесори има за S.1155

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.