Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Линукс

Featured Replies

Twitter/Facebook интеграцията я споменах само информативно. Нея не я дискутирам. Това вече е субективно, лично на мен ми е полезно. Тук - всеки според нуждите и приоритетите си.

Факт е, че резултатите в Dash, от амазон, ще са опционални. Факт е, че и да не не опционално, се премахва с едно редче в терминала - за секунди. Това дискутирам аз. Кое точно не разбра?

Май няма какво да пишеш и само повтаряш вече известното и преиначаваш някои факти! Да съм спорил някъде за достоверността на упоменатите от теб факти? НЕ! Първоначално изразих мнение, че е простотия интегрирането с Amazon - факт. И ти започна с твоите си, да не кажа глупости - неща. Аз твърдя, че за мен не е полезно това и затова за мен е ненужно. За теб може да е полезно, не отричам, но ми е все тая. Затова е субективно, защото всеки си има предпочитания, вкус и прочие.

Аз лично предпочитам да отделя няколко секунди да сваля каквото ми трябва, от колкото за да премахна това което не ми трябва!

Сега ще си признаеш ли, че сгреши, не е срамно, споко!

Редактирано от EquilibriУМ (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 99,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Май няма какво да пишеш и само повтаряш вече известното и преиначаваш някои факти! Да съм спорил някъде за достоверността на упоменатите от теб факти? НЕ!

Бе ти си уникум! Като ти посочих фактите, защо реагира с глупостите за субективността, личното мнение и не знам си какво?

А интеграцията с Amazon била глупост и това било факт, а преди малко бълваше щуротии са личното мнение и общо взето приказки от 1001 нощ!!

И последно, това твои лични мнения ли са или факти?

После пък премина на темата за интеграция на социални мрежи(без аз въобще да съм споменал нещо такова), а накрая ме набеждаваш, че съм сгрешил!? И в кое точно сгреших?

Хайде спри да пишеш, очевадно ми е, че не можеш да си признаеш, щом си сгрешил!

• Автор

...

Вместо да ми казваш да спра да пиша, можеше ти да спреш, аз като видя, че не пишеш и аз ще спра естествено, все пак ти отговарям на бисерите, като ги няма, няма да има на какво да отговарям!

Грешката ми е, че въобще споря с теб, очевидно не можеш да водиш диалог!

Явно не са ти ясни някои понятия, термини, що е причинно следствена връзка, а и логиката ти куца.

Дадох пример, обобщавайки нещата и затова споменах и социалните мрежи, не ти си причината за всичко не се притеснявай.

И за твое сведение, личното мнение на човек също е факт! В смисъл - факт е, че еди-кой си има еди-какво си мнение, по еди-кой си въпрос!

Айде спирам, само внимавай да не си извадиш очите, че накрая мен ще изкараш виновен!

Редактирано от EquilibriУМ (преглед на промените)

Хайде някой модератор да намине и да почисти малко, че този индивид много си е повярвал.

• Автор

Добре само се замисли какв ти самия твърдиш, няма значение аз какво мисля!

Twitter/Facebook интеграцията я споменах само информативно. Нея не я дискутирам. Това вече е субективно, лично на мен ми е полезно. Тук - всеки според нуждите и приоритетите си.

Полезността на Twitter/Facebook интеграцията е субективна, а на Amazon - НЕ? Amazon по презумпция е полезен за цялото човечество? :shock11:

Amazon по презумпция е полезен за цялото човечество? :shock11:

Искам да намериш къде съм го казал това. В прав текст.

• Автор

Искам да намериш къде съм го казал това. В прав текст.

Пффф нямам думи. Ти си казал това което съм постнал като цитат! Аз твърдя, че всичко тоест и едното и другото е субективно, но ти явно смяташ, че само социалките са. Това е заключение от твоите думи, никъде не си го казал директно!

Нещо ти куца. Върни се в началото на спора, застани на лотус и си вземи един студен душ.

