Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Иисус и единението на християни, юдеи и мюсюлмани

Featured Replies

Най-случайно попаднах на този сайт:

http://www.ochakvaniatmesia.com/

За пръв път виждам и чувам за такова нещо. Публикувано изображение Но идеята ми допадна определено (макар да не съм се задълбочавал в писанията на сайта). Когато между полюсите се открие мост той трябва да бъде използван максимално...

А вие какво мислите?

Edit: И още - http://obedinenienareligiite.com/

Както са казали хората - всяка монета си има две страни.

• Отговори 88
  • Прегледи 16,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ай, ай, ай... за някой който скача от религия на религия не му приляга да се нарича религиозен, а осквернител на всичките. Lysander, познанията ти са толкова енциклопедични, че всичко ти се струва кат

• Но пък нито едно от тези заболявания не може да ни попречи да бъдем по-читави като хора. И ти, приятелю, знаеш това! Да. Да.

• Вижте.. от край време е имало спорове , коя е истинската религия и е нормално за всеки да е неговата , но защо не бъдем приятелски настроени едни към други , а биваме разделени... отговора е много про

• Автор

Мерси infinity1305. Идеята ми беше резонно ли е това предложение? Не е ли това една утопия? Дори - редни ли са такива наднационални идеални цели? Колкото и красиво да звучи, няма ли това да обезличи националната и културна идентичност? Красотата на нашия свят е заключена в това, че е шарен. Но пък тук говорим за красива алтернатива на Свещените войни. Как вие, като вярващи или не, възприемате тази идея? :P

Разгледах сайтовете.Чиста проба ерес.....,но интересна Публикувано изображение

Можем да си помечтаем наистина.Ако всичко което пишат е така,а нашите свещенници са се лъгали толкова години-това ще е краят на злото и началото на втори "златен век"!

Идеята ми харесва и то много....

Линковете на http://www.ochakvaniatmesia.com/index2.html водят до още по-интересни теми и сравнения. ;)

Май ще прекарам интересна нощ.... :bye:

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Автор

Никога не съм изпитвал пиетет към научната фантастика като литература. Обяснението е много просто - и една книга от този така хвален жанр не съм хванал да прочета. Отчитам го като голам минус. Но пък съм гледал много филми. В това число много от тях - екранизации. Не знам дали има прецеденти в литературата, но във филмите поне съм забелязал една любопитна тенденция - представителите на извънземни форми на живот имат много интересно социално устройство - един едничък вид населява цяла планета. Няма раси. Само един вид. И още по-любопитното - няма държави! Обикновено когато тръгват да нападат Земята извънземните са ни представени като сплотени и единни... и разбира се - по-висши. Публикувано изображение

Имам много колеги турци от университета.Единият от тях беше много набожен.

Спазваше постите им и се молеше през деня.От него знам,че Корана не може да се преведе.

Четат го без да го разбират.Има хора ,които могат да преведат отделни фрагменти,но не и целия.

Затова ми се струва странно,че в тези сайтове цитират точно Корана.А някъде попаднах и на целия му превод. Публикувано изображение:clap:

Същите спорове са се вихрили и преди много време.И за преводите на Библията (нали знаете,че е имало само три езика,на които е можело да бъде написано светото евангелие-иврит,гръцки и латински?Водили сме цяла дипломатическа война за да може богослужението да се води на разбираем за народа език-сега е известен като "черковно-славянски).В Англия- също.Един крал е бил отлъчен от католическата църква за превода на Библията,поръчан от него.Сега тази библия е в основата на англиканската църква.Така че недейте да говорите за мюсулманите,че не разбират какво пише в Корана.И така да е-има и достас християни,които не могат да четат латински,но Библията и богослуженията им са на този език......Мислите ли,че това ги прави по-малко християни,или повече фанатици? Снощи прекарах много интересни часове с написаното от Харун Яхя (Сталик много,ама много ти благодаря за линковете :snowballfight::clap::wors: )

• Автор

Снощи прекарах много интересни часове с написаното от Харун Яхя (Сталик много,ама много ти благодаря за линковете :snowballfight:  :clap:  :wors: )

<{POST_SNAPBACK}>

Няма защо. Обичам да храня умове с храна, коато са способни да погълнат и смелят пълоценно. Публикувано изображение

Западна Европа бойкотира израелските стоки.Тя симпатизира на Палестина.При новото поделение на земите между Израел и Палестина родния град на Йешу попада в Палестина.Покойният вече папа Йоан Павел II преди години направи посещение и обяви Ийсус за палестинец.Те от своя страна го обявиха за арабин.Израел пък отстоява, че Ийсус е евреин.Пълен батак. Сайтове като този са глупост, като поредната папска побързал да обяви, че ако има извънземни те са християни.Така че Ийсус е толкова мюсюлманин, колкото е зоргон от съзвездието Центориус.

