Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нужда от помощ за конфигурация.

Featured Replies

Здравейте.

Крайно време е и аз да си сменя компютъра. За тази цел обаче ще имам нужда от съвет от хора които биха могли да ми препоръчат нещо свястно, а именно вашия съвет.

Значи от стария няма да се ползва нищо! Бюджета ми е 600 630 лева. Тук искам да спомена нещо. Знам че веднага ще последват коментари от сорта "За 600 лева нищо хубаво не можеш да си купиш". Тук обаче грешите (от моя гледна точка). Гледайки компютрите от технополис и магазините от този сорт за 400 лева са в пъти по-добри от сегашния ми така че на мен това ще ми е достатъчно! Пък и времената са такива. Преценил съм че мога да отделя толкова....

Ще се ползва за всичко общо взето. Музика, филми, игри. Като казвам игри нямам в предвид най-новите игри на макс. Игри със съвсем разумни изисквания.

Интел или АМД оставям на вас да решите, като ще ви помоля да кажете какви са предимствата на АМД и какви на интел.

Също така от къде ме бихте посъветвали да пазарувам - Скай или Никем?

Изрових от една друга тема това http://nikem-bg.net/cart/46040p1r45112p1r45925p1r37187p1r44598p1r44778p1r45042p1rf.html и ми се струва разумно. Какво мислите? Струва ли си парите, можете ли да сглобите нещо по-добро?

Толкова с въпросите, че и без това станаха множко. Ако се сетя още нещо ще постна после.

Очаквам съветите ви!

Лек и спокоен ден.

• Отговори 77
  • Прегледи 6,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Никем e малко по-евтино, но си имам едно на ум с тях. На няколко пъти поръчвам и все има някакви дребни неточности.

За Скай само хубави неща мога да кажа, това лято ми се наложи да опра до гаранцията на продукт купен преди повече от 2 години, смениха ми го в рамките на седмица.

И едно уточнение в тези 600лв каква периферия да влиза?

Мишоци, клавиатура, звук и монитор имаш ли си?

Здравей,

аз ти предлагам конфигурация с AMD и вградено видео в процесора, което е по-добро от това на Intel. Обаче самият процесор е по-слаб... Имаш и захранване, което е с идея за ъпгрейд с външно видео след време.

Публикувано изображение

AMD A8-3850 vs Intel Pentium G630 и гледаш Performance таба. Като цяло гледам AMD-то дава по-добър резултат от Intel-a.

Излязоха цените на Тринити! Топ варианта А10-5800К, е 248лв с ДДС...Само да дойдат и дънните платки с FM2 слот, за които имам някакво непотвърдено инфо, че са вече близо до България.

• Автор

Никем e малко по-евтино, но си имам едно на ум с тях. На няколко пъти поръчвам и все има някакви дребни неточности.

За Скай само хубави неща мога да кажа, това лято ми се наложи да опра до гаранцията на продукт купен преди повече от 2 години, смениха ми го в рамките на седмица.

И едно уточнение в тези 600лв каква периферия да влиза?

Мишоци, клавиатура, звук и монитор имаш ли си?

Никаква периферия. Имам си всичко само компютъра.

Излязоха цените на Тринити! Топ варианта А10-5800К, е 248лв с ДДС...Само да дойдат и дънните платки с FM2 слот, за които имам някакво непотвърдено инфо, че са вече близо до България.

Погледни това!

Съвет и мой вече е да се поизчака да се видят новите процесори, въпрос на дни е.

• Автор

Здравей,

аз ти предлагам конфигурация с AMD и вградено видео в процесора, което е по-добро от това на Intel. Обаче самият процесор е по-слаб... Имаш и захранване, което е с идея за ъпгрейд с външно видео след време.

Публикувано изображение

AMD A8-3850 vs Intel Pentium G630 и гледаш Performance таба. Като цяло гледам AMD-то дава по-добър резултат от Intel-a.

Ох започнах да се обърквам.. Един приятел също ми препоръча амд и започнах да се двоумя..

• Автор

Тотално се обърках... Последно АМД или интел е по-добре?

Ако искаш по-комфортно да разцъкваш игрици, ти трябва що-годе прилична външна видео карта. ;)

Ако очакваш да стигнем до консенсус се лъжеш. Всеки изразява своето лично виждане, пък ти прецени кое ще ти подхожда най-добре. И двете конфигурации са хубави със свойте плюсове и минуси.

Моят съвет е наистина да изчакаш FM2 да ги видим какви са.Обещават скок в производителността и много добри видеокарти. При това на много прилични цени. АМа при положение, че още няма тестове (което ще стане следващите дни) ще може и тогава вече да направим адекватна оценка за възможностите им...

SAPPHIRE HD6750 512M GD5 BULK - 1 бр. - 151.80 лв.

CM K350 W/600W PSU - 1 бр. - 120.00 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA PRO - 1 бр. - 32.00 лв.

ASROCK H61M-HVGS /BULK /H61 - 1 бр. - 73.04 лв.

G630 2.7GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 107.83 лв.

SONY AD-7280S SATA BLACK - 1 бр. - 29.92 лв.

HDD 320GB SATAIII Caviar Blue 7200rpm 16MB cache - 1 бр. - 104.36 лв.

Обща стойност - 618.96 лв. с ДДС

В средата на лятото сглобих подобна на тази конфигурация за приятел.

Някои от частите които купих тогава вече не са налични затова в предложението си ги замених с близки по цена и производителност.

Държи се много добре и ако не си много взискателен от към детайли подкарва всички излезли до момента игри.

