Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нужда от помощ за конфигурация.

Featured Replies

Ми по тая логика при Pentium-a имаме възможност за i7 след време. ;) А за ежедневни задачи като браузване и филми "процесорна мощ" е много широко понятие. За това и каза, ако не се играят игри дори няма нужда от процесор за 240лв. и може да се вземе 5600К за 200лв. Все пак при тоя супер малък бюджет 40лв. са много.

• Отговори 77
  • Прегледи 6,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз четох че по-скоро е на равнището на HD6570 но ако наистина е по-скоро до HD6670 е много добре. Но и при двата варианта за 238 лв. е добър вариант подобна комбинация ако бюджета е ограничен.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

С як овърклок се доближава до 6670 DDR3 иначе да, горе-долу е на нивото на 6570.

http://pcworld.bg/20...stovete&page=10 Вижте колко хубаво се овърклоква няма що :DТе от AMD фабрично са го овърклокнали в скалда то така излиза :)

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

• Автор

В никакъв случай няма да се целя в високи резолюции и детайли. Въпроса ми е ще мога ли да играя на задоволително ФПС игри от среден клас с АМД-то и вградената му видеокарта? При предположение че няма да ъпгрейдвам скоро амд ли е с приоритет?

Редактирано от Maraudera (преглед на промените)

Ми по тая логика при Pentium-a имаме възможност за i7 след време. ;) А за ежедневни задачи като браузване и филми "процесорна мощ" е много широко понятие. За това и каза, ако не се играят игри дори няма нужда от процесор за 240лв. и може да се вземе 5600К за 200лв. Все пак при тоя супер малък бюджет 40лв. са много.

Да и тук съм сългасен :) , но бъдещите процесори на AMD няма да сменят цокъл-а :D

цитат от PCWorld ''и в случая добрата новина е, че и следващото поколение APU ще използва цокъл FM2''

В никакъв случай няма да се целя в високи резолюции и детайли. Въпроса ми е ще мога ли да играя на задоволително ФПС игри от среден клас с АМД-то и вградената му видеокарта?

На средни и ниски детайли и ниска резолюция(не повече от 1280х1024) ще може, поне това което и излязло до сега и то ако не си много претенциозен, но лично за мен производителността в шутърите в недостатъчна.
  • Автор

На средни и ниски детайли и ниска резолюция(не повече от 1280х1024) ще може, поне това което и излязло до сега и то ако не си много претенциозен, но лично за мен производителността в шутърите в недостатъчна.

А ще усетя ли липса на процесор с интела при браузване и прочие?

Все пак A10 е на нивото на най-бързия в момента i3, като в доста приложения е дори напред.

i3-3220 vs A10-5800K

24:14 за i3-3220 и 3 равни резултата, като в игрите i3-3220 е по-добър.

А това значи, че грешиш!

i3-2100 vs A10-5800K

26:10 за А10-5800К, като в игрите i3-2100 е по-добър.

Така че, за геймърските конфигурации новите AMD-та са лош избор при наличието на отделна видео карта.

Абсолютно не. :) Ще усетиш ако ежедневно работиш нещо, което товари процесора като архивиране на големи архиви с информация, обработка на видео и т.н. иначе при браузване и гледане на филми процесора не се товари изобщо.

А ще усетя ли липса на процесор с интела при браузване и прочие?

Не.

За интернет, музика и филми няма да имаш никакви проблеми.

• Автор

Много мислих и взех решение - интел. Окончателно вече. Много ви благодаря за помоща!!! Очертава се след седмица да я поръчам и ще ви кажа впечатленията си като пристигне. Лек ден.

Редактирано от Maraudera (преглед на промените)

Taка може да си говорим до утре. Факт е, че AMD изпреварва i3 вече и като процесорна мощ или в най-лошия случай е леко отдолу или на едно ниво. Но тук се говори за Пентиум и изобщо не може да става дума за сравнение, дори при игри. За Пентиума HD7750 е може би максимума. Колкото и архитектурата да е по-добра, то това си е двуядрен процесор с ограничена честота. Май вече никоя игра не разчита само на две ядра така, че за мен Пентиумите са си за офис конфигурации.

Но понеже казваш, че ще сложиш i7...да се обоснова малко или по-точно да уточня какво исках да кажа. както винаги, очаквах да ме засечеш с това, че може да се ъпгрейдва и над Пентиум. Така е, но кключовата дума е "ъпгрейдва" А това е поне 300 лева за четириядрен процесор и цената няма да падне дори след години. При AMD имаме добра основа за новите игри и евентуално може да се купи само външна видеокарта - достатъчно мощна, за да може да се ползва и при следваща смяна на платформата (поне временнио) Това е моята логика. Вярно, че и AMD-то не е чист четириядрен процесор, но е доста по-добър от предното поколение. Първо, заради новата архитектура и второ, заради направените оптимизации. Като добавим и новите инструкции, които все още не се поддържат дори от Intel, то тия процесори са с добро бъдеще.

