Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за конфигурация.

Featured Replies

• Автор

Въобще и не възнамерявам да го клоквам.Видях добри отзиви за него и от хора които го използват без клок и само с вграденото видео.Реших да взема този,защото с разликата между него и най евтиния айви5 няма да мога да зема карта а така след време ако ми е необходима ще мога да добавя.С оглед бъдещ ъпгрейд от към видео има ли нещо което би било добре да заменя или да го оставя така? Мерси предварително

Редактирано от M.Georgiev111 (преглед на промените)

• Отговори 55
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Щом няма да клокваш, няма смисъл да плащаш отгоре за отключен процесор. Вземи същия, който обаче е със заключен множител и по-евтин: I5-3570 /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 377 лв.

Да но ще е с орязаното видео ХД2500 а човека обясни че държи на ХД4000. За това взима по-скъпия а не за клок.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

ASROCK B75M /B75/1155 - 1 бр. - 102.65 лв.

WD 500GB SATAIII Caviar Black 7200rpm 64MB cache - 1 бр. - 136.72 лв.

2X4G DDR3 1600 A-DATA - 1 бр. - 61.76 лв.

CM K350 W/600W PSU - 1 бр. - 119.04 лв.

ASUS VS228H - 1 бр. - 264.62 лв.

ASUS DRW-24B5ST/SATA/BLACK - 1 бр. - 30.19 лв.

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 425.28 лв.

Обща стойност - 1 140.27 лв. с ДДС

Виж какво може да вземеш за същите пари:

GB B75M-D3V /B75/LGA1155 - 107.83 лв.

I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 226.01 лв.

2X4G DDR3 1600 GEIL DRAGON - 60.39 лв.

GB R777OC-1GD - 222.56 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 110.53 лв.

ASUS DRW-24B5ST/SATA/BLACK - 30.19 лв.

CM K350 W/600W PSU - 119.04 лв.

ASUS VS228H - 264.62 лв.

Обща стойност - 1 141.19 лв. с ДДС

Една чудесна конфигурация за музика, филми, интернет и непретенциозен гейминг. ;)

След като махнах уин7 реших да взема по добър процесор но от новите само този има вградено видео - 4000

BB код:

ASROCK B75M /B75/1155 - 1 бр. - 102.65 лв.

WD 500GB SATAIII Caviar Black 7200rpm 64MB cache - 1 бр. - 136.72 лв.

Обща стойност - 1 140.27 лв. с ДДС

Като цена ме устройва а и видях добри отзиви за този процесор но искам да ви попитам ще има ли проблем с дънот(в описанието пише че го потдържа )

Ако има нужда от някакви корекции моля споделете,защото мисля до края на седмицата да го поръчвам :)

Абе да питам тази фирма, от която ще пазариш, надеждна ли е? Бях харесал от там една видеокарта и се чудих дали да я взимам от този магазин. nikem-bg

Да но ще е с орязаното видео ХД2500 а човека обясни че държи на ХД4000. За това взима по-скъпия а не за клок.

Което само по себе си е абсолютна глупост. Така и така за игри не стават и двете, а за всичко останало HD2500 е предостатъчна.

• Автор

Виж какво може да вземеш за същите пари:

GB B75M-D3V /B75/LGA1155 - 107.83 лв.

I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 226.01 лв.

2X4G DDR3 1600 GEIL DRAGON - 60.39 лв.

GB R777OC-1GD - 222.56 лв.

ASUS VS228H - 264.62 лв.

Обща стойност - 1 141.19 лв. с ДДС

Една чудесна конфигурация за музика, филми, интернет и непретенциозен гейминг. ;)

Да добра е,особенно с отделно видео но бих искал дъното да е на ашрок.

Става ли да ползвам предишното или трябва някое друго?

