Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нужда от помощ за конфигурация.

Featured Replies

Тази ли? Ми за Тринити собствена тема нямам, а иначе видях в онзи раздел че си пуснал, даже ти харесах мнението. :D

Погледнах си и коментарите някъде да съм се повторил..Изключая леко обновеното инфо, което е във второто изречение на цитирания ми пост, друго не можах да видя :(, за това намек имам и в друга тема, но в тази не. Впрочем, ако е имало някакво дублиране или преместване на мнение, подобно на това което се случи с The_Reaver, поради проблемите с евакуирането на базата към новия сървер, не мога да отговарям за което.

Колега, не към теб, а към автора... Просто копирах твоето мнение, че да го види пак :)

да го види пак автора на темата :)

• Отговори 77
  • Прегледи 6,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

BB код:

GB H61M-S2PV /H61/LGA1155 - 1 бр. - 82.41 лв.

G630 2.7GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 107.56 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 29.50 лв.

500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB - 1 бр. - 109.81 лв.

SAPPHIRE HD6750 512M GD5 BULK - 1 бр. - 151.80 лв.

CM K350 W/600W PSU - 1 бр. - 119.70 лв.

Обща стойност - 600.79 лв. с ДДС -:- линк към количката -:- http://nikem-bg.net/cart/45956p1r45112p1r43061p1r43848p1r1002952p1r46784p1rf.html

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

• Автор

Така. Последен въпрос:

Коя от тези 3 конфигурации бихте ми препоръчали:

http://nikem-bg.net/....284U.jpg<br />

http://nikem-bg.net/.../><br /><br />

http://prikachi.com/...84/5330284U.jpg

Спрях се на интел. Само кажете коя от 3-те е най добрата като качество.

Редактирано от Maraudera (преглед на промените)

Ако си от софия си я вземи направо от офиса им да не даваш пари за поръчка ако си в други градове си преготви едно 10-15 лв за поръчката :D

• Автор

Щом и двамата подкрепяте 3тата, вероятно ще е тя. А за доставката - за това съм се подготвил. Искам да ви благодаря искрено за съветите. Помогнахте ми много. Благодаря!

Искам да ви благодаря искрено за съветите. Помогнахте ми много.

Благодаря!

Малко са хората, които се сещат за това... Ето защо искам да благодаря!

Ще се радваме да има отзиви за конфигурацията, когато дойде.

И от сега пожелавам: Безпроблемно и дългогодишно ползване!

• Автор

Здравейте отново.

Извинявайте че пиша пак, но искам да си изясня някой неща преди да поръчам конфигурацията.

Днес за пореден път се разколебах по въпроса Интел или АМД.

Като цяло виждам, че по тестовете интел печелят с малко, но АМД са по евтини. Изрових нещо с АМД и искам да чуя вашето мнение:

http://www.gophoto.it/view.php?i=http://imageflock.com/img/1349110531.jpg

Така знам че няма възможност за ъпгрейд, Умишлено захранването е без възможност за ъпгрейд, защото нямам намерение да правя такъв скоро. Та какво мислите като цяло? Би ли било по балансирано ако се смъкне малко процесора на x4 2.9ghz и да се вземе 2х4 рам памет или така си е балансирано?

Или пък тази интелската би била по перспективна от АМД-то? http://prikachi.com/images/284/5330284U.jpg

Игри ще се играят, но в никакъв случай няма да имам претенции към високи детайли.

Наистина това е важна за мен инвестиция, затова се интересувам толкова. Ако съм ви досадил с многото еднородни въпроси, моля извинете ме.

Дано да не идват множко 30лв отгоре, но мисля, че за момента това е най-добре:

ASROCK FM2A55M-DGS/A55 FCH/FM2 - 1 бр. - 128.00 лв.

AMD A10-5800K X4/3.8G/FM2/BOX - 1 бр. - 238.58 лв.

2X4G DDR3 1600 GEIL DRAGON - 1 бр. - 60.29 лв.

HDD 320GB SATAIII Caviar Blue 7200rpm 16MB cache - 1 бр. - 102.84 лв.

CM K350 W/600W PSU - 1 бр. - 118.86 лв.

