Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейт на стар компютър

Featured Replies

... Ще си запазя кутията, ...

Тогава е по-добре да изберете само захранване (без кутия).

• Отговори 71
  • Прегледи 5,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Благодаря за отговора. Отказах се от идеята да си остана с това дъно. Поразгледах другите теми и се спрях на няколко части.

Излизат около 530 лева, което е приемлива цена за мен. Ще си запазя кутията, диска, видео картата и записвачката от сегашната машина.

Имайте предвид че това дъно е по-малко от нармалната АТХ платка и слотовете ще са разположени по-нагъсто, което може малко да затрудни монтажа на някои от компонентите. Има макар и малка вероятност паметите да не тръгнат в дву-канален режим, поради различия в таймингите, в описанието изрично има "• PC3-12800 1600Mhz CAS9 Single Channel т.е. може да имате късмет да попаднете на пръчки на които характеристиките са достатъчно близо, ни и на такива с прекалено различни. Разбира се, ако не могат да тръгнат автоматично в двуканален режим, таймингите могат и ръчно да се нагласят, стига да знаете къде и какво да направите. Впрочем дву-каналният режим не дава толкова съществено предимство, че за обикновено домашно ползуване да дава видими резултати, но за сметка на това в професионалният гейминг, където както се казва и 0.1 секунда

по-бързо време на реакция и 0.1 кадър в секунда повече могат да се важни и решаващи.

Тогава е по-добре да изберете само захранване (без кутия).

П.П. Човека не е казал, за какво ще използува старата кутия, може да е решил да я направи на саксия. ;)

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Лично аз смятам, че захранването ще ти стигне този процесор който си избрал е с 10W по-малка мощност от твоя. Все пак кажи какво е и на колко години е ?

Имайте предвид че това дъно е по-малко от нармалната АТХ платка и слотовете ще са разположени по-нагъсто, което може малко да затрудни монтажа на някои от компонентите.

Това е доста несериозно твърдение. :nono:

Слотовете неслучайно са разположени по този начин. ;)

Това е доста несериозно твърдение. :nono:

Слотовете неслучайно са разположени по този начин. ;)

Напълно сериозно е и няма да се отрека от него. Не твърдя, че прави монтажа невъзможен, просто ще е на по-гъсто, малко ще е по-трудно наместването, особено за човек с големи кунки и особено ако няма опит и повечко ще се подгряват компонентите един другиго...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ще си запазя кутията, диска, видео картата и записвачката от сегашната машина.

Към днешна дата това е малко по-актуално:

GB B75M-D3H - 1 бр. - 119.09 лв.

I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 226.08 лв.

CORSAIR 1x4GB VALUE SELECT DDR3 1600Mhz 1.5V - 2 бр. - 70.61 лв.

PSU SEASONIC SSR-360GP /360W - 1 бр. - 100.12 лв.

Обща стойност - 515.90 лв. с ДДС

Напълно сериозно е и няма да се отрека от него. Не твърдя, че прави монтажа невъзможен, просто ще е на по-гъсто, малко ще е по-трудно наместването, особено за човек с големи кунки и особено ако няма опит и повечко ще се подгряват компонентите един другиго...

Ако не си обърнал внимание, разстоянието между два каквито и да е слота е стандартизирано, независимо от вида на дъното. Така че не е задължително да си купиш дъно като тепсия, за да ти работи добре системата

Към днешна дата това е малко по-актуално:

GB B75M-D3H - 1 бр. - 119.09 лв.

CORSAIR 1x4GB VALUE SELECT DDR3 1600Mhz 1.5V - 2 бр. - 70.61 лв.

PSU SEASONIC SSR-360GP /360W - 1 бр. - 100.12 лв.

Обща стойност - 515.90 лв. с ДДС

Благодаря! Още един въпрос ми изникна, понеже видях този пост :

Лично аз смятам, че захранването ще ти стигне този процесор който си избрал е с 10W по-малка мощност от твоя. Все пак кажи какво е и на колко години е ?

Захранването на моята машина си вървеше с кутията, която пък е Foxconn 3GTH061. Ето го и него. 4 годишно е. :)

Понеже не ми се дават 100 лева за ново искам да попитам дали мога просто да си остана с това. Или е наложително друго за новите части? Но пък колегата пише, че новият процесор е по-икономичен.

Редактирано от NightNiki (преглед на промените)

В тая тема кой пита и кой отговаря е малко неясно. NightNiki захранването е достатъчно ако няма видеокарта. Ако има кажи каква е? Иначе от цитата на Людмил не виждам такава.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Как така да няма видео карта. Разбира се, че има и тя е > PALIT GeForce GTS250 1024MB. Не разбирам защо сегашното ми захранване би било недостатъчно за новите компоненти? Или да разбирам, че и сега е недостатъчно. :no-no:

Така като гледам, ако в момента си натовариш системата на 100% захранването, ще предаде бого дух. Реално всичко да работи на 100% не се случва но пък в момента след 4г. и КПД-то е паднало. Аз бих си взел ново захранване за всеки случай. Това захранване, ако работи още толкова години най-вероятно, ще изгори.