Първоначалната ми реакция ми бе продиктувана от хиперболизацията ти и някакви твои си приумици. А и ти констатира, че за всички ще е по-лесно да отворят сайта на амазон и оттам да търсят за нужните им продукти. А цялата идея за резултатите в Dash, ти се струва идиотска. Чисто и просто ти казах, че нещата се оправят за секунди. Убунту се разработва от фирма, съответно тя ся нуждае и от пари. Те не падат от небето. Но са достатъчно добри да не ти тикат реклами пред очите, scope-а се маха елементарно(за кой ли път го повторих?)! И тук започват твоите филми!

Ти го обърна на facebook/twitter интеграция и прочие алабализми.

Обвини ме, че ми куцала логиката. Всички са криви, но ти си прав!

Върнах се в началото на нашата конверсация. Само, за да се подсигуря, че не съм казал нещо, поради което мога да бъда грешно разбран. Единствено по-субективно, за което можеш да се хванеш, е че написах, че търсенето през dash ще е по-бързо. Т'ва можеш да си го калкулираш, защото си неземен гений. Но никъде другаде не съм споменал универсалната ефективност и полза от интеграцията на амазон! И отново да си кажа, че това ще е опционално!!

Отново твои филмирания...

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

• Автор

А и ти констатира, че за всички ще е по-лесно да отворят сайта на амазон и оттам да търсят за нужните им продукти.

Ето виж как само изопачаваш думите ми и аз да подчертая! Покажи ми къде съм го казал това и признавам, че греша за всичко и съответно ти си прав!

Ето какво казах в действителност!

Всеки който има желание може да си търси в Amazon достатъчно елементарно е и по стандартния начин - от сайта им.

Или пак не забелязваш разликата? На това как ще ми отговориш? Държа ако не ти е проблем поне на това да ми отговориш. Единственото ти оправдание, би било, че имаш проблем с очите, за което бих те извинил!

А цялата идея за резултатите в Dash, ти се струва идиотска.

Поредната глупост! Напротив идеята зад Dash като цяло е супер, като изключим резултатите от WEB! А дори и да мислех, че е идиотска, това няма никакво значение, защото си е лично мнение! Или искаш всички да харесват всичко което и ти?

Чисто и просто ти казах, че нещата се оправят за секунди. ..., scope-а се маха елементарно(за кой ли път го повторих?)!

Да, и както и преди ти казах - няма значение, не е въпроса дали се маха за секунди или за стотни дори! Аз лично предпочитам да добавя каквото ми трябва отколкото да премахна това което не ми трябва!

И тук започват твоите филми!

Ти го обърна на facebook/twitter интеграция и прочие алабализми.

Ами да доизказвам си мнението, че според мен освен Amazon и останалите - facebook/twitter не трябва да присъстват. Не те карам да се съгласяваш, сам каза, че е субективно.

Обвини ме, че ми куцала логиката. Всички са криви, но ти си прав!

Да и не. Не всички, само ти. Шегувам се разбира се.

Общо взето нямаш право да ме виниш, че харесвам или не харесвам нещо, че мисля, че е глупаво или каквото и да било. Именно, защото това е субективно!

Преди да си кача Линукс, трябваше да се поинтересувам, какво аджаба представлява, с какво бие Уиндолса и т.н. Разбира се поразрових се натам насам, видях му плюсовете видях, му и липсата , на минуси и те така. Докато търесех информация за него почти на всякъде срещах едно изречение а именно "Линукс може всичко" така де или почти всичко. Бих желал да попитам за дефиницята на "всичко" или друго яче казано, за един обикновен юзер, невеж и неграмотен :D Kакво би го грабнало, какво би го спечелили и те така. Или с други думи к'во ви кефи в линукс. (п.с аз съм с убунто)

post-229953-0-76075200-1349119983_thumb.

