Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейт на стар компютър

Featured Replies

Добре,Благодаря много а ако сложим още 4gb RAM по-добре ли ще е ?

В момента 4GB RAM са наистина достатъчни по-нататъка със времето ще добавиш още 4 GB RAM, но ако искаш сега да добавиш още 4 GB RAM ще сме много навънка от бюджета :D

BB код:

ASROCK B75M /B75/1155 - 1 бр. - 102.05 лв.

G860 3.0GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 121.77 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 2 бр. - 57.28 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 110.32 лв.

SAPPHIRE HD7770 1G GD5 BULK - 1 бр. - 229.82 лв.

CM K350 W/600W PSU - 1 бр. - 118.35 лв.

Обща стойност - 739.58 лв. с ДДС -:- Линк към количката -:- http://nikem-bg.net/cart/46040p1r45113p1r43061p2r1001847p1r45609p1r46784p1rf.html

• Отговори 71
  • Прегледи 5,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

В момента 4GB RAM са наистина достатъчни по-нататъка със времето ще добавиш още 4 GB RAM, но ако искаш сега да добавиш още 4 GB RAM ще сме много навънка от бюджета :D

BB код:

ASROCK B75M /B75/1155 - 1 бр. - 102.05 лв.

G860 3.0GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 121.77 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 2 бр. - 57.28 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 110.32 лв.

SAPPHIRE HD7770 1G GD5 BULK - 1 бр. - 229.82 лв.

CM K350 W/600W PSU - 1 бр. - 118.35 лв.

Обща стойност - 739.58 лв. с ДДС -:- Линк към количката -:- http://nikem-bg.net/...r46784p1rf.html

Е ще намеря още 40лв няма проблем ;)

Редактирано от ludiqdjo (преглед на промените)

Е ще намеря още 40лв няма проблем ;)

Както си решиш ти :)

• Автор

Както си решиш ти :)

Благодаря за мнението това ще взема

GTX 650 + малко по-слаб процесор от този, който съм предложил

GTX 650 + малко по-слаб процесор от този, който съм предложил

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=4_5JrB7z_FI

GTX 650 не се ли сравняваше с HD 7770 :) Един добър овърклок на HD 7770 и става като самолет :D

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

GTX 650 е по-слаба от GTX 460 с двайсетина процента. По производителност е малко над HD7750, но е под HD7770. При BF3 огромно влияние оказва видеокартата. За да се играе на Ultra без проблеми, е необходимо и по-голямо количество видеопамет. При мелетата е доста важен и процесора. Така е при почти всички игри. За да се ползва пълния потенциал на видеокартата е необходим и достатъчно добър процесор. Иначе се губи всякакъв смисъл. Всяка игра има различни изисквания към процесор и видеокарта. Ако при BF3 е необходима мощна видеокарта, при други игри приоритетен е процесора. Не го приемайте буквално. Важно всъщност е съотношението на производителността между процесор и видеокарта. Абсурдно е да се ползва i7 за GTX650, но пък е приятно :) Обратното не е вярно.

GTX 650 е по-слаба от GTX 460 с двайсетина процента. По производителност е малко над HD7750, но е под HD7770. При BF3 огромно влияние оказва видеокартата. За да се играе на Ultra без проблеми, е необходимо и по-голямо количество видеопамет. При мелетата е доста важен и процесора. Така е при почти всички игри. За да се ползва пълния потенциал на видеокартата е необходим и достатъчно добър процесор. Иначе се губи всякакъв смисъл. Всяка игра има различни изисквания към процесор и видеокарта. Ако при BF3 е необходима мощна видеокарта, при други игри приоритетен е процесора. Не го приемайте буквално. Важно всъщност е съотношението на производителността между процесор и видеокарта. Абсурдно е да се ползва i7 за GTX650, но пък е приятно :) Обратното не е вярно.

И сега какво искаш да кажеш, че нещо не разбирам да орежем видео картата и да сложим по-добър процесор или пък обратното нали гледаме всичко да е балансирано ! :D

И сега какво искаш да кажеш, че нещо не разбирам да орежем видео картата и да сложим по-добър процесор или пък обратното нали гледаме всичко да е балансирано ! :D

Изобщо не искам това да правите. Само обяснявам как стоят нещата с тая игра и специално с тая мисия. Ако отидеш на мисията със самолета и въздушния бой ще видиш, колко е недостатъчна видеокартата ;)

ПП: Говоря за GTX 650 естествено, която е по-слаба от HD7770. И въпреки всичко за Ултра настройки ще е необходим и клок.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Изобщо не искам това да правите. Само обяснявам как стоят нещата с тая игра и специално с тая мисия. Ако отидеш на мисията със самолета и въздушния бой ще видиш, колко е недостатъчна видеокартата ;)

Ок :)

Ако при BF3 е необходима мощна видеокарта, при други игри приоритетен е процесора. Не го приемайте буквално.

Остава да ни предложиш и конфигурация с по-мощен процесор за тези пари от дадените до момента.

Иначе ето какво смятат геймърите за G860 - 6/10 (една чудесна оценка за бюджетна конфигурация).

Публикувано изображение

източник

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Остава да ни предложиш и конфигурация с по-мощен процесор за тези пари от дадените до момента.

Иначе ето какво смятат геймърите за G860 - 6/10 (една чудесна оценка за бюджетна конфигурация).

Публикувано изображение

източник

Бъркаш процесорите. Дай да видим какво мислят за G620. А и какво мислят те, ме боли оная работа. Важно е, какво виждам аз при игри. Останалото е кьорфишек.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

• Автор

О да и да не забравя трябва ли специален монитор за тази конфигурация ?

