Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова компютърна конфигурация за игри

Featured Replies

Добре процесора го избрах - INTEL CORE i5-2500K, 3.30GHz, 6M, BOX, LGA1155 ! Ще мога ли да подкарвам игрите дълго време ? Не искам да сменям компютъра си след 2 години :) ( Съжелявам за спама :D , но просто не разбирам толкова добре от компютри :) )

Ако смяташ да клокваш взимай i5-2500k ,НО АКО НЯМА ДА КЛОКВАШ вземи процесор от ново-то поколение на интел (IVY BRYDGE) , тоест i5-3ХХХ , защото са едно 10-15% по-добри от по-старото поколение на интел (Sandy Brydge) i5-2XXX

• Отговори 68
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Добре процесора го избрах - INTEL CORE i5-2500K, 3.30GHz, 6M, BOX, LGA1155 ! Ще мога ли да подкарвам игрите дълго време ? Не искам да сменям компютъра си след 2 години :) ( Съжелявам за спама :D , но просто не разбирам толкова добре от компютри :) )

С предложените i5 процесори в конфигурациите няма да имаш проблеми в игрите, за да сменяш процесора след 2 години - i5-3330, i5-3470 и i5-3570 са най-новите и производителни 4-ядрени процесори в момента.

Единствено НАРУТО май е обърнал внимание ,че автора има наличен хард диск ... Ето едно предложение и от мен :)

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155

I5-3570 /3.4G/6MB/BOX/LGA1155

2X4G DDR3 1600 GEIL DRAGON

GB GTX660TI GV-N66TOC-2GD 2GB GDDR5

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE

Thermaltake Commander MS-I Black USB3.0 VN400A1W2N

Обща стойност: 1 374.87 лв. с ДДС

А на въпроса - Защо избягваме АМД процесори? Отговора е: Защото Амд и срещу интел да бягат пак немогат да ги стигнат ! Единствено Phenom-ите ставаха като процесори , но вече са извън производство

Чудесна конфигурация, но с втората част на поста ти не съм много съгласен :) АМД показаха, че могат да направят нещо добро с новите си Trinity процесори. Надявам се да направят това в скоро време и с FX .

Единствено НАРУТО май е обърнал внимание ,че автора има наличен хард диск ...

Не сте само вие двамата. ;)

Просто дискът му най-вероятно е на няколко години, а бюджетът позволява да се вземе нов и по-бърз хард диск.

Ако се клокне по - добре ли ще е от Ivy Bydge и колко ще ми струва допълнителното охлаждане ?

По-добре ще е от Ivy Bridge, но ще ти излезе по-скъпо.

Уоу! ПП: Първото, което ми идва наум са две GTX660 в SLI или нещо подобно с AMD. Второто е някое SSD, а третото е да вложиш всичко в някоя едночипова видеокарта, но това е по-неизгоден в ценово отношение вариант отколкото две GTX660. Обаче пък избягваш микронасичанията. В по-скъп процесор няма смисъл да инвестираш, но пък може да направиш това в някое добро охлаждане и по-добра кутия. Разбира се, по-далече и от тия B75 дъна, щом имаш такъв бюджет.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

http://nikem-bg.net/...1r1010p1rf.html

Публикувано изображение

пс. Оставям на друг да обясни предимствата за кеша в тоя i7 и другия защо има охлаждане въпреки че е box и четири каналната павм.

Предложението е понеже човека явно се притеснява че след 2 г. i5 ще му е малко. Лека ви нощ на всички че след малко съм на работа. :bedtime2:

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Бюджета е увеличен на 1800 лв !

Ето ти и за 1800 лева:

ASUS P8Z68-V /Z68/LGA1155 - 238.39 лв.

I5-2500K /3.3G/6MB/BOX/LGA1155 - 389.32 лв.

CM HYPER 412S - 67.05 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 93.00 лв.

SAPPHIRE VAPOR-X HD7950 3G OC - 609.20 лв.

1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA - 142.35 лв.

PSU SEASONIC SS-620GB BRONZE - 130.35 лв.

CM USP 100 BLACK NOPSU W/PANEL - 125.78 лв.

Обща стойност - 1 795.44 лв. с ДДС

количка

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Все ми се струва, че в новия бюджет има място за 7970 Гигахерц издание :) Или за по-"обикновена" , фабрично овърклокната версия на същата карта.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Все ми се струва, че в новия бюджет има място за 7970 Гигахерц издание :)

Разбира се.