• Автор

Западна Европа бойкотира израелските стоки.Тя симпатизира на Палестина.При новото поделение на земите между Израел и Палестина родния град на Йешу попада в Палестина.Покойният вече папа Йоан Павел II преди години направи посещение  и обяви Ийсус за палестинец.Те от своя страна го обявиха за арабин.Израел пък отстоява, че Ийсус е евреин.Пълен батак.

Сайтове като този са глупост, като поредната папска побързал да обяви, че ако има извънземни те са християни.Така че Ийсус е толкова мюсюлманин, колкото е зоргон от съзвездието Центориус.

<{POST_SNAPBACK}>

Но там той никъде не е наречен мюсюлманин. Съжалявам, но поне аз не видях подобно нещо. Напротив - говори се учението му породило християнството, но в последствие изкривено и изопачено. Което мисля е безспорна истина.
  • Автор

Обект на обсъждане са чисто утопичните аспекти на идеята за единение на религиите. Не мисля че някой от нас наистина вярва, че това е възможно или по-скоро осъществимо. Не обсъждаме религиозната принадлежност на Иисус. Просто това е един повод за размисъл във време когато САЩ косвено обявяват исляма за враг №1 на християнския свят, а това им становище е радушно потвърждавано от емоционално нестабилни фанатици, които, както се вижда, въобще не бива да служат за лице на исляма пред света. И над тези неща - повд за размисъл за нашата религия и яростното отрицание на чуждото и различното, обявявано по презумпция за лошо. Нищо повече. Този месец май на дневен ред в този раздел на форума са различните от "оптодоксалното" неща... :)

И над тези неща - повд за размисъл за нашата религия и яростното отрицание на чуждото и различното, обявявано по презумпция за лошо. Нищо повече. Този месец май на дневен ред в този раздел на форума са различните от "оптодоксалното" неща...  :hush:

<{POST_SNAPBACK}>

Наздраве,Сталик!

Тояно така си е,САЩ са обявили нещо като кръстоносен поход в близкия изток,а ние обсъждаме от хомосексуалните бракове до ереси... Публикувано изображение

Навремето-а това беше 88-89 г. бях записал курс по "Сравнителна регилигия и основи на Марксистко-Ленинската философия" (причината беше,че едно готино момиче беше се записало там,а и да скатавам накой-друг яас в училище ;) ).

Тогава дискутирахме точно такива теми,но в тези сайтове сравнението е пострено в стройна система.Нищо чудно тази идея да започне да набира привърженици и да се получи нова религиозна секта....Светът е пълен с разни идеи.

Аз обаче мисля,че идеята за обединение на трите религии трудно би могла да се осъществи,освен в "съдния ден".

Както всички знаете,ние,ортодоксалните християни все още не приемаме най-близкото до нас течение в църквата-католиците.Отделно от това и ние,и католиците определяме протестантите като еретици,а в протестанстството всяка секта си е отделна и не се понася с другите.В исляма шиитите мразят сунитите и си правят кални номера....А отстрани стоят юдеите и всички са срещу тях,а те са против всички Публикувано изображение Всеки е срещу всеки....

как тогава ще се обединим? Публикувано изображение

• Автор

Навремето-а това беше 88-89 г. бях записал курс по "Сравнителна регилигия и основи на Марксистко-Ленинската философия"

<{POST_SNAPBACK}>

Ииии... Това звучи супер яко! Публикувано изображение

Както всички знаете,ние,ортодоксалните християни все още не приемаме най-близкото до нас течение в църквата-католиците.Отделно от това и ние,и католиците определяме протестантите като еретици,а в протестанстството всяка секта си е отделна и не се понася с другите.В исляма шиитите мразят сунитите и си правят кални номера....А отстрани стоят юдеите и всички са срещу тях,а те са против всички Публикувано изображение Всеки е срещу всеки....

<{POST_SNAPBACK}>

Публикувано изображение Това обобщение ми хареса много! Поздравления за него.

<{POST_SNAPBACK}>

Католиците също са християни.Просто ние сме православни и почитаме първо Иисус,а те почитат първо Дева Мария.

