Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шофьорите в "Юнион Ивкони" пушат и обиждат пътниците!

Featured Replies

Днес имах едно много неприятно преживяване - пътуване с автобус на фирмата "Юнион Ивкони" от Варна до Шумен. Бях на втория ред седалки, близо до шофьора. Малко след тръгване от автогарата помощникът на шофьора запали цигара. Тъй като автобусът е с климатик, и няма отварящи се прозорци, смърдеше отвратително. Не съм пушач, и едвам изтраях, но реших да не правя проблеми. След 5 минути и шофьорът запали. Изтърпях и него. След още 10 минути помощникът запали втора цигара, а определено неговите бяха по-смрадливи. Не издържах, станах, и му казах да я изгаси. Направи го с нежелание, но след това се почна. Мърморене, обиди, псувни - на тих глас между двамата, но достатъчно силно,за да го чувам. "Варненски пед---си", "малоумни пътници", "тоя само се вози цял живот, не знае какво е", "сигурно кара трабантче" (явно това е голяма обида...) , "аз ще го снимам него, като слиза" (предупредих го, че съм го снимал как пуши), и т.н. Не ми се правеше голям скандал, едвам изтърпях да стигна до Варна.

Втори път в автобус на тази фирма няма да се кача. Не го правете и вие.

И това не е за първи път - след кратка справка с Google намерих тази статия . Съжалявам, че не я прочетох по-рано.

ПП. Снимки на шофьора:

Публикувано изображение

Редактирано от Trichocephalus
премахнати са снимките, по които шофьорът може да бъде идентифициран ! (преглед на промените)

• Отговори 67
  • Прегледи 11,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами ползвай личния си автомобил като си недоволен :))

Аз само с тях пътувам, до сега не ми се е случвало такова чудо като твойто.

Може би все на ценни шофьори съм попадала - спираха на бензиностанциите ако някой ги помолеше и не беше добре.

Ето затова държавата ни е на този хал. Защото на никого за нищо не му пука. Вместо да се направи нещо по въпроса - всички казват: "като не ти харесва намери си друг начин"

Безобразие!

Добре ти какво искаш?? Да те хранят в устата ли ??! На мен като не ми харесва някъде например не ходя там в твоя случай като не ти харесва обслужването смени фирмата или както казах ползвай личен автомобил! Друга тема е че и пътниците не са стока.. PS:глупаво е това със снимките,може да му направиш проблем

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Мисля че ХЕИ и службите отговарящи за пожарната безопасност, както и КЗП, трябва да се намесят с налагането на солени глоби. Отделно и РИОСВ, които доколкото знам са натоварени да осъществяват забраната за тютюнопушене на обществени места, в това число и в обществения транспорт...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

..

А защо да не му направи проблем? Да ги прати и на мейла за контакт с фирмата: [email protected]

Има закон, нали? В закрити помещения не трябва да се пуши (изключае личните жилища). Е... Защо трябва да си мълчим? Аз попадам в никоя категория: нито пуша, нито не пуша... Как падне... Както и да е това. Аз също се възмущавам, че шофьор може да пуши. Вози (колко са там ) 55 пътника. Не може всички да са пушачи и да не им прави впечатление. Аз плащам за услуга, аз съм клиента! Отделно има закони. Щом това, което не ми харесва, противоречи на закона- ще си мрънкам!

Как като седна в кафене не ми дават пепелник? Така и в автобуса няма да се пуши!

Пътниците не били стока... Каква "стока" е автора на темата? И като не ми харесва- да, ще сменя фирмата, ама това значи ли да си мълча? Всяка една фирма в Република България е задължена да има "Книга за мнения" и при поискване- да изразя мнение в нея! Също така интернет пространството е свободно и всеки има правото, в рамките на нормалното отношение, да изрази мнение, нали? Е аз не виждам обиди, цинизми и тн. Автора изказва своето недоволство от нещо!

Няма да си замълча за нищо, което не ми харесва, вярвам и автора така и го поздравявам! А също така- настоявай за официален отговор от фирмата (жалба с входящ номер) и наказание за водача!

Мисля че ХЕИ и службите отговарящи за пожарната безопасност, както и КЗП, трябва да се намесят с налагането на солени глоби. Отделно и РИОСВ, които доколкото знам са натоварени да осъществяват забраната за тютюнопушене на обществени места, в това число и в обществения транспорт...

Да цитирам и колегата, писал с мен!

Tака като гледам и прозореца на шофьора е отворен , което изкарва цялата история поне малко преиначена, а снимките да ги постваш в нета е най-малкото нетактично, да не говорим за законово разрешено ли е да снимаш някого без негово съгласие и после да ги разпространяваш публично и то плюейки го .. Аман от претенциозни нагли непушачи понякога ...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Защото пак не знам за кой път вече сигурна съм че има и други фирми като не му харесва тази да се обърне към тях ! И както казваш имало още 54 човека например защо само той се е оплаквал значи проблема е в него! Колкото до "стока" имах предвид нещо друго и съм сигурна че си разбрал какво е то ;) PS: и аз пуша :D

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

А защо да не му направи проблем? Да ги прати и на мейла за контакт с фирмата: [email protected]

Първо писах на фирмата, разбира се.