Иначе определено ще е с 3220 и отделно видео,така има много по завършен вид а и би трябвало и да е по добре отколкото с вграденото hd4000

Мерси много

Чакам за мнение за дъно и направо я пускам тая поръчка + едно вентилаторче за отзад както каза Наруто(който още в началото ми предложи 3220 ама кой да слуша) :)

Чакам за мнение за дъно и направо я пускам тая поръчка + едно вентилаторче за отзад както каза Наруто(който още в началото ми предложи 3220 ама кой да слуша) :)

Сложи си избраното от теб дъно на ASRock, щом то ти допада повече. :)

• Автор

След 3 кафета и 1 кутия цигари размисли все пак реших да остана с айви5 и хд4000

Просто това което предлага хд4000 ще ми е предостатъчно за момента а аиви5 си е по производителен и ако все пак имам нужда от по силно видео винаги ще мога да добавя.Надявам се това да е последният вид на компа :) но ако все пак нещо не е ок моля спооделете:

BB код:

ASROCK B75 PRO3-M /B75/1155 - 1 бр. - 111.28 лв.

HDD 500GB SATAIII Caviar Black 7200rpm 32MB cache - 1 бр. - 149.13 лв.

Обща стойност - 1 161.31 лв. с ДДС

Процесора няма да се клоква,ще си работи на тези честоти.

Дали това дъно е подходящо за целта или ще трябва друго?

Мерси за вниманието :wink12:

Единственото, което си мисля е, колко скоро обема на твърдят диск, ще е затрупан с инфо, което някак си нямаме желание, или пък ни мързи да изтрием.

• Автор

Единственото, което си мисля е, колко скоро обема на твърдят диск, ще е затрупан с инфо, което някак си нямаме желание, или пък ни мързи да изтрием.

Повече от година съм със 250гб. диск и почти никога не съм го пълнил повече от 60% :)

Така че смятам че с 500гб. ще съм си ок за момента

След още една кутия цигари може да увеличиш бюджета,та да стигнеме до по-добро дъно ;) .

Робо с какво го пълниш този хард?Аз повече от 200GB не мога да запълня. :rolleyes:

След още една кутия цигари може да увеличиш бюджета,та да стигнеме до по-добро дъно ;) .

Робо с какво го пълниш този хард?Аз повече от 200GB не мога да запълня. :rolleyes:

Хард, се пълни с мързел, просто трябва да забрави да чисти временните файлове и да видим след няколко месеца какво ще е станало. За останалото, мога само да предполагам с какво може да го напълни, но в днешно време 500 гиги, вече не са толкова много.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Нека си спестя поне цигарите :)

Дайде ако е възможно 1-2 примера за дъно(съобразено с това че процесора няма да се клоква)

По възможност да е на Асус или на Ашрок

Аз пък вече 3 години се чудя какво да трия постоянно с 4 харда, 1200 GB общо. Минат не минат 3 месеца и почвам "оптимизациите". като цяло, когато човек има какво да слага, то хардовете се запълват много бързо. Примерно снимки и видеоклипове от фотоапарат. Една снимка от съвременна сапунерка е около 5-6 MB. За HD видеоклиповете направени със същите сапунерки, да не говорим. Всеки си има някаква колекция от музика, може би и някой интересен сериал или филм. Освен всичко изследователския ни дух ни кара много бързо да запълваме празното място. Примерно един FRAPS. Обикновено човек не е зарибен от подобни неща, но веднъж зариби ли се, ето ти 2 минути запис от игра, заемащи 4 GB пространство. Така с времето се натрупва какво ли не, ако не триеш или не прекодираш. ИЗобщо, колкото и да трия, в един момент се оказва, че 700 GB заделени за бекъп и съйранение на данни от мен, са абсолютно недостатъчни. Като казах бекъп, това е просто задължително за снимки и видеоклипове от фотоапарата. Иначе изпадаш в моята ситуация, когато някой дял от хард диска изчезне и човек не знае какво точно да направи, за да върне ценните снимки. Аз в случая имах записи на ДВД дискове, ама напоследък само флашки прпеоръчват...

След едно яко дръпване и глъдка горещо "Qualita Rossa" ти предлагам i7 без К. Там и двата варианта са с ХД4000 а след като няма да клокваш взимаш по-евтиния.

Тамън оряза видеокартата вземи махни и тоя скъп "черен" WD, скъпото "микро" дъно и едната плочка рам. Повярвай ми няма какво да ги правиш тия 8ГБ с вгр. видео.