Е то Убунту с това Юнити и мен не ме кефи (друг е въпроса ако съм с 16:9 монитор, но на 4:3 изглежда абсолютно гадно)! В началото, когато реших да пробвам Линукс и мен не ме грабваше с нищо, но когато разбрах, че има българи които се занимават с напарвата на българско дистро реших да пробвам (въпреки, че знаех за другото съществуващо тогава дистро, което също ми хареса, но за съжаление вече е история). Макар, че беше още недодялано (поне за мен като Уиндоус потребител до тогава, а беше вече версия 4) успя тотално да ме откаже от Уиндоус, и така до сега съм с това дистро, което е вече версия 8.1 и със съвсем друга работна среда. Всичко, което съм правел под Уиндоус сега си го правя под Линукс и то без проблеми! Истината е, че няма лоша ОС (операционна система), а има лоша употреба от незнание, което важи за всички ОС ;)

За дистрата честно казано нямам голям опит пробвах blacktrak5, като цяло е хубаво , пък и много лесно се разбиват паролите за wiifi то на комшиите, но за жалост няма, или поне аз не намерих софтуер център. Магеята ми харесва като цяло, но пък тя не ми тръгва на лаптопа щото така са решили създателите и, имало някакъв бъг дето щели да го изчистят в следващите дистра (или поне така ми отговориха от официалният им сайт) за малко също бях и с Вихта на която няма нужда от конфигурация на ядрото и прилича на уиндолс виста. И така в крайна сметка пак се върнах на убунтото. Най в началото първата дистрибуция която качих беше кубунто, но пък с нея изкарах всичко на всичко 3 дена и като цяло не можах да я възприема, може би това се дължи на прехода ми от уиндолс към линукс, но както и да е

Преди да си кача Линукс, трябваше да се поинтересувам, какво аджаба представлява, с какво бие Уиндолса и т.н.

Разбира се поразрових се натам насам, видях му плюсовете видях, му и липсата , на минуси и те така.

Докато търесех информация за него почти на всякъде срещах едно изречение а именно "Линукс може всичко" така де или почти всичко. Бих желал да попитам за дефиницята на "всичко" или друго яче казано, за един обикновен юзер, невеж и неграмотен :D Kакво би го грабнало, какво би го спечелили и те така. Или с други думи к'во ви кефи в линукс.

(п.с аз съм с убунто)

http://www.whylinuxisbetter.net/index_bg.php

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Ок Греак това хубаво, и ок. Мисълта ми беше.... то и аз не зная каква ми беше мисълта. Какво наистина те радва, в какво се задълбаваш и какво човъркаш. Ето например конкито супер много ме радва, постоянно се човъркам в настройките на компиз и те така. Мплеара също е много терикатско нещо... Примерно таквиза простички нещица :)

какво и е на тревата? А иначе нищо не съм казал за убунтото питам за разни яки работи. А ти вместо да хейтваш я дай някоя идейка. Виждам че си фен на гъбите , какви предпочиташ? Или си фен на холанче, кубинче и т.н най якото е хашиша да знаеш....

намали тревата и гъбите и ще ти захаресва още повече Бунтуто :)

Най кефи, когато нещо искаш да направиш, но не знаеш как. И четеш, и пробваш, и се ядосваш на тъпотията си и че не става и не става. И в момента, когато успееш, душевният оргазъм е по як и от секс. Те това е якото на Линукс. После, като научиш необходимите неща вече е скука, но не ти се връща към Уиндоус. При мен е скука от доста години вече, та те така. Даже Уиндоса го изпозабравих вече и ми е твърде неудобен и грозничък.

какво и е на тревата? А иначе нищо не съм казал за убунтото питам за разни яки работи. А ти вместо да хейтваш я дай някоя идейка. Виждам че си фен на гъбите , какви предпочиташ? Или си фен на холанче, кубинче и т.н най якото е хашиша да знаеш....

аз на карти не играя, даже и бира не помирисвам :)

идеите в Линукс са безкрайни...

на снимки на Линукс съм пускал много идеи и видеота... по-скоро разгледай форума снимки и ще откриеш много интересни неща

не съм ти хейтвал нищо :)

А при мен още не е скука даже още ми е интересно както беше и в началото :) .За това постоянно инсталирам нови дистрота да видя иновациите ако има такива и т.н. .