На мен това ми е идеята - да му направя проблем! За да не ми прави той на мен!

Никое длъжностно лице, обслужващо хора, няма право да ги обижда! От жалките 10-20 лв на хора като мен се сформира заплатата на тоя. Не искам кой знае какво, просто нормално пътуване.

Пушенето в автобусите е забранено от закона и от правилника на фирмата. Вреди на останалите, и е опасно. Много нещастни случай, пожари и катастрофи са станали заради него.

Tака като гледам и прозореца на шофьора е отворен , което изкарва цялата история поне малко преиначена, а снимките да ги постваш в нета е най-малкото нетактично, да не говорим за законово разрешено ли е да снимаш някого без негово съгласие и после да ги разпространяваш публично и то плюейки го ..

Аман от претенциозни нагли непушачи понякога ...

Хм, търсиш си предупреждение!

Забравих да добавя, че и КАТ е в правото си да санкционира сериозно шофьора.

Tака като гледам и прозореца на шофьора е отворен , което изкарва цялата история поне малко преиначена, а снимките да ги постваш в нета е най-малкото нетактично, да не говорим за законово разрешено ли е да снимаш някого без негово съгласие и после да ги разпространяваш публично и то плюейки го ..

Аман от претенциозни нагли непушачи понякога ...

Сладур и тази ти регистрация ще отнесе бан както си тръгнал.

Аман от претенциозни нагли пушачи понякога ...

Като му се пуши на шофьора да си кара личния автомобил.

Първо писах на фирмата, разбира се.

На мен това ми е идеята - да му направя проблем! За да не ми прави той на мен!

Никое длъжностно лице, обслужващо хора, няма право да ги обижда! От жалките 10-20 лв на хора като мен се сформира заплатата на тоя. Не искам кой знае какво, просто нормално пътуване.

Пушенето в автобусите е забранено от закона и от правилника на фирмата. Вреди на останалите, и е опасно. Много нещастни случай, пожари и катастрофи са станали заради него.

Ами да ти кажа доста голям процент от тези случаи се формира и от прекалено старите автобуси,за почти 3 години в България колкото и катастрофи да са станали все е бил проблема в автобуса ;) Но както в споменал Синбад прозореца е отворен ...! Явно си нямаш друга работа или просто ти се заяжда :D Защо не излезеш на протест срещу горивата например а си взел на мушка прост служител /прост не в смисъл да го убидя!/

Ами да ти кажа доста голям процент от тези случаи се формира и от прекалено старите автобуси,за почти 3 години в България колкото и катастрофи да са станали все е бил проблема в автобуса ;) Но както в споменал Синбад прозореца е отворен ...! Явно си нямаш друга работа или просто ти се заяжда :D Защо не излезеш на протест срещу горивата например а си взел на мушка прост служител /прост не в смисъл да го убидя!/

Аз, бих го убидил!

А аз пък съм се нагледал на изкривяващи фактите претенциозни нагли непушачи , така че това не е първия случай.. Дори имахме един доста известен потребител тук с подобни оплаквания и теми , ту към една фирма ту към друга, и накрая повечето се оказваха кьор фишек ... П.С Кервана си върви, кучетата лаят .. И се чудя защо в европа няма подобни оплаквания, но за сметка на това почти навсякъде има места и за пушачи, само в родната бай гания се извъдиха по големи разбирачи и културтрегери и незнам какви си .... :whist: П.П.С А за автобусите и на мен ми е чудно коя катастрофа или запалване е било причинено от цигара... всички нашумели и не толкова нашумели проблеми бяха на база стара техника или на уморени шофьори.. П.П.П.С И законите си ги спестете, знаем ги , след толкова истерични ревове и крясъци сигурно и глухите са ги чули

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

А аз пък съм се нагледал на изкривяващи фактите претенциозни нагли непушачи , така че това не е първия случай.. Дори имахме един доста известен потребител тук с подобни оплаквания и теми , ту към една фирма ту към друга, и накрая повечето се оказваха кьор фишек ...

П.С Кервана си върви, кучетата лаят .. И се чудя защо в европа няма подобни оплаквания, но за сметка на това почти навсякъде има места и за пушачи, само в родната бай гания се извъдиха по големи разбирачи и културтрегери и незнам какви си .... :whist:

Интересно е че не пушачите са по съгласни да се съобразяват с пушачите, и за какъв бан говорим Синбад само си изказва мнението!Това е демократична страна нали ? вярно е че форума разбира се си има правила но не е обидил никои по име :D Ако на него за това му дадете бан той на кой да се оплаче ?? :(( /не се притеснявай приятел аз ще пусна една тема от тебе :D /

А аз пък съм се нагледал на изкривяващи фактите претенциозни нагли непушачи , така че това не е първия случай.. Дори имахме един доста известен потребител тук с подобни оплаквания и теми , ту към една фирма ту към друга, и накрая повечето се оказваха кьор фишек ...

