Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за оптимална конфигурация

Featured Replies

Гледам, че се дъвчете яко и се върнахте междувременно, от налични предложения с Ivy Bridge(с I3-3220 ), към по-старата генерация. Не виждам причина за което, така или иначе ниският клас не предполага, че се сглобява и има цел предлагането на "оверклокинг ламя"...Поне да се използува 10-ната или 15% изчислителното предимство на леко пипнатата нова архитектура, така и така я има.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Гледам, че се дъвчете яко и се върнахте междувременно, от налични предложения с Ivy Bridge(с I3-3220 ), към по-старата генерация. Не виждам причина за което, така или иначе ниският клас не предполага, че се сглобява и има цел предлагането на "оверклокинг ламя"...Поне да се използува 10-ната или 15% изчислителното предимство на леко пипнатата нова архитектура, така и така я има.

Ето същото предложение с IB, но с 20 лева по-скъпо и с 8 лева над бюджета. :)

Публикувано изображение

http://nikem-bg.net/cart/46040p1r46641p1r46377p1r46870p1r44778p1r43526p1rf.html

100% си заредил няколко тежки видео файла на флаша плюс още кой знае какво (?!), специално за да ни покажеш колко много грешим (а и да потролиш малко :wink12:), като казваме, че 4 GB са достатъчни за тази конфигурация, но това не променя нещата, които написах по-горе - в случая 4 GB RAM са напълно достатъчни!

Нищо не съм зареждал в тоя случай. Просто Операта ми бе включена няколко часа. Исках да кажа, че щом някой каже нещо различно от мнението на двама-трима тук, веднага почват порицанията. Гледаш от собствената си камбанария. Сега продължава модата да се предлагат определени захранващи блокове. Тая тенденция е от доста време насам. Както бяхте на CM и Seasonic,минахте на Corsair, след това през Fortron, а сега и през Hipro. Усещам каква ще е следващата препоръка - 600 W захранване с кутия на CM. Заприличваме на e-Varna :)

Както бяхте на CM и Seasonic,минахте на Corsair, след това през Fortron, а сега и през Hipro. Усещам каква ще е следващата препоръка - 600 W захранване с кутия на CM. Заприличваме на e-Varna :)

Ето тестове на CM Elite Power 400W, което съм сложил в предложените от мен конфигурации. Както се вижда, линията +12V издържа 324W натоварване, а натоварването на всички линии - 395,4 W. Така че захранването си е чудесно за конфигурация с ограничен бюджет.

Публикувано изображение

източник

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Ето тестове на CM Elite Power 400W, което съм сложил в предложените от мен конфигурации. Както се вижда, линията +12V издържа 324W натоварване, а натоварването на всички линии - 395,4 W. Така че захранването си е чудесно за конфигурация с ограничен бюджет.

...

източник

O, изобщо не споря за качествата на предлаганите захранвания :) Самият аз на старата щайга съм с едно захранване, купено за 25 лева през 2005 година, което я има 300-400 грама, я няма. Поне изглежда два пъти по-леко от другия ми Chieftec. Въпросът бе, че почват спорове - защо това, защо онова. С паметта тук стана същата работа. Ами човека си мисли, че 8 GB сега е добре ( което е истина за игри) и че след време може да се купи, а може и да не се купи още една плочка. Аз разбирам логиката му, но не разбирам защо веднага го подпирате. Твоите изисквания за конфигурация може да са едни, моите други. Например аз сам за себе си бих наблегнал на едно SSD с mSATA интерфейс вместо отделно SSD за ОС, макар това да не се харесва на никой. И да продължа за захранванията. На хартия може да изглежда едно, но как се представя в практиката? Говоря примерно за нивата на шум, за качеството на зизработка...Защото преди време бях чел в Hardwarebg как се оплакват от CM, които са с много лошо качество на изработка и как доста често перката опира в кутията. Каквито и таблички да ми вадиш, възникнат ли такива дразнещи проблеми, това захранване за мен не става.

Ето същото предложение с IB, но с 20 лева по-скъпо и с 8 лева над бюджета. :)

Публикувано изображение

http://nikem-bg.net/...r43526p1rf.html

Единствено оспорвам видеокартата, но това е от моя гледна точка, предвид по-добрите предложения с АМД графика в този ценови клас. Все пак видеокартата, е съобразена с желанието на автора на темата - да е с Нвидиа графичен процесор. :)

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Относно GTX 650:

Публикувано изображение

Ако толкова държи на nVidia доста по-добре ще е ASUS GTX 550Ti.

GTX650 vs HD7770

GTX550Ti vs GTX650

GTX550Ti vs HD7770

Общо взето нещата са доста на кантар, но пък ако си вземе GTX650 или GTX550Ti, ще може да си вземе i3-3220 и да се вмести в бюджета. :)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Много ви благодаря за отговори!

GTX650 vs HD7770

GTX550Ti vs GTX650

GTX550Ti vs HD7770

Общо взето нещата са доста на кантар, но пък ако си вземе GTX650 или GTX550Ti, ще може да си вземе i3-3220 и да се вмести в бюджета. :)

Погледнато от страна на синтетични тестове и кантарене на технически характеристики изглежда така, обаче при тестове на игри и реални приложения, положението се различава. Едно време и аз сравнявах в този сайт, но явно тези сравнения не дават достатъчно надеждна представа за реалността.

Погледнато от страна на синтетични тестове и кантарене на технически характеристики изглежда така, обаче при тестове на игри и реални приложения, положението се различава. Едно време и аз сравнявах в този сайт, но явно тези сравнения не дават достатъчно надеждна представа за реалността.

Аз съвсем умишлено ползвам този сайт, защото в него сравненията се правят на базата на техническите характеристики, а не на тестове, които по принцип винаги оказват влияние от типа на системната грешка, тъй като тестовата среда винаги внася някакво отклонение в резултатите.

GB H61MA-D2V /H61/LGA1155 - 1 бр. - 90.45 лв.

G6950 2.8G/3M/LGA1156/BOX - 1 бр. - 158.50 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 30.66 лв.

SAPPHIRE HD7770 OC 1G GD5 BULK - 1 бр. - 246.35 лв.

Corsair 500W Builder Series CX V2 - 1 бр. - 104.18 лв.

CM ELITE 371, BLACK NO PSU - 1 бр. - 78.04 лв.

Обща стойност - 700.18 лв. с ДДС

GB H61MA-D2V /H61/LGA1155 - 1 бр. - 90.45 лв.

G6950 2.8G/3M/LGA1156/BOX - 1 бр. - 158.50 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 30.66 лв.

SAPPHIRE HD7770 OC 1G GD5 BULK - 1 бр. - 246.35 лв.

Corsair 500W Builder Series CX V2 - 1 бр. - 104.18 лв.

CM ELITE 371, BLACK NO PSU - 1 бр. - 78.04 лв.

Обща стойност - 700.18 лв. с ДДС

приятел забелязваш ли ,че процесора и дъното няма да си говорят на един и същ език , ако ме разбираш ? (дъно: LGA 1155 , Процесор: LGA 1156)

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

приятел забелязваш ли ,че процесора и дъното няма да си говорят на един и същ език , ако ме разбираш ? (дъно: LGA 1555 , Процесор: LGA 1556)

Искаше да кажеш LGA 1156 и аз нещо не виждам такива дъна в никем или очите ме лъжат :D

Редактирано от kokata99 (преглед на промените)

Искаше да кажеш LGA 1156 и аз нещо не виждам такива дъна в никем или очите ме лъжат :D

да , благодаря за поправката :) сега ще го редактирам

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.