Захранването е стар модел с много слаба 12V линия, а съвременните компютри натоварват именно тази 12V линия. Твоето е с 18А на 12V или точно едва 216W максимално допустимо натоварване. Предложения от мен Seasonic е с 30А на 12V линия или иначе казано само от нея може да черпиш 360W. Освен това, 4-те години работа са оказали негативно влияние върху компонентите на захранването, понеже ISO не се славят като особено качествени и реално тия 18A в момента може и да са 15А.(а не, че му е паднало КПД-то - ефективността не е критерий за мощността и качеството на захранването).

BB код:

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155 - 1 бр. - 129.43 лв.

4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX - 2 бр. - 66.28 лв.

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W - 1 бр. - 86.61 лв.

Обща стойност - 508.41 лв. с ДДС Линк към количката http://nikem-bg.net/...000578p1rf.html -:- Тук имаме пълно размерно дъно с качествено захранване :D А да Може ли да кажеш марката на старата ти кутия ? :) за да разберем това пълноразмерно дъно дали ще се побере в нея ?

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

реално тия 18A в момента може и да са 15А.(а не, че му е паднало КПД-то - ефективността не е критерий за мощността и качеството на захранването).

Не се изразих правилно. Спестих си това изречение.

BB код:

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155 - 1 бр. - 129.43 лв.

4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX - 2 бр. - 66.28 лв.

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W - 1 бр. - 86.61 лв.

Обща стойност - 508.41 лв. с ДДС Линк към количката http://nikem-bg.net/...000578p1rf.html -:- Тук имаме пълно размерно дъно с качествено захранване :D А да Може ли да кажеш марката на старата ти кутия ? :) за да разберем това пълноразмерно дъно дали ще се побере в нея ?

Foxconn 3GTH-061 е кутията.

Със сигурност ще поръчам и захранване, след като ме убедихте, че моето дърво за нищо не става. :)

Благодаря на всички за коментарите и препоръките. ;)

Даа ще се побере и пълноразмерно дъно ATX :)

ASROCK FM2A55M-DGS/A55 FCH/FM2 - 1 бр. - 98.37 лв.

AMD A10-5800K X4/3.8G/FM2/BOX - 1 бр. - 239.03 лв.

2X4G DDR3 1600 GEIL DRAGON - 1 бр. - 60.40 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 110.97 лв.

Thermaltake Commander MS-I Black USB3.0 VN400A1W2N - 1 бр. - 98.00 лв.

PSU CM GX LITE 500W - 1 бр. - 82.84 лв.

Обща стойност - 689.62 лв. с ДДС

Не, че нещо, ама от пълноразмерно дъно нищо няма да спечелиш, освен 1-2 слота повече. Нито производителност, нито по-ниски температури - това, че са по-близо компонентите и ще загряват не е така - процесора е леден, видеокартата е достатъчно далеч. А за захранването опредено ти препоръчвам Seasonic-a. Jason222, нали ти казах повече да четеш и по-малко да пишеш! Отново се изявяваш с некомпетентно мение за небалансирана машина за много над бюджета.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Аз пък я харесах, просто защото е различно предложение(независимо, че не е съобразено с изисванията на автора на темата) и всички останали прибутват Интела:D

Точно това е най-големия проблем - конфигурацията няма нищо общо с темата. Автора си има много по-хубава видеокарта от вградената в този Trinity, има си кутия, както и харддиск. Направо си е офтопик неговото предложение.

Това също е добър вариант. :P

ASUS P8B75-M LE /B75 /LGA1155 - 113.05 лв.

I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 226.08 лв.

2X4G DDR3 1600 GEIL DRAGON - 60.40 лв.

PSU SEASONIC SS-430GB BRONZE - 104.41 лв.

Обща стойност - 503.94 лв. с ДДС

ASROCK FM2A55M-DGS/A55 FCH/FM2 - 1 бр. - 98.37 лв.

AMD A10-5800K X4/3.8G/FM2/BOX - 1 бр. - 239.03 лв.

2X4G DDR3 1600 GEIL DRAGON - 1 бр. - 60.40 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 110.97 лв.

Thermaltake Commander MS-I Black USB3.0 VN400A1W2N - 1 бр. - 98.00 лв.

PSU CM GX LITE 500W - 1 бр. - 82.84 лв.

Обща стойност - 689.62 лв. с ДДС

Здравейте искам да си ъпгрейтна старият ми компютър ако може да ми кажете до колко може да се ъпгрейтне ще е добре дънната ми платка е:ASRock K8NF6G-VSTA бюджет до 600-700лв компютърът ще се използва предимно за игри.

Здравейте...

По изпратено предупреждение, че Jason222 превишава бюджета с около 190 лева и многократната му практика не проверих всичко из основи. На Jason222 наложих наказание за системно превишаване на бюджета. След по-внимателно преглеждане на темата установих, че това не е така в конкретният случай!!!!

Тук е момента да си изкажа извинението за наложеното неоснователно наказание! Няма да се оправдавам, защото грешката е моя! Моя е отговорността, че не съм проверил всички факти!

Надявам се Jason222 да ми прости и за напред няма да реагирам толкова първосигнално. Това, че някой е е известен с някакво прегрешние, системно, не значи, че във всяка тема го прилага!

Поздрави и лека и спокойна вечер на всички и се извинява за Off-Topic-a, но това е моя отговорност да си призная грешката.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.