Тоя спор ми напомня за спора - дали едногодишен автомобил, върнат от лизинг или нов, по-модерен, на същата цена, но от по-неимиджова марка. Знам какво биха отговорили една част от хората и какво биха отговорили друга. Всеки е прав за себе си и само бъдещето показва кой е правия.

И малко съботно четиво:

http://hardwarebg.com/27309-amd-trinity-a10-5800k-a8-5600k/

BB код:

ASROCK FM2A55M-DGS/A55 FCH/FM2 - 1 бр. - 128.00 лв.

AMD A8-5600K X4/3.6GHZ/FM2/BOX - 1 бр. - 197.23 лв.

4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX - 1 бр. - 32.92 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 110.32 лв.

CM K350 W/600W PSU - 1 бр. - 118.35 лв.

Обща стойност - 586.82 лв. с ДДС Забелязахте ли новата ключалка ? :)

Факт е, че AMD изпреварва i3 вече и като процесорна мощ или в най-лошия случай е леко отдолу или на едно ниво.

Това не е вярно - по-горе съм ти дал тестове! :nono:

Новите AMD-та са със стара архитектура, която е леко донатъкмена, та да се представя по-добре от предишната серия.

Ето тестове на A10-5800K срещу стария вече четириядрен Nehalem i5-750.

i5-750 бие в 20 от 27 теста, а 2 са с равен резултат. Резултатите са показателни къде се намират новите процесори на AMD в момента - просто Core i технологията е по-добра.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Е не хора вие ме убихте.. Всеки си защитава своето мнение по толкова убедителен начин, че при всеки нов пост започвам да клоня я към АМД я към интел....

Вземай Intel и не му мисли. Pentium-ите са достатъчно производителни за домашна употреба, а HD7750 е много по-добра от вградената 7660D. Той Кирилов има някакви негови разбирания за процесори и видеокарти, и целия форум не може да го убеди, че не е прав, а и троли във всяка тема, че процесора е критично важен за всеки компютър, което далеч не е така. p.s. Накратко, Trinity е орязан Булдозер с видеокарта за около 120-130лв. Видеото става за игра на леки игри от рода на League of legends, по-старите серии на NFS, Torchlight II, че е с много лек енджин и т.н. За нови шутъри и RPG-та забравяш за комфортен геймплей на повече от 1024х768 на low детайли.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

HD6570 е 100 лв. така че вграденото видео му е много 130 лв. А щом процесор като G630 е по-добър вариант (нали така излиза?) то нещата са ясни.

Пентиум Г630 + ХД6570 = 206 лв. докато AMD A10-5800K е 238 лв. Демек може да вземем по-добрата ХД6670 от 128 лв. и общо ще излезе 234 лв.

Съгласен съм че вграденото видео е по-добро от това на i3-3225 които е с максимума ХД4000 и е по-скъп. Но АМД-то като процесор явно е много зле.

Демек за игри по-удачния вариант е...

1. Интел Пентиум Г630 с външно видео ХД6670.

2. AMD A10-5800K - Ако не искаме външно.

3. i3-3225 - Ако не искаме външно.

пс. Ето едно ревю - http://hardwarebg.co...5800k-a8-5600k/

Публикувано изображение

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Вземай Intel и не му мисли. Pentium-ите са достатъчно производителни за домашна употреба, а HD7750 е много по-добра от вградената 7660D. Той Кирилов има някакви негови разбирания за процесори и видеокарти, и целия форум не може да го убеди, че не е прав, а и троли във всяка тема, че процесора е критично важен за всеки компютър, което далеч не е така.

p.s.

Накратко, Trinity е орязан Булдозер с видеокарта за около 120-130лв. Видеото става за игра на леки игри от рода на League of legends, по-старите серии на NFS, Torchlight II, че е с много лек енджин и т.н. За нови шутъри и RPG-та забравяш за комфортен геймплей на повече от 1024х768 на low детайли.

То пък с HD7750 и Pentium ще играе новите игри :) Иначе, аз с HD2500 на Intel си играя прекомфортно S.T.A.L.K.E.R. CoP и то на 1680х1050 с максимални детайли и статично осветление. Говоря за средни 80 fps и 50-60 fps при 1920х1080. Така, че недей обобщава за всички игри :) Това дето казваш за Low детайлите и старите игри може да важи за HD2000/2500/3000/4000, но HD7660D е далеч напред. Дори спрямо предния APU това означава една стъпка нагоре с резолюцията. Или ако преди дадена игра е вървяла добре на 1280х1024, сега върви по същия начин на 1600х1200. Това е най-просто казано за дилетанти. И не бъркай i5 с i3, а от там и процесорите за платформа FM2, защото нито са на една цена, нито предназначението им е еднакво. Ако ще сравняваш нещо, гледай да е на една определена цена. Защото ей сега ще ти извадя тестове, при които I7 920 се справя по-зле от A10 5800K в някои приложения.