Просто съм наблегнал и на качеството.

А по-производителни конфигурации все ще се намери кой да предложи.

Все ми се струва, че в новия бюджет има място за 7970 Гигахерц издание :)

Или за по-"обикновена" , фабрично овърклокната версия на същата карта.

900 лева не са малко пари - половината от цялата конфигурация. Ще се наложи ножичката да влезе в употреба. Иначе е примамливо предположение.

• Автор

Хареса ми конфигурацията на Naruto , след време ще мога ли да сменя видеото или да добавя втора такава карта ?

Хареса ми конфигурацията на Naruto , след време ще мога ли да сменя видеото или да добавя втора такава карта ?

За втора карта няма да стигне захранването, но да ще може да се смени видеокартата със следващото, а вероятно и по-следващото поколение от средната част на високия клас, ако приемем че харча на ток на тези бъдещи карти няма да е по-висок, отколкото на сега предложената.
  • Автор

А по - скъпо захранване за 2 карти ? С колко ще поскъпне цената ?

http://nikem-bg.net/...escription.html

Публикувано изображение

+ 78 лв. ако замениш с това. Имай на предвид че винаги е по-удачно една добра карта вместо две по-слаби.

Също така тенденцията е да се правят все по-икономични та вероятно след година ще има по-добра и по-икономична карта.

Демек не ми се вижда изгодна тая работа ама ти си знаеш. Иначе картата я дават 200W при натоварване.

• Автор

Сигурен ли си , че ще мога да сменя картата след време , ако искам по - нова ?

Публикувано изображение

Разбира се. Ти и сега не е проблем да сложиш нещо по-яко (HD7970 - 250W) с това захранване а в бъдеще както казах вероятно ще арчат по-малко.

При слаби захранвания (каквото това не е) проблема е да се сложи стара карта а не нова понеже са лакоми.

пс. Проблема е ако решиш да сложиш две иначе нямаш никакви грижи с това от 116 лв.

С това CPU - I7-3820 /3.6G/10M/BOX/LGA2011 няма да имам поблеми нали ?

Процесорът харчи 130W, а като добавим и две HD7950 (2x200W=400W), работата става сериозна.

Така че като захранване ще ти трябва нещо такова:

PSU SEASONIC SS-750AM BRONZE - 194.67 лв.

CORSAIR TX V2 Series 750W - 216.02 лв.

PSU SEASONIC SS-850AM BRONZE - 228.10 лв.

Както и по-хубава кутия.

Ами нали ти отговорих вече? И шотчетата разгледай. Процесора + по-лакома карта от тази с която си не е проблем за захранването. За две такива карти вече скачаме на по-скъпото (+ 78 лв) за което съм ти дал линк. пс. gothicrock недей се изхвърля. 750W Сеасоник е повече от достатъчен а тоя Корсар е набутвация с излишни 22 лв. Сменили лепенката на Сеасоника и те рекетират пфу.

пс. gothicrock недей се изхвърля. 750W Сеасоник е повече от достатъчен а тоя Корсар е набутвация с излишни 22 лв.

Точно на мене да кажеш, че се изхвърлям със захранвания, си е изхвърляне от твоя страна.

Тия две видео карти с този лаком процесор при по-сериозно натоварване при това ~83% КПД доста ще натоварват системата на захранването, нищо че е толкова мощно. Едно е захранването да стабилизира напрежения при 200W натоварване, съвсем друга история е да стабилизира при 400W и нагоре. Така че авторът на темата щом иска екстремна производителност, да си прави сметката.

Ами предложил си 1. същото което и аз. 2. същото но със сменена лепенка и по-висока цена. 3. Тук вече наистина имаме по-добро но за мен си остава изхвърляне. А автора ми се струва че го разубедих да се занимава с глупости и пита дали 520W Сеасоник е достатъчен за i7 и 7950. Отговора е да.

• Автор

Не аз за процесора съм сигурен , че ще тръгне на това захранване . Въпроса ми беше , дали ще ми върши работа дълги години ( не след 2 години да си търся нов :D . Искам да ползвам конфигурацията дълго време и да нямам проблеми със нея ! ) Според вас колко време ще ме изкара ???

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.