• 3 седмици по-късно...
  • 2 месеца по-късно...
Смешно е да вадиш от девет кладенеца вода, за да обясняваш, защо "майсторска" дистрибуция, оптимизирана и настроена до съвършенство показва по- слаби резултати от такава, инсталирана за 20 минути върху по- стар хардуер. И да ползваш професионално лаптоп за сървър. Е, това е смешно. Защото, ако на мен процесорът ми работи на 90 % натоварване, изобщо няма да е смешно. Това е допустимо за секунди, но ти оправдаваш натоварването с работни процеси, които няма как да приключат за няколко секунди.

Би ли ми казал, каква е фундаменталната разлика между отворена програма на десктопа и минимизирана в панела. И даже имаш претенции към браузъра ми и плеъра, при условие, че ти изобщо не си стартирал такива.

Здравейте отново, мислех никога повече да не пиша в този манипулиран форум, но случайно попаднах на този пост.

"Оптимизирана до съвършенство" е стига да знаеш как да я оптимизираш.

И второ но не по-маловажно, оптимизирането не се състои в това да използва по-малко ресурси, а да ги използва по най-добрия начин.

Ти сам казваш инсталираш дебиан за приблизително 20 минути, хубаво харчи ти по-малко памет (предполага се.), но като го натовариш се задъхва и става бавен и тромав. (Поправи ме ако греша).

Публикувано изображение

Като освен тези напусканите умишлено процеси имам работещи nginx/php/mysql/ldap/proftpd и други подобни.

Пробвал съм и Gentoo ама... много време отнема с това компилиране  а и разликата не е кой знае каква.

И се чупи лесно

Я ме светни как става този номер, че моето нещо не мога да го счупя колкото и да се мъча.

А ако ще си ги мерим коя дистрибуция работела по-добре, си има GeekBench макар че само 32 битовия е свободен и оценката на 64 битови системи няма да е обективна но ще е ориентировъчна.

Здравейте отново, мислех никога повече да не пиша в този манипулиран форум, но случайно попаднах на този пост.

"Оптимизирана до съвършенство" е стига да знаеш как да я оптимизираш.

И второ но не по-маловажно, оптимизирането не се състои в това да използва по-малко ресурси, а да ги използва по най-добрия начин.

Ти сам казваш инсталираш дебиан за приблизително 20 минути, хубаво харчи ти по-малко памет (предполага се.), но като го натовариш се задъхва и става бавен и тромав. (Поправи ме ако греша).

Публикувано изображение

Като освен тези напусканите умишлено процеси имам работещи nginx/php/mysql/ldap/proftpd и други подобни.

Я ме светни как става този номер, че моето нещо не мога да го счупя колкото и да се мъча.

А ако ще си ги мерим коя дистрибуция работела по-добре, си има GeekBench макар че само 32 битовия е свободен и оценката на 64 битови системи няма да е обективна но ще е ориентировъчна.

Ами още по време на инсталацията stage3 ами познай nano -> libmagick no such file or directory ? Дори и във chroot среда не работи,да стана със vi ама...

О*раса  и на grub2 и кво прайм?

Да беше прекалено да кажа че се чупи лесно но със останалото от постати съм съгласен.

И аз си компилирам що годе всичко от сорс.

А отностно коя система държи на натоварване направил съм и видео за невярващите на по-предната страница е ако те интересува :)

Дай да не сравняваме този форум със един друг щото нямат нищо общо ок.

Редактирано от tux (преглед на промените)

Ами още по време на инсталацията stage3 ами познай nano -> libmagick no such file or directory ? Дори и във chroot среда не работи,да стана със vi ама...

О*раса  и на grub2 и кво прайм?

Да беше прекалено да кажа че се чупи лесно но със останалото от постати съм съгласен.

И аз си компилирам що годе всичко от сорс.

А отностно коя система държи на натоварване направил съм и видео за невярващите на по-предната страница е ако те интересува :)

Дай да не сравняваме този форум със един друг щото нямат нищо общо ок.

Не знам какво си правил честно казано но никога не ми се е случвало, дори когато не знаех как да инсталирам генту и се учех.

А когато се учех Генту беше много зле от към инсталация и пак нямаше ядове. Явно не те харесва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.