По отношение на религиите-всяка религия има своя Месия.За нас е Иисус, за мюсулманите е Мохамед.Ние четем Библията , а те четат Корана . Но колко от нас знаят Библията? А при мюсулманите - 90% знаят Корана и го спазват. И между другото тази религия изповядва много позитивизъм,стига да не се чете както Дявола Евангелието.

По-нагоре попаднах на тема,за това ,че Буш обявява Иран За враг №1- е точно той според мен не изповядва никаква религия. За това и рейтинга му сред американците е почти 0.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Всички религии са отживелица и е крайно време всички религиозни идиоти по света да разберат че да се живее по правила писани в книги преди 1500-2000 години си е чист кретенизъм.Всякакви религиозни откачалки обикалят и проповядват че те били истината.Корана изповядвал позитивизъм и не трябвало да се чете както дявола четял Евангелието.Те самите правоверни го четат така.Разходи се малко из мюсюлманските страни да видиш за какво става въпрос.Направо такъв позитивизъм ще те залее че свят ще ти се завие.Библията е сащата работа приказки от 2000 години.Основния проблем е че света е пълен с глупави и необразовани хора които се връзват на тия книжки и от там идват проблемите.Как може през 21 век да загиват хора заради това че на някакъв побъркан идиот било той Мохамед или Исус преди 1500-2000 години му е хрумнало да се прави на месия.Да убиваш или да умираш в името на нещо за което никой не е представил доказателста че съществува си е чиста проба лудост. Как е възможно това аз не разбирам и никога няма да разбера. Добре е всички религии да се обединят и да изчезнат. Колкото по рано се случи това толкова по добре ще е за всички. sorry for offtopic

Редактирано от VEELVET (преглед на промените)

• Автор

Как може през 21 век да загиват хора заради това че на някакъв идиот било той Мохамед или Исус преди 1500-2000 години му е хрумнало да се прави на месия.Как е възможно това аз не разбирам и никога няма да разбера.

<{POST_SNAPBACK}>

VEELVET, най-напред тук не става дума за това. Идеята е точно обратната. След това явно грам не отбираш от това що е то религия и какви аспекти има. Тук не става дума за "правила" от преди 2000 години и никога не е ставало дума. От тук надолу поста ти издиша. Самия факт, че схващаш религията като система от правила, и дотам, обезсмисля и девалвира значението на религията, профанизира го, елементаризира го.

Много интересно ми стана и генералното заключение, че "Основния проблем е че света е пълен с неграмотници които се връзват на тия книжки и от там идват проблемите". Какво ще рече това? Ти някога прочел ли си дори една от тези книжки? Успял ли си да вникнеш в смисъла на казаното и същността на "книжките" като цяло? Запознат ли си с историческия и културен контекст на създаването на "книжките" и респективно защо дадено нещо е написано в тях и от къде идва? Просто ми е любопитно. Защото, ако си, ще ми бъде много интересно да конкретизираш причината за ироничния сантимент в изказването ти.

Това което обаче ми направи особено впечатление е финала на поста. По-велика мисъл от това за Иисус и Мохамед не бях чел. Като започнем от квалификацията им като идиоти... Мисля че оттук си личи колко точно знаеш за живота и ученията на двамата пророци. И докато за Мохамед това е съвсем нормално, то не мога да си обясня за Иисус. За 3 години и половина от своя живот, този човек, умрял едва на 33 години, е направил толкова за съвременната цивилизация, колкото никоя друга личност (камо ли пък някой "велик" политик като Буш) - поставил е основите на религиозна и морална система, съхранила европейската култура през времето на тежки и ежемесечни социални и икономически промени - Средновековието. Това е система лежаща в основата на повечето съвременни философски доктрини, респективно - на съвременния ценностен модел. Това е първата духовна светлина за десетки народи в света, първата искрица на културата, като се започне от книжното дело и се мине през музиката, та до изкуството. Колкото и да са се опитвали да омаловажат значимостта му като историческа личност, до днес никой не е успял да направи това успешно. Защото несъмнено той е най-влиятелната личност в световната история и за да го наречеш идиот наистина се иска много смелост и самочувствие. Или по-скоро друго, което от благоприличие няма да кажа. Но то се вижда.

:) Без лоши чувства разбира се.

