Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видеокарта за следната конфигурация

Featured Replies

Добре, ще сложа външната и няма да работи вграденото. Дотук ОК. А какво правя с това вградено видео в дъното ???

Не е в дъното, а на процесорният кристал. Що трябва нещо да го правиш?
  • Отговори 111
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ще си го имаш точно като двата празни слота за рам на дъното. Ако искаш процесор за работа и без вградено видео се насочи към с.2011 но ще ти трябват повече средства.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Наистина GTX 660 е малко по-добра при Фотошоп, но разликата е толкова минимална че резултата напълно се изравнява при изравнява с противопоставянето на HD7870 GHZ EDN версията, която е с по.високи фабрични честоти.

Графика! От тестовете тук!

GTX660 е в групата на по-бързите видео карти, така че следващия път дай графика, която да не оборва тезата ти. ;)

Публикувано изображение

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Чакай малко сега... нали като сложа външната видеокарта (HD7850) и няма да работи вграденото видео на процесора (HD GRAPHICS 2500), но въпроса ми е, че самото дъно http://www.gigabyte....spx?pid=4147#sp пише, че има някаква вградена графика(Onboard Graphics). Тя каква е??? Какво да е правя ?

Редактирано от gw_dragon (преглед на промените)

Чакай малко сега... нали като сложа външната видеокарта (HD7850) и няма да работи вграденото видео на процесора (HD GRAPHICS 2500), но въпроса ми е, че самото дъно http://www.gigabyte....spx?pid=4147#sp пише, че има някаква вградена графика(Onboard Graphics). Тя каква е??? Какво да е правя ?

Това са само описания на видео изходите, които са монтирани все пак на дънната платка, няма къде другаде да ги лепнат, заради размера.

Това са ти изводите на дъното за кабели за връзка с монитора, когато се ползва вграденото видео.

Публикувано изображение

По-скоро става въпрос за видео изходите на дъното, към които трябва да включиш монитора, ако ползваш вградената графика в процесора. Реално, който графичен ускорител искаш да ползваш, към него включваш монитора.

• Автор

По-скоро става въпрос за видео изходите на дъното, към които трябва да включиш монитора, ако ползваш вградената графика в процесора. Реално, който графичен ускорител искаш да ползваш, към него включваш монитора.

Е сега ме обърка вече хептен ;) Слагам си аз видеокартата на дъното, после свързвам монитора с кой порт на кое ??? (може би DVI-D на видеокартата или... ??? )

GTX660 е в групата на по-бързите видео карти, така че следващия път дай графика, която да не оборва тезата ти. ;)

Публикувано изображение

Това е усреднен резултат и както казах "гигахерцовата" версия се представя малко по-добре. Разликата дори на обикновената 7870 спрямо 660 е около секунда, което няма съществено значение при работата. При някои от OpenGL тестовете все по-добре се представя АМД картата, по обясними причини.

Е сега ме обърка вече хептен ;) Слагам си аз видеокартата на дъното, после свързвам монитора с DVI-D порт-а от дъното или има някав изход от видеокартата... така ли ?

Не бе пич, включваш монитора към изхода на външната видео карта - ползваш външната. Включваш го към изходите на дъното - ползваш вградената. Comprende ?

• Автор

Не бе пич, включваш монитора към изхода на външната видео карта - ползваш външната. Включваш го към изходите на дъното - ползваш вградената. Comprende ?

Супер :) Сега разбрах :) А кой порт да ползвам на външната и на монитора ???

Разликата дори на обикновената 7870 спрямо 660 е около секунда, което няма съществено значение при работата.

В реални условия разликата вероятно ще се увеличи.

Но нека да спрем дотук. ;)

Супер :) Сега разбрах :) А кой порт да ползвам на външната и на монитора ???

Който си искаш. DVI, HDMI, DP ако имаш... По принцип така, както са написани са с теоретично увеличаваща се пропускателна способност, но до 1920х1080 разлика няма да видиш.

• Автор

В реални условия разликата вероятно ще се увеличи.

Но нека да спрем дотук. ;)

Ауе момчета, кво спорите? Кажете кой порт да ползвам на монитора и видеокартата, за да ги вържа ;)

Какво го мъчите момчето с тези терминологии, че и на италиански почнахте. След като сложиш видео картата в най-горния син слот. Включваш буксата на монитора в някой от изходите на видео картата в който влиза.

• Автор

Какво го мъчите момчето с тези терминологии, че и на италиански почнахте.

След като сложиш видео картата в най-горния син слот. Включваш буксата на монитора в някой от изходите на видео картата в който влиза.

The_Reaver:Който си искаш. DVI, HDMI, DP ако имаш...

Така... мониторът ми е http://mallbg.com/%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80-Dell-U2412M-24-Wide-LED-IPS-Panel-UltraSharp-8ms-20000001-DFC-300-cd-m2-1920x1200-HD-5-USB-DVI-DisplayPort-U2412M-B_26828.html

Тоест кой порт ?!? Щото Reaver доколкото разбрах ми каза да си ги ръгам до сполука... ;)

Така... мониторът ми е http://mallbg.com/Мо...2M-B_26828.html

Тоест кой порт ?!? Щото Reaver доколкото разбрах ми каза да си ги ръгам до сполука... ;)

Повече от ясно "DVI".

Така... мониторът ми е http://mallbg.com/%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80-Dell-U2412M-24-Wide-LED-IPS-Panel-UltraSharp-8ms-20000001-DFC-300-cd-m2-1920x1200-HD-5-USB-DVI-DisplayPort-U2412M-B_26828.html

Монитора ти няма HDMI. Има VGA, DVI, Displayport. Ето ти снимка да се ориентираш кое какво е.

Публикувано изображение

Трите извода ясно се различават няма как да объркаш "дупките".

Редактирано от yHuKaT (преглед на промените)

Е сега ме обърка вече хептен ;) Слагам си аз видеокартата на дъното, после свързвам монитора с кой порт на кое ??? (може би DVI-D на видеокартата или... ??? )

Ако искаш да работиш с 7850 вкарваш кабела от монитора в видео картата било то в VGA/DVI . Ако искаш с вграденото видео да караш вкарваш кабела на монитора в вход от дъното пак VGA/DVI

А на въпроса какво да го правиш това вградено видео отгора ми е: Еми продай го :D :D (това е в кръга на шегата :Д то е вградено и неможе да се извади)

• Автор

Ако искаш да работиш с 7850 вкарваш кабела от монитора в видео картата било то в VGA/DVI . Ако искаш с вграденото видео да караш вкарваш кабела на монитора в вход от дъното пак VGA/DVI

А на въпроса какво да го правиш това вградено видео отгора ми е: Еми продай го :D :D (това е в кръга на шегата :Д то е вградено и неможе да се извади)

хьХѝаххьахьхах Доста си забавен... талант ли е или си го тренирал ?!?

хьХѝаххьахьхах Доста си забавен... талант ли е или си го тренирал ?!?

сам си отговори на този въпрос :) (извинете за спама)

• Автор

Момци, тая видеокарта HD7850 добра ли е, прави ли някви проблеми и дефекти и т.н. ??? Четох из нета за някви проблемни такива ;)

Момци, тая видеокарта HD7850 добра ли е, прави ли някви проблеми и дефекти и т.н. ??? Четох из нета за някви проблемни такива ;)

Ами ако се заровиш в нета, ще прочетеш за проблеми с всяка една пусната на пазара видеокарта, откакто въобще има видеокарти. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.