Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

как да заключа RJ-45?

Featured Replies

какво като само аз от целия свят питам за такова нещо???

а относно аргументите,аз си знам причината заради която питам,защо ти е толкова нужно ти да знаеш,макар чи ако се замислиш би се сетил-

ако някой си свърже моя кабел към своя компютър,няма ли да получи информация относно какво е моето ип и т.н.

Само ако доставчика раздава адреси по DHCP протокол. Ние де да знаем как доставчика ти ти доставя интернет? Да пророкуваме тука ли? Дори и някой да ти получи адреса по DHCP протокол, до колкото съм запознат най-често тва са динамични адреси, така че не си със същия адрес винаги (не съм много наясно с тия мрежови глупости). Ако толкова ти е зор, виж дали доставчика ти не предлага статичен адрес (в случай, че ползваш динамичен в момента). Така като свържеш кабела, настройките трябва да са предварително зададени в машината, за да тръгне интернета (освен филтрацията по мак адрес разбира се). И вземи си оправи отношенията със съквартирантите, не ги карай да си прекарват нов нет за глупости.

• Автор

Виж подписа на LZ4JW и Bily-79 - ами сега :mad: и те ти знаят IP дори и браузъра - ами ако се регнат с твоето IP и хакнат страницата на президента ? че дори и по лошо да взривят аерогара :)

виж този отговор по-доло

в момента не ползвам моя компютър

Само ако доставчика раздава адреси по DHCP протокол. Ние де да знаем как доставчика ти ти доставя интернет? Да пророкуваме тука ли? Дори и някой да ти получи адреса по DHCP протокол, до колкото съм запознат най-често тва са динамични адреси, така че не си със същия адрес винаги (не съм много наясно с тия мрежови глупости). Ако толкова ти е зор, виж дали доставчика ти не предлага статичен адрес (в случай, че ползваш динамичен в момента). Така като свържеш кабела, настройките трябва да са предварително зададени в машината, за да тръгне интернета (освен филтрацията по мак адрес разбира се). И вземи си оправи отношенията със съквартирантите, не ги карай да си прекарват нов нет за глупости.

не е по DHCP защото ип е статично

Епа къв ти е проблема тогава? Който и да си наръга кабела в неговия лаптоп, нищо няма да стане, понеже не знае адреса, гейтуея, днс-а. Със статичните адреси тия неща се задават предварително в настройките на операционната система. Темата май е приключена.

Приятел ти усещаш ли се какви велики простотии пишеш :) За да отвориш която и да е страница или да посетиш който и да е форум компютъра ти изпраща информация до сървъра. Ако иска някой да ти види каквото и да е ще го направи. Ако те е шубе за паролите ти по торентите да те светна че и те са видими за администраторите на съответните сайтове. В сървъра на всеки сайт в който си се регистрирал има подробна информация за това кой ти е доставчика и къде се намира както и мак адреса ти. Не може да се скриеш по никой начин да ти е ясно.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Епа къв ти е проблема тогава? Който и да си наръга кабела в неговия лаптоп, нищо няма да стане, понеже не знае адреса, гейтуея, днс-а. Със статичните адреси тия неща се задават предварително в настройките на операционната система. Темата май е приключена.

Ааа, не си прав - а тия двамата ;)LZ4JW и Bily-79 само ще го изчакат да се регне от неговия комп и белята е станала :)

Но това не пречи доставчика да филтрира трафик по МАК адрес :)

http://bg.wikipedia....rg/wiki/Параноя

ето един вариант за заключване:

Публикувано изображение

смесваш според инструкциите, намазваш буксата и я заключваш перманентно към компютъра...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

ето един вариант за заключване:

Kaто стана дума, да те питам, знаеш ли кой е най сигурния файъруол ?

За да не те мъча, веднага давам отговора наготово: "Най-сигурния файъруол е ножицата - 100% непробиваем"

не знаех че доставчикът първо трябва да засече МАC адреса за да може тогава да зададе ип и т.н.

тогава да питам щом доставчикът засича МАC адреса то той тогава не попада ли някак си в интернет пространството и в други публични мрежи тогава?

И аз за капак ще ви отговоря, макар въобще да не сте се сещали, че това може да го има и да съществува реално даже в този момент, в който сте пред компютъра. Иската никой освен Вас да не може да използва буксата на лан кабела и сте наредил едни постове, с които превличате достатъчно вниманието на много хора. Сам си го просите и от от тази гледна точка - да ви проверят що за човек сте.Все пак, Вие получавате адрес от интернет доставчика. В сървара/на доставчика/има маса информация за Вас.Аз съм служител във фирмата за доставка на вашият интернет. Четейки страниците на този форум и по точно вашето запитване, ми е направило впечатление че сте"интересен човек".И продължавам.Добър служител съм във фирмата, хората ми се доверяват, имам възможност да прочета "досиетата" на когото си искам като клиент на фирмата. Аз само си зная за какво мие.Логично разсъждавайки забелязвам, че от всеки пост Вие сте притеснен за досега към компютъра ви.А на мен ми става още по важно защо!!!.В извън работно време се срещам със всякакви хора - никой не знае какви и какво говоря и каква информация предавам на "някой лица" а може би го правя защото ми се плаща? Това си го зная аз.Казвам основни работи от Вашата информация на моя"доверен човек" а от там нататък, той си има свой, който може да Ви поразгледа житието и битието, примерно фирмичката, дейноста и и какви приходи разходи има, коя Ви е банката, кредитни карти евентуално - всичко свързано с незаконни действия срещу вас или фирмата ви с цел обогатяване на някои лица. Човека не страда от скрупули. Трябват му....ПАРИ. До тук ясен ли съм?Та какво правите Вие сега? Наместо да си седите мирно и кротко, сам се навирате между шамарите.Това го написах образно защото не само Вие, а и много хора не се досещат а си мислят че са си направили 100% защита на личната информация. В интернет пространството - НЯМА такова нещо., Да ви е ясно.Купувате компютър инсталирате операционна система, включвате интернет към компютъра и след първото натискане на мишката , вече Ви има в необятното интернет пространство.То е като вселената.Ако сте интересен на някого, ще Ви намери.След ден, два, ще Ви намери.В самото начало на горните постове съм написал че идеите ви са налудничави, дори и да се обидите, а и други го подчертаха, но на Вас Ви е все едно.Не ми е ясно защо наливате масло в огъня. Тук и навред в пространството се ЧЕТЕ и слуша кой какво прави. Просто от любопитство, а смисленно за съвсем друго нещо. Явно някои не искат да пораснат а я карат както им падне.Дано сте схванал примера, който ви нахвърлях а и темата както каза някой е за празни приказки.

Моите уважения към Вас, но това в този му вариант за мен е недопостимо да го напиша в какъвто и да е форум, след като упорито искам да остана анонимен. А Вие вече се оказахте достатъчно разкрит от много хора.

Пази се сам, да те пази и...ГОСПОД!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

тук май се снима 007,някоя нова серия......(подкрепям предложението на професора,ама с една ръка,че на кутийките пише 10 минути...време,твърде много за кабелните хакери! ) ;)

Редактирано от djuvko (преглед на промените)

Тук стана с пари. Добре че не съм клиент на този доставчик. Сигурно ако попитам как да ползвам чука да натроша копютъра си ще стана още по-интересен от newyork1234 с неговото закключване, и ще ангажирам всички служители да ме следят :lol6: .

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.