Stalik

VEELVET, най-напред тук не става дума за това. Идеята е точно обратната. След това явно грам не отбираш от това що е то религия и какви аспекти има. Тук не става дума за "правила" от преди 2000 години и никога не е ставало дума. От тук надолу поста ти издиша. Самия факт, че схващаш религията като система от правила, и дотам, обезсмисля и девалвира значението на религията, профанизира го, елементаризира го.

Наясно съм че религията е изиграла някаква консолидираща роля в обществата и е давала обяснение за всичко в едни безпросветни времена.Но тя е донесла(и продължава да носи) много повече страдания и смърт.

Stalik

Ти някога прочел ли си дори една от тези книжки? Успял ли си да вникнеш в смисъла на казаното и същността на "книжките" като цяло? Запознат ли си с историческия и културен контекст на създаването на "книжките" и респективно защо дадено нещо е написано в тях и от къде идва?

Прочетох Библията и Корана и си ги тълкувам така както аз ги разбирам.Доста от нещата са написани малко неясно и върху едно само избрано изречение може да се напишат 10 тома тълкувания отричащи се едно с друго Проблема тук е че повечето от вярващите не ги четат а друг им ги чете и тълкува.Историческия и културен контекст на създаването на "книжките" е бил актуален преди доста време и те може би са изиграли ролята си тогава но все пак сме 21 век вече.

Stalik

За 3 години и половина от своя живот, този човек, умрял едва на 33 години, е направил толкова за съвременната цивилизация, колкото никоя друга личност (камо ли пък някой "велик" политик като Буш) - поставил е основите на религиозна и морална система, съхранила европейската култура през времето на тежки и ежемесечни социални и икономически промени - Средновековието.

Интересен начин е избрала тази религиозна и морална система да съхранява европейската култура и наука през Средновековието.Аутодафето(кладата) си новаторство от където и да го погледнеш и е внесло светлина в душите на прогресивните хора в тия времена. Публикувано изображение

Stalik

Това е система лежаща в основата на повечето съвременни философски доктрини, респективно - на съвременния ценностен модел. Това е първата духовна светлина за десетки народи в света, първата искрица на културата, като се започне от книжното дело и се мине през музиката, та до изкуството.

Тук си прав.

Но основния принос е на древна Гърция,Рим,Египет,Вавилон и тяхната култура,изкуство,книжовно дело и философия.Приноса на християнството и исляма в това са малко спорни.

infinity1305

VEELVET,сега коя година сме?-2006...Христос кога е роден?-година първа.това което наричаш глупост и лъжа как според теб се е запазило през вековете?често се разхождам из мюсюлманските страни VEELVET,и да ти кажа,май ти незнаеш за какво става въпрос.аз като неразбирам от нещо се въздържам от мнение или само питам.защо не опиташ и ти така.

Запазило се е но я пробвай да живееш буквално по повелите на светото писание или корана и после пак ще коментираме.Било е актуално тогава не е актуално днес(изключение някой основни морални принципи)

Бил съм само в Турция,Сирия и Ирак от въпросните страни.Може би ако посетя и други държава ще го усетя тоя позитивизъм но засега не съм имал възможност.

• Автор

Наясно съм че религията е изиграла някаква консолидираща роля в обществата и е давала обяснение за всичко в едни безпросветни времена.Но тя е донесла(и продължава да носи) много повече страдания и смърт.

<{POST_SNAPBACK}>

Интересен начин е избрала тази религиозна и морална система да съхранява  европейската култура и наука през Средновековието.Аутодафето(кладата) си новаторство от където и да го погледнеш и е внесло светлина в душите на прогресивните хора в тия времена. Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Относно горните два цитата - недей да извърташ нещата с този профанен маниер. Грозно е. Приписваш на религията заслуги на хора, твърдящи че й служат праведно, и ти много добре го знаеш.

Прочетох Библията и Корана и си ги тълкувам така както аз ги разбирам.Доста от нещата са написани малко неясно и върху едно само избрано изречение може да се напишат 10 тома тълкувания отричащи се едно с друго Проблема тук е че повечето от вярващите не ги четат а друг им ги чете и тълкува.

<{POST_SNAPBACK}>

Всеки може да си ги чете както си иска. Но твърдението ти за "повечето от вярващите" не е състоятелен аргумент срещу самото съдържание на книгата, което не си могъл да осмислиш. Още помня нелепите ти извадки от Корана...

Историческия и културен контекст на създаването на "книжките" е бил актуален преди доста време и те може би са изиграли ролята си тогава но все пак сме 21 век вече.