П.С Кервана си върви, кучетата лаят .. И се чудя защо в европа няма подобни оплаквания, но за сметка на това почти навсякъде има места и за пушачи, само в родната бай гания се извъдиха по големи разбирачи и културтрегери и незнам какви си .... :whist:

Аз виждам снимки, не просто празни приказки. Ако си сложиш очилата и ти ще видиш...Кьор фишека, ти се опитваш да го нагласиш и виждаш, че няма кой да хване. Аз също съм пушач, но на този шофьор, след като спре автобуса бих му начупил яко канчето, че рискува не просто здравето, а и живота на пътниците, държейки цигарата в ръка докато управлява автобуса..Не е само въпрос, за замърсяването на купето с цигарен дим!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Няма да коментирам кой е нагъл, само ще спомена, че за да се ограничи абсолютната наглост се наложи да се променят закони .... Защото тревата е зелена и това че на мен ми харесва зелена, не значи че аз съм с претенциите, нали?

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

• Автор

П.П.С А за автобусите и на мен ми е чудно коя катастрофа или запалване е било причинено от цигара... всички нашумели и не толкова нашумели проблеми бяха на база стара техника или на уморени шофьори..

П.П.П.С И законите си ги спестете, знаем ги , след толкова истерични ревове и крясъци сигурно и глухите са ги чули

Точно за такива като теб пуснах и снимки. Какво изкривено виждаш в тях?

Мой бивш колега си потроши колата, след като си изтърва цигарата на седалката. Добре, че оцеля.

А да ти напомня ли след каква случка категорично забраниха пушенето във влаковете - и то във всички вагони? Трябва ли нещо такова да стане и с автобус?

Аз съм "за" да има места за пушачи. Но има други места, където пушенето е КАТЕГОРИЧНО забранено. И общественият пътнически транспорт е едно от тях.

Интересно е че не пушачите са по съгласни да се съобразяват с пушачите, и за какъв бан говорим Синбад само си изказва мнението!Това е демократична страна нали ? вярно е че форума разбира се си има правила но не е обидил никои по име :D Ако на него за това му дадете бан той на кой да се оплаче ?? :(( /не се притеснявай приятел аз ще пусна една тема от тебе :D /

:D:handshake: ...

Мисля че по-скоро пушачите винаги сме били много по-толерантни към непушачите, затова те сега си развяват коня , къде с лъжи, къде с преувеличения като тук...

Лично аз съм се возил с шофьори пушачи , и напълно ги разбирам като запалят цигара ... но винаги са отваряли прозорците си за да се проветри и влезе чист въздух за така крехкото здраве на "непушачите" ... дори и в най-скапаните бусчета е било така...

...

А да ти напомня ли след каква случка категорично забраниха пушенето във влаковете - и то във всички вагони? Трябва ли нещо такова да стане и с автобус?

....

Я ми напомнЕте ... кой пожар във влак е бил от цигара ... мисля че бъркате фактите в беса и злобата си...

Добър вечер. Добре си направил като си писал на фирмата.Подкрепям те,аз бих направил същото.

Законите са си закони,а след като обижда и пуши на неразрешено място е трябвало да си направи и сметката,че след това има вероятност да остане без работа. Надявам се да си получи последствията.

Поздрави.

Аз виждам снимки, не просто празни приказки. Ако си сложиш очилата и ти ще видиш...Кьор фишека, ти се опитваш да го нагласиш и виждаш, че няма кой да хване. Аз също съм пушач, но на този шофьор, след като спре автобуса бих му начупил яко канчето, че рискува не просто здравето, а и живота на пътниците, държейки цигарата в ръка докато управлява автобуса..Не е само въпрос, за замърсяването на купето с цигарен дим!

Ох, още малко и вкарате задължително нови правила за управление на МПС където волана трябва да се държи винаги с две ръце :D .. явно шофирането с една ръка е опасно за живота ..

Добър вечер. Добре си направил като си писал на фирмата.Подкрепям те,аз бих направил същото.

Законите са си закони,а след като обижда и пуши на неразрешено място е трябвало да си направи и сметката,че след това има вероятност да остане без работа. Надявам се да си получи последствията.

Поздрави.

А ти къде разбра че шофьора е обиждал ? От думите на един беснеещ и злобеещ в момента "непушач " ли? Ако се зачетеш ще видиш че той вече поизкриви някои факти, така че останалото също става съмнително....

Да ви имам и логиката на мислене...стадна ....

Да ви имам и логиката на мислене...стадна ....

Не ме интересува мнението ти,снимките ''говорят''. И не виждам причина да ме цитираш.Обръщам се към автора на темата,а не към теб.

По-малодушен коментар не бях "чувал". Направо не се сдържах да напиша и аз нещо "умно". Мислите ли, че човека е пуснал тема за да търси съвети. Просто иска да ви предопреди. Хайде със здраве!

Ох, още малко и вкарате задължително нови правила за управление на МПС където волана трябва да се държи винаги с две ръце :D .. явно шофирането с една ръка е опасно за живота ..

Марш на поправителен! Явно твоето свидетелство за право управление(стига да притежаваш такова), не е изкарано с изпит, а с подкуп!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.