Ако прецениш че не ти трябва "записвачка" може да я разкараш и да вземеш SAPPHIRE HD7750 1G GD5 BULK

CM K350 W/600W PSU - 1 бр. - 120.00 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA PRO - 1 бр. - 32.00 лв.

ASROCK H61M-HVGS /BULK /H61 - 1 бр. - 73.04 лв.

G630 2.7GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 107.83 лв.

HDD 320GB SATAIII Caviar Blue 7200rpm 16MB cache - 1 бр. - 104.36 лв.

SAPPHIRE HD7750 1G GD5 BULK - 1 бр. - 182.62 лв.

Обща стойност - 619.85 лв. с ДДС

В ниския ценови клас в момента интел имат по-добри предложения цена/производителност.

Имай предвид че ако пазаруваш онлайн доставката ще ти излезе около 20-25лв но цените са с едни 10-15% по ниски от цените в бакалиите и кварталните магазинчета тип гараж.

Редактирано от trial version (преглед на промените)

GB 880GM-D2H /AMD880G/AM3

ATHLON II X3 450 /BOX

4GB DDR3 1333 A-DATA

500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB

CM K350 W/600W PSU

SAPPHIRE HD7750 1G GD5 BULK

Обща стойност: 654.98 лв. с ДДС

Малко излязох от бюджета ,но смятам ,че определено си струва :)

Ами не колега... AMD Athlon II X3 450 - 3.2GHz vs Intel Pentium G620 - 2.6GHz Интела е по-производителен, видеото е същото като в конфигурацията на trial version и твоята е с около 30 лв по-скъпа...

Но пък автора ще получи стар умрял Сокет със стар процесор без бъдеще.

Поздрави и лек и успешен ден!

АМа при положение, че още няма тестове (което ще стане следващите дни) ще може и тогава вече да направим адекватна оценка за възможностите им...

Засега от AMD позволяват публикуването само на част от тестовете, а именно - на вградените графични ускорители и резултатите никак не са лоши:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Пффф... Батълфиилд 3 на 58 FPS с вградено видео при 1366х768. Стига бе... Не вярвам! Кризата на 1680х1050 резолюция с 79.5 кадъра в секунда 0.о С това AMD избиха рибата! Остава и изчислителната единица да е на ниво и всичко ще е точно!

Според слухове, с новите APU-та, AMD се стремят към i3-цени на i5-производителност. AMD Trinity desktop chips due next week, promise Core i5-matching power at Core i3 price

П.П. По-конкретно, за A10-5800K.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Пфффф. Ако това е така... Ъпгрейда ми може да е съвсем съвсем скоро :D И да е пак в същият лагер :D Много ме блазнят да им видя тестовете и ако наситина са достигнали i5 производителност на цени на i3 с това вградно видео... О боже, усещам как много набързо ще се сменят и от 90% Intel предложения ще минем на поне 80% AMD

Пфффф. Ако това е така... Ъпгрейда ми може да е съвсем съвсем скоро :D И да е пак в същият лагер :D Много ме блазнят да им видя тестовете и ако наситина са достигнали i5 производителност на цени на i3 с това вградно видео... О боже, усещам как много набързо ще се сменят и от 90% Intel предложения ще минем на поне 80% AMD

Малко ще е недостатъчно повишението на производителността при приложения с повече нишки, спрямо Llano, при които 4-те ядра бяха "истински". Но пък идва Уиндоус 8, с който се очаква по-висок процент на възползване от производителността на нодовете и от двете ядра, от които всеки от тях е съставен. Това ще е бонус и за притежателите на AM3+ платформи с процесор с ядро Замбези или с очакваните към края на месеца Пайлдрайвер-и.

• Автор

Ако очакваш да стигнем до консенсус се лъжеш. Всеки изразява своето лично виждане, пък ти прецени кое ще ти подхожда най-добре. И двете конфигурации са хубави със свойте плюсове и минуси.

Моят съвет е наистина да изчакаш FM2 да ги видим какви са.Обещават скок в производителността и много добри видеокарти. При това на много прилични цени. АМа при положение, че още няма тестове (което ще стане следващите дни) ще може и тогава вече да направим адекватна оценка за възможностите им...

За пореден си промених мнението. Започнах да клоня към АМД. А тези новите едвали ще влязат в бюджета ми или пък не?

Добре бе човек, ти четеш ли си собствената тема?

Добре бе човек, ти четеш ли си собствената тема?

Тази ли? Ми за Тринити собствена тема нямам, а иначе видях в онзи раздел че си пуснал, даже ти харесах мнението. :D

Погледнах си и коментарите някъде да съм се повторил..Изключая леко обновеното инфо, което е във второто изречение на цитирания ми пост, друго не можах да видя :(, за това намек имам и в друга тема, но в тази не. Впрочем, ако е имало някакво дублиране или преместване на мнение, подобно на това което се случи с The_Reaver, поради проблемите с евакуирането на базата към новия сървер, не мога да отговарям за което.

Taзи таблица ми се струва измислена. Аз кризата с вградено видео HD3000 на резолюция 1280х1024 всичко на LOW и с клок от почти 100 % на вграденото видео изкарах 20 fps верно ,че с i3 процесор, но такава разлика е не възможна. До като не го видя не го вярвам и да го видя пак няма да го повярвам ...

• Автор

Какво мислите за това - http://imageflock.com/img/1349110531.jpg . ?

Публикувано изображение

G630 + HD7750 фабрично оувърклокната.

Сравнение между HD6670 и HD7750.

Според мен това е максимумът за този бюджет. Цените са от Sky.bg.

Един въпрос. Защо си избрал дънна платка асус? Просто питам.

Един въпрос. Защо си избрал дънна платка асус? Просто питам.

Защото Asus правят много хубави дъна и заради цената й.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.