<{POST_SNAPBACK}>

Очевидно не си вникнал и грам в казаното от мен. А то е в контекста на тълкуванието и разбирането на културното значение на съдържанието спрямо неговото съвремие. Това няма отношение към чисто приложните нравствени аспекти, особено на новозаветната книжнина (темата все пак е за Иисус).

Тук си прав.

Но основния принос е на древна Гърция,Рим,Египет,Вавилон и тяхната култура,изкуство,книжовно дело и философия.Приноса на християнството и исляма в това са малко спорни.

<{POST_SNAPBACK}>

Недей да говориш за неща, които явно си проспал в училище...

Запазило се е но я пробвай да живееш буквално по повелите на светото писание или корана и после пак ще коментираме.Било е актуално тогава не е актуално днес(изключение някой основни морални принципи)

<{POST_SNAPBACK}>

Тук говорим за нравствена и философска система, не за "повели" от рода на това да колиш агне на жертвеник. Или не разбираш естеството на понятието "ценностна и философска система" или съвсем целенасочено извърташ казаното както ти е угодно. Интересно ми е кое ли е от двете... Ето ти например едно нравствено поучение: "Както искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях".

Мисля, че дълбоко бъркаш целта и смисъла на тази тема - нравствените и морални модели на обществото. Тук НЕ говорим за църквата и нейните поразии. Защото такива безчинства са се вършили и в името на собственото ни Отечество! Тук НЕ говорим битийният модел на живот прокламиран от религиите. Защото както сам каза ти човешкият бит е еволюирал заедно с техническият и научен прогрес. Тук става дума просто за преодоляване на конфликтните фактори, за които ТИ говориш, чрез средствата на "светлата страна" на религиите - моралните ценности.

Любопитно ми е ти въобще прегледа ли линковете? Защото определено не са пълни с ретроградни "повели" и призиви за война и смърт... Тогава за какво въобще говориш ти в тази тема?

Любопитно ми е ти въобще прегледа ли линковете? Защото определено не са пълни с ретроградни "повели" и призиви за война и смърт... Тогава за какво въобще говориш ти в тази тема?

Прегледах ги Публикувано изображение

Там не става въпрос за единение на религиите а за приобщаване на християните към исляма.Верно няма призиви за война и смърт,заложено е на убеждаване и тълкуване на светото писание и корана.Определено това е нов подход за приобщаване към исляма.

Възможността човечеството да узнае истината се предоставя единствено от Корана, който е бил низпослан на Пророка Мохамед (м.н.). В Корана Бог е съобщил истината относно Исус:

Но с подобни смешки и последващи цитати от някакви световно неизвестни александрийски историци ми се струва малко трудно да пробият.

Ние вярваме, че Исус ще се върне по чуден начин на Земята, през последните времена и ще донесе мир, справедливост и щастие, като обедини християни и мюсюлмани в една обща религия и морал.

Ние Мюсюлманите обичаме и уважаваме Пророците Мойсей (м.н.) и Исус (м.н.), които е известно, че са обичани и любими при Бог, и вярваме във всички Негови Пророци. Нещо повече , ние уважаваме Еврейските и Християнски вярвания , ценности и традиции , защото Бог е повелил да приканим хората на Писанието да се обединим в “едно общо слово” :

“О, хора на Писанието, елате към едно общо слово между нас и вас да не служим на друг освен на Аллах и да не Го съдружаваме с нищо, и едни от нас да не приемат други за господари, освен Аллах!” А отвърнат ли се, кажете: “Засвидетелствайте, че сме мюсюлмани!” (Коран, 3:64)

Щеше да е чудесно ако в някои от статиите не беше уточнено че исляма е общата религия. :huh:

• Автор

Щеше да е чудесно ако в подтекста някои от статиите не беше уточнено че исляма е общата религия. ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Колко бързо се сменя посоката на вятъра...

Тук не съм вземал предвид никакво "ако". Темата има за цел да обсъди идеята за единение на религиите. Дори да е така, това за което ти говориш са условности. Въпросите ми бяха зададени принципно:

Мерси infinity1305. Идеята ми беше резонно ли е това предложение? Не е ли това една утопия? Дори - редни ли са такива наднационални идеални цели? Колкото и красиво да звучи, няма ли това да обезличи националната и културна идентичност? Красотата на нашия свят е заключена в това, че е шарен. Но пък тук говорим за красива алтернатива на Свещените войни. Как вие, като вярващи или не, възприемате тази идея?

Щеше да е чудесно [...]