А микро дъното с четири слота ми е още по-неясно за какво ти е? Не че процесора е много смислен но явно ти си втория потребител които има мания по-този въпрос. :P

Публикувано изображение

Дъното има всички видове изходи за вгр. видео точно както по-скъпите та няма проблем в това отношение.

Между другото защо не си караш със стария хард след като ти е достатъчен?

• Автор

След едно яко дръпване и глъдка горещо "Qualita Rossa" ти предлагам i7 без К. Там и двата варианта са с ХД4000 а след като няма да клокваш взимаш по-евтиния.

Тамън оряза видеокартата вземи махни и тоя скъп "черен" WD, скъпото "микро" дъно и едната плочка рам. Повярвай ми няма какво да ги правиш тия 8ГБ с вгр. видео.

А микро дъното с четири слота ми е още по-неясно за какво ти е? Не че процесора е много смислен но явно ти си втория потребител които има мания по-този въпрос. :P

Публикувано изображение

Дъното има всички видове изходи за вгр. видео точно както по-скъпите та няма проблем в това отношение.

Между другото защо не си караш със стария хард след като ти е достатъчен?

7-мицата изглежда добре а и дъното не е от скъпите :)

Може и на този вариант да се спра.Само малко ме притеснява дъното(щом предишното беше слабо за и5 дали с това ще съм ок за и7?)

И ок ще махна едната плочка рам и ще сменя харда - така пак съм почти на същите пари.Стига само да няма проблем с дъното.

Стария хард е на друг комп които и сега се ползва

Редактирано от M.Georgiev111 (преглед на промените)

Щом имаш мерак за по-добро вградено видео, можеш да вземеш и това:

ASROCK FM2A55M-DGS/A55 FCH/FM2 - 98.34 лв.

AMD A10-5800K X4/3.8G/FM2/BOX - 238.95 лв.

2X4G DDR3 1866 GEIL EVO LEGGERA - 83.85 лв.

ASUS VS228H - 264.62 лв.

Обща стойност - 945.53 лв. с ДДС

Хем е с по-добро вградено видео, хем е и по-евтино. ;)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Поддържа 100 ватови процесори ама с тези само 4 фази незнам.Хилави ми се виждат последните две дънца за тези процесори.

Стига само да няма проблем с дъното.

Няма такова нещо като слабо дъно. Въпрос на екстри и гаранция. Тоя евтинджос има и трите вида изходи и USB3 та всичко заспива.

А това което ти казаха е че ти трябва дъно с чипсет Z77 ако искаш да клокваш. Ти не искаш та въпроса е решен.

• Автор

Щом имаш мерак за по-добро вградено видео, можеш да вземеш и това:

ASROCK FM2A55M-DGS/A55 FCH/FM2 - 98.34 лв.

AMD A10-5800K X4/3.8G/FM2/BOX - 238.95 лв.

2X4G DDR3 1866 GEIL EVO LEGGERA - 83.85 лв.

ASUS VS228H - 264.62 лв.

Обща стойност - 945.53 лв. с ДДС

Хем е с по-добро вградено видео, хем е и по-евтино. ;)

Мерси за предложението но аз лично съм фен на интел :)

Поддържа 100 ватови процесори ама с тези само 4 фази незнам.Хилави ми се виждат последните две дънца за тези процесори.

Къде са тия 100W процесори?

Едит: Ааа имаме АМД в темата моя грешка. :) То явно няма други дъна та gothicrock няма какво да предложи.

Иначе дъното няма и hdmi което си е проблем също.

Мерси за предложението но аз лично съм фен на интел :)

Тогава направо взимай предложението на naruto с i7 - поне процесора няма да го мислиш няколко години.

PS: И да пишеш как се представя вграденото видео. ;)

• Автор

Тогава направо взимай предложението на naruto с i7 - поне процесора няма да го мислиш няколко години.

PS: И да пишеш как се представя вграденото видео. ;)

Така и мисля да направя,само се чудя има ли нужда от http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-B75-PRO3--B75-1155 или да го взимам със http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-B75M--B75-1155

По-скъпото е по-добър вариант ако смяташ да сложиш скъпа видеокарта в бъдеще. Ако ще се кара на вграденото микрото е напълно достатъчно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.