Монитор с резолюция 1680/1050 ще ти върши перфектна работа (ако имаш такъв - супер), но ако по-натам взимаш нещо по-мощно е по-добре да се вземе нещо 1920/1050.

О да и да не забравя трябва ли специален монитор за тази конфигурация ?

Какъвто имаш все ще ти свърши работа :D ако споделиш какъв ти е монитора ще ти кажем с точност :D

Монитор с резолюция 1680/1050 ще ти върши перфектна работа (ако имаш такъв - супер), но ако по-натам взимаш нещо по-мощно е по-добре да се вземе нещо 1920/1050.

Май искаше да кажеш 1920:1080 ;)

Ето монитора HP L1730 [17" LCD] (CNP427VJHJ)

Става като за първо време с тази резолюция всичко ще играеш на макс :D

Здравейте. Понеже и аз имам няколко въпроса относно ъпгрейд на машина ще използвам тази тема, за да не затлачваме форума с нови и нови теми. :)

Публикувано изображение

Слагам една снимчица на системата както е в момента.

Мисля си да направя един ъпгрейд, но се чудя какво освен двата чарка за които съм сигурен, че искам да сменя. А това са дъното и процесора. Мисля да си взема i3-ka, но не съм сигурен за подходящо дъно. Моля посъветвайте ме относно избор на дъно и процесор. Както и мнения относно останалите чаркове. Може би паметта?

Редактирано от NightNiki (преглед на промените)

Здравейте. Понеже и аз имам няколко въпроса относно ъпгрейд на машина ще използвам тази тема, за да не затлачваме форума с нови и нови теми. :)

Публикувано изображение

Слагам една снимчица на системата както е в момента.

Мисля си да направя един ъпгрейд, но се чудя какво освен двата чарка за които съм сигурен, че искам да сменя. А това са дъното и процесора. Мисля да си взема i3-ka, но не съм сигурен за подходящо дъно. Моля посъветвайте ме относно избор на дъно и процесор. Както и мнения относно останалите чаркове. Може би паметта?

Ако ще се минава към съвременна платформа просто задължително се налага да се отървете и от оперативната памет. Нищо съвременно няма, което да работи с ДДР2. Така че минимума е дъно, процесор и памет...Също и операционна система, която по подразбиране ще е(освен ако не използуване компютъра за работа със специфична насоченост от типа на държавна администрация и подобни, където май още са на ХР ) Така че, логично следва Уиндоус 7 някоя подходяща 64 битова версия за да виждате и използувате ефективно всичката оперативна памет. За начина на набавяне и инсталиране на ОС тук няма повече, а и въобще във форума да пишем, това си е Ваша работа...Следва да укажете дали искате да се предложи евентуално и нова видеокарта или настоящата е достатъчна. Да ни осведомите за модела на захранващия блок...и разбира се, за сумата на бюджета за ъпгрейд

Здравей. Благодаря за отговора. ОС ще бъде сменена след като сложа новите чаркове. Харесвам си видео картата. Нямам желание да купувам нова. Бюджета е около 500 лева. i3-та е около 250 лева мисля, така че останалите са за дъно, памет и захранващ блок, които също смятам да сменя, след като ме подсети. :) Така че моля за предложения относно процесор, дъно, памет и захранващ блок. Edit: Сега ми дойде на акъла, че мога да не сменям дъното, а само процесора. Възможно ли е или и дъното е остаряло доста?

Редактирано от NightNiki (преглед на промените)

Здравей. Благодаря за отговора.

ОС ще бъде сменена след като сложа новите чаркове.

Харесвам си видео картата. Нямам желание да купувам нова.

Бюджета е около 500 лева. i3-та е около 250 лева мисля, така че останалите са за дъно, памет и захранващ блок, които също смятам да сменя, след като ме подсети. :)

Така че моля за предложения относно процесор, дъно, памет и захранващ блок.

Edit: Сега ми дойде на акъла, че мога да не сменям дъното, а само процесора. Възможно ли е или и дъното е остаряло доста?

Да старо е, но не чак толкова, и не пречи да се смени процесора. Това е таблицата с поддържаните процесори. Погледнете специално моделите с АМ3 цокъл, които са най-съвременни, но са съвместими с вашето дъно, което е с АМ2+ цокъл и контролерът на оперативната памет, който е разположен на процесорният кристал, поддържа и работа с ДДР2 памет. Ако именно и само процесорна производителност не Ви е достигала, предвид старият модел процесор който ползувате, почти всеки АМ3 процесор, е от малко до много по-бърз от него. Все пак, е добре да знаем с какво захранване разполагате...Може и да се избере процесор със сходна консумация на ток(или по-голяма) и все пак да не се налага замяна на захранването с нов модел, освен ако нямате други причини за това.

П.П. Силно се надявам, дънната Ви платка да е ревизия 2.0(това е написано в ръководството за експлоатация, което би трябвало да имате, може би и на кутията на дънната платка и също би трябвало да го има като надпис, с не особено голям размер на шрифта, на лицевата страна на дънната платка, тъй като по-старата ревизия 1.0, не поддържа доста голяма част от процесорите, в таблицата на линка даден по-горе!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Благодаря за отговора. Отказах се от идеята да си остана с това дъно. Поразгледах другите теми и се спрях на няколко части.

ASROCK B75 PRO3-M /B75/1155 - 1 бр. - 111.28 лв.

I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 226.01 лв.

4G DDR3 1600 GEIL VALUE PLUS - 2 бр. - 70.39 лв.

CM K350 W/600W PSU - 1 бр. - 119.04 лв.

Излизат около 530 лева, което е приемлива цена за мен. Ще си запазя кутията, диска, видео картата и записвачката от сегашната машина.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.