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря все пак за коментара по темата, макар и измъкнат с много мъка... :huh:

Щеше да е чудесно [...]

Има си и допълнение :

VEELVET                                                                                                                                                                           Публикувано на Днес в 03:54

Добре е всички религии да се обединят и да изчезнат.  Колкото по рано се случи това толкова по добре ще е за всички.

Аз я коментирах още в первия си пост ;)

Мир да има :huh:

• 2 седмици по-късно...

само едно малко уточнение от мен ако позволиш-мюслюман или мюсюлманин-в превод от арабски означава вярващ

Правилно.

Думите ислям,муслим,салям имат общ корен(слм),в арабския език гласните не се изписват по-принцип, и имат значението на мир,благодат,покорство пред божията воля.В този смисъл и Исус е муслим т.е човек покорен на бога.

Ислямската теология по-въпроса е ясна и Исус и Мухаммад са пророци(расул) като разлика м/у тях няма.

Христос е непреведена гръцка дума не съществуваща в библията.

• Автор

Христос е непреведена гръцка дума не съществуваща в библията.

<{POST_SNAPBACK}>

...която пък е превод на Машия или Месия - "Помазаник". :wub:

да-ролята на Христос малко се различава от тези на другите пророци.той се явява Mesih-месия.помазаник.нещо повече от останалите пророци.

<{POST_SNAPBACK}>

Аз споделих само ислямската теологична гледна точка.

И да Масих означава помазаник,но не повече или по-малко от останалите пророци.

Различни роли,различно време,ръст,тегло.Еднакви цели,средства,принципи....

• 3 месеца по-късно...

Всички религии са отживелица и е крайно време всички религиозни идиоти по света да разберат че да се живее по правила писани в книги преди 1500-2000 години си е чист кретенизъм.Всякакви религиозни откачалки обикалят и проповядват че те били истината.Корана изповядвал позитивизъм и не трябвало да се чете както дявола четял Евангелието.Те самите правоверни го четат така.Разходи се малко из мюсюлманските страни да видиш за какво става въпрос.Направо такъв позитивизъм ще те залее че свят ще ти се завие.Библията е сащата работа приказки от 2000 години.Основния проблем е че света е пълен с глупави и необразовани хора които се връзват на тия книжки и от там идват проблемите.Как може през 21 век да загиват хора заради това че на някакъв побъркан идиот било той Мохамед или Исус преди 1500-2000 години му е хрумнало да се прави на месия.Да убиваш или да умираш в името на нещо за което никой не е представил доказателста че съществува си е чиста проба лудост.

Как е възможно това аз не разбирам и никога няма да разбера.

Добре е всички религии да се обединят и да изчезнат.

Колкото по рано се случи това толкова по добре ще е за всички.

sorry for offtopic

Най-големия враг на човека е невежеството.Относно мнението ти е очевидно относно християнство,ислям и т.н. си нямаш и най-малка представа.Говориш напосоки,необосновани общи приказки,да бъдем интересни?Темата изисква поне някакви минимални знания това не е мода или от сорта.

...........то не мога да си обясня за Иисус. За 3 години и половина от своя живот, този човек, умрял едва на 33 години, е направил толкова за съвременната цивилизация, колкото никоя друга личност (камо ли пък някой "велик" политик като Буш) - поставил е основите на религиозна и морална система, съхранила европейската култура през времето на тежки и ежемесечни социални и икономически промени - Средновековието. Това е система лежаща в основата на повечето съвременни философски доктрини, респективно - на съвременния ценностен модел.

Ти сериозно ли си вярваш на това, което си писал. И я ни светни какво толкова много е направил за света. Ааа, да в негово име имаше някакви кръстоносни походи, някаква инквизиция, че и клади на които горяха учени щото бъркали вярата на хората.

Какво искаш да кажеш, че преди Исус не е имало ценностна система. Хайде попрочети малко за времето преди неговото измисляне ( точно така - той си е измислен ). Нима древните българи не са имали ценностна система и стройна система на общественно устройство без Бог и Исус. Оооо, да те са варвари, неверници и така нататък. Нищо, че самият Франсоа Митеран в своя реч каза, че са българската нация е основоположника на съвременната цивилизация. А те доколкото знам не са вярвали в Бог и Исус, а в по-реални и земни неща.

Хайде сложи ръка на сърцето си и признай с колко века е забавено човешкото развитие в името на Бог и колко учени са се простили с живота си и колко са били преследвани.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.