И момчета, първо прочетете, направете тестове, вижте какво другите са тествали и после правете бакалски сметки. A10 е от няколко дена на пазара, а вече правите генерални заключения. Просто ми се струва, че някои от вас живеят две години назад.

Ако ще сравняваш нещо, гледай да е на една определена цена. Защото ей сега ще ти извадя тестове, при които I7 920 се справя по-зле от A10 5800K в някои приложения.

Я да видим тази работа дали е така. :)

I7-920 vs А10-5800К

24:3 за i7-920. :wink12:

Проблемът на новите AMD-та е, че дори Nehalem ги бие, а това е лошо, защото ако бяха по-конкурентни, това щеше да е добре за потребителите, тъй като това можеше да доведе до по-добри цени на пазара. :(

Кирилов, съвсем сериозно, защо не се ориентираш към политиката? Малко са хората, които могат да говорят дълго, изговореното да изглежда логично на незапознатите, а в същото време, реално да не кажеш нищо конкретно и почти нищо вярно. Прочел си две тенденциозни ревюта(Mollov се знае, че е върл червен фен) и си вадиш грешни изводи, без да си пробвал нито Pentium G, нито i3.

Кирилов, съвсем сериозно, защо не се ориентираш към политиката? Малко са хората, които могат да говорят дълго, изговореното да изглежда логично на незапознатите, а в същото време, реално да не кажеш нищо конкретно и почти нищо вярно. Прочел си две тенденциозни ревюта(Mollov се знае, че е върл червен фен) и си вадиш грешни изводи, без да си пробвал нито Pentium G, нито i3.

Добре, а ти пробвал ли си S.T.A.L.K.E.R. CoP с вградена видеокарта? Не обобщавай така с лека ръка за игри, защото не всичко е видеокарта при тях. Напротив. Достатъчно мощният процесор е причина за избягвания на някои насичания при игри. За хиляден път ще ти дам пример с моя стар процесор, дето не стига за GTX460. Казваш, ще играе с HD7750. Добре, ще играе. Ама какво? Чилик? Може, стига някой чичко да му каже правилата. Говориш толкова убедително, все едно с тая карта и тоя процесор ще изиграе всички игри на 2013 година. Моллов бил фен на АМД...ами и аз съм фен на Интел. Да си затварям очите ли, какво? Човека е правил тестове. да вземем един Фотошоп. Там A10 5800К се оказва по-бърз от I3 3220. така е при още няколко теста с приложения. А сега ми кажи къде е G620? Нямам нищо против всеки да си чупи главата с това, с което е решил да си я чупи. Аз обаче съм длъжен да му кажа и за другите варианти. Сега ще му набутате тоя G620 и след това ще се покриете в миша дупка. Разбирам поне да спорехме за I3, ама то за Pentium, дето никой нормален човек не би си помислил да го ползва за игри, та било то и с видеокарта среден клас :)

да вземем един Фотошоп. Там A10 5800К се оказва по-бърз от I3 3220. така е при още няколко теста с приложения.

http://www.anandtech.com/show/6347/amd-a10-5800k-a8-5600k-review-trinity-on-the-desktop-part-2/4

Хайде да допълним дадените вече тестове, като разгледаме още малко тестове как G630 се представя при игрите:

Тестовете са с HD7970:

източник

Публикувано изображение

Ето и тестове със StarCraft II, понеже авторът на темата я спомена:

Публикувано изображение

Ето и рейтинга на G630 в игрите - 6/10:

Публикувано изображение

източник

>>> Така че като се има предвид, че говорим за ограничен бюджет, мисля че G630 е един много добър избор.

Някой ще ми обясни ли какво значи комфортен гейминг и защо толкова се набляга на него? Оффтопик съм, знам, ама ми е трудно да се сдържа при всички тези коментари. За повечето хора, питащи тука за конфигурации, комфортния гейминг не е от значение. Има изключения, като това са на мама и тате дечицата сладки, с родителския бюджет, които изрично искат 'новите' игри да ѝм вървят на 'Ultra high' детайли. Но пък вие се хващате за 'комфортния гейминг' във всяка тема за нова конфигурация. AMD-то може да предложи достатъчно на автора на темата (ако прочетете първия му пост). С вграденото му видео доста игри (и то от по-новичките) ще вървят на сносна резолюция на Low до Medium детайли. Казвам го от практически опит, тъй като днес цял ден се занимавам с една А10 конфигурация, иначе не съм някакъв гуру на процесорните архитектури. И не омаловажавам предложените Intel конфигурации, напротив. Просто прекалявате с тоя комфортен гейминг, след като за повечето народ тука той се отъждествява с това игрите да ѝм тръгнат и да вървят.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.