Обща стойност - 648.56 лв. с ДДС

Ако 30-те лв отгоре не те устройват взимаш 4гб рам и всичко си пасва : )

Редактирано от Company Of Heroes (преглед на промените)

Здравей,

първо- излезнаха новите процесори на AMD и в България, за това FM1 сокет не е добър избор. Ако ще е AMD бих препоръчал:

Публикувано изображение

Ако идва в повече може да се отреже от кутията още мъничко.

Ето едно сравнение: Intel Pentium G620 - 2.6GHz vs AMD A8-5600K - 3.6GHz. Което означава, че въпросният Pentium е по-слаб от AMD-то. Обаче пък при Intel имаш възможност след време да смениш процесора с доста по-силен. Принципно INTEL CORE i3-3220, 3.30GHz - 230.55 лв., който можеш да поставиш след време, е по-бърз и по-добър от AMD-то.

AMD е с по-добра вградена видеокарта. Ако само ще се разцъкват игрички на не много висока резолюция и без много претенции за детайлите за мен по-добрият избор е AMD. Обаче ако смяташ след време да вкараш още малко пари Intel е по-добрият избор. Това вече е твое решение.

За AMD е по-добре двуканална памет поне на 1600 MHz, за Intel може и 1 плочка на 1333 MHz. Не мога да ти кажа вземи това или онова, защото ти трябва да решиш на кое ще наблегнеш! Аз, лично, бих избрал Intel с идеята след време да направя лек ъпгрейд поне на процесора. Но ако не мислиш да вкарваш пари следващата една година- взимай AMD.

Причината да го кажа е, цитирам, "Игри ще се играят, но в никакъв случай няма да имам претенции към високи детайли". А процесора при intel, който ще вземеш на момента, е по-слаб и ще ти се изпълняват по-бавно всички операции.

Кантара е твой, мериш и решаваш.

Поздрави и лека и спокойна вечер!

Ето едно сравнение: Intel Pentium G620 - 2.6GHz vs AMD A8-5600K - 3.6GHz. Което означава, че въпросният Pentium е по-слаб от AMD-то.

Специално при игрите нещата стоят малко по-различно, така че G630+HD7750 ще даде по-добра производителност от А8-5600К (HD7560D).

Публикувано изображение

Специално при игрите нещата стоят малко по-различно, така че G630+HD7750 ще даде по-добра производителност от А8-5600К (HD7560D).

Да. Но игрите разбирам, че не са приоритет. А и игри, които изискват повече от 2 ядра (а те се увеличават доста напоследък) положението вече ще е друго... Пентума не поддържа HT, което да компенсира до някъде.

Да. Но игрите разбирам, че не са приоритет. А и игри, които изискват повече от 2 ядра (а те се увеличават доста напоследък) положението вече ще е друго... Пентума не поддържа HT, което да компенсира до някъде.

Тогава да си вземе конфигурация според приоритетите.

Иначе Dragon: Age Origins иска 4-ядрен процесор, а в теста по-горе G620 бие A8-5600K, така че нека да не подценяваме Pentium-а.

Dragon Age: Origins - System Requirements

Recommended: Core 2 Quad with 2.4 GHz (or comparable AMD CPU), 2048 MB RAM (XP), 4096 MB RAM (Vista), Geforce 8800 GTS or Radeon HD 3850 with 512 MB

източник

Аз за това съм се постарал да обясня подробно. Наистина избора е негов и най-вече зависи дали ще ъпгрейдва скоро. Няма еднозначен отговор на този етап... Точно в този ценови клас в този момент е само и единствено въпрос на приоритети...

• Автор

Значи ъпгрейд до 1 година няма да има. Евентуално края на другата зима НО и това не е сигурно. Ако няма да ъпгрейдвам ме съветвате да се спра на АМД така ли? Нека изясня въпроса за игрите. Ще играя игри от рода на Starcraft II, World of Warcraft и може би Fifa 12/13 и игри с подобни изисквания. Интересува ме ще мога ли да играя на ниски или най-много средни детайли горепосочените игри с АМД-то на що годе добро ФПС?

Редактирано от Maraudera (преглед на промените)

Нека изясня въпроса за игрите. Ще играя игри от рода на Starcraft II, World of Warcraft и може би Fifa 12/13 и игри с подобни изисквания. Интересува ме ще мога ли да играя на ниски или най-много средни детайли горепосочените игри с АМД-то на що годе добро ФПС?

В пост #36 има дадени тестове с 2 от игрите, за които питаш. ;)

• Автор

Погледнах го. Исках да го чуя от вас, защото гледам, че разликата при World of Warcraft е доста голяма и това ме стресна един вид.

Погледнах го. Исках да го чуя от вас, защото гледам, че разликата при World of Warcraft е доста голяма и това ме стресна един вид.

Със зелено са тестовете, в които G620 се представя по-добре; с лилаво са тестовете, в които двата процесора са на едно ниво. HD7750 е по-добра от вградената HD7560D.

Публикувано изображение

• Автор

Окончателно се спирам на интел значи. Решено е интел ще е! Много ви благодаря за помоща! Имам да ви черпя.. Лека вечер!

Имам да ви черпя..

Надявам се да не забравиш :)

А иначе- пиши като получиш конфигурацията, някакво мнение.

Поздрави и лека и спокойна вечер!

Значи ъпгрейд до 1 година няма да има. Евентуално края на другата зима НО и това не е сигурно.

Ако няма да ъпгрейдвам ме съветвате да се спра на АМД така ли?

Нека изясня въпроса за игрите. Ще играя игри от рода на Starcraft II, World of Warcraft и може би Fifa 12/13 и игри с подобни изисквания. Интересува ме ще мога ли да играя на ниски или най-много средни детайли горепосочените игри с АМД-то на що годе добро ФПС?

Охо, ако минаваме с повече от година напред, значи няма никакъв смисъл от съвети. След зимата на 2014, вече твърде много неща ще са се променили. Нищо чудно и АМД вече да е лидер по процесорна производителност, а не само да води откъм вграден видеоконтролер, което с увереност мога да твърдя, че няма да се промени и в бъдеще, или поне до посочения срок.... :D

Окончателно се спирам на интел значи. Решено е интел ще е!

Много ви благодаря за помоща! Имам да ви черпя..

Лека вечер!

Intel? Не виждам смисъл от Интел, след излезлите вече тестове на A10 5800K и цена от 238 лева. Няма смисъл дори и с дискретна видеокарта, комбинирана с i3. Вече AMD предлагат адекватна производителност при доста игри, а вградената видеокарта дори е доататъчна в някои случаи и за Full HD резолюция при игри.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Зависи. Ако иска да играе игри с що годе нормални настройки никакво APU не може да стигне HD7750. Вградената HD7660D(или както там се казваше) с много клок и бърза памет(1866) лееко се доближава до HD6670, но изостава значително от 7750. Процесорната производителност не може по никакъв начин да компенсира изоставането на видеокартата в игрите. Иначе ако игрите изобщо не са приоритет, а се пуска нещо чат-пат да убиеш времето за 2-3 часа седмично, то тогава Trinity би бил по-добър избор, даже няма нужда чак от 5800К, а дори 5600К ще свърши работа.

Зависи. Ако иска да играе игри с що годе нормални настройки никакво APU не може да стигне HD7750. Вградената HD7660D(или както там се казваше) с много клок и бърза памет(1866) лееко се доближава до HD6670, но изостава значително от 7750. Процесорната производителност не може по никакъв начин да компенсира изоставането на видеокартата в игрите. Иначе ако игрите изобщо не са приоритет, а се пуска нещо чат-пат да убиеш времето за 2-3 часа седмично, то тогава Trinity би бил по-добър избор, даже няма нужда чак от 5800К, а дори 5600К ще свърши работа.

Така е, но компютърът едва ли ще се ползва само за игри. Поне аз не видях такова условие нито в заглавието, нито в първия пост. Сега, само заради една малко по-бърза видеокарта да се лишаваме и от процесорна мощ...някак си не мога да го приема. Все пак A10 е на нивото на най-бързия в момента i3, като в доста приложения е дори напред. Извинявам се, прегледах бегло темата и не видях на каква резолюция ще се играе, но при по-ниски резолюции дори максималните настройки на графиката или близки до максималните, не са табу за вградената видеокарта. А предимството на конфигурация с A10 е и възможността за външна видеокарта след време, колкото и банално да звучи. С Пентиум какво имаме? Ами до тук HD7750 и това